SACCSIV – blog ortodox

“40 de zile pentru viață” sau ECUMENISM sub pretext ANTI AVORT

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 28, 2017

40-dezile-echipa

Cristian Borz, reprezentat al comunității penticostale, a transmis mesajul că mișcarea pro-life face ca toate bisericile să fie una. Foto: https://www.culturavietii.ro/2015/03/14/campania-40-de-zile-pentru-viata-la-cluj-napoca-a-ajuns-la-jumatatea-sa/

Pe multe site-uri, inclusiv mass-media, a aparut urmatorul:

COMUNICAT DE PRESĂ

Campania 40 de zile pentru viață ia amploare

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional, campania 40 de zile pentru viață, reîncepe în data de 1 martie în Cluj-Napoca. Creștinii clujeni se vor uni din nou în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor.

Campania se va desfășura în fața Clinicii de Ginecologie I, pe str. Clinicilor

colț cu str. Victor Babeș, în perioada 1 martie — 9 aprilie între orele 6,00 — 23,00.

Conferința de presă va avea loc marți, 28 februarie la orele 10.00, la Cluj Life Center din str. Universității nr. 1, ap. 30. Având drept motto ‘Împreună clădim cultura vieții’ în aceeași zi la orele 19.00, ‘misionarii vieții’ vor da starul celor 40 de zile prin evenimentul de lansare al campaniei în sala Ioan Mușlea a Bibliotecii Centrale Universitare.

Campania promovează cultura vieții și se desfășoară simultan în Cluj Napoca și în alte 340 de orașe din 28 de țări. În țara noastră, campania s-a extins in ultimii 2 ani în București, Baia Mare, Gherla, Năsăud, Timișoara, si Iași.

Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că populația României este în continuă scădere datorită numărului foarte mare de avorturi — un copil ucis prin avort la trei sarcini, că ocupăm locul 2 (doi) în lume la acest capitol, cu aproape 23 milioane de copii avortați în ultimii 60 de ani. Dorim de asemenea să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești. Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor români nenăscuți, a căror viață nu este apărată prin lege decât dacă sunt doriți.

‘Precum cea de-a treia ediție a campaniei 40 de zile pentru viață, ediția actuală este coordonată în această primăvară, de o echipă de tineri, aparținând diverselor confesiuni creștine’, declară Andi Coman, unul dintre coordonatorii locali al campaniei. ‘Conștientizăm gravitatea problemei: avortul nu poate fi o soluție. Vrem să continuăm să luptăm pentru cei mai mici dintre noi, pentru cei care nu au o voce prin care să se apere și să mobilizăm clujenii să întâmpine nevoile mamelor aflate în dificultate.’

Primele trei ediții ale campaniei la Cluj Napoca au primit răspunsuri pozitive din partea comunității. ‘A fost o ocazie extraordinară de a informa publicul cu privire la implicațiile morale, fizice și psihice ale avortului asupra copilului, asupra femeii, asupra familiei și asupra societății, ca întreg. Cele trei campanii desfășurate din 2015 în coace ne-au oferit acest cadru, precum și noi oportunități de acțiune’, a subliniat Iulia Călinescu, inițiator național al campaniei.

Și de această dată, campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public. Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Cristos. ‘Dorim să încurajăm creștinii să se implice în ajutorarea concretă a femeilor aflate în criză de sarcină. Viața este un dar neprețuit, unic și irepetabil, iar noi suntem datori să o protejăm’, a adăugat Iulia Călinescu.

40 de Zile pentru Viață este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieți.

Pentru informații legate de 40 de Zile pentru Via ă în Cluj-Napoca, vizitați: 40.proviata.ro sau https://www.facebook.com/40-de-Zile-pentru-Viață-Cluj-Napoca

CONTACT:

Iulia Călinescu

Liliana Chelcan

Comentariu saccsiv:

Sare in ochi ca nu-i scrisa de ortodocsi si ca e ecumenista.

Iata si ce putem citi la http://www.culturavietii.ro/2016/09/29/40-zile-pentru-viata-cea-mai-mare-miscare-pro-viata-din-lume-se-afla-la-a-treia-editie/, de anul trecut:

Misionarii vieții invadează Clujul, atenționează unul dintre mesajele colorate pe care trecătorii le pot citi astăzi, pe strada Clinicilor din Cluj-Napoca. Prima zi de veghe pentru încetarea avorturilor a început, în fața Clinicii de Ginecologie I, cu 18 suflete unite în rugăciune și hotărâte să lupte pentru viață. Chiar înainte de ora deschiderii, tinerii au împânzit trotuarul cu mesaje pro-viață, pentru ca acțiunea lor să fie și mai vizibilă. Pancarte noi și-au făcut apariția dis-de-dimineață: „Femeile au nevoie de ajutor, nu de avort”, „Merit să lupți pentru mine”, „Paternitatea începe la concepție”. În zorii zilei, a fost rostită prima rugăciune, iar cele 480 de ore de veghe care se vor desfășura aici au început.

Începând de azi, 28 septembrie, și până în data de 6 noiembrie, clujenii aparținând tuturor denominațiunilor creștine se vor ruga zi de zi, în acest loc, pentru încetarea avorturilor în orașul lor. Campania 40 de zile pentru viață se află deja la a treia ediție în Cluj-Napoca. Experiența primelor două ediții le-a dovedit cât de mare este puterea lui Dumnezeu: aceste campanii au reprezentat o ocazie excelentă de a sensibiliza publicul în legătură cu problema avortului și de a lua măsuri concrete pentru ajutorarea mamelor aflate în situații de criză de sarcină.

Trei piloni stau la baza acestei mișcări pro-viață care, începând cu anul 2007, a dus la salvarea a peste 11.700 de suflete: postul și rugăciunea, veghea pașnică și mobilizarea comunității. Prezența fizică a creștinilor în stradă, în orele de veghe, este o mărturie puternică și un prilej de evanghelizare. Prin semnarea unei declarații de pace, ei se obligă să acționeze în orice circumstanțe ca adevărați ambasadori ai lui Cristos, iar prin mesajele pe care le promovează, ei devin misionari ai vieții și ai adevărului.

Voluntarii campaniei luptă pentru ca demnitatea vieții să fie respectată, din momentul concepției și până în momentul morții naturale. Dar, mai mult decât atât, prezența lor în stradă transmite un mesaj de speranță: femeile însărcinate pot beneficia de ajutor. Există, astfel, moduri concrete în care clujenii se angajează să ajute mamele aflate în criză de sarcină, iar această nouă ediție a campaniei vrea să încurajeze cât mai multe comunități creștine să își deschidă porțile și inimile pentru a ajuta aceste mame. Avortul nu este o soluție, iar sarcina nu este niciodată o rușine, fiindcă fiecare viață este un dar de la Dumnezeu, un dar unic și irepetabil.

Creștinii clujeni stau în stradă zilnic pentru a apăra acest adevăr. Li se alătură alte 363 de orașe din lume și 3 orașe din România – București, Gherla și Năsăud – în lupta pentru viață. Cei care se află în alte zone ale țării sunt invitați să li se alăture în post și rugăciune, pentru ca aceste zile de pocăință și har să reprezinte, cu adevărat, începutul încetării avorturilor în orașele și în țara noastră.

Comentariu saccsiv:

Sa vedem de unde a pornit:

https://40daysforlife.com/history/

Deci din Texas, in 2004.

La aceasta actiune participa insa si ortodocsii, cum a fost si acum doi ani, cu binecuvantarea IPS Andrei:

http://www.ascorcluj.ro/2015/09/18/campania-40-de-zile-pentru-viata/

E de bine asta cu anti avortul, dar de ce in hora asta mare? La ce bun rugaciunea asta intergalactica cu toti “crestinii” din univers? Noi ortodocsii nu putem face singuri si de capul nostru 40 de zile de rugaciune si proteste anti avort? De ce Ierarhii nu s-au ocupat de asa ceva? Simplu, pentru ca orice lucru bun trebuie musai inregimentat sub o umbrela rea. In cazul de fata, ecumenismul.

Cititi va rog si:

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA, in materialul lor „DESPRE CONSTIINTA CRESTINA”, PROMOVEAZA CATOLICISMUL si ECUMENISMUL …

 

 

Reclame

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. acelas said, on martie 1, 2017 at 1:48 am

  la fel, exista o strategie f malefica in legatura cu Duminica Ortodoxiei, in fiecare an. Asa e, ortodoxia inseamna printre altele si cinstire a icoanelor, dintotdeauna. Dar numai asta I seamna? Sau, in primul rand? Se prea bate toba, de cand cel putin a venit daniel, doar pe aceasta unica latura, creand larma, mult zgomot ca sa „acopere” astfel tot ce mai indeamna de fapt dreapta-credinta. Adica in primul rand Cuvantul. Ca, vorba parintelui Arsenie Papacioc, Hristos a fost ortodox! Hristos L-a cinstit drept pe Tatal! Deci cuvantul care taie, care desparte lumina de intuneric si adevarul de minciuna, nu este lasat sa se manifeste, sa se faca auzit in ce priveste semnificatiile dreptei-credinte, din totdeauna! Sinoade spre apararea dreptei credinte, anateme date in istorie, combaterea ereziilor, canoane, adevaratele ascultari ale dreptei credinte si, cum ar fi fost acum prilejul, condamnarea sinodului talharesc de la Creta. Asta inseamna ortodoxia, cam spre asta ar fi trebuit sa se indrepte mereu discutiile daca n-ar fi fost marea zarva starnita de daniel prin cultul excluziv al icoanelor.

  strategie infioratoare, utilizand un bine spre rau, care ar putea lasa incremenit pe orice politician versat in a face diverse strategii mestesugite pt a-si atinge scopurile ..

  Apreciat de 1 persoană

 2. Lazăr Marian Tudorel said, on martie 1, 2017 at 1:50 am

  Matei 5:9 Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu!

  ”Ecumeniștii” sunt împăciuitori, căci vor să facă pace între creștini, dar voi, ”antiecumeniștii”, nu sunteți. Deci, cine sunt ei și cine sunteți voi…?

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 1, 2017 at 9:03 am

   Lazăr Marian Tudorel

   Pace intre crestini? Crestini sunt doar ortodocsii. Ceilalti sunt eretici.

   Apreciază

   • Fratele Mihail said, on martie 1, 2017 at 9:20 am

    Ca să nu mai vorbim de faptul că Lazăr Marian Tudorel ne citează dintr-o pseudo-Biblie sectară. În Biblia ortodoxă citatul exact este : „Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.” (Matei, cap. 5, verset 9)

    Apreciază

 3. isa said, on martie 1, 2017 at 9:34 am

  Implementarea din 2018 a proiectului Smart Borders In U(SS)E:https://sputniknews.com/europe/201703011051141355-smart-borders-system-eu-terrorists/
  Intrarea/iesirea in/din spatiul Schengen a persoanelor non-UE (asa zic ei) se va realiza prin scanarea unui card electronic si prelevarea amprentei. Cardul va contine informatii pertinente. Se face mentiunea ca Bulgaria, Croatia, Cipru, Irlanda si Romania nu fac parte din spatiul Schengen.

  Apreciază

 4. isa said, on martie 1, 2017 at 9:40 am

  Vorbind strict de campania anti-avort, pentru eficienta, ar trebui procedat astfel: 40 de zile pentru viata ortodocsii, apoi alte 40 de zile catolicii, apoi alte 40 de zile reformatii etc. Cand au terminat, sa o ia de la capat. Astfel incat campania anti-avort sa fie o prezenta constanta in spatiul public.

  Apreciază

  • theonlychurch said, on martie 2, 2017 at 2:24 pm

   Eu cred ca insasi ideea de campanie anti-avort e una apuseana. In Ortodoxie, se merge pe viata launtrica, nu pe pancarte cu texte lacrimogene, care nu ajuta la nimic. O fata diperata care vrea sa faca avort nu isi va schimba starea de confuzie si disperare pentru ca vede o pancarta.

   Apreciază

 5. Nicoleta said, on martie 1, 2017 at 9:44 am

  „Prin semnarea unei declarații de pace”. Asta e zapisul ereticilor pentru crestini – Pace cu satana.
  Doamne, apara-ne si fereste-ne!

  Apreciază

 6. Prahovean said, on martie 1, 2017 at 11:00 am

  Este pe undeva în Sfintele Canoane, nu mai țin minte unde, ceva contra mărțișorului, ce se pare că este o prăznuire de origini antice, păgâne. Parcă se spune ceva de firul alb cu roșu. Nu am timp și energie să iau la mână Sfintele Canoane acum, dar, dacă se găsește, cred că ar fi potrivit să facă Saccsiv o postare clară împotriva acestui obicei.

  Apreciază

  • ban said, on martie 1, 2017 at 11:46 am

   E si canon, iar la romani Marte era zeul (dracul) razboiului, deci idol la care, daca crestinii nu aduceau jertfe, erau omorati.

   Apreciază

   • Prahovean said, on martie 1, 2017 at 11:54 am

    Dacă cineva găsește canonul cu pricina, ar fi foarte bine.

    Apreciază

   • ban said, on martie 1, 2017 at 8:01 pm

    Canonul 62 al Sinod. Ec. 6.

    Apreciază

  • saccsiv said, on martie 1, 2017 at 4:20 pm

   Asta am reusit sa scriu:

   MARTISORUL – vechi simbol pagan specific meleagurilor noastre

   http://ortodoxinfo.ro/2017/03/01/martisorul-vechi-simbol-pagan-specific-meleagurilor-noastre/

   Apreciază

   • Radu said, on martie 2, 2017 at 12:28 am

    In Nordul Moldovei si Bucovina din ce stiu e o traditie seculara.

    Martisorul era o moneda de aur sau argint legata cu o fundita rosie si alba si o lega de gatul copiilor timp de 12 zile.
    Dupa se atarna in copac si moneda cumparau cu ea cas.

    Ne placem sau nu cei din nordul tarii sunt oameni cu frica de Dumnezeu si uite ca anumite aspecte precrestine s-au imbinat.

    Poporul nu a primit crestinismul prin faptul ca au cunoscut si invatat rational invataturile si Biblia intr-o vreme cand sa stii sa scrii si sa citesti era considerat un atribut divin.

    Nu au nicio vina oamenii au fost si au ramas simpli.

    Apreciază

   • Prahovean said, on martie 2, 2017 at 11:22 am

    Eu îmi aduc aminte alt canon, unde spunea ceva de șnururile alb și roșu sau cel puțin de pânzele alb și roșii, ceea ce arată că era un obicei răspândit.

    Apreciază

 7. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on martie 1, 2017 at 1:45 pm

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri au apreciat asta: