SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Papa, atacat în timpul slujbei

Posted in PAPA, Papa Benedict, Papa Benedict al XVI-lea, VATICAN by saccsiv on decembrie 26, 2009

   Citez din articolul Papa, atacat în timpul slujbei:

   Tânăra în vârstă de 25 de ani care l-a aruncat la pământ pe Papa Benedict al XVI-lea, joi seara, la Vatican, le-a declarat medicilor că „nu voia să îi facă rău”, scrie cotidianul La Repubblica pe site-ul său de Internet, relatează AFP.
   Astfel, Papa Benedict al XVI-lea a fost trântit la pământ, în timp ce oficia slujba de Crăciun, în catedrala San Pietro. În acest an, slujba a început la ora 23, şi nu la miezul nopţii, aşa cum s-a procedat în anii anteriori, pentru ca Papa să se odihnească suficient pentru slujba de ieri, din piaţa San Pietro.
   Femeia, îmbrăcată în roşu, a reuşit să treacă de agenţii de pază ai Papei şi l-a lovit pe Suveranul Pontif. În busculada creată, Papa a fost trântit la pământ, fără a fi rănit. Acesta a refuzat un control medical şi a continuat slujba.
   Nu a vrut să îi facă rău
   Susanna Maiolo, o italiano-elveţiană în vârstă de 25 de ani, care suferă de probleme psihice, a fost arestată de serviciile de securitate de la Vatican şi a fost transferată într-o secţie specială.
   „Nu s-a întâmplat nimic grav. Este vorba despre o femeie care a încercat să îl salute pe Sfântul Părinte”, a dat asigurări, la rândul său, arhiepiscopul de Genova şi preşedintele conferinţei episcopale italiene, cardinalul Angelo Bagnasco.
   Totodată, un fan club al tinerei s-a constituit vineri pe site-ul de socializare Facebook, provocând indignarea membrilor majorităţii italiene.
   Site-ul „Susanna Maiolo Fans club” număra peste 150 de membri aseară.
   Comentariile sunt în general ironice: unul îi consacră „medialia de aur la Jocurile Olimpice pentru salt peste obstacole”; un altul afirmă că „avea în mână o statuetă a Sfântului Petre şi era pregătită de atac”, o referire la atacul asupra premierului Silvio Berlusconi din 13 decembrie, la Milano, comis cu o reproducere a catedralei oraşului.
   La scurt timp după această agresiune împotriva lui Berlusconi, o pagină de Facebook l-a sacralizat drept „erou modern” pe agresor, Massimo Tartaglia, în timp ce altele îi luau apărarea şefului Guvernului italian.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Un protestatar i-a scos doi dinti lui Berlusconi …

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 26, 2009 at 9:40 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.