SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Drone vor monitoriza cetăţenii Marii Britanii

Posted in Big Brother, drone, Marea Britanie by saccsiv on ianuarie 26, 2010

   Citez din articolul Spy drones will monitor U.K. citizens:

   Oficialii din Marea Britanie au anunţat că avioane militare-spion vor supraveghea pe cetăţenii săi şi vor asista autorităţile poliţiei locale, începând din 2012.
   În 2012, poliţia din regiunile Kent si Essex va începe să folosească avioane-spion, de stil militar, in supravegherea civililor din cer şi vor ajuta departamentele de poliţie, în conformitate cu cele spuse de United Press International. Avioanele vor monitoriza şoferii, protestatarii, cetăţenii care isi arunca gunoiul în mod ilegal şi pe hoţii agricoli.
   Cu toate acestea, un prototip al unui astfel de avion, ce a fost fabricat de către BAE Systems în 2007, va începe să zboare din acest an şi va putea sta în aer o perioadă de până la 15 ore, va ajunge la înălţimi de 6.000 de metri şi va decola şi ateriza pe cont propriu. BAE Systems produce aparate aeriene fără pilot pentru zonele de război, cum ar fi Afganistan şi Pakistan, dar au fost acuzati pentru numarul ridicat de civili morti din regiune.
   Purtătorul de cuvânt al BAE Andrew Mellors a spus, „pe deplin autonome, sistemele aeriene fără pilot ar putea fi folosite în mod curent de către graniceri, poliţie şi alte organisme guvernamentale. Aceste sisteme vor fi pe deplin autonome, astfel încât sarcina operatoriilor acestor vehicule este de a primi, în timp real, imagini relevante şi informaţii direct la turnul de control terestru.”
   Organismul de reglementare a spaţiului aerian din Marea Britanie, Autoritatea Aviaţiei Civile Scotsman, raporteaza că li s-a spus de către ambele BAE Systems şi departamentele de poliţie locale ca avioanele spion vor „revolutiona” şi „extinde” capacitatea guvernului de supraveghere.
   Avioane-spion, care vor fi folosite tocmai la timp pentru Jocurile Olimpice din 2012, vor fi utilizate pentru supravegherea maritimă iar unele autorităţi locale discută vânzarea datelor de supraveghere la corporaţii private, potrivit spuselor Guardian. În cazul în care avioanele-spion vor fi utilizate in acest scop, atunci activitatea poliţiei s-ar putea extinde.

   Cititi va rog si:

In Marea Britanie, 20 000 de familii se vor supune obligatoriu supravegherii video in propriile lor case, 24 de ore din 24

Rezidentii britanici vor primi pana la 500 lire pentru a raporta orice activitati suspecte ale vecinilor

Camere secrete de supraveghere instalate in casele oamenilor pentru a-i spiona pe vecinii de afara. In Marea Britanie, desigur …

Ce drepturi mai are cetateanul britanic in casa sa?

Hotii de ADN-uri: politia aresteaza nevinovati doar pentru a smulge detalii genetice pentru baza de date Big Brother. In Marea Britanie, desigur …

“If you suspect it, report it”, campania anti-terorista paranoica si orwelliana a politiei londoneze

Statul britanic va “spiona” fiecare convorbire telefonica, email sau cautare pe internet

Toti CAINII din Marea Britanie urmeaza sa fie MICROCIPATI CU DETALIILE STAPANULUI, pentru a ajuta la “urmarirea animalelor de companie”

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 26, 2010 at 3:37 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gabi m. said, on ianuarie 26, 2010 at 10:10 pm

    crezi ca ne mai „lasa” pana in 2012?!? nu ti se pare ca se cam…grabesc baietii? daca zici,asa sa fie! Doamne ajuta!

    Apreciază

  3. LUISA said, on ianuarie 28, 2010 at 6:12 am

    Caracatița aurului. Cine sunt ”canadienii” care vor aurul de la Roșia Montana și care e miza reală a proiectului
    Joi, 28 ianuarie 2010 Sursa: Voxpublica.ro Autor: Mihai Goţiu

    Sursa foto
    : Voxpublica.ro

    02:45 Misionari ciudati dau navala la Port-au-Prince
    02:20 Cartel Alfa acuză Bechtel de disponibilizări „mascate“
    02:17 De ziua Holocaustului, Boc a condamnat crimele împotriva umanităţii
    02:09 CNSAS îl spală pe agentul „H15“ Roşca Stănescu
    01:58 Papa Ioan Paul al II-lea se autoflagela

    PoliticeEmil Boc: Gutău va fi exclus din PD-L
    Viorel Cataramă: Candidez la preşedinţia PNL
    Marko Bela aşteaptă finalizarea împărţirii deconcentratelor
    Ceartă în PDL – Preda către Oltean: Dacă unii vor confruntare, am replici suficiente
    Emil Boc: Nici măcar în somn nu am visat la suspendarea lui Johannis

    ExterneSupraveghere seismică în Haiti şi Republica Dominicană făcută de NASA
    Vânzările de case noi în SUA au scăzut cu 23% în 2009
    Starea proasta a natiunii lui Obama
    Misionari ciudati dau navala la Port-au-Prince
    Un suc cu imaginea lui Stalin va fi vândut din februarie în Rusia
    Crime. Masacre. Încălcarea gravă a drepturilor omului. Implicare în războaie civile. Acestea sunt acuzațiile aduse companiilor miniere canadiene în 30 de țări din întreaga lume. Organizația Națiunilor Unite (ONU) a cerut mai multe anchete referitoare la activitatea
    acestor companii, dar Canada a rămas un paradis pentru magnații minelor de aur.

    Despre Roșia Montană s-au scris sute, poate chiar mii de articole în presa din România. Fără a fi un secret, unul dintre aspecte a fost mai puțin menționat, faptul că
    în țara noastră dețin licențe de exploatare a zăcămintelor de aur și a altor metale prețioase, nu una, ci trei companii canadiene. Proiectul de la Roșia Montană este doar începutul unei exploatări care nu vizează doar această localitate, ci întreg arealul Munților Apuseni, la care se adaugă Oravița (în județul Caraș-Severin), Lăpușna (în județul Mureș) și Baia Mare. Mai mult, proiectele de exploatare vizează localități din Grecia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina și Slovacia. Demararea proiectului de la Roșia Montana este doar începutul, capătul de pod necesar pentru a demara exploatări similare în toate zonele și țările amintite (mai puțin în Ungaria unde, anul trecut, în decembrie, a fost votată Legea Anti-cianură).

    Datele și hărțile pe care le vedeți mai jos provin de pe site-urile oficiale ale companiilor canadiene sau reprezintă informații prezentate în presa canadiană, care citează diferite surse oficiale și organizații: Asociația minieră din Canada, Comisia de Afaceri
    Externe și Dezvoltare Internațională a Canadei, Biroul Comisiei de Lobby din Canada.

    Așadar, informațiile care au fost mai puțin mediatizate, se referă la faptul că, alături de Roșia Montana Gold Corporation (RMGC), mai dețin licențe de exploatare a aurului și argintului în România, alte două firme canadiene, Carpathian Gold și European Goldfields. Cele trei firme au în comun nu doar țara de proveniență, ci și acționarii principali, aceeași, dar cu cote diferite de participație. Printre cei care dețin acțiuni (direct sau prin intermediul altor companii) în aceste societăți se numără miliardarii americani John Paulson, Thomas Kaplan și George Soros.

    European Goldfields acționează, deocamdată, doar la Certej, lângă Deva, având depusă spre avizare o licență în acest sens. Firma mai deține o licență de exploatare în Grecia. Conform hărții prezentate pe site-ul societății, http://www.egoldfields.com, societatea deține o concesiune pe o suprafață de 534 de kilometri pătrați în Munții Apuseni, în zona denumită Cadrilaterul Aurului

    Tentaculele Carpathian Gold sunt mult mai impresionante. Doar în România ele se extind din sud-vest, de la Oravița, până în nord, la Lăpușna (județul Mureș) și Baia Mare. Mai mult, societatea deține licențe de exploatare a aurului în Ucraina și Ungaria.

    Dincolo de aspectele legate de protecția mediului și a patrimoniului cultural, un alt lucru este puțin cunoscut în România. Mai exact ce nu e în regulă cu societățile miniere canadiene. Recent (la sfârșitul lunii noiembrie), Toronto Star, una dintre cele mai citite publicații din zona metropolitană Toronto, a publicat un amplu material despre societățile miniere canadiene. Cifrele prezentate de publicația canadiană sunt șocante:
    Industria minieră în Canada
    – 1,373 de companii miniere canadiene erau înregistrate/listate pe TSX (bursa din Toronto)
    – 43% din totalul exploatărilor din ÎNTREAGA LUME, sunt atribuite companiilor canadiene
    – 60% din numărul total al companiilor din întreaga lume sunt înregistrate în Canada
    – 20% din numărul total al companiilor canadiene care își desfășoară activitatea în Africa se află în teritoriile devastate de războiul civil din Congo
    – 193 de societăți fac lobby pentru companiile miniere canadiene
    – 30 sunt țările care acuză companiile miniere canadiene de încălcarea drepturilor omului
    – 0 (zero) – NICIO LEGE NU REGLEMENTEAZĂ ACTIVITATEA COMPANIILOR MINIERE CANADIENE ÎN STRĂINĂTATE!

    Sursele citate de Toronto Star pentru aceste cifre: Asociația minieră din Canada, Comisia de Afaceri Externe și Dezvoltare Internațională, Biroul Comisiei de Lobby din Canada, Ajutorul reciproc misionar.

    Concluziile se impun de la sine: practic, companiile miniere canadiene nu au nicio răspundere pentru activitățile lor desfășurate în întreaga lume. Asta chiar dacă, în repetate rânduri, organizații non-guvernamentale din întreaga lume și chiar Organizația Națiunilor Unite (ONU) au acuzat companiile miniere canadiene de încălcarea drepturilor omului, crime și implicarea în războaiele civile din Africa și Asia de Sud Est.

    Conform ”Toronto Star”, dezbaterea pe această temă a început în 2002 după ce ONU a solicitat Guvernului Canadian să investigheze acțiunile a 7 companii canadiene acuzate de exploatări ilegale ale resurselor in Congo, care se afla în stare de războil civil din 1996. Cu toate acestea, Guvernul Canadian nu a efectuat nicio investigație! Doi ani mai târziu, acuzațiile la adresa companiilor miniere canadiene se refereu la masacru.

    Potrivit ONU, 73 de persoane au fost omorâte în Kilwa, o localitate de pescari din Congo. Aceștia au fost uciși, conform unui raport
    ONU, de către militarii congolezi, care au folosit mașini, suport, piloți și șoferi ale unei companii miniere canadiano-australiene pentru a-i transporta la locul masacrului. Compania Anvil a afirmat că mașinile ei au fost confiscate de către armată și că nu au avut posibilitate de alegere, că s-au supus legii congoleze.

    Acuzațiile au venit și din Asia de Sud Est. 15 mineri canadieni au fost împușcați într-o zonă de junglă filipineză, victime ale unui conflict dintre TVI Pacific Inc. din Canada și populația băștinașă din Mindanao.

    În 2003, o Comisie de Afaceri Externe a observat că TVI Pacific a folosit forțe paramilitare pentru a invada teritoriul băștinașilor șipentru a încălca drepturile omului. Comisia a solicitat o anchetă. Guvernul Liberal a raspuns prompt, afirmând că a individualizat faptul că „problematicele companiei canadiene pot face față când operează în jurisdicții străine”, iar cazul TVI „pune în evidență complexitățile evaluării activităților companiei împotriva standardelor care pot fi neclare/echivoce sau inconsistente între guverne.

    Din nou, Guvernul Canadian nu a făcut investigații.

    Acestea sunt, așadar, companiile miniere canadiene, cele mai multe dintre ele cu aceiași acționari, care exploatează zăcămintele de metale prețioase din întreaga lume.

    Apreciază

  4. […] VIDEO: Drone vor monitoriza cetăţenii Marii Britanii […]

    Apreciază

  5. […] VIDEO: Drone vor monitoriza cetăţenii Marii Britanii […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.