SACCSIV – blog ortodox

Model orientativ de CERERE DE RIDICARE A SALARIULUI IN NUMERAR

Posted in cash, NUMERAR by saccsiv on mai 26, 2010

CERERE/SOLICITARE/RAPORT/ADRESA

Va rog să imi aprobaţi ca ridicarea drepturilor mele salariale curente sa se realizeze in numerar, in mod direct si personal de la casieria ………. [aici va fi nominalizata institutia respectiva], fara intermedierea vreunui sistem de plata (de ex. card) emis de institutii bancare comerciale.  Pana in prezent platile respective s-au efectuat intr-un cont deschis pe numele meu la Banca ……………. – Sucursala/Agentia ……….., iar incepand din data de ………, acest cont a fost inchis din dispozitia mea. [portiunea marcata cu rosu poate apare, in cazul indicat, in care solicitantul reuseste deja sa inchida contul[1]]

           Mentionez ca potrivit deciziei nr. 859/2009, din 16 iunie, a Curtii Constitutionale a Romaniei, s-a stabilit ca prevederile art. 5-8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 149/2007, privind aprobarea unor masuri in domeniul finantelor publice sunt neconstitutionale. Potrivit Curtii, prevederile art.5-8 din O.U.G. nr.149/2007 contravin dispozitiilor art.44 alin.(1) din Constitutie, iar obligarea personalului din institutiile publice de a primi drepturile salariale prin intermediul cardului restrange si conditioneaza folosinta acestui „bun” de existenta bancomatelor si automat de vointa unor persoane juridice private (banci), care percep pentru eliberarea banilor anumite comisioane. Astfel, in aceste conditii, se ajunge la micsorarea drepturilor salariale ale persoanelor din institutiile publice, fara a se tine cont de consimtamantul acestora. Mai mult, titularii cardurilor nu pot folosi si dispune de drepturile lor salariale in orice situatie, fiind tinuti de limitarea zilnica a retragerilor sumelor de bani al caror plafon este stabilit de banca, or, nici chiar legiuitorul, nu poate limita un drept, decat doar pentru un interes de utilitate publica, si nicidecum pentru un interes privat.

          In sustinerea solicitarii mele, mai aduc si argumentul ca numeroase fraude bancare se realizeaza prin intermediul instrumentelor de plata electronice (carduri), cat si furturi de date personale din sistemele informatice ale bancilor (cazuri chiar de mare actualitate la nivel international), in scopul folosirii acestora pentru comiterea unor alte fapte de natura infractionala.

               Data                                                                              Semnătura


[1] Unitatile bancare nu pot refuza solicitarea de inchidere, venita din partea titularului contului, decat eventual (?), in cazul existentei imprumuturilor tip “descoperire de card” neachitate integral

   Comentariu saccsiv:  

   Acesta un model orientativ si ii rog pe cei cu pregatire juridica sa-i aduca imbunatatiri.

   Cititi va rog si:

SISTEMUL lucreaza: cipurile din carduri si eliminarea banilor cash de pe piata 

Din ciclul BANII CASH CREAZA PROBLEME: Gordon Brown cere politiei sa insoteasca pana acasa persoanele ce tocmai au retras sume de bani

Din ciclul BANII CASH CREAZA PROBLEME: supermarketurile olandeze vor refuza platile in numerar

MasterCard – PayPass: microchip şi o antenă radio încorporate va usureaza platile. Nu mai introduci codul PIN, nu mai semnezi chitanţa …

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on mai 26, 2010 at 9:12 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Adi said, on mai 26, 2010 at 9:18 am

  Vai, dar este complet deplasat, de ce ai vrea sa iti inchizi contul si sa folosesti numerar???
  Poti folosi cardul sa cumperi de la orice magazin rezonabil; in fond, oricine are cativa lei la el, daca vrei sa iei paine din spatele blocului…
  In plus, daca toata lumea ar face ce ai zice tu, ar da toate bancile faliment 🙂

  Apreciază

 3. Alexandru said, on mai 26, 2010 at 10:04 am

  La mine la servici (companie privata) foarte multi colegi au ales deja sa isi ridice salariul din casierie. E un pic mai greu pt colega casiera dar pt asta e platita in fond. De luna viitoare voi fi si eu unul dintre cei ce isi va lua salariul cash – de data aceasta in intregime, fara taxele si comisioanele aferente unui cont de card.
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 4. mihaela said, on mai 26, 2010 at 10:33 am

  SACCSIV,

  Eu iau salariul direct din cont de la bcr.Bineinteles, ei imi opresc un comision.Daca-l ridic de la casierie, acest comision mai exista ?

  Apreciază

 5. remy71 said, on mai 26, 2010 at 11:01 am

  mihaela,

  De la caseria bancii sau de la caseria societatii tale ?

  Apreciază

 6. ioana said, on mai 26, 2010 at 11:20 am

  Ieri mi-am depus cardul si inainte de asta, m-am informat.
  1.La casieria institutiei, companiei, etc. unde lucram, evident ca nu platim comision, dar nu toti accepta, chiar daca este perfect legal.
  2.De la ghiseul (casieria) bancilor platim comision de administrare a fondurilor 0,5%
  3.Cu card, comisionul pt administrare fonduri, este de 0,2%
  Unele banci (ex.BRD ) nu accepta sa inchizi contul de card decat daca platesti datoria (acea descoperire de card)
  4.Alte banci (ex.Raiffeisen) accepta sa iti ridici salariul de la ghiseu (casierie), chiar daca nu achiti datoria respectiva. Asta este bn pt cei care nu pot achita imediat, pt ca de achitat tot trebuie, ca sa scapam de belea!!!

  Apreciază

 7. danutza said, on mai 26, 2010 at 11:59 am

  saccsiv, te rog sa imi spui ce ma sfatuiesti sa fac in urmatoarea situatie: fata mea isi va schimba peste 2 ani buletinul. atunci vor fi toate cu cip rfid. ce portita de scapare avem pt ca are nevoie de act la scoala, la inscrierea la facultate, etc?

  Apreciază

  • Alexandru said, on mai 26, 2010 at 12:36 pm

   Isi pierde buletinul si isi face altul acum fara cip care va fi valabil mai mult timp.

   Apreciază

  • ROrtodox said, on mai 31, 2010 at 12:11 am

   Sa il schimbe pe 1 Decembrie fiindca de la 1 Ianuarie vor intra cele cu cip. Eu asa voi face fiindca imi expira in 2013 si il voi schimba acum in Dec .. va mai fi valabil presupun 4-5 ani si dupa .. vorba romanului ” aia e ” …

   Apreciază

 8. marius said, on mai 26, 2010 at 12:11 pm

  Buna initiativa, stii si eu am auzit ca acesta hotarare a fost declarata neconstitutionala, si nu stiam cum sa fac, eu lucrez in invatamant. ma gandeam si eu sa fac o cerere la contabilitate, dar ma gandeam ca o sa se la mine si eu la ele si nu vor sti ce raspuns o sa-mi dea. astept si eu cu nerabdare comentariile specialistilor in juridic si poate ajungem la o forma finala cat mai repede.

  Apreciază

 9. Aurora said, on mai 26, 2010 at 12:53 pm

  Si eu am renuntat la card. Imi ridic salariul de la BRD, dar as vrea sa nu mai am de-a face cu banca si cu comisionul lor. In plan psihologic, se intelege ca toti cei care vom solicita institutiilor sa ne dea salariile prin casierie vom fi priviti cu suspiciune, adica vom fi considerati niste CIUDATI.

  Apreciază

  • Dana said, on mai 26, 2010 at 6:01 pm

   Sunt o ciudata. Ei si? Ultimul salariu l-am ridicat de la casieria institutiei. Si am avut placuta surpriza sa constat ca la fel ca mine au procedat si cateva persoane care inainte incercasera sa ma convinga sa renunt. E o ciudatenie molipsitoare.

   Apreciază

 10. Vasile C said, on mai 26, 2010 at 12:55 pm

  http://alioda.ro/2010/03/03/munca-salariu-card-comision-bancar/

  „De fapt, ce reprezinta comisionul platit bancii, atunci cand faci o tranzactie cu banii din contul tau? Ca tu platesti banca pentru a putea sa iti folosesti propriii bani. Ce ar fi ca dupa ce iti cumperi o pereche de pantofi, va trebui de fiecare data sa platesti comerciantului de la care ai cumparat pantofii o taxa? Stiu, exemplul e exagerat, dar pastreaza tiparul. Asa ca, dupa mine, comisioanele de genul asta sunt abuzive, iar prin tranzactii electronice cu sume mari, bancile isi supraliciteaza nivelul de lichiditati de care dispun.”

  Apreciază

 11. mihaela said, on mai 26, 2010 at 1:21 pm

  remy,
  Iau salariul de la banca,nu de la institutie. Sunt sigura ca ,daca voi face o cerere la manager cu o cerere in acest sens, voi primi un raspuns negativ. Dar voi incerca.Banca imi ia un comision ABSOLUT FARA SENS. Dar voi intra in conflict cu directorul institutiei, care ar fi obligat sa-mi plateasaca salariul prin casierie, deci :un drum in plus,etc..

  Apreciază

  • Ciprian said, on iunie 1, 2010 at 3:25 pm

   Explica-i managerului ca din considerente de COMVINGERE nu de ECONOMIE doresti acest lucru. Din nefericire multe banci conditioneaza companiile pentru acordarea unor credite (facilitati cum le zic parsivii) de carduirea angajatilor, parca sunt mai incantati ca iti carduiesti angajatii decat ca iti dau tie un credit barosan. Stiu asta din experienta cu mai multe banci, as fi curios ce comision se practica pentru trepadusii de jos care nu stiu ce ascunde de fapt carduirea globala ca altfel nu cred ca ar mai face-o cu atata abnegatie…

   Apreciază

 12. laurentiu said, on mai 27, 2010 at 7:34 am

  merci de model.

  Apreciază

 13. […] Model orientativ de CERERE DE RIDICARE A SALARIULUI IN NUMERAR – Top 10 tari in care POPULATIA ESTE PREGATITA SA RENUNTE LA CASH … CE REZULTA din FARA CASH […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: