SACCSIV – blog ortodox

SISTEMUL ne va aduce CARDUL NATIONAL DE SANATATE acasa, de la 1 ianuarie 2011, prin posta. CE VOM FACE?

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE, CIPURI by saccsiv on septembrie 9, 2010

   Citez din articolul Sănătate la card. Cum se vor duce românii în spitalele dotate cu POS-uri:

   Primele carduri naţionale de asigurări de sănătate vor fi emise la începutul lunii ianuarie a anului 2011, iar românii le vor primi prin poştă, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila

   Cardurile naţionale de asigurări de sănătate vor fi tipărite de Imprimeria Naţională şi vor avea câte un cip care le va oferi medicilor informaţii cu privire la tratamentele şi diagnosticele medicale ale unui anumit pacient, a spus, miercuri, ministrul Cseke. Fiecare cip va costa cel puţin doi euro şi, având în vedere că 18 milioane de români au calitatea de asigurat, preţul total al cipurilor se va ridica la minimum 36 de milioane de euro. „Cardul va conţine date de identificare a persoanei, codul numeric personal, dovada contribuţiei asigurărilor de sănătate la zi şi care va fi importantă în sensul că nu va trebui ca cetăţeanul să se deplaseze la Casele de Asigurări de Sănătate pentru a scoate o adeverinţă de a dovedi plata contribuţiei; numărul solicitărilor de servicii medicale în codul furnizorului şi diagnosticele medicale cu risc vital”, a declarat ministrul Sănătăţii după aprobarea Hotărârii de Guvern prin care s-a convenit asupra modalităţii de realizare a sistemului naţional al cardurilor naţionale de asigurări de sănătate.

   Spitalele, dotate cu cititoare de carduri

   Cardul va înlocui adeverinţa sau carnetul de asigurat şi va simplifica procedurile, mai spune Cseke Attila: „În ceea ce priveşte beneficiile acestui card: reducerea birocraţiei la dovedirea calităţii de asigurat, creşterea calităţii actelor medicale prin informaţiile pe care le conţin şi care pot fi accesate imediat de către prestatori şi identificarea rapidă a nivelului de acoperire a serviciilor şi plăţile acestora de către Casa de Asigurări de Sănătate”. În acest fel, va fi introdus un mecanism suplimentar de control al raportărilor şi decontărilor serviciilor medicale. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, cardul ar putea ajuta şi la salvarea de vieţi: „Dacă cineva intră în comă diabetică şi are cardul asupra lui, medicii de la urgenţă află imediat care este problema, că e diabetic”. Fiecare unitate medicală va fi dotată cu cititoare de carduri, cu ajutorul cărora vor putea accesa informaţiile referitoare la pacienţi, mai precizează reprezentanţii ministerului.

   Salariaţii au prioritate

   Primele carduri vor fi eliberate la începutul lunii ianuarie 2011 şi vor fi trimise către asiguraţi prin poştă. Salariaţii au prioritate, a declarat şeful de la Sănătate: „Toţi cetăţenii care au calitatea de asigurat vor beneficia de un asemenea card naţional de sănătate. Vorbim în principiu de 18 milioane de cetăţeni români care astăzi au calitatea de asigurat. Primele carduri naţionale de sănătate vor fi emise la începutului lunii ianuarie 2011 şi ele se vor emite în anumite trepte, în sensul în care noi vom propune ca emiterea să se facă în primul rând pentru salariaţi şi persoane care contribuie cu o sumă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”.

   INFO PLUS

   Coplata, introdusă din ianuarie 2011

   Sistemul de coplată pentru servicii medicale va fi introdus în ianuarie 2011, a spus, tot miercuri, Cseke Attila. Strategia Naţională de Raţionalizare a Spitalelor 2010-2012, document elaborat de către ministerul de resort, prevede introducerea coplăţii direct la furnizorul de servicii medicale pentru primul trimestru din 2011. Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană să introducă sistemul de coplată pentru servicii medicale, iar ponderea scutirilor de la obligaţia de a efectua plata să nu depăşească un nivel de 40% dintre pacienţi. Potrivit proiectului anunţat de minister, contribuţia personală a cetăţenilor prin tichetele pentru sănătate nu va depăşi 600 lei pe an.

   Iata ce mai aflam din articolul De la 1 ianuarie 2011, poştaşii vor aduce românilor cardurile de sănătate:

   “Guvernul a aprobat o hotărâre care este un pas important în procesul de informatizare a sistemului sanitar românesc, şi anume s-a încheiat cadrul legal pentru desemnarea Companiei Naţionale Imprimeria Naţională, în numele şi pentru Casa Naţională de Sănătate, pentru achiziţionarea cardului naţional de sănătate”, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

   În ceea ce priveşte avantajele acestor carduri, Cseke Attila susţine că acestea vor conţine date de identificare a deţinătorului, dovada contribuţiei la asigurările de sănătate, precum şi numărul solicitărilor de servicii medicale, fapt ce reduce birocraţie şi creşte calitatea actelor medicale.

   Si iata ce mai adauga Ce date va contine Cardul National de Sanatate si ce avantaje ofera beneficiarului:

   Datele electronice pe care ar trebui sa le contina cardul de sanatate:

  • Antecedente, istoric medical;
  • Boli cronice;
  • Alergii;
  • Analize;
  • Imagistica.

   Potrivit Legii 95/2006, Art. 334, cardul national poate fi utilizat numai pe teritoriul Romaniei. Referitor la posibilitatea furnizorilor privati de servicii medicale, Art. 335 stipuleaza ca „Furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate au obligatia de a acorda asistenta medicala titularilor de card national in conditiile prevazute de contractul-cadru si de normele metodologice de aplicare a acestuia„.

Vezi aici extrase din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, Titlul IX: Cardul national si cardul european de asigurari de sanatate.

   Comentariu saccsiv:

   In iulie, se mai spunea despre carduri ca: 

   Identificarea pacientului se va face pe baza amprentei digitale, iar pe card va exista un dispozitiv, urmând ca pacientul să se autentifice cu amprenta. Dacă asiguratul este reticent, atunci va putea folosi şi un cod PIN.

   Cititi va rog si:

CARD NATIONAL DE SANATATE pentru toti romanii. Acesta va avea CIP iar identificarea pacientului se va face pe baza amprentei digitale

   Graba mare. Chiar si pe saracia asta, Romania se straduie sa tina pasul cu punerea in aplicare a punctelor din agenda de lucru a ELITELOR.

   Actiunea CARD NATIONAL DE SANATATE este in stransa legatura cu pasapoartele cu cip, cu eRomania, cu buletinele noi, etc. …

Comentariul zilei (25.08.2010): Imbulzeala de acum de la ghisee e gandita special pentru a imbratisa cu totii eRomania? Sa ne amintim ca este numit de autoritati un proiect care “NU VA PUTEA FI OPRIT DE NIMENI” si cu care “NIMENI NU-SI VA PERMITE SA SE JOACE” …

Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii vor avea noile acte cu cip iar eRomania va fi functional …

La ce se refera BASESCU cand zice: „există o hotărâre CSAT care obligă la unificarea infrastructurilor de transmisie baze de date până la sfârşitul anului”?

Ceva urat: SISTEMUL INFORMATIC INTEGRAT (SII)

   Asadar, daca pasaportul cu cip nu era obligatoriu, caci nu e obligatoriu sa calatoresti, iata ca SISTEMUL merge actualmente mult mai departe, caci buletinul va fi obligatoriu. Ba mai mult, cardul de sanatate il vom primi acasa, prin posta …

   Iata ce am postat in iulie, in articolul Comentariul zilei (20.07.2010): Nu vreau card cu cip dar daca nu-l accept, in cateva zile mor. CE SA FAC?:

   Iata comentariul cititorului Hionia postat la articolul CARD NATIONAL DE SANATATE pentru toti romanii. Acesta va avea CIP iar identificarea pacientului se va face pe baza amprentei digitale:

   Eu fac dializa si daca nu primesc (accept) cardul de sanatate nu mai pot continua tratamentul si in cateva zile mor. Nu vreau card cu cip. Ce sa fac?

   Nu stiu daca e o situatie reala sau m-a intrebat doar ca sa ma puna in incurcatura. Putem presupun insa ca e intr-adevar bolnav. CE SA FACA?

   Iata unul dintre raspunsurile ce le-a primit acolo

   Magda:

@Hionia
Sa te rogi cu toata puterea sufletului tau ,cu multe,multe lacrimi si cu post la Domnul nostru Iisus Hristos ca sa-ti spuna El,prin gura duhovnicului tau,ce trebuie sa faci.Sa mergi apoi sa te spovedesti si sa pui parintelui,intrebarea pe care ne-ai pus-o noua aici.Cu siguranta ca Dumnezeu nu te va lasa fara raspuns si daca ai putere(tot de la Domnul data,cu rugaciune) sa faci ascultare.
Dumnezeu sa-ti ajute!

   Saccsiv: Desigur, pana vor avea toti romanii astfel de carduri, mai este ceva vreme. Si vom vedea atunci daca intr-adevar fara el nu se poate face dializa. In plus, pana la acel moment pot apare razboiul, revoltele, foametea, intr-un cuvant: marele tambalau cand e foarte probabil ca nu va mai sta nimeni sa impuna carduri cu cip:

Va exista o SINCOPA pe traseul „de la acte si carduri cu CIP pana la SEMNUL FIAREI”?

   E bine totusi sa discutam chestiunea, caci poate totusi SISTEMUL se va grabi cu cardul asta …

   Pe masura ce din ce in ce mai multi inteleg ca trebuie sa se rupa de SISTEM (Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la scurt timp si pe cei de la tara) vor apare din ce in ce mai des astfel de situatii.

   Nu stiu exact ce sa-i raspund lui Hionia. In principiu, Magda are dreptate. Dar tot in principiu, putem muta si muntii din loc. Cati insa o pot si face? Cam asa e si cu „Sa te rogi cu toata puterea sufletului tau ,cu multe,multe lacrimi si cu post la Domnul nostru Iisus Hristos”. Cati insa ajung la a se ruga astfel? Sigur ca trebuie sa se roage. Trebuie sa ne rugam si noi. Trebuie sa ne rugam de asemenea unii pentru altii. Dar nu-mi place ca atunci cand cineva ma roaga sa-l ajut sau imi cere o parere sa-i raspund doar atat: roaga-te. Si apoi sa fiu eventual si multumit ca am mai rezolvat o problema …

   Pot spune ce voi face eu: nu voi lua cardul. Dar eu nu sunt in situatia lui. E bine ca nu trebuie totusi sa ne decidem azi daca sa-l luam sau nu. Pana atunci, bunul Dumnezeu ne va invata ce si de ce sa facem cumva si nu altfel. Oricum, daca in acel moment i-as spune „nu lua cardul”, n-as sta mai apoi precum lemnul, ci as incerca sa si fac ceva mai mult decat sa inchei cu „Domnul fie cu tine”. In primul rand m-as ruga pentru el si L-as ruga pe Dumnezeu sa-i scoata lui sau mie sau cuiva pe cineva in cale care chiar si ilegal sa-i rezolve problema. Apoi, ori Dumnezeu imi va trimite un gand sa caut o anumita persoana, ori as intreba pe toti pe care ii cunosc.

   Sunt insa destule altele cu cip de pe acum sau vor fi in viitorul si mai apropiat: carduri bancare, pasapoarte, carnete auto, acte de identitate, etc. Ce facem cu ele? In acest caz, repet ceea ce tot spun demult: consider ca nu trebuie sa le luam sau daca le-am luat, sa renuntam la ele. Indiferent de cum presupunem ca sunt: un pas spre semnul fiarei sau deja de fapt o componenta a celebrului 666.

   Si aici ajungem la o chetiune extrem de importanta si de care se vorbeste rar spre deloc. Anume, va fi greu sa traim fara dracisme cu cip, dar va fi aproape imposibil s-o facem fara a ne ajuta unul pe celalalt. Unii au inceput de pe acum sa renunte la ele, ba chiar sa se rupa mult de SISTEM. Ce fac insa ceilalti? Pai majoritatea stau si se uita la ei precum lemnele, in conditiile in care cica ei se declara crestini. Si nu ma refer aici, evident, la cei ce n-au nici o treaba cu a se pregati pentru vremure apocaliptice ce bat la usi. Ci la ceilalti …

   Unul poate e patron sau ceva la o multinationala. Are bani si desi teoretic e bine legat de SISTEM, culmea, daca se trezeste, pentru el e mai simplu sa se rupa, caci are oarece avere. Altfel spus, teoretic poate rezista cel putin cateva luni cu ceea ce are si sa se pregateasca cum poate el mai bine pentru marele tambalau. Altul insa poate nu este prins de SISTEM decat printr-un card bancar (pe care isi ia salariul) si printr-un act de identitate, dar e sarac si fara ele rezista doar cateva saptamani … Ce va face el? Il va ajuta oare fratele mai bogat? Dar chiar si noi intre noi saracii, ne vom ajuta oare? Apoi, din diverse motive, nu toti vor renunta la acte in acelasi timp. Pana vor renunta la ele, cei ce inca le au, ii vor ajuta pe cei ce au renuntat deja? Care e doctor, cu un tratament? Care e patron, cu un loc de munca?

   Aici e marea problema fratilor. Ca ne declaram crestini si cam atat. Rugaciune … subtire, iar daca o facem, cerem doar pentru noi. Fapte, nici atat sau daca facem, suntem atenti ca nu cumva ideile celui pe care il ajutam sa difere nici macar cu foarte putin de ale noastre. Si parca de abia asteptam sa ne contrazica in ceva cat de mic, ca sa-l taiem de pe lista … Daca acum facem astfel, mai apoi cum vom mai proceda? Suntem vai de noi, ai Doamne mila!

   Pana aici a am postat deci o parte din articolul CARD NATIONAL DE SANATATE pentru toti romanii. Acesta va avea CIP iar identificarea pacientului se va face pe baza amprentei digitale … Iata ce a scris cititoarea magda la rubrica sa de comentarii:

@saccsiv,asa este ,ai dreptate,”suntem vai de noi”-si ma includ in primul rand pe mine in aceasta categorie.Dar,dupa cum ai spus si tu,problema se pune ,deocamdata,doar teoretic.Inca.Eu i-am raspuns Hioniei gandindu-ma in primul rand la ce as face eu ca prim pas:as alerga la duhovnic dar numai dupa “pregatirea”prealabila de care am vorbit-pt ca altfel as primi sfatul de la un om,ca si mine,supus greselii.
Asadar nu i-am spus nici sa ia,nici sa nu ia cardul.Nu mi-as permite sa fac asa ceva.
Dar daca s-ar ajunge in situatia REALA ca aceea femeie(fata) sa hotarasca sa nu ia cardul de sanatate si sa fie in pericol vital ulterior,VREAU SA CRED ca”n-as sta mai apoi ca lemnul”si nu numai ca m-as ruga pt ea dar as si incerca sa o ajut cu ceva concret.Si da,tu ai mail-ul meu,de va fi nevoie,pune-ne in legatura-chiar am ceva fosti colegi si prieteni in sistemul medical.
Oricum ai ridicat o problema grea in fata constiintei mele si imi dau seama ca trebuie sa
“infig bisturiul” adinc pt a scoate la lumina ce se ascunde,poate.cu perfidie, pe acolo.Tocmai de aceea am spus ca “vreau sa cred”.
Sincer,iti multumesc.Chiar daca initial orgoliul care ma stapaneste m-a facut sa ma “strofoc” interior impotriva comentariului tau aluziv.Tot sincer recunosc asta.
As incheia din nou cu un” Doamne ajuta!”,dar parca mi-e si frica..”.O seara linistita” ar fi mai bine?

   Intre timp magda s-a apucat sa ma atace aiurea pe alte bloguri unde sunt acuzat cu totul nefondat ca eu as fi indemnat-o pe Hionia sa moara cu zile …

   La vremea cand scriam acel articol, presupuneam ca va fi implementat prin toamna lui 2011. Iata insa ca SISTEMUL ne va aduce cardul de sanatate acasa la inceputul anului. Prin urmare, trebuie sa ne gandim serios deja de acum la CE VOM FACE?

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 9, 2010 at 4:07 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Vlad said, on septembrie 9, 2010 at 8:05 pm

      Doamne Ajută!

      Fraţi Creştini,

      Cred că lucrurile sunt prea evidente în privinţa sistemului satanic şi nu ar mai avea rost să zic decât că a sosit momentul faptelor. Rugaţi-vă pentru mine ca eu să mă rog pentru voi!

      Am ales ca de luni să iau drumul ce duce spre Petru-Vodă cu credinţă în suflet că voi fi demn de a purta rasa monahală . Să mă ierte Dumnezeu ca nu am ales acest drum doar din râvna de a împlini sau măcar a mă strădui să împlinesc prima poruncă din lege (Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău). De asemenea să mă ierte Dumnezeu, căci având în cap prea multe soluţii lumeşti de a lupta împotriva sistemului (probabil dintr-o inerţie tinerească tâmpă), nu mi-am pus toată nădejdea în Cel ce este Alfa şi Omega.

      În fond şi la urma urmei dacă vrei să ajungi la finalul luptei alături de Omega, trebuie sa începi lupta alături de Alfa.

      Pace Voua!

      Apreciază

      • G-man said, on septembrie 9, 2010 at 9:24 pm

        Vlad sa te ajute Dumnezeu daca ai luat aceasta hotarare, daca te-ai ganditi bine in toate contextele , daca ai calculat si eventual ca ai putea prinde batranetile acolo ,daca vrea Dumnezeu .. ca nimeni nu stie sfarsitul acestei lumi si ar fi gresit sa pleci doar din considerente de vremuri apocaliptice si situatia sa se schimbe sa vina vremuri bune linistite si sa zici apoi ca nu mai vrei la manastire..
        dar daca esti hotarat din toata inima si doar dragostea de Hristos te mana acolo ..atunci sa ajungi om mare iti urez si sa te rogi si pentru noi.

        Apreciază

      • G-man said, on septembrie 14, 2010 at 4:20 pm

        Apreciază

  2. stefan said, on septembrie 9, 2010 at 4:08 pm

    Asa cum era de asteptat,toate cozile de topor s-au salasluit pe aceste 3 site-uri Crestin Ortodoxe insa ce este mai grav este faptul ca la toate subiectele propuse pentru sensibilizarea nu a noastra a celor multi impotriva sistemului satanic,nu,ci a celor care in naivitatea lor spera sa aiba de toate fara sa dea nimic pe lumea asta,adica sufletul,in permanenta s-a deviat sistematic tema propusa de moderatori prin aceste cozi de topor.Demult,eu am incercat prin cateva comentarii sa avertizez ca toti manipulatorii sistemului s-au aciuiat si aici iar deformarea subiectelor indreptand discutia in cu totul alta parte,este o formidabila arma de lupta a „lor” impotriva noastra.Observati cat de candid si mestesugit isi lanseaza comentariile acesti masoni infiltrati printre noi.Observati dupa cum bine spunea un frate de aici,ca am ramas putini din cei de la inceput care luam pozitie inversunati impotriva cipului satanic.Si mai observati cum chiar unii parintii duhovnici si chiar renumiti pentru lupta lor impotriva cipurilor,ACUM,cand totul este inconjurat de o acalmie de groaza inaintea furtunii,chiar ei(Dumnezeu sa ma ierte) fac vorbire de cu totul altceva punand accent mai mult pe rugaciune si nu pe lupta impotriva acestor aberante hotarari masonice guvernamentale.Cati dintre noi or sa refuze cardul de sanatate?Cati dintre noi or sa refuze actele biometrice?Degeaba tot spun unii dintre noi pomenind pe cei 3 stalpi ai Ortodoxiei Romane,sa nu luam niciun act satanic?Nu cred,si nu cred ca mare parte dintre noi cei care am postat revoltati sufleteste multe comentarii antisistem si anticipuri satanice nu vom intreprinde legal tot ceea ce se poate face si depinde de noi,noi nu adevaratii (ca aceia sunt Martirii)ci sarmanii Crestin Ortodocsi Romani parasiti de pastorii lor!Marturisindu-l pe HRISTOS sunt constient ca voi avea de suferit si nu numai eu, dar este singura cale spre mantuire si mai stiu ca nu sunt singur si ca in afara de surorile si fratii mei intru Hristos,noi avem pavaza Sfanta Treime si pe Maicuta Domnului!Nu o spun infatuat si nici cu trufie dar acum spun doar atat si mai adevarat ca niciodata : ORTODOXIE sau Moarte!

    Apreciază

    • viorel said, on septembrie 9, 2010 at 5:19 pm

      Nu e nevoie sa refuzam aceste carduri cu cipuri! Ar fi chiar o prostie!

      Apreciază

  3. IOAN said, on septembrie 9, 2010 at 4:34 pm

    Păcat de cei de la razboi intru cuvânt* care bat tobele şi fac incălzirea pe margine şi aplaudând şiret SISTEMUL ELECTRONIST AL SCLAVIEI MONDIALE.

    Apreciază

  4. Shumi said, on septembrie 9, 2010 at 4:40 pm

    Dar ce ne facem cu cipurile din telefoane (SIM) si din calculatoare..???

    Apreciază

    • Valah said, on septembrie 10, 2010 at 6:38 am

      Au ele amprente? Daca da nu sunt bune, daca nu sunt bune.
      Omenirea a trait mii de ani fara telefon sau calculator. Se poate si azi, nu moare nimeni.

      Apreciază

      • Shumi said, on septembrie 10, 2010 at 9:21 am

        Poi ce cardu d santate are amprente? Cardu bancar cu chip are amprente?

        Apreciază

    • Constantin said, on septembrie 10, 2010 at 5:23 pm

      Problema nu e cipul in sine. Sintagma „Anti-Cip” nu este folosita tocmai corect si de aceea unii nu inteleg. Problema reala este scopul pentru care este folosit cipul. E ca si problema cutitului. Nu suntem anti-cutit. Dar un cutit poti sa-l folosesti cu scopul de a taia paine, dar poti sa-l folosesti si cu scopul de a ucide. Asadar tehnologia e neutra. Problema e cum este aceasta tehnologie folosita, adica in ce scop. Astfel ca de la 1 ianuarie cu utilizarea cipului in acte de identitate si altele care se leaga, ni se pune „cutitul la gat”! Si cei care nu sesizeaza/anticipeaza acest lucru se amagesc ca ce problema poate sa fie?! Vom avea „cutitul la gat” dar nu inseamna ca si ne omoara sau suntem in pericol. Si cei spalati pe creier cred ca sistemul (FIARA) ne pune „cutitul la gat” spre binele nostru al tuturor. Fals! Avantajele sunt pentru ELITE si nu pentru popor.
      In concluzie cipurile din telefoane (SIM) si din calculatoare nu pot fi comparate cu cele din acte de identitate si card de sanatate si altele pentru ca au scopuri diferite. Se poate ca la un moment dat aceste scopuri care par diferite momentan, de fapt pe termen lung sa aiba acelasi scop. Cum este sesizabila tendinta de unificare la un moment dat a documentelor (de ex. C.I. sa fie cu cip pe motiv ca este si document de calatorie in UE ca pe urma Pasaportul sa nu isi mai aiba rostul, eu stiu…).
      Oricum eu asa vad lucrurile: Tehnologia e neutra, depinde cum o folosesti. Toate ar trebui folosite spre slava lui Dumnezeu! Altfel, nu-s de trebuinta!

      Apreciază

  5. viorel said, on septembrie 9, 2010 at 5:18 pm

    Vomi primi categoric acest card de sanatate! Ne este chiar necesar!

    Apreciază

    • G-man said, on septembrie 9, 2010 at 9:10 pm

      viorel hrebenciuc ….?

      Apreciază

    • Mihaela said, on septembrie 9, 2010 at 9:19 pm

      Viorel
      Sa fii sanatos, ce sa zic…

      Apreciază

    • tataia said, on septembrie 18, 2010 at 4:34 am

      La ce iti este necesar un card de sanatate? Cred ca nu ai idee citi muncitori lucreaza la negru pe santiere, fara nici un fel de forme legale! Ce asigurare medicala au acei oameni? Oriunde s-ar duce la medic nu s-ar uita nimeni la ei! Si totusi ei au acceptat acesta situatie. Nu pot beneficia de asistenta medicala dar totusi Dumnezeu ii tine si supravietuiesc. Probabil se mai doftoricesc din cind in cind cu cine stie ce buruieni, sau mai trec pe la farmacie si cumpara direct medicamente „dupa ureche”, dar ideea e ca traiesc. Asa ca astfel de sacrificii putem face si noi nu e mare lucru daca sint atitia altii in situatia aceasta. Problema mai grava e cu actele de identitate.

      Apreciază

  6. fanu said, on septembrie 9, 2010 at 5:47 pm

    http://100.sapte.ro/?p=236

    ştirea asta chiar este interesantă, iar întrebarea şi mai interesantă… oare de ce sapă ăia ca nebunii?

    Apreciază

  7. paul said, on septembrie 9, 2010 at 6:19 pm

    Organizam conferinte si tot ceea ce e necesar pt informarea oamenilor cu privire la cip-ul din cardul de sanatate, solicitam o alternativa de la Ministerul Sanatatii pt cei care nu vor asemenea acte electronice, mobilizam avocati.
    Daca nu avem succes cu asta,renuntam la calitatea de asigurati, sa vedem daca convine institutelor medicale de stat sa nu mai platim asigurarile. Punem ban pe ban deoparte pt sanatate, ne ducem la policlinicile PARTICULARE CU PLATA, asa cum se duc cei care nu au serviciu si care au depasit varsta de 27 de ani.

    Apreciază

  8. codrut said, on septembrie 9, 2010 at 6:31 pm

    daca vine prin posta cum il pot refuza? eu chiar nu vreau sa am ocazia sa imi pierd timpul dandu-i foc …..asa ca as vrea sa stiu cum sa-l refuz……

    Apreciază

  9. Stelu said, on septembrie 9, 2010 at 6:46 pm

    Pai va spun eu o solutie preluata de pe un forum nu mai stiu exact care. Ne adunam toti astia care nu vrem acest card cu cip si facem un foc de tabara mare cu aceste dracovenii. Pai e simplu, de ce sa ne arunce ele in foc cand putem face noi acest lucru cu ele.
    Sa speram ca Dumnezeu ne va ajuta sa nu cadem in vremurile ce vor urma.

    Apreciază

  10. Fulger said, on septembrie 9, 2010 at 8:51 pm

    Stelu tu ne indemni la revolutie si de asta mai are nevoie diavolul ca sa poata crea noua ordine mondiala. https://saccsiv.wordpress.com/2010/05/24/diavolul-este-revolutionar/

    Apreciază

  11. G-man said, on septembrie 9, 2010 at 9:09 pm

    saccsiv, comentatoarea hionia a fost aruncata la test, sa vada astia ce le zici tu eventual ceva cu care sa te incrimineze … nu ai zis nimic si tot o fac…. doar la noi merge si barfa ..e mai credibila decat cercetarea realitatii…
    a mai raspuns hionia sa zica ceva la cate raspunsuri a primit? … nu ,,

    Apreciază

  12. Axente said, on septembrie 9, 2010 at 9:21 pm

    Eu nu mai inteleg nimic!!!! Pai de unde au ei amprenta mea digitala??? Daca imi vine prin posta , iar eu nu am trimis nicio amprenta…. Ceva nu este clar aici ! Poate ca nu contin amprenta digitala !!! Informati-va mai bine despre ele !!!!!!!!!!!

    Apreciază

  13. PG said, on septembrie 10, 2010 at 5:00 am

    Axente
    este prima generatie de carduri de sanatate facute in graba ;la a doua au ei timp sa le aduca imbunatatiri .
    Viorel
    daca tot esti cu sistemul atunci ce mai cauti aici ? ai facut cumva vaccinul ?
    Doamne fereste-ne !

    Apreciază

  14. fanu said, on septembrie 10, 2010 at 5:26 am

    am ajuns oare sau vom ajunge curând să ne cumpărăm libertatea… dar cu ce preţ? cu îngăduinţa în vieţile noastre a eRomânia pentru început? şi dacă nu acceptăm ori nu suntem de acord eRomânia ne o vom pierde oare?

    Apreciază

  15. Stefan said, on septembrie 10, 2010 at 9:49 am

    Frate Vlad ai facut un pas urias pentru tine spre mantuire si cand ai timp,sa te rogi si pentru noi cei parasiti de pastori!In continuare,frate Saccsiv precum bine vezi am avut dreptate in comentariul meu anterior(vezi jalnicul viorel )iar noi nu trebuie sa il bagam in seama daca tu nu ai timp sa ii stergi comentariile tampe.Ceea ce vreau sa spun aici ca si alti frati ai mei este ca ACUM trebuie sa ne ajuti concret,nu impun ceva dar chiar nu se mai poate,deci trebuie sa ne organizam intr-o asociatie Crestin Ortodoxa care sa sprijine legal toate eforturile si demersurile pe care tu si cei de la Apologeticum le faceti urmand povetele celor cativa parinti ai Ortodoxiei Romane,in sensul ca NU TREBUIE sa primim sub nici o forma incipienta sau de amagire vremelnica,aceasta forma de satanizare in masa iar daca nu poti sau nu vrei sa te implici in aceasta formare a unei asociatii macar fa un apel catre toti acesti frati si surori intru Hristos care vor sa nu fie nici ei si nici copiii copiilor lor „pecetluiti” cu numarul fiarei ! Poti face apel pur si simplu fara sa iti implici numele sau persoana ta in mod fizic,la noi cei care vrem constituirea legala si fatisa a unei asociatii ,cand inca se mai poate sa luptam,altfel dupa parerea mea,unul din cei mai pacatosi oameni ai acestei lumi desarte,TOT dar absolut TOT ceea ce ati muncit cu mult efort si nopti in sir nedormite si multe,multe suferinte sufletesti,a fost in zadar!Chibzuinta mea retorica este egala cu zero si-mi cer iertare daca sunt cam „grabit” dar indemnurile de lupta venite de la Bunul Dumnezeu au pornit si prin tine pentru multi dintre noi,si acum chiar nu mai este timp pentru lamentari !Uita-te la comentarii si observa cat de multi sunt revoltati impotriva sistemului dar nu au nici o parghie(sa folosesc limbajul „sistemului”) pentru a se impotrivi fatis dar legal la tot ce ni se pregateste ! Priveste cum toate hotararile guvernelor masonice nu fac decat sa „asfalteze” drumul spre iad si noi stam si opinam in cel mai doct mod cu putinta sau fiecare dupa cum poate,despre cum o sa fie si cum poate fi sau nu dupa 1 Ianuarie 2011 ! Nu este un indemn la revolta si lupta de strada cu militienii „sistemului” ca este din capul locului pierduta,este un indemn la organizarea atator suflete si inimi Crestin Ortodoxe intr-o asociatie de combatere a cipurilor satanice din carduri si acte biometrice si la realizarea unei alternative legale pentru acte (permise,pasapoarte si buletine de identitate etc) si folosirea sistemului de plata in numerar si nu online pentru noi cei care nu acceptam salariile,pensiile si alocatiile pe cardurile satanice ! Frate Saccsiv,candva am fost facut nebun de catre colegii mei de munca,apoi de unii membri din familie chiar „exagerat cu mintea” iar acum observ cu amaraciune in suflet pe chiar unul din parintii duhovnici ales de membri din familia mea pe criteriul luptei anticip si antimasonerie,cum foarte diplomat se eschiveaza de la insasi lupta vitala la care ne indemna in urma cu putin timp ! Te rog totusi sa-mi raspunzi dupa cum ai timp!
    Daca am exagerat cu aceasta rugaminte de organizare in asociatie facand chiar tu apel pentru aceasta constituire,te rog sa ma ierti si sa stergi comentariul meu pentru ca eu unul ca si tine si ca multi dintre noi,sunt nebun dupa Hristos,sunt nebun pentru Ortodoxie si nu-mi ramane decat sa-mi duc singur crucea cu demnitate si nu in genunchi pana la capat ! ORTODOXIE sau Moarte !

    Apreciază

  16. marin said, on septembrie 10, 2010 at 12:44 pm

    In privinta cardurilor de sanatate, eu, perrsonal cred ca autoritatile romane, care nu s-au lecuit nici acum de mentalitatea comunista a supravegherii, fac exces de zel. Spun asta, deoarece, in tarile occidentale exista de mult carduri de sanatate. Eu personal detin unul danez, dar nu are cip, nici amprente si nici istoricul medical al pacientului si poate fi folosit in orice tara din spatiul Schengen.Ideea pentru care a fost facut este ca sa simplifice birocratia, nu pentru urmarire. In tarile nordice toate serviciile de sanatate sunt gratuite si statul plateste,cardul avand doar banda magnetica pe verso, cum aveau pe vremuri vechile carduri bancare la noi. Cand te duci la medic, treci cardul prin aparat si medicul este platit astfel pentru consultatie,de ccatre stat, dar se uita pe fisa ta medicala, daca vrea sa-ti stie istoricul,nu-l poate vedea de pe card, iar daca te trimite la un specialit, iti da o scrisoare medicala,deci nici specialistul, nu vede de pe cardul tau istoricul. Cardul de sanatate contine doar numele, adresa si codul numeric, iar daca schimbi adresa sau doctorul, tot prin posta ti-l trimite, ca sa nu te poarte pe tine pe drumuri. In tarile nordice nu exista card sau buletin de identitate si nici nu au de gand sa faca nici un act cu cip, nici pasaport cu cip. Singurele acte care au poza sunt pasaportul si carnetul de conducere, daca ai. Nici carnetul de conducere nici pasaportul nu au cip. De asta am mentionat la inceput ca eu asa cred, ca tactica aceasta cu cipuirea apartine mai mult de excesul de zel al comunistilor romani, decat de impunerea din afara. Nu ma indoiesc de spusele de pe acest site, in legatura cu agenda Elitelor, dar tarilor din vest nu le cere UE sa puna cip si antena la nici un act de identitate. E adevarat ca sunt carduri bancare care au cip de foarte multi ani, dar si la acestea poti renunta oricand si sa ceri un card simplu, doar cu banda magnetica, numai ca pe acesta il poti folosi numai la banca unde ai cont si pt cumparaturi, nu poti scoate bani de la bancomantele altor banci sau din strainatate.
    Stiu ca se scrie tot felul de lucruri prin presa, dar acolo este si multa minciuna si cred ca tot manipulare, ca sa-i faca pe romanii din tara sa creada ca peste tot e la fel.Citeam prin presa la un moment dat ca Germania sau Franta a fost prima tara care a introdus pasapoartele cu cip si cand am dat telefon sa vb cu prietenii de acolo, mi-au spus ca e minciuna si nici nu se discuta de asa ceva la acel moment,nu stiu cum e acum. De asta cred ca e bine sa-si spuna punctul de vedere si cei care traiesc in tarile vestice, ca innRomania, asa cum se tot spune si pe acest site, presa este cumparata si doreste sa manipuleze mult.

    Apreciază

  17. marin said, on septembrie 10, 2010 at 4:27 pm

    Am spus ca nu stiu cum este acum situatia in alte tari si am mentionat ca sunt de acord cu cele mentionate pe site, cu privire la agenda de lucru a Elitelor, dar ca ar fi bine sa spuna si cei plecati din Romania cum este in tarile in care locuiesc acum, ca sa vedem cat este manipularea Elitelor si cat zelul masonilor romani din conducerea Romaniei, asa cum a fost si cu vaccinurile, cand in Germania marea majoritate se opunea sau cu tratarea solului cu substante chimice in premiera la noi.
    In Danemerca pana acum nu sunt acte personale cu cip si nici nu se preconizeaza in viitorul apropiat.

    Apreciază

  18. […] planului cu noilor buletine sa se faca simultan cu cel al cardurilor de sanatate cu cip (SISTEMUL ne va aduce CARDUL NATIONAL DE SANATATE acasa, de la 1 ianuarie 2011, prin posta. CE VOM F…) si eRomania (Comentariul zilei (26.08.2010): Un COSMAR bate la usa. Se va declansa cand cetatenii […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.