SACCSIV – blog ortodox

Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCURI DE NOROC …

Posted in BANCI, CASE DE AMANET, FARMACII, Romania by saccsiv on mai 1, 2010

   Iata un interesant dialog la rubrica de comentarii a articolului VIDEO (si transcriptul): INFRACTORILOR (dovediti) li se va impanta fortat un CIP in corp?:

   Tutenes:

   Mergeam azi prin oras , si avand de luat o reteta de la farmacie , am realizat ca aproape intotdeauna gasesc rand .
   Si stateam si ma gandeam ca in orasul meu natal , pe vremea comunismului , in afara de farmaciile din spitale erau 3 farmacii si cand aveam nevoie de ceva rar gaseam rand .
   Acum cred ca sunt peste 30 si de fiecare data e coada .
   De unde pana unde “nevoia” asta acuta de a chimiza romanii cu mii de tone de medicamente ?
   Oare medicii nu sunt spalati pe creier un pic privind consumul excesiv de medicamente ?
   Sau recomanda asa de multe probabil avand anumite avanteje materiale gen comisioane ?
   @ SACCSIV – cred ca merita cercetat !

   Parereamea:

   Buna remarca!
   Intr-adevar si in zona mea sunt farmacii la fiecare colt de strada si e intotdeauna rand cand intru in oricare dintre ele.
   Orasul e impanzit de farmacii, banci si crasme.

   Alexandra:

   Completez la ce zice parereamea:
   Daca mergi pe strazi vezi asa:
   banca, farmacie, crasma, casa de amanet, jocuri de noroc si iarasi banca, farmacie……
   M-am gandit si la un “scenariu” gandit de sistem:
   Iesi de la banca necajit (din diverse motive) de necaz vrei sa te duci la crasma sa bei bei, dar n-ai bani, te duci si amanetezi ceva, iei banii si ii bei (pe toti sau o mare parte din ei) dupa care incerci la jocurile de noroc dar nici acolo nu-ti merge prea bine, te apuca disperarea si o durere ingrozitoare de cap iti sfredeleste creierii si asa sfarsesti la farmacie….
   Au disparut cei care faceau reparatii de orice fel, micii intreprinzatori de toate felurile….i-au terminat mallurile si societatea de consum – trebuie sa consumam nu sa pastram ce avem.

   Comentariu saccsiv:

   Ceea ce vedem pe strada, reflecta foarte bine ceea ce mai reprezinta actualmente „economia” romaneasca: se plimba niste bani. Atat. Dar se plimba in conditiile in care noi aproape ca nu mai producem ceva, cat de cat. Nici agricultura, nici piulite … nimic.

   De ce sunt multe farmacii? Poate pentru ca romanul este din ce in ce mai bolnav. Si are si de ce, caci mananca porcarii, respira mizerii, este stresat. Nu mai are credinta in Dumnezeu si isi pune increderea in pilule. Si ia o pastila pentru o afectiune la un organ, dar au grija colosii din industria farmaceutica ca datorita acelei pastile sa-i fie zdruncinate si alte organe. Si din cauza emulgatorilor din alimentatie, acele organe deja zdruncinate, incep sa scartaie. Si ia romanul alte pilule, ce si ele isi fac datoria de a druncina alte organe si tot asa … Dar nu e doar acest aspect. Cum hrana nu-i asigura necesarul de vitamine si minerale, ia romanul si efervescente, care si ele sunt produse de aceiasi colosi si ca atare iar i se zdruncina niste organe. Desigur, in  ecuatie trebuie luati in calcul si medicii, ce parca n-au auzit si de ceaiuri, profilaxie sau orice altceva nechimic. Sau daca au auzit de profilaxie, pentru ei asta inseamna vaccin.

   De ce sunt multe banci? In primul rand trebuie sa intelegem ca de fapt nu sunt multe banci, ci multe puncte de lucru ale catorva banci, care si ele au la varf aceiasi stapani. Iar SISTEMUL a avut grija demult ca bancile sa nu mai fie locul in care sa-ti depui banii castigati, ci cel de unde te imprumuti sau manevrezi cardul. Altfel spus, locurile unde camataria mondiala pune jugul pe tine …

   De ce sunt multe locatii cu jocuri de noroc? Pentru ca romanul n-are si tot spera sa aiba, dar nu-si pune nadejdea in bunul Dumnezeu. Apoi, pentru ca acolo se spala bani …

   Cititi va rog si:

In vremuri de criza, NU APELATI LA CASE DE AMANET. Eventual VINDETI …

   Si daca azi este 1 mai, recititi va rog:

1 MAI, ziua celebrarii Walpurgis, a infiintarii ordinului iluminatilor, a stangii si internationala a muncii

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 1, 2010 at 6:26 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. GigiC said, on mai 1, 2010 at 7:46 am

  Apropo de banci, constat ca SISTEMUL se bazeaza pe mecanismul de indatorare asociat cu criza si afunda si mai tare omul. Sa ma explic: din cauza crizei , la majoritatea firmelor particulare se amana eliberarea salariului, astfel ca salariatul isi ia card de credit din acela prin care poti lua mai multe salarii, astfel ca omul deja si-a ridicat sabia lui Damocles la cap pentru ca in caz ca firma intra in criza de lichiditati sau da faliment iar el are de platit facturi intra el insusi in faliment. Asa ca un sfat pentru cei care sunt in situatia asta: NU VA INDATORATI PRIN CARDUL DE CREDIT !!! Altfel veti intra in hora asta si nu veti mai putea iesi asa usor, efectul de domino al Greciei va atinge si Romania si NU veti mai avea cu ce plati datoriile decat cu pierderea caselor.

  Apreciază

 3. pelerinajerusia said, on mai 1, 2010 at 8:39 am

  Doamne-ajuta!

  Dati va rog mai departe,poate sunt persoane care doresc sa mearga in acest pelerinaj…

  Pelerinaj Rusia-Ucraina-Belorusia

  (13-Iulie-5-August 2010 ) 780 euro

  · · Suceava , Banceni ,Poceaev

  · · Belorusia-Jirovici

  · · Polotk Sf. Eufrosina din Polotk

  · · Pecioara , Pesterile din Pecioara

  · · Sankt-Petersburg :

  Sf. Fericita Xenia , Sf. Ioan de Kronstadt

  – Catedrala Kazanskii icoana Maicii Domnului Kazanskaia

  – Lavra de calugari Sf. Alexandru Nevski

  · · Valaam ; moastele Sf. Serghie si Gherman de la Valaam , moastele Sf. Antipa de la Calapodesti

  · · Solovat ; Sf. Zosima , Savatie si Gherman

  · · Sf. Alexandru de Svir

  · · Manastirea Valdai

  · · Moskova :

  Sf. Fericita Matroana , Piata Rosie , Manastirea Danilov , Manastirea Danskoi

  · · Serghiev Posad , Serghie de Radonej

  · · Vladimir

  · · Murom ; Sf. Petru si Fevronia

  · · Diveevo ; Sf. Serafim de Sarov

  · · Serpuhov , icoana Maicii Domnului Potirul nesecat izbavitoare de patima betiei,droguri

  · · Optina moastele Sf. 8 mari stareti

  · · Kiev ; Lavra Pecerska ; Sf Iona din Kiev

  Persoana de contact : Tihon Aurora

  Numar de telefon : 0744117978

  Detalii la adresa http://www.ortodoxie.getodata.ro/aurora/pelerinaj.htm

  Apreciază

 4. remy71 said, on mai 1, 2010 at 7:08 pm

  In fata blocului meu este o alee pe care copii se joaca tenis.De un an s-a infiintat s-a infiintat trei banci si o farmacie(parterul este prevazut pentru spatii comerciale).Banca TRANSILVANIA-fosta cofetarie,fost internet cafe-;Banca ALPHA-fonta brutarie,fost magazin alimentar-;Banca PIRAEUS-fost magazin alimentar-;farmacia-fosta alimentara(in cartier sunt 20 de farmacii-nu exagerez).De un an de zile copii nu mai au drept de joaca in fata blocului LOR (al copiilor) decat dupa ora 17.00 , cand se inchid bancile.Cat timp bancile sint deschise copii sint zgorniti de paznicii bancilor.

  Apreciază

 5. binnur said, on mai 1, 2010 at 7:47 pm

  PELERİNAJRUSİA-POATE O SA VA SUPARATZİ,DAR ROMANİA ARE ATITEA MINASTİRİ GROZAVE,CE SA CAUTAM LA RUŞİ? Iİ YUBİM….Şİ MULT!…LİPSA E …SA İ Şİ VEDEM…!!!

  Apreciază

 6. Aurora said, on mai 2, 2010 at 4:43 pm

  @binnur,
  Ai ceva impotriva sfintilor rusi ? De ce amesteci politicul cu sacrul ?Mie imi pare rau ca nu am bani sa merg la lavra Pecerska si Poceaev. Dar poate ma ajuta Dumnezeu sa pot ajunge intr-o zi.

  Apreciază

 7. binnur said, on mai 2, 2010 at 10:57 pm

  DRAGA @AURORA–SUNT IN TOATE FACULTATZİLE MİNTALE,ASTA INSEAMNA CA NU AM NİMİC CU SFİNTZİİ !!! DOAMNE FEREŞTE !!! SA NU SE SUPERE NİMENİ,ŞTİU CA NU ESTE ETİC,DAR NU İ SUPORT PE RUŞİ,İNDİFERENT CIT M AŞ STRADUİ NU İ POT ACCEPTA. MAİ IMPORTANTA DECIT RUŞİİ,ESTE SİTUATZİA MATERİALA DİFİCİLA PRİN CARE TREC MINASTİRİLE PATRİEİ MUME,ADİCA RO.,Şİ CORECT AR Fİİ SA LE VİZİTAM INTIİ PE ALE NOASTRE. MINASTİRİLE NU AŞTEPTA *POMANA*DE LA NOİ,Eİ NU AU NEVOİE DE NOİ !!! NOİ CİNE SUNTEM ?! NOİ AVEM NEVOİE DE Eİ, SPİRİTUAL !!! MINASTİRİLE NOASTRE DİN BANİİ DE ACATİSTE -AJUTA SARACİİ ,BOLNAVİİ,ORFANİİ Şİ COPİİ PARASİTZİ SAU FLAMINZİ !!!- Şİ CRED CA ASTA SPUNE *TOT* !!!

  Apreciază

 8. Ortodox pe stil vechi said, on mai 3, 2010 at 5:37 am

  binnur mai bine uitate in iteriorul inimi si vorbeste deacolo caci acolo e sufletul nu arunca cuvinte jicnitoare le adresa rusilor ca au luptat mai bine decat noi cu comunismul si sfinti din Rusia a facut sa existam ca ortodoxism si alte popoare din prejurul fostei Uniuni sovetice .Deci dupa parerea ta ar fi bine sa ne priponim de picior si sa stam in casa sa ascultam masmedia cum ne panica si ne inspira spre Iadul care merge toata lumea.Pai daca nu vrei sa mergi nu mai trage dupa tine si pre alti care sunt dornici sa-si incarece sufletul cu calatori sufletesti iar un pelerinaj in afara Romaniei face sa te schimbi si tu pe interior si sa cunosti practic nu teoretic celelalte obiceiuri si traditi de la Frati nostri Ortodocsi.Ura naste ura sa sti ca Dumnezeu vrea sa ne iubim ca frati indiferent de confesiune sau etnie .Dar aceasta iubire frateasca nu tre sa darame credinta in Dumnezeul cel adevarat di Sfanta si Dumnezeiasca Biserica Ortodoxa.A iubi ca frate e una si a Tine Credinta Stamoseasca e alta iar inpreuna face sa fie respectate cele doua porunci principale fara de care nu putem intra in inparatia lui Dumnezeu.Prima porunca e sa-ti iubesti pre Dumnezeul tau din tot cugetul si toata fiinta ta.Iar adoua sa-ti iubesti aproapele ca pre tine isusi.Eu teas ruga daca tu nu vrei sa mergi nu inseamna ca altul de linga tine sa nu mearga ca ai tu o aspra parere despre un popor sau o natiune.Pai cum poti sa dai cu parerea cand nici macar nu ai fost .eu personal am fost in Spatiul Ex Sovietic si am ramas uimit ce primitori sunt si ce Biserici Frumoase au cu acoperisuri aurite si constructi inpunatoare.Sa sti ca nu sunt catolici nici musulmani sunt Ortodoxi adevarati se spune chiar ca Rusia e a Treia Roma si pe bune Dreptate ca au unplut cerul de sfinti mai ales in perioada Comunista,stiu si la noi sunt Manastiri foarte frumoase dar ce rau e sa mergi sa vezi si altele de dincolo de granita sa-ti formezi o parere ce inseamna ortodoxismul si Frumusetea lui.Si un sfat sa nu vorbesti nici o data daca nu ai fost .Iarta-ma si Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze inimile si mintile.

  Apreciază

 9. luchiana said, on mai 3, 2010 at 6:42 am

  Farmaciile, bancile, cazinourile locurile preferate ale satanei…locuri de pierderea sanatatii trupesti, sufletesti…Desi par ca te ajuta, mai tare te infunda…stilul diavolesc…

  Apreciază

 10. […] Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCU… […]

  Apreciază

 11. […] Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCU… […]

  Apreciază

 12. gina said, on septembrie 14, 2013 at 8:19 pm

  intradevar…..primul mesaj lasat e din 2010….completez si eu acum in 2013 ca asa este
  locuiesc pe o strada careia ii vezi capatul din partea opusa (numai blocuri) dar pe care gasesti construite la parterul fiecarei scari de bloc 5 sedii de banci, 2 farmacii, 4 baruri si 1 sala jocuri noroc

  Apreciază

 13. gina said, on septembrie 14, 2013 at 8:23 pm

  acum 5, 6 ani pe aceeasi strada gaseai atelier croitorie, reparatii tv, reparatii frigidere, cresa, atelier mobila, sifonarie, aprozar, cofetarii……acum…..doar trepadusii lu’ SATAN

  Apreciază

 14. […] Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCU… […]

  Apreciază

 15. […] Ce gasim cel mai des pe strazile oraselor romanesti? FARMACII, BANCI, CARCIUMI, CASE DE AMANET, JOCU… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: