SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Deputaţii de la Budapesta vor Ardealul, iar propunerea UDMR ca minorităţile naţionale să înveţe româna ca limbă străină a fost aprobată în Camera Deputaţilor …

Posted in CAMERA DEPUTATILOR, UDMR by saccsiv on mai 21, 2010

   Citez din articolul Declaraţie de război împotriva României în Parlamentul Ungariei – VIDEO:

   O adevărată declaraţie de război la adresa României a avut loc în Parlamentul Ungariei, comentează Cugetul Românesc, când parlamentarii s-au ridicat în picioare cu toţii şi au intonat primele două strofe din „Imnul Secuilor”. Evenimentul avut loc pe 14 mai, şi la el au participat toţi deputaţii de la Budapesta, în frunte cu extremiştii din partidul Jobbik. Iată versurile:

Cine ştie încotro, încotro ne duce destinul

Pe drumuri aspre, în întunericul nopţii

Mai condu-ţi încă odată poporul spre victorie

Prinţule Csaba, pe cărări de stele!

Un pumn de secui se macină precum stânca,

În marea luptelor dintre naţiuni

Valurile ei s-au revărsat peste noi, vai, de sute de ori

Nu lăsa să piară Ardealul, Dumnezeul nostru!”

   Iata si ce putem citi in articolul Româna, limbă străină. Minorităţile ar putea învăţa istoria şi geografia în limba maternă (VIDEO):

   Propunerea venită din partea UDMR potrivit căreia minorităţile naţionale să înveţe româna ca limbă străină a fost aprobată în Camera Deputaţilor, iar votul final urmează să fie dat în Senat. Istoria şi Geografia României, de exemplu, vor fi studiate în limba maternă.

   Elevii vor învăţa despre Horia, Cloşca şi Crisan sau chiar despre marea Unire în limba maghiară. Iniţiativa aparţine UDMR, care se pare că încearcă introducerea a cât mai multe materii care să fie invatate În limba maternă.

   Dreptul de a învăţa Istoria şi Geografia în limba maternă a fost votat cu 111 voturi „pentru”, 45 „împotrivă” şi 10 abţineri. Parlamentarii au avut nevoie de trei zile pentru a trece prin Camera Deputaţilor legea Educaţiei. Discuţiile au fost pline de contre între parlamentarii Opoziţiei PSD şi PNL şi cei ai PDL.

   Noul proiect al legii prevede pre­da­rea Istoriei şi a Geografiei în lim­bi­le minorităţilor naţionale, la absolut toa­te nivelurile şcolare. Legea mai pre­­­vede şi că pentru minoritari limba română se predă după ma­nuale speciale, ca şi o limbă străină.

   Pentru a rămâne împreună la guvernare, democrat-liberalii au acceptat imediat cererile UDMR. În semn de protest faţă de for­­ ţarea votului, liberalii au părăsit sala de şedinţă, scrie Jurnalul Naţional.

   Acuzaţiile la noua lege a Educaţiei nu au întârziat să apară. Fostul minis­tru al Educaţiei, Cristian Adom­ni­ ţei a declarat că proiectul a de­­ve­nit, din Legea educaţiei naţio­na­le, Le­gea educaţiei anti-na­ ţio­nale. Şi de­putatul PNL Adriana Săftoiu a catalogat legea ca fiind una ruşinoasă pentru că sacri­fic ă identitatea naţio­na­lă.

   Din Cameră , legea educaţiei va intra în dezbaterea Senatului, for decizional în acest caz.

   Vizionati va rog si:

http://videonews.ro/action/viewvideo/47346/Istoria-si-georgrafia-Romaniei-in-limbi-straine/

   Comentariu saccsiv:

   Ca maghiarii isi vad de agenda lor de lucru, nu-i de mirare. De ce insa intr-o lume ce se doreste a fi, din ce in ce mai pe fata, una unita, SISTEMUL nu i-a atitudine impotriva nationalismului lor, ci din contra, pare ca-l incurajeaza? Deoarece ELITELE doresc in perioada ce vine o cat mai mare tulburare, care sa includa si conflicte etnice zonale. Cititi va rog si:

VIDEO: “MACHETE”, filmul ce promoveaza RAZBOIUL RASIAL

   Pe de alta parte, din motive de ei stiute, le-a casunat rau de tot pe tara asta. Romania este printre putinele state ce a depasit cu mult etapa de a se inchina ELITELOR (cum au facut cam toate) si a  ajuns la cea de distrugere. Noi aproape ca nu mai producem ceva, noi aproape ca nu mai avem agricultura, statul are din ce in ce mai putine parghii de control a economiei. Desigur, nu se putea ajunge aici, fara concursul:

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

   Dar nu le-a fost de ajuns, am devenit si un sinistru laborator:

VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE

   Ce face in aceste conditii marioneta guvernare Basescu? Ceea ce i se spune:

Comentariul zilei (11.05.2010): BASESCU, marioneta ELITELOR, identifica printre cauzele actualei crize si parintii care fac copii fara sa aiba bani de pampersi … De ce continua preseditele natiunii acest joc periculos? E cumva DEMONIZAT?

   Iar pentru desavarsirea distrugerii, tradatorul partid PD-L a ajuns pana acolo in ticalosia sa, incat sa voteze chiar si acea propunere venită din partea UDMR …

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 21, 2010 at 10:59 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Radu said, on mai 21, 2010 at 11:08 am

    SACCSIV vad ca Bataiosu te provoaca:
    http://bataiosu.wordpress.com/2010/05/21/o-poveste-adevarata-despre-un-sfant-rus-care-a-sarit-la-bataie-pentru-a-si-apara-aproapele-ce-era-sa-fie-macelarit-de-un-criminal/
    Din cate te stiu eu, cred ca nu esti dintre cei care isi ascund identitatea si niciun fricos.
    Dar sincer m-ar dezamagi sa vad ca 2 dintre cei mai cititi blogeri antisistem se cearta.
    Sa dea Domnul sa va impacati si sa nu existe cearta. Din aceasta cearta va castiga doar vrajmasul.

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on mai 21, 2010 at 11:22 am

      Mda … ieri m-a muscat pe mine intr-un post. Vad ca are o frustrare fata de ceilalti si probabil asa este cand detii adevarul absolut si mai esti si imaculat cum era pana nu de mult.

      Apreciază

      • Radu said, on mai 21, 2010 at 11:52 am

        Sa stii ca si tu gresesti ca ataci persoana si nu ideea. Eu ti-am raspuns intr-un comentariu pe blogul lui cu privire la sport dar nu l-a publicat inca.
        Bataiosu nu este expert in politica si nici in economie. Nu este nici om cu inalta tinuta ortodoxa, precum un Sfant. Dar in mod cert cred ca e in stare de sacrificiu pentru acest neam, daca i se va cere asta. Si apreciez acest lucru.

        Apreciază

  3. Cosmin S. said, on mai 21, 2010 at 11:34 am

    Bomba lui Gheorghe Funar – ce nu ştiaţi despre conducerea României

    (extras): „Spre sfârşitul anului 2010 datoria externă a României riscă să se apropie de 200 miliarde euro, ca urmare a angajamentului preşedintelui Băsescu de a plăti Israelului datoria de 20 miliarde dolari pentru cei 400.000 evrei dispăruţi în holocaust, cifră recunoscută numai de preşedintele Ion Iliescu. Ce va urma? Băncile străine vor solicita, în contul datoriei externe, o parte din teritoriul României, adică numai Ardealul, unde a existat cea mai veche civilizaţie din lume!”

    http://eufrosin.wordpress.com/2010/05/20/bomba-lui-gheorghe-funar-ce-nu-stiati-despre-conducerea-romaniei/

    Apreciază

  4. kosk said, on mai 21, 2010 at 11:59 am

    …se doreste modelul kosovo aplicat statelor nationale ca ultima lovitura. Si cum la noi nu a mai ramas nimic de praduit, urmatoarea mutare e independenta provincilor istorice romanesti. Ca la sah.

    Apreciază

    • Radu said, on mai 21, 2010 at 1:06 pm

      Da, clar ca asta urmeaza. Eu cunosc destul de bine subiectul Kosovo si cred ca acesta e urmatorul pas.

      Apreciază

  5. ioana said, on mai 21, 2010 at 12:21 pm

    Astia cred ca l-ar pune in dificultate si pe Vlad Tepes pentru ca se incadreaza la ambele cete – si la nebuni, si la misei.

    Apreciază

  6. spellmacker said, on mai 21, 2010 at 1:34 pm

    Nu m-ar mira ca ai nostri politicieni sa cedeze Ardealul si orice altceva ar mai fi de cedat.Oricum in afara de faptul ca stiu foarte bine sa se imbogateasca ,se intrec unii pe alii in ai pupa in dos pe straini.Nu trebuie sa speram cumva ca ei vor incerca vreodata sa faca ceva pentru tara asta.Si daca ne luam dupa faptul (joi,canal France 2 ,interviu luat directorului F.M.I. Dominique Strauss Kahn) ca F.M.I. s-a opus scaderii salariului bugetarilor ,propunand in schimb impozite mai mari pentru cei bogati,deducem ca ai nostri guvernanti sunt mai impietriti la suflet decat F.M.I.-ul.Tinand cont ca toate deciziile luate in ultima perioada de timp apartin guvernului,nu pot sa zic decat: „Doamne.pe mana cui am ajuns !”.

    Apreciază

  7. acadennis said, on mai 21, 2010 at 2:46 pm

    Noi nu avem politicieni, ce tot vorbiti de politicieni.
    In romania avem o mana de nenorociti din popor care candva au fost vai de ei iar acum au ajuns la putere.
    Ma intreb cum vor proceda cand poporul le va pune funia-n gat caci si zilele acelea vor veni.

    Apreciază

  8. acadennis said, on mai 21, 2010 at 2:54 pm

    Si problema e ca agentii elitelor sunt infiltrati in toate guvernele tarilor.
    Care guvern se opune isi risca pielea.
    Ma mir cum de urmasii lui Sobieski (guvernul Poloniei) au avut curajul sa se opuna?

    Apreciază

  9. lorena said, on mai 22, 2010 at 4:17 am

    Părintele Ilarion Argatu: Când România va oficializa casătoriile contra firii, atunci ţara noastră va fi cucerită de vecinii săi

    Apreciază

    • Manfred said, on mai 22, 2010 at 5:38 am

      De fapt este profetia parintelui Arsenie Boca despre cum Romania va fi cucerita de Ungaria, Bulgaria si Rusia si ocupata foarte putina vreme de aceste state. Parintele Ilarion Argatu a comentat aceasta profetie spunand ca se va intampla atunci cand vom oficializa casatoriile homosexuale, Dumnezeu neputand lasa sodomizarea unei tari ortodoxe.

      Legat de ceea ce a scris saccsiv: De ce insa intr-o lume ce se doreste a fi, din ce in ce mai pe fata, una unita, SISTEMUL nu i-a atitudine impotriva nationalismului lor, ci din contra, pare ca-l incurajeaza?
      Are mare dreptate, extremismul maghiar in Ungaria a fost mentinut cu buna stiinta si acum este alimentat pentru a creste, cu scopul de a se folosi de aceasta tara pentru a provoca conflicte in aceasta zona.
      Sa nu uitam ca „Ungaria Mare” este o utopie care nu a existat niciodata, teritoriile revendicate de maghiari nu le-au apartinut niciodata si nu au fost locuite de maghiari intr-o proportie majoritara si nici macar insemnata. Totusi, nefiind indreptatiti, le-a fost tolerata si chiar incurajata aceasta politica extremista. Putem analiza prin comparatie Romania, care indreptatita fiind la teritorii locuite milenar de romani, nu numai ca nu i se recunoaste acest lucru, dar noi ca popor suntem supusi unei campanii virulente de stergere a constiintei nationale si ortodoxe.
      La fel cum conflictul din Kossovo a fost alimentat din exterior pana cand mamaliga a explodat pentru a putea face loc schimbarilor dorite de papusari, tare mi-e teama ca Ungaria va fi folosita pentru ceva similar.

      Apreciază

    • Nebunul said, on mai 22, 2010 at 9:57 pm

      lorena,poti preciza unde este publicata aceasta afirmatie a par.Argatu?

      Apreciază

  10. em said, on mai 22, 2010 at 4:22 pm

    „imi place” ca noi iesim in strada pt bani. Suntem in stare sa facem mitinguri pt mancare insa NU SUNTEM IN STARE sa iesim in strada pt a ne opune maghiarizarii Ardealului.
    Toata lumea e preocupata de salarii si mancare, insa pe toti ii doare in fund de propria tara.
    Sa ne fie rusine.

    Apreciază

    • Anda said, on mai 22, 2010 at 4:46 pm

      Si peste proiectul criminal ” Rosia Montana” parca s-a asezat tacerea…Ce se va alege de
      Tansilvania pana la urma?

      Apreciază

    • Manfred said, on mai 22, 2010 at 5:58 pm

      Noi nu suntem in stare sa oferim nicio reactie la sodomizarea Romaniei, inghitand fara sa comentam „corectitudinea politica” si „diversitatea” cu care suntem serviti de mass-media. Parca avem constiinta adormita ca sa nu zic paralizata, sau poate chiar profund compromisa. Macar pentru memoria inaintasilor nostri, pentru respectul fata de parintii nostri, pentru cinstea care ar trebui s-o aratam celor care s-au jertfit pentru o Romanie Mare crestin-ortodoxa. Ne este plin pamantul de sangele martirilor care striga la noi dar parca suntem morti duhovniceste, nu mai traim decat material…

      Apreciază

    • Nebunul said, on mai 25, 2010 at 4:21 pm

      NU POTI IESI IN STRADA PT ARDEAL DECAT DACA EXISTA UN PARTID SAU O GRUPARE CARE SA SUSTINA ACEST LUCRU IAR NOI SA VENIM ACOLO IN NUMAR CAT MAI MARE ALTFEL NU VAD CUM DECI SA NE RUGAM DOMNULUI CAT MAI MULT SA NE DEA AJUTORUL LUI CEL NEPRETUIT
      ROMANII NU-I INVINGEAU PE TURCI DE ATATEA ORI DACA NU-L AVEAU PE MARELE SI SFANTUL STEFAN,INTELEGI CE TREBUIE?

      Apreciază

      • sil said, on iunie 18, 2010 at 3:03 pm

        mare ADEVAR ai spus ! Avem nevoie de un lider care eu nu il vad , insa poate o sa apara sa ne conduca asa cum au fost marii Domanitori Romani

        Apreciază

  11. em said, on mai 22, 2010 at 4:50 pm

    varza. Dar cui ii pasa? Toti sunt interesati sa-si umple burtile.

    Apreciază

  12. adris said, on mai 23, 2010 at 5:37 pm

    Eu n-am nimic cu maghiarii, nu-mi curge borsul prin judetele lor, in schimb vad ca au prefect moghior la vaslui. Putin interesant si asta, dar sa spui ca nu mai avem agricultura, asta e chiar obraznicie! Pai sa vedeti ce solar meseriash mi-am injghebat eu!!!
    Asta e din categoria „comenteaza si Ion, ca si el e om!” 🙂

    Apreciază

  13. em said, on mai 24, 2010 at 3:03 pm

    mah, nici eu nu am absolut nimic cu maghiarii, cu turcii, ori cu mai stiu eu ce natii (ba unii sunt chiar mai harnici decat noi. Bravo lor!).Insa mi se pare NORMAL ca in Romania sa se invete si sa se vorbeasca IN LIMBA ROMANA.
    Iar cui nu-i place romana sa se duca unde a-ntarcat mutu iapa ori in tara unde se vorbeste limba dorita de respectivul nemultumit (mai ales ca acum te poti plimba prin lume cam pe unde vor muschii tai).
    Cat despre homosexuali si alte spurcaciuni nu vreau sa-i vad. Consider ca nu am gresit cu nimic ca sa-mi fie agresata privirea de indivizi anormali. Consider homosexualitatea o moda. Si nu am nici un chef sa fiu la moda si sa accept niste indivizi care se prostesc. In cazul in care unul din ei chiar e pe bune gay nu are decat sa practice abstinenta. Nu scrie niciunde ca e musai sa intretii contacte sexuale pt a ramane viu. Ca sa traiesti ai nevoie doar de munca spre a obtine cele necesare vietii. Sexul e doar un accesoriu de care te poti f bine lipsi. In concluzie, daca cineva stie ca nu se incadreaza in normalul barbat-femeie, nu are decat sa se abtina de la sex.

    Apreciază

  14. Manfred said, on mai 28, 2010 at 9:01 am

    http://www.artlitera.ro/3727/2010/05/repere-academice/despre-coinciden%C8%9Be-%E2%80%93-regiunile-de-dezvoltare-sau-de-destramare

    Nu are cum sa fie o coincidenta faptul ca macroregiunea coincide aproape perfect cu teritoriul anexat prin Diktatul de la Viena din 1940. Cred ca ar merita o investigatie suplimentara asupra acestei probleme a expansionismului maghiar.

    Apreciază

  15. […] VIDEO: Deputaţii de la Budapesta vor Ardealul, iar propunerea UDMR ca minorităţile naţionale să… […]

    Apreciază

  16. […]    Inca inainte de alegerea sa, creionam un raspuns la articolul VIDEO: Deputaţii de la Budapesta vor Ardealul, iar propunerea UDMR ca minorităţile naţionale să…: […]

    Apreciază

  17. […] VIDEO: Deputaţii de la Budapesta vor Ardealul, iar propunerea UDMR ca minorităţile naţionale să… […]

    Apreciază

  18. Gold Press Media said, on mai 10, 2011 at 12:06 pm

    Voiculescu, reclamat la Parchet
    Dan Voiculescu a fost reclamat la Parchet pentru fals în declaraţii. Cererea a fost depusă de o persoană fizică, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv şi irevocabil, că senatorul Dan Voiculescu a fost colaborator al fostei Securităţi. Verdictul a fost dat de CNSAS în 2006, dar a fost contestat de parlamentarul PC la toate instanţele din ţară.
    Felix Ilie
    Seful Departamentului de Comunicare

    Apreciază

  19. […] asemenea, Parlamentul maghiar, ajutat de liderii maghiari din România, [ro, php] doresc public și oficial tot mai mult control asupra Transilvaniei, asupra căreia se […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: