SACCSIV – blog ortodox

Papa Francisc: MAI AM doi sau trei ani de VIATA

Posted in papa Francisc I by saccsiv on august 19, 2014

   Iata ce putem citi la DECLARAŢIA care a UIMIT. Papa Francisc: MAI AM doi sau trei ani de VIAŢĂ:

Francisc I, unul dintre cei mai populari papi din istorie, a vorbit pentru prima dată public, luni, despre perspectiva morţii sale. Declaraţia sa a fost uimitoare, Suveranul Pontif estimând că mai are „doi sau trei ani” de viaţă.
Papa în vârstă de 77 de ani, care pare în plină formă, a fost întrebat în legătură cu popularitatea sa şi sentimentul pe care i-l generează aceasta.  Dacă până în prezent nu a vorbit în public despre moartea sa, Papa le-a mărturisit apropiaţilor săi că el crede că nu mai are decât câţiva ani de trăit.
„O văd ca pe o generozitate a poporului lui Dumnezeu. În interior, încerc să mă gândesc la păcatele mele, la greşelile mele, pentru a nu deveni mândru. Pentru că, ştiu, acest lucru va dura puţin. Doi sau trei ani. Şi apoi, în Casa Tatălui!”, a declarat el.
Francisc a menţionat încă o dată eventualitatea unei demisii în cazul în care nu se va simţi capabil să îşi mai asume funcţiile.
„Da. Mă voi ruga şi voi face acelaşi lucru. Benedict al XVI-lea a deschis o poartă care este instituţională”, a afirmat Papa.

Suveranul Pontif a recunoscut că iubeşte vacanţele pentru că are mai mult timp pentru lucrurile care îi fac plăcere.
„Îmi iau întotdeauna vacanţă. Atunci schimb ritmul. Citesc lucruri care îmi fac plăcere, ascult muzică. Mă rog mai mult. Mă reconfortează. O parte din luna august am făcut acest lucru. Îmi convine aşa”, a asigurat el.

Tagged with:

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on august 19, 2014 at 8:22 pm

    acest papa asi face planul ca tiganu

    Apreciază

  2. set said, on august 19, 2014 at 8:32 pm

    La care tata se duce, numai el stie…

    Apreciază

  3. nikodim said, on august 19, 2014 at 8:40 pm

    Ce sigur este pe el licuriciul asta: „Doi sau trei ani. Şi apoi, în Casa Tatălui!”, a declarat el.” Stie el ca va fi in casa tatalui, numai ca nu specifica cine este talal „licuricilor”.

    Apreciază

  4. cristi o. said, on august 19, 2014 at 9:03 pm

    Si asta ar trebui sa ne linisteasca/nelinisteasca sau ce? Nu prea agreez „baletul” pe care il face Francisc de la inscaunare. Imi da, permanent, o senzatie neplacuta. Care o fi scopul acestei „dezvaluiri papale”, sa ne testeze rabdarea, rezistenta la sminteala ori umbla la registrul emotional in scop oneros? Daca tot isi prezice sfarsitul cu atata precizie, de ce nu se caieste sincer pentru erezia lui blestemata si n-o abandoneaza? Dupa ce tine sute de milioane de oameni in inselare, departe de botez si de har, se va duce direct in apartamentul tatalui minciunii, aflat la subsol… Nu a aflat, nefericitul, ca „Nimic spurcat nu va intra in Imparatia Cerurilor”? In casa carui „tata” isi imagineaza el, spurcatul, ca va ajunge?!?…

    Apreciază

  5. Olivia said, on august 19, 2014 at 9:34 pm

    Si are siguranta mantuirii! Ce infatuat!!

    Apreciază

  6. mircea.v said, on august 19, 2014 at 9:39 pm

    La o manastire destul de mare si vizitata de oameni, cu un pangar unde se vindeau si multe carti, ma uit dupa ceva cu Parintele Justin, Sfintii Inchisorilor (un Parinte Calciu, Ioan Ianolide, Virgil Maxim…), Parintele Paisie… Era doar Parintele Arsenie Papacioc si marturii despre Parintele Paisie. Intreb daca au ceva cu Parintele Justin, si mi se raspunde ca nu. Continui si zic, bine, bine, dar e un Parinte important pt romani, de ce asa ceva. Raspuns, ei iau ce le da Patriarhia, ca de la Patriarhie se aprovizioneaza. Nu m-a surprins prea tare povestea asta, ca manastirea nu vorbeste de cipuri si aici l-am intalnit pe calugarul care isi facuse pasaport biometric si era super-bucuros ca a fost la Ierusalim, si ce misto a fost, si de abia asteapta sa mai mearga si in alte locuri…
    Pe la alte manastiri din tara oare cum o fi?

    Apreciază

    • Ioannis said, on august 20, 2014 at 12:49 am

      La Man TEChirghiol (Arhim. Arsenie Papacioc) este situatie identica, nu ei decid ce carti se vand acolo, ci este control „din Deal”. La ce mai au manastirile stareti, daca deciziile se iau oricum de sus? Nu credeam sa vina asa repede vremurile tulburi proorocite de sf Parinti…

      Apreciază

  7. set said, on august 19, 2014 at 10:06 pm

    Propietatile miraculoase ale turmericului
    http://vremuritulburi.wordpress.com/2014/08/19/3072/

    Apreciază

  8. Olivia said, on august 19, 2014 at 10:16 pm

    Frate Vasile, am vorbit cu doamna Stancu, mama Larisei, fetita cu malformatie congenitala la inimioara si s-a strans suma de care avea nevoie!

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 19, 2014 at 10:35 pm

      Olivia

      Slavit fie bunul Dumnezeu.

      Sa le rasplateasca inmiit tuturor celor ce au ajutat.

      Apreciază

  9. ORTODOX said, on august 19, 2014 at 10:18 pm

    Banii câștigați prin minciuni, nedreptăți și vicleșug atrag blestemul dumnezeiesc asupra celor ce se fac partași de ei. Avocații și judecătorii care sunt părtinitori și mint cu scopul de a câștiga procese pe nedrept – mănâncă o pâine murdară. Doctorii care fac avorturi (sau orice altă muncă necinstită), care iau bani pe operații mai mult decât trebuie – mănâncă o pâine murdară. Patronii care nu-și plătesc angajații, sau nu le acordă drepturile ce li se cuvin, oprind banii pentru ei – mănâncă o pâine murdară. Aceia care au fost ajutați în vreun fel și li s-au prestat servicii dar fără să-și plătească muncitorii – mănâncă o pâine murdară. Cei care fac bani din afaceri necurate, vânzând la un preț dublu, câștigând bani din camătă – mănâncă o pâine murdară. Cei care împrumută și iau cu dobândă – mănâncă o pâine murdară. Cei care vând lucruri, haine sau mâncare stricată la preț de marfă bună, punând apă în vin sau în lapte, amestecând mere mici printre mere mari și luând același preț – mănâncă o pâine murdară. Banii câștigați din duminici și sărbători, nu sunt buni, sunt bani blestemați, Dumnezeu îngăduie să-i pierzi sau să ți se fure, pentru că întâi tu ai furat Ziua Lui – Sfânta Duminică. Sau îi pierzi pe la doctori și pe medicamente.

    Și toți cei care câștigă bani de pe urma nedreptăților, mințind și înșelând, asuprind și calomniind săraci, orfani, văduve, lipsiți, nevoiași, bolnavi – mănâncă o pâine murdară. Acești nedreptățiți strigă răzbunare, fiindcă li s-a furat dreptul lor câștigat prin muncă cinstită, cu sudoare, de banii lor folosindu-se tot bogații, asupritorii, ei cumpărându-și a doua vilă, a treia mașină, lipsind pe sărac de pâinea de pe masă. Câte lacrimi am strânge, dacă am stoarce toate casele și mașinile de lux ale bagaților?

    Și chiar de nu-i blesteamă nimeni pe acești asupritori, blestemul dumnezeiesc tot îi ajunge, căci se îmbolnăvesc ei sau copiii lor, pierzând acești bani îndoit pe la doctori, sau le mor vitele, sau pământul nu-și mai dă rodul ca altă dată… Căci nedreptatea este păcat strigător la cer!!! Dacă dintr-un lucru rău primești un câștig, socotește că acest beneficiu este un zălog al nenorocirii.

    http://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2014/08/18/banii-castigati-din-inselaciuni-si-nedreptati-sunt-blestemati/

    Apreciază

  10. geo said, on august 19, 2014 at 10:26 pm

    fake or real?

    e posibil ca nasa sa ascunda existenta a asa ceva pe luna? adica e posibil sa fi ajuns acolo?

    viitorul razboi mondial???

    The UN Has Laid the Foundation and Location For World War III

    http://www.thecommonsenseshow.com/2014/08/17/the-un-has-laid-the-foundation-and-location-for-world-war-iii/

    ebola trimisa la americani:

    3,000 “Ebola Martyrs” Warned Ready To Strike America

    http://www.whatdoesitmean.com/index1795.htm

    noi imagini cu craterele din siberia:

    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2708345/Mystery-Siberian-crater-deepens-Scientists-left-baffled-two-NEW-holes-appear-Russias-icy-wilderness.html#v-3675795003001

    inghetata care nu se topeste la soare!!!

    http://www.thenationalhub.com/2014/08/walmarts-ice-cream-sandwiches-dont-melt.html

    Apreciază

    • OrtodoxTM said, on august 20, 2014 at 12:02 pm

      daca te uiti atent pe pagina respectiva pe youtube (section 51) sunt vreo 20-30 de videoclipuri modificate..profesional..e facatura

      Apreciază

  11. Radu Iacoboaie said, on august 19, 2014 at 10:30 pm

    Poate că astfel de afirmații publice nu fac decât să-i sporească și mai mult popularitatea, compasiunea și iubirea catolicilor din întreaga lume. Și dacă chestiunea nu este reală? Dacă boala cumplită nu există de fapt? Dar ne interesează oare ce mai pune la cale proorocul mincinos sau înaintemergătorul antihristului?

    Apreciază

    • andrei-d said, on august 28, 2014 at 5:24 pm

      Oare nu se pregateste o diversiune? ceva gen „am biruit moartea/boala…” apoi toti sa spuna ca in

      Apocalipsa 13: 3,4
      „Şi unul din capetele fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte fu vindecată şi tot pământul s-a minunat mergând după fiară.
      Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; şi s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?”

      Nu sunt sigur, dar asta mi-a trecut prin minte…doar zic si eu.

      Apreciază

  12. danielvla said, on august 19, 2014 at 10:59 pm

    In afara subiectului:
    „fake or real” se putea scrie: fals ori real; facatura sau realitate, trucaj sau real etc.
    Nu inteleg de ce folositi aceste americanisme (inclusiv saccsiv). Nu aveti pic de mandrie nationala?
    Daca nu mai actionam, vorbim, scriem sau numai gandim romaneste ce ne mai intereseaza tavalugul mondializarii?!

    Apreciază

  13. Iones said, on august 20, 2014 at 12:16 am

    Sa fie adevarat sau doar denigrare?

    Turnãtori în sutanã. Anghel Dincu, preotul moralist de la TV Neptun, a colaborat cu Securitatea (document)
    http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/constanta-ro/constanta-ro-turn-tori-in-sutan-anghel-dincu-preotul-moralist-de-la-tv-neptun-a-colaborat-cu-securitatea-507770.html

    Apreciază

    • Partizanu said, on august 20, 2014 at 7:17 am

      Avind in vedere ca prima parohie opastorita de ANGHEL era formata numai din enoriasi MOLDOVENI totul e posibil. SECURITATEA s-a pus omul potrivit la locul potrivit.

      Apreciază

  14. […] Ei bine, iata comentariul sorei Olivia postat la articolul Papa Francisc: MAI AM doi sau trei ani de VIATA: […]

    Apreciază

  15. robert said, on august 20, 2014 at 10:31 am

    Ce este important e ca Papa Francois nu si-a facut datoria sa morala si religioasa, refuzînd sa condamne o crima în masa a peste 2000 de palestieni de catre Israel.
    Insesi Biserica Catolica a savarsit timp de 1000 de ani crime si tortura (Inchizitia, ardei pe rug etc ) si are mâiniile mânjite de sânge.

    Apreciază

  16. robert said, on august 20, 2014 at 10:34 am

    crima în masa : 2000 de palestinieni ucisi de Israel

    Apreciază

  17. aniush said, on august 20, 2014 at 11:17 am

    Nu stiu la ce declaratii brambura a facut papa asta de la inceput eu nu-i mai dau credibilitate.

    Apreciază

  18. nikodim said, on august 20, 2014 at 5:05 pm

    aniush,
    Si chiar de n-ar fi facut declaratii, sau chiar de ar fi facut declaratii „inteligente” si „placute”, se poate acorda credibilitate unui papa eretic?

    Apreciază

  19. aniush said, on august 20, 2014 at 9:31 pm

    nikodim,
    Evident nu.

    Apreciază

  20. aniush said, on august 21, 2014 at 3:58 am

    Daniel,
    Parintele Jar slujeste si ingrijeste cu multa credinta copiii cu dizabilitati. Cum poti spune asa ceva? Doamne fereste!

    Apreciază

  21. mihai said, on august 21, 2014 at 9:23 am

    recent mai deuna zi am vazut la o stire pe un post tv cum un ”preot” romano catolic dintr-o tara din america latina ”sfintea” chipurile cu aghiasma ceva, dar in loc sa foloseasca busuioc acesta avea o galeata cu un mop si cu acel mop chipurile ”sfintea” si stropea si in stanga si in dreapta si stau si ma intreb daca acel individ cu numele de preot era zdravan la cap

    Apreciază

  22. dralexmd said, on august 21, 2014 at 1:59 pm

    Profetul mincinos va gati drumul – se va muta catedra antihristului din Roma in Ierusalim.

    Apreciază

  23. aniush said, on august 21, 2014 at 5:45 pm

    mihai,
    E blasfemie…ca sa nu mai spun ca e caraghios….sfintit cu mopul?

    Apreciază

    • mihai said, on august 24, 2014 at 2:16 pm

      da aniush si pe linga faptul ca facea acea grozavie mai ridea si cu gura pina la urechi, ce sa mai , traim intro lume ft. ciudata dar si bizara in acelas timp

      Apreciază

  24. alexandru said, on august 21, 2014 at 11:55 pm

    MOTIVUL:

    Apreciază

  25. Radu said, on august 25, 2014 at 8:38 pm

    Bine ar fi daca s-ar intampla minunea sa vina papa la noi la dreapta credinta dar nu cred
    E aproape imposibil oricum papa tot o marioneta e ca si maimuta aia de la casa alba si altii

    Daca stie ca va muri ar fi bine sa isi puna cenusa in cap si la propriu si la figurat sa ii para rau sa indrepte lucrurile care se fac sau s-au comis in trecut sa treaca macar in ascuns la Ortodoxie daca pe fata nu se poate asta macar pentru sufletul lui daca la nivel oficial nu se poate

    Apreciază

  26. […] Papa Francisc: MAI AM doi sau trei ani de VIATA […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.