SACCSIV – blog ortodox

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, in materialul lor „DESPRE CONSTIINTA CRESTINA”, PROMOVEAZA CATOLICISMUL si ECUMENISMUL …

Posted in ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, catolici, ECUMENISM, ORTODOXIE by saccsiv on noiembrie 24, 2010

   Circula pe net un material intitulat DESPRE CONSTIINTA CRESTINA scris de Alianta Familiilor din Romania (www.alianta-familiilor.ro). E foarte lung, asa ca nu-l reiau integral, dar il gasiti si la:

Despre conştiiţă creştină

   In cadrul sau se promoveaza un articol al celor de la Catholic Family and Human Rights Institute 

http://www.c-fam.org/publications/id.1725/pub_detail.asp

   Habar ce le-a venit, dar nu e bine.

   Citez din materialul lor:

   „Va recomandam pe aceasta tema articolul alaturat publicat online de C-FAM acum 3 saptamini. http://www.c-fam.org/publications/id.1725/pub_detail.asp In SUA aproape jumatate de milion de persoane au semnat declaratia americana a constiintei crestine, peste 70.000 in Marea Britanie, si aproape 20.000 in Australia. Iar in Romania, 3.500 de persoane au aderat la Declaratia de la Timisoara. http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

   Miscarea aceasta insa e in crestere si se vrea, printre altele, nu numai sa trezeasca in crestinii din intreaga lume constiinta crestina, ci sa si constitue vocea lor comuna si afirmativa privind relevanta valorilor biblice fundamentale in societatea contemporana.”

   Pasajul este o parte a otravii din prajiturele. Mai sunt cateva fraze in care este laudat catolicismul si ni se prezinta cat de luptator al traditiile crestine e el. In rest e glazura de ciocolata, adica in rest e de bine: se vorbeste de familie, impotriva avorturilor, etc. Dar tocmai aici este pericolul. In asta consta eficienta unei otravi puse in prajiturele.

   Ii rog pe cei de la Alianta Familiilor din Romania sa nu mai promoveze catolicismul. Din motive pe care sper ca le cunosc, iar daca nu le cunosc, este extrem de grav. Ei trebuie sa inteleaga ca au o responsabilitate foarte mare fata de cei incepatori.

   La ce e nevoie de hora asta mare? N-au aflat de stalpii ortodoxiei? Nu le ajunge o viata sa citeze lunar pe cate unul, exact pe tema abordata de ei: avorturi si sodomie.

   A fi impotriva uciderii de prunci nenascuti si a casatoriilor intre homosexuali nu te face ortodox. Insa te poate face ecumenist. ATENTIE MARE, caci se iese de pe drum si daca nu are loc trezirea, se va ajunge pe miriste.

   Sa nu trecem usor peste fraza:

   „Miscarea aceasta insa e in crestere si se vrea, printre altele, nu numai sa trezeasca in crestinii din intreaga lume constiinta crestina, ci sa si constitue vocea lor comuna si afirmativa privind relevanta valorilor biblice fundamentale in societatea contemporana

   Adica:

CONSTIINTA CRESTINA

crestinii din intreaga lume

vocea lor comuna

   Ce treaba avem noi ortodocsii cu catolicii si protestantii? De ce e necesare o voce comuna? Raspunsul e simplu: ECUMENISMUL. Asta se promoveaza prin aceasta miscare.

   Sa ne intelegem: putem lupta foarte bine impotriva avortului si a sodomiei de pe pozitii traditionale ortodoxe. A face front comun cu catolicii, produce insa un mare ghiveci, terenul perfect pentru antihrist.

   Sper sa inteleaga cei de la Alianta Familiilor din Romania ca nu-i atac si nu caut nod in papura, ci ii rog sa renunte la astfel de actiuni comune ce-i duc pe ei si pe incepatorii ce-i apreciaza, in cumplita ratacire.

   Si ii rog sa ma ierte.

   Doamne ajuta!

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 24, 2010 at 12:18 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. denis said, on noiembrie 24, 2010 at 1:39 pm

    Doamne ajuta! Alianta familiilor este o structura interconfesionala. Nu le puteti cere ce nu au: ortodoxia.

    Apreciază

  3. Stefan said, on noiembrie 24, 2010 at 2:19 pm

    Da frate saccsive,e mai bine asa,sa ne delimitam clar de ce nu are esenta Ortodoxiei in interior,si asa cum am facut si eu de nu am mai partcipat la protestul anticip organizat de altermedia pentru ca „mirosea”a multa yoga ezoterica la fel sa purtam lupta de pe pozitiile noastre ca sa nu „scapam’vreun pas gresit in alta directie!Doamne ajuta !

    Apreciază

  4. Mos Ioan said, on noiembrie 24, 2010 at 4:14 pm

    „La ce e nevoie de hora asta mare”? Da, Frate Saccsiv ai dreptate.
    Este bine ca îi trezesti si pe cei de la „Alianta Familiilor din România”.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. Mircea Puşcaşu said, on noiembrie 24, 2010 at 8:46 pm

    Aceasta este forma de ecumenism practic.
    Sunt semnale ca vor fi finantari si fonduri directionate pe provita crestina interconfesionala. Cine cade in plasa finantatorilor hetero(caco)docsi in actiuni de morala sociala, isi finanteaza si isi hraneste adormirea vigilentei si isi surpa verticalitatea si identitatea ortodoxa.

    Apreciază

  6. Didi said, on noiembrie 25, 2010 at 5:10 am

    Excelent punct de vedere ! Ma bucur ca ai remarcat constient si constiincios abaterea de pe cale a acestei aliante. De ce nu a aparut declaratia cu pricina la Suceava? Pentru ca la Timisoara e o balta „limpede si curata” unde spoate scalda in voie ecumenismul. Promoveaza ideile crestine la nivel global ceea ce ma determina pe mine ca ortodox roman sa iau atitudine. Sesizati va rog perfidia titulaturii : alianta familiilor din Romania. Multi dintre noi avem familie dar nu am aderat la o asemenea alianta. Asta ma face mai putin crestin?Nu se precizeaza care familii? Ortodoxe , catolice sau de alte confesiuni , familii si atat. E un ghiveci imens in care creste barba ursului. Iata un alt exemplu de lupta de clasa de genul „proletari din toate tarile uniti-va”. E nevoie de o alianta a familiilor ( suna a srl , pf , af ) pentru a trezi constiinte globale crestine , pentru ca mai apoi sa se transforme in portavoce comuna? Miroase a ecumenism glazurat , voinicel si tupeist. Aceste familii aliate sunt primele care vor primi cipul .
    Asteptam Alianta(asociatia,uniunea, forumul) familiilor ortodoxe din Romania sau mai bine sa nu asteptam nimic , lucrurile se schimba in batatura casei sau in Sfanta Biserica pe marii stalpi ai Ortodoxiei si nu pe minciuni prezentate politicaly corect.

    Apreciază

  7. natalia said, on noiembrie 25, 2010 at 10:58 am

    Si cand ma gandesc ca destul de multi crestini botezati nu vad nici o diferenta notabila intre catolici,protestanti si ortoxie.Multi foarte multi spun ca si acolo este Dumnezeu,ca El este peste tot,adevarat dar asta nu inaseamna ca harul Lui lucreaza prin eretici la fel ca in ortodoxie.Ceea ce fac cei de la alianta familiilor este exact ecumenismul practic,ei probabil au o intentie buna,probabil ca prin acest discurs,facand trimitere si la eterodocsi vor sa trezeasca opinia publica insa din pacate se cam leapada de demnitatea de crestin ortodox.Oricine se alatura horei ecumeniste indiferent daca scopul urmarit este unul onest nu face decat un compromis inutil,un compromis cu pacatul.Nu vreau sa acuz pe nimeni sau sa judec dar poate ca aceste organizatii au primit finantari sau urmeaza sa primeasca pentru adoptarea acestei deschideri inspre ecumenism…sper din suflet sa ma insel

    Apreciază

  8. AFR said, on noiembrie 18, 2011 at 6:02 pm

    Alianta Familiilor din Romania nu este o asociatie religioasa. Ea isi propune, intai de toate, sa promoveze valorile familiei. Intrucat adevarate valori ale familiei vin din Crestinism, exista o legatura cu credinta. Dar, pentru ca nu e o asociatie religioasa, AFR urmareste orice actiune in favoarea familiei care are loc in lume si o prezinta ca atare. Azi gasim ceva pro-familie la ortodocsi, maine la catolici, poimaine la altii. A relata despre asta nu inseamna ca facem propaganda. Daca ati urmari buletinele noastre informative mai mult timp, nu doar unul singur, ati vedea ca nu promovam pe nimeni. Sfantul Apostol Pavel scrie in epistola soborniceasca catre tesaloniceni sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ce e bun. Noi facem asta in privinta initiativelor pro-familie.

    Nu sustinem nici ideea de infratire intre credinte. Ne ocupam doar cu a incuraja si promova o viziune pozitiva despre familie, asa cum a lasat-o Dumnezeu. Si chiar credem ca facem asta, vanzand ca suntem cand „demascati” ca brat al B.O.R. (!!!), cand ca organizatie sectara. Este greu sa navighezi printre teorii, doctrine si -isme, cand toti te acuza ca esti dat cu „ceilalti”.

    Iar in timp ce voi stati pe margine si tot ce faceti e sa comentati rautacios, dracul isi face de cap, divortul se liberalizeaza, natalitatea scade, avortul creste iar sodomitii fac campanii in buricul Gradinii Maicii Domnului. Dar suntem 92% crestini in tara asta, deci e de bine.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on noiembrie 18, 2011 at 6:18 pm

      AFR

      Bogdane, de ce vorbesti pe doua glasuri?

      Cum adica „Iar in timp ce voi stati pe margine”? Adica voi stati in centru?

      Tine si tu macar un an un blog ca acesta si apoi te vei razgandi sa mai vorbesti de margini. Dar ce spun un an? Macar o luna.

      In rest, din motivele ce le-am invocat in articol, eu consider ca nu procedati bine. Sunt sigur ca tu nu vrei o hora ecumenista, dar cu astfel de exemple, precum cel analizat mai sus, deschizi punti.

      Apreciază

  9. […] ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, in materialul lor „DESPRE CONSTIINTA CRESTINA”, PROMOVEAZA CATOL… […]

    Apreciază

  10. Bogdan said, on mai 5, 2014 at 7:34 pm

    De ce spui ca vorbesc pe doua glasuri? Dpdv religios/doctrinar, punctul meu de vedere este expus pe situl meu. AFR este o asociatie civica, nu religioasa. Pe pagina asta este acuzata de ecumenism si de intentii ascunse. Mi se pare paranoic. Imi pare rau ca nu poti sa faci distinctie intre ecumenism (unificarea religiilor) si colaborare strict in plan civic (asta face AFR). Ideea de baza e ca trebuie sa colaboram ca sa oprim avansul raului in societate. E chiar asa greu de inteles?

    Apreciat de 1 persoană

  11. Bogdan said, on mai 6, 2014 at 8:34 am

    Completez raspunsul. De doua ori pe saptamana, AFR trimite un buletin informativ. Cel discutat de tine pe aceasta pagina e cel emis joia. In aceste materiale, informam lumea despre lupta dintre cei pro-valori si cei anti-valori din lume. Aratam ce lucruri bune s-au petrecut si ce lucruri rele au avut loc. Ii indemnam pe oameni sa se implice, sa iasa din indiferenta, dandu-le exemple din intreaga lume. Atunci cand gasim exemple de implicare in lumea catolica sau protestanta (noi reproducem stiri din presa internationala), nu putem manipula stirea in asa fel incat sa scoatem referintele religioase din ele. Nu ar fi corect fata de acei oameni. Asta insa nu inseamna ca le promovam credinta religioasa, ci doar ii dam ca exemplu de implicare civica.

    Apreciat de 1 persoană

  12. […] ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, in materialul lor „DESPRE CONSTIINTA CRESTINA”, PROMOVEAZA CATOL… […]

    Apreciază

  13. […] ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, in materialul lor „DESPRE CONSTIINTA CRESTINA”, PROMOVEAZA CATOL… […]

    Apreciază

  14. […] ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, in materialul lor „DESPRE CONSTIINTA CRESTINA”, PROMOVEAZA CATOL… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.