SACCSIV – blog ortodox

Distrugerea AGRICULTURII, element esential al planului ROMANIA IN COLAPS

Posted in agricultura, Romania by saccsiv on mai 26, 2010

   Citez din articolul Ruşinea României: Jumătate din hrana noastră provine din import!:

   Cu toate că ţara noastră are un potenţial agricol imens,peste jumătate din hrana românilor provine din import. Lipsa politicii agricole, fărâmiţarea terenurilor sau absorbţia slabă a fondurilor UE au transformat România într-o ţară cu o producţie alimentară nesemnificativă.

   Roşiile, castraveţii, merele, perele, porumbul, cartofii, verdeţurile, chiar şi grâul provin din ce în ce mai mult din import. Asta cu toate că România ocupă locul cinci în Europa la capitolul suprafaţă agricolă arabilă, cu un total de 9,4 milioane de hectare.

   Doar anul trecut, ţara noastră a importat produse agroalimentare în valoare de 3,7 miliarde de euro. Cele mai semnificative importuri au fost cele de carne de porc, care au valorat 380 de milioane de euro. România a importat semnificativ în 2009 şi carne de pasăre, pentru care a plătit 157 de milioane de euro, dar şi zahăr, care a costat, în total, 193 de milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Strigător la cer este că, în ciuda suprafeţelor agricole foarte mari, s-au importat şi foarte multe cereale.

   În primele 11 luni ale lui 2009, România a importat 766.600 de tone de porumb, în valoare de 124,3 milioane de euro, 584.800 de tone de grâu (72,4 milioane de euro) şi 134.400 de tone de floarea-soarelui (65,8 milioane de euro).

   Dar de ce s-a ajuns în această situaţie? „Tind să cred că aşa a dorit clasa politică, pentru a fi favorizaţi doi-trei importatori. Cea mai mare greşeală s-a făcut atunci când s-au dat pământurile înapoi, dar nu au rămas comasate într-o asociaţie.

   De asemenea, guvernanţii nu au făcut absolut nimic pentru sprijinirea producţiei alimentare”, este de părere Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară. Totodată, Frumosu consideră că şi marile lanţuri de hipermarketuri au favorizat foarte mult importurile de produse alimentare.

   „E o crimă să laşi pământul nelucrat”

   La rândul său, Ştefan Niculae, preşedintele Federaţiei Agrostar, spune că România importă 70% din necesarul de carne de porc, jumătate din consumul de cereale, iar  80% din legumele şi fructele din pieţe şi din magazine provin tot din străinătate.

   „S-a distrus tot – sere, ferme zootehnice – şi s-au lăsat pârloagă aproape patru milioane de hectare de terenuri agricole. Este o crimă să laşi pământul nelucrat”, a declarat Niculae. Pe de altă parte, Adrian Rădulescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, spune că lucrurile nu stau chiar aşa de rău.

   „România nu importă chiar 80% din necesarul intern de produse agroalimentare. Am realizat totuşi şi exporturi de 2,1 miliarde de euro. E adevărat că sunt sectoare unde se importă până la 80%, însă în altele, cum este cel al cărnii de pui, importăm 30%, dar exportăm 20%, a declarat, recent, Rădulescu. Într-adevăr, deficitul României cu produse agroalimentare a totalizat 1,533 miliarde de euro, în 2009, în scădere cu aproape 26% faţă de anul 2008.

   Cele mai importante exporturi realizate de România anul trecut au fost cele de ţigări de foi, trabucuri şi ţigarete, care s-au ridicat la valoarea de peste 362 de milioane de euro. Exporturi semnificative au fost realizate şi pe segmentul de cereale, respectiv grâu şi meslin (amestec de grâu cu secară) – peste 300 milioane de euro, porumb – peste 250 de milioane de euro, seminţe de rapiţă – 223,7 milioane de euro, seminţe de floarea soarelui – 146 de mil de euro şi orz – 60 de milioane de euro. „Se pare că marii producători de cereale au preferat să vândă la export unde e posibil să fi obţinut preţuri mai bune”, spune Frumosu.

   Codaşii Europei

   Dacă până în 1990 eram consideraţi „grânarul Europei”, acum am ajuns codaşi la productivitate. Excluzând Cipru şi Portugalia, ţări cu sol şi climă mai puţin propice, România se găseşte pe ultimul loc din Uniunea Europeană la producţia la hectar de grâu, cu o medie, anul trecut, de 2.341 de kilograme.

   Cele mai mari producţii la hectar se regăsesc în Olanda (9.620 de kilograme), Belgia – 9.160 de kilograme şi  Marea Britanie – 8.280 de kilograme.

   Ce urmează?

   Potrivit reprezentanţilor din industria alimentară, România riscă, în lipsa unor strategii de reconstruire a agriculturii, să devină o ţară în totalitate importatoare de alimente. Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, afirmă că Executivul ar trebui să susţină industria agroalimentară prin măsuri coerente şi să reducă sumele cheltuite în sistemul public. În caz contrar, agricultura şi industria alimentară se vor prăbuşi, iar importurile vor creşte.

   Ştefan Niculae este şi mai pesimist: „În condiţiile actuale, fără niciun sprijin şi nicio strategie concretă, în maximum doi ani vom depinde în totalitate de importuri”, a conchis Niculae.

   „Banii europeni stau la Bruxelles, iar agricultura internă se duce de râpă.”

Ştefan Niculae

preşedinte Agrostar

   Cele mai consistente cumpărături

   Porumb 776.000de tone.

   Grâu 584.000 de tone.

   Zahăr 447.000 de tone.

   Şroturi de soia şi floarea-soarelui 432.000 de tone.

   Carne de porc 206.000 de tone.

   Seminţe de floarea-soarelui 134.000 de tone.

   Ulei de floarea-soarelui 88.000 de tone.

   Lapte şi smântână 89.600 de tone.

   Peşte congelat 47.200 de tone.

   Porci vii 35.000 de tone

   Brânzeturi 134.000 de tone.

   Sursa: INS

   Cititi va rog si:

Articolul zilei (26.10.2009): Am fi putut hrăni toată Germania, dăm de mâncare la doar un sfert de Românie

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

Suntem nr. 1! Romania, CEL MAI MARE DATORNIC AL FMI

Ce credeti? Va fi Romania lada de gunoi a Europei, gazduind o instalatie de depozitare a deseurilor nucleare ale tuturor tarilor membre?

Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCURI DE NOROC …

VIDEO: Deputaţii de la Budapesta vor Ardealul, iar propunerea UDMR ca minorităţile naţionale să înveţe româna ca limbă străină a fost aprobată în Camera Deputaţilor …

VIDEO: TAXA PE APA DIN FANTANA … Sau 700 milioane lei vechi amenda

VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE

Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei crize si parintii care fac copii fara sa aiba bani de pampersi … De ce continua preseditele natiunii acest joc periculos? E cumva DEMONIZAT?

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 26, 2010 at 9:37 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. ioan said, on mai 26, 2010 at 10:14 am

    Buna ziua,

    o rugaminte am la dvs.
    poate faceti o sectiune in care sa explicati termenii ‘bisericesti’.
    nu imi e usor ca nestiutor, sa gasesc intelegere intre laic si ecumenic, preafericit si prea cuvios ce inseamna asta?, habotnicismul cu diversele alte..
    un dictionar simplu, cuvios = calugar ; habotnic = … si tot asa.
    termenii duhovnicesti sunt destul de ‘neintelesi’pentru majoritatea oamenilor spun eu.

    va multumesc anticipat.

    Apreciază

    • ROrtodox said, on mai 26, 2010 at 2:17 pm

      LÁIC, -Ă adj., s. m. f. 1. (cel) care nu face parte din rândul clerului; lumesc; mirean. 2. (fig.) (om) care nu este inițiat într-un anumit domeniu. (< fr. laïque, lat. laicus, gr. laikos)

      Termenul de călugăr provine din ngr. Καλόγερος – posibil prin intermediul sl. kalugerŭ; cf. bg., sb. kaluger -, kalo-gheros însemnând $n limba greacă "bătrân frumos".

      Călugăr este practic sinonim cu monah, care provine din ngr. monahós – posibil prin intermediul sl. monahŭ [1]. Etimologic, "monah" [2], aduce nuanţa de "singur" sau "în unitate" a grecescului monos. Monahul este cel care trăieşte singur, în sensul separării de lume, şi în cautarea unităţii, cu Dumnezeu şi în sine [3].
      Anahoret

      Anahoretul (din ngr. ἀναχωρίτης, de la ἀναχώρειν "a se îndepărta" ) este călugărul care trăieşte în retragere din lume.

      HABÓTNIC, -Ă, habotnici, -ce, adj., s.m. și f. (Persoană) care respectă cu scrupulozitate exagerată prescripțiile religiei ( sau mai usor spus ne-ecumenisti, ne-aggionati, care nu cred ca catolicii ( cacofonie intentionata ) sau alte 'biserici' sunt frati de-ai nostri intru Hristos )

      Poti cauta si pe aici unii termeni : http://dictionarortodox.com/ .

      Apreciază

  3. spellmacker said, on mai 26, 2010 at 12:18 pm

    Cel putin la capitolul cereale ,cumpararea de grau este o afacere.Toamna vindem grau.Tu mi-l vinzi mie,la firma mea de afara.Apoi eu ti-l vand tie,ca ai nevoie.Graul nu pleaca din tara .Ramane in port in Constanta.In schimb ne bucuram impreuna de comisioane.

    Apreciază

  4. ioan said, on mai 26, 2010 at 2:55 pm

    multumesc ROrtodox 🙂

    Apreciază

    • pcd said, on mai 26, 2010 at 9:29 pm

      si pentru roortodox. habotnic(sinonim bigot) se refera la respectarea manifestarilor exterioare ale credintei. credinta este de doua feluri: interioara si exterioara. cea exterioara se manifesta prin participarea la cultul divin, rugaciune etc. iar cea interioara prin sistemul de credinte adoptat(de exemplu: simbolul credintei sau Crezul). exista doua dezechilibre posibile. 1. habotnicia: persoana acorda o importanta exacerbata manifestarilor exterioare in detrimentul credintei interioare. are rezultate devastatoare in plan personal: mandrie, lipsa credintei reale, refugierea in ‘ritualuri’. pe acestia ii identifici rapid; sunt ‘hipercorectii’ din Biserici care iti sar in cap cand ai ‘gresit'(nu ma refer la o admonestare justa, de exemplu atunci cand vorbesti in timpul slujbei ci de exemplu o admonestare de genul: de ce vii incaltat cu adidasi in Biserica?). 2. misticismul. persoana acorda foarte putin sau deloc interes manifestarilor exterioare(‘am eu credinta mea’, nu-mi trebuie ‘popi’ si Biserica) si are si ea rezultate din cele mai grave asupra persoanei. o indeparteaza de lucrarea Harului(prin neparticiparea la slujbe), provoaca mandrie si rataciri dogmatice etc. am scris cam mult asa ca nu mai detaliez. ai inteles despre ce e vorba in esenta: trebuie sa existe un echilibru intre manifestarea exterioara si cea interioara. cand aveti nelamuriri intrebati duhovnicul.

      Apreciază

  5. Anonim said, on mai 27, 2010 at 9:48 am

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Fondurile Euroopene sunt o minciuna, un mare FSS destabilizator, firma mea a asteptat un an si 8 luni dupa fonduri timp in care a intrat si in insolventa. Nu poti face nici un calcul realist dupa actualul mers al economiei, nu poti spune ca in 5 luni vin fondurile si ma pun pe treabal, totul este o minciuna mintita cu buna stiinta de banci, UE, guvern, oricum am coti-o suntem vanduti. Daca pana nu demult credeam ca ne vand doar fabricile acum suntem vanduti si noi, asa este. Dar sa nu uitam ca toate le tragem pentru pacatele noastra si daca nu va fi o intoarcere sincera catre Dumnezeu, asa ne trebuie.

    In Banat graul nu mai poate fi cultivat cu samanta de pe un an pe altul astfel ca in fiecare an trebui CUMPARATA SAMANTA. Soiurile traditionale de cartofi nu mai sunt bune (nu mai rodesc) astfel ca cartofii trebuie cumparati. La fel cu rosiile de la aparitia chemtrails, zarzarii si alti pomi. De la bombardamentele din serbia au murit in zona de vest visinii si ciresii. Usturoi nu mai gasesti pe piata decat din ala prostituat ca mai bine nu il consumi. Pastrav romanesc e de negasit in timp ce supermarketurile sunt pline de pastrav grecesc. E frustranta situatia in care s-a ajuns.

    Sunt cele 7 surle ale Lui Dumnezeu cu care El ii cheamape oameni si pana nu ne vom trezi din ce in ce mai rau va fi, toate le tragem pentru pacatosenia noastra, suntem pe primul loc la avorturi, sntem betivi, suntem barfitori, judecatori, numai Dumnezeu ne mai poate scoate din intunericul pacatelor in care am ajuns sa fim!

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Apreciază

  6. Scipione said, on iunie 9, 2010 at 6:54 am

    Dacă importăm atât de mult grâu atunci de ce tot grâul recoltat vara de pe balta Ialomiţei este pus direct în tir-uri şi exportat? Nu vă spun din auzite, ci din ce am văzut eu personal.

    Apreciază

  7. […] Distrugerea AGRICULTURII, element esential al planului ROMANIA IN COLAPS […]

    Apreciază

  8. […] Distrugerea AGRICULTURII, element esential al planului ROMANIA IN COLAPS […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.