SACCSIV – blog ortodox

Papa Francisc I: AL TREILEA RAZBOI MONDIAL a inceput deja

Posted in al treilea razboi mondial, papa Francisc I by saccsiv on septembrie 14, 2014

foto-oficial-bergoglio

   Iata ce putem citi la Papa Francisc lansează un avertisment îngrijorător:

Papa Francisc spune că un al treilea război mondial a început deja, iar mărturie stau toate conflictele care au loc în acest moment pe glob, fie că vorbim despre violenţele din estul Ucrainei, fie de războiul civil din Siria sau de masacrele comise de gruparea teroristă Statul Islamic în Irak.

Declaraţia a fost făcută în timpul unei ceremonii de comemorare a unui secol de la declanşarea Primului Război Mondial.

„Războiul este o nebunie. Distruge cea mai mare frumuseţe creată de Dumnezeu: fiinţa umană. Războiul distruge totul – chiar şi legătura dintre fraţi. Războiul e nebun. Planul lui de dezvoltare este distrugerea: vrea să se dezvolte prin intermediul distrugerii. Războiul nu priveşte în faţă pe nimeni: bătrâni, copii, mame, taţi – tuturor le spune: Mie ce-mi pasă! Chiar şi astăzi, după cel de-al doilea faliment al unui alt război mondial, poate că se poate vorbi de un al treilea război mondial purtat prin crime, masacre, distrugeri”.

Cititi va rog si:

Papa Francisc: MAI AM doi sau trei ani de VIATA

Foto: NOUA CRUCE DE PE PIEPTUL PAPEI FRANCISC I. Nu e Hristos rastignit, ci un pastor printre oi …

Un “ONU al religiilor”, condus de Papa Francisc. Propunerea lui Shimon Perez din Israel

Video – RABIN: “Noi il asteptam pe mesia”. PAPA FRANCISC I il premiaza. Dar acel MESIA = ANTIHRISTUL …

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on septembrie 14, 2014 at 9:07 am

    Dumnezeu ingaduie toate acestea datorita pacatelor noastre, adica noi cu mina noastra neo facem

    Apreciază

  2. eu said, on septembrie 14, 2014 at 12:55 pm

    De ce este evidentiata crucea prin acel cerc rosu?

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 14, 2014 at 1:22 pm

      Foto: NOUA CRUCE DE PE PIEPTUL PAPEI FRANCISC I. Nu e Hristos rastignit, ci un pastor printre oi …

      https://saccsiv.wordpress.com/2013/06/25/foto-noua-cruce-de-pe-pieptul-papei-francisc-i-nu-e-hristos-rastignit-ci-un-pastor-printre-oi/

      Apreciază

      • Felix said, on septembrie 14, 2014 at 2:57 pm

        Pâna la anul 1054 a fost în vigoare și pentru romano- catolicii canonul 82 al sinodului V-VI ecumenic sau Trulan, care s-a ținut in anul 691- 692, și în care se interzice reprezentarea lui Hristos ca miel. Deci prin asociere se deduce că trebuie să se evite și reprezentarea Sa ca un simplu păstor sau ciobănaș!

        „În câteva picturi se găseşte mielul arătat de degetul Înaintemergătorului; acest miel a fost pus acolo ca reprezentare a iertării, făcând să se vadă dinainte pentru noi, prin credinţă, Mielul adevărat, Hristos, Dumnezeul nostru. Onorând desigur chipurile şi umbrele ca simboluri ale adevărului şi schiţe făcute în vederea Bisericii, preferăm harul şi adevărul, primind acest adevăr drept împlinirea legii. Hotărâm, deci, ca de acum înainte această împlinire să fie însemnată spre vederea tuturor în picturi, să fie deci instituit în locul mielului antic, în icoane, cu aspectul său omenesc (anthropinon charactera), cel care a curăţat păcatele lumii, Hristos Dumnezeul nostru”.

        Parintele Dumitru Staniloae ne explică:

        Acest canon stabileşte legătura dintre icoană şi dogma Întrupării, înţeleasă ca viaţă a lui Hristos în trup. El indică ce trebuie să fie imaginea: icoana ne arată chipul Dumnezeului întrupat, Iisus Hristos, Care a trăit într-o epocă anume. Conţinutul imaginii sacre nu se poate însă mărgini la reprezentarea Domnului Iisus Hristos ca om obişnuit, în stilul unui portret profan, care ne-ar aminti doar viaţa, patimile şi moartea Lui, deoarece Cel înfăţişat se deosebeşte de ceilalţi oameni. El nu este doar un om oarecare, ci Dumnezeu-Omul. Dacă o imagine obişnuită a unei persoane ne poate evoca viaţa, ea nu ne arată şi slava acesteia. Prin urmare, simpla reprezentare a faptului istoric nu e suficientă pentru ca o imagine să devină icoană. Imaginea, pentru a fi icoană, trebuie să ne arate – cu mijloacele aflate la îndemâna artei figurative – că cel înfăţişat este „Mielul care ridică păcatul lumii, Hristos Dumnezeul nostru”, trebuie să reflecte slava lui Dumnezeu. În icoană avem de-a face cu transmiterea fidelă a unei imagini concrete, veridice, a unei realităţi istorice, prin care se dezvăluie o realitate spirituală eshatologică. Semnificaţia canonului 82 constă în stabilirea faptului că în arta bisericească avem de-a face cu transmiterea realităţii istorice şi a realităţii divine revelate, tălmăcită în acele forme care corespund experienţei spirituale a Bisericii . Icoana nu este o imagine a naturii divine, ci imaginea unei Persoane divine întrupate; ea transmite trăsăturile Fiului lui Dumnezeu venit în trup, devenit vizibil şi, prin urmare, reprezentabil cu mijloace omeneşti.

        Sarcina dificilă a iconografiei este prin urmare aceea de a-L prezenta pe Hristos ca Dumnezeu adevărat şi om adevărat. În vederea redării în icoană, prin intermediul tehnicii picturale, atât a umanităţii cât şi a dumnezeirii lui Iisus Hristos zugravii au recurs la mai multe soluţii. Una dintre acestea este aura largă care conţine o cruce din linii folosite doar în legătură cu Hristos. Asociate cu braţele crucii sunt cuvintele „ὁ ὤν”, pe care Moise le-a auzit când a stat înaintea rugului aprins şi Dumnezeu şi-a revelat numele: „Eu sunt Cel ce sunt” , sau simplu „Fiinţa”. Adiacente aurei vedem iniţialele numelui Mântuitorului „ΙΣ ΧΣ”, o abreviere de la Iisus Hristos. Podoabele austere dar frumoase ale lui Hristos, adesea luminate în aur, ne reamintesc că este mai înalt decât regii şi împăraţii. Culorile folosite sugerează divinitatea şi puterea. Mâna dreaptă a lui Hristos binecuvintează pentru că El a venit în lume nu ca să comande, ci ca să mântuiască . Adesea degetele Lui formează literele ce abreviază numele Său: „ΙΣ ΧΣ”. În mâna stângă ţine Sf. Evanghelie, reamintind că Îl găsim pe El în propriile cuvinte, scrise de martori şi păzite de Biserică .

        Apreciază

  3. Class Media Design said, on septembrie 14, 2014 at 3:18 pm

    Trimis de pe iPhone-ul meu

    Pe 14.09.2014, la 07:49, Saccsiv’s Weblog a scris:

    > >

    Apreciază

  4. Irina said, on septembrie 14, 2014 at 3:37 pm

    Stie papa Francisc ce spune, ca doar e membru de onoare a masoneriei. Daca ne gandim la ceea ce a spus si pr Elpidie, intr-adevar se confirma ceea ce spune papa, ca razboiul a inceput, va culmina cu omorarea a 2/3 din populatia globului prin diferite bombe. Dumnezeu sa ne fereasca.

    Apreciază

  5. Emanuel said, on septembrie 15, 2014 at 1:38 am

    Masonii nu ar putea micsora populatia printr-un virus mortal, caci un astfel de virus odata eliberat pe pamant, pana ar omora sute de milioane de oameni, ar dezvolta multe mutatii si antidoturile pe care ei le au deja pregatite ar deveni ineficiente. Astfel daca ar elibera un virus ar putea sa omoare pe toti oamenii de pe pamant inclusiv pe ei insisi. De aceea vor folosi un razboi mondial si singura putere nucleara care ar putea intra in razboi cu UE si cu SUA este Rusia. Deci acest razboi este inevitabil si planificat. Un astfel de razboi are mai putine sanse sa distruga toata omenirea decat un virus mortal. Caci si razboiul le pot scapa de sub control, dar este mult mai usor de anticipat si de controlat decat un virus.

    Apreciază

    • Ion said, on septembrie 15, 2014 at 11:44 am

      De acord. Mai ales ca planurile satanistilor masoni + sionisti sunt intarziate si mai ales ca lumea a inceput sa vada ca sunt manipulati precum o cireada de vite.

      Singura sansa e un razboi atomic cu Rusia, si astfel vor instaura pe „mesia” sionistilor, pe antihrist, pe care multi il vor vedea dupa WW3 drept singurul care va garanta „pacea si prosperitatea” pe termen lung. Pe de alta parte vor reduce drastic populatia si cei ramasi, de teroare si de frica mortii, vor accepta identitatea electronica pentru a-si putea procura putinele produse ce se vor gasi. Astfel, aceasta populatie va fi usor de controlat si de sustinut.

      Apreciază

    • Irina said, on septembrie 15, 2014 at 1:31 pm

      Exact asta a spus si pr Paisie Aghioritul.

      Apreciază

  6. RomeoB said, on septembrie 15, 2014 at 12:23 pm

    Prin aceasta declaratie, papa acrioneaza ca vector mediatic globalist si demagog. Nu va incepe de aici razboiul mondial, cu toata dorinta lui Soros.

    Daca i-ar fi pasat de pacea mondiala, le-ar fi cerut catolicilor din Polonia si Ucraina sa nu se implice in aventura Maidan-Soros.

    Cu toate astea situatia din Ucraina se va stinge, ortodocsii rusi vor prelua controlul la Kiev – cu foarte multa rugaciune si greutate (profetia Sf Lavrentie din Cernigov).

    Razbiul va incepe cum s-a profetit din Turcia

    Apreciază

    • Irina said, on septembrie 15, 2014 at 1:42 pm

      Da oricum se stie cine zgandara lucrurile, SUA si Occidentul, ei au declansat conflictul in Ucraina. Ce vor prin asta? Pai vor sa intarate Rusia sa actioneze in apararea teritoriilor ei, si astfel sa aiba motiv de razboi. Conflicte intre SUA si Rusia sunt si pe marginea situatiei din Siria, conflict in care intra si Turcia alaturi de SUA. La tv si prin alte mijoace mass media manipularea este in floare, toata vina este aruncata asupra Rusiei cand de fapt este total invers. Este foarte posibil ca atentatul asupra avionului de pe teritoriul Ucrainei sa fie tot mana SUA si Occidentului ca sa discrediteze si sa intarate si mai rau Rusia si lumea impotriva Rusiei.Sa nu uitam ca SUA mai au experienta in atentate asupra propriilor cetateni, World Trade Center este exemplul cel mai concludent.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.