SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Nave ale Statelor Unite sosesc in Israel pentru Juniper Cobra, CEL MAI MARE EXERCITIU COMUN din ultimii ani

Posted in ISRAEL by saccsiv on septembrie 24, 2009

   Conform articolului US ships arrive in Israel ahead of joint drill:

   „Nave de rachete ale marinei americane au inceput sa soseasca in Israel incepand cu duminica trecuta, inaintea antrenamentului comun ce va avea loc luna urmatoare, intre IDF si Comanda Europeana a armatei americane.  

   Denumit Juniper Cobra, exercitiul va include sistemul defensiv impotriva rachetelor, precum si 3 sisteme americane – THAAD, Aegis si PAC3 – ce vor fi desfasurate in Israel pe perioada exercitiului.

   Oficialii apararii au declarat ca exercitiul nu va incepe timp de cateva saptamani, dar navele déjà sosesc pentru a incepe pregatirea infrastructurii antrenamentului comun, cel mai de amploare de cand Israel si Statele Unite au inceput sa organizeze antrenamentul bienal Juniper Cobra din 2001.

   Sosirea navelor a inceput cu o zi inainte ca Ministrul Apararii Ehud Barak sa fi programat sa zboare la Washington pentru discutii cu omologul sau American, Robert Gates. Oficialii apararii au declarat ca discutiile lor se vor focusa pe amenintarea iraniana, pe cooperarea apararilor americana si israeliana, precum si pe rolul pe care Israelul il va juca in noul scut american anti-racheta anuntat saptamana trecuta.

   Asteptarile Israelului sunt ca Statele Unite sa desfasoare mai multe nave de rachete balistice Aegis – capabile sa intercepteze rachete balistice – in Marea Mediterana si in Marea Rosie. In Israelul se afla avansatul radar X-Band, pe care administratia Bush l-a daruit ca dar de despartire in luna octombrie a anului trecut.

   Oficialii au spus ca este posibil ca Statele Unite sa decida sa lase unele sisteme in Israel dupa desfasurarea exercitiului, pentru a sustine apararea israeliana in fata amenintarii iraniene. Una din posibilitatile discutate este ca navele Aegis, care poarta interceptoare de rachete SM3, sa fie desfasurate in Marea Mediterana si Marea Rosie.

   Duminica, Gates a scris un articol in New York Times, in care dezbate subiectul noului plan European de aparare – care nu va include sisteme defensive anti-racheta in Polonia si Repuplica Cehia, dupa cum declarase anuntul Statelor Unite de saptamana trecuta – plan care a fost o revizuire a propunerii anterioare, si a oferit mai multa protectie in lumina evaluarii amenintarilor actuale.

   Gates a spus ca in timp ce planul anterior nu ar fi oferit nici o protectie pana cel putin in 2017 – cel mai porbabil chiar mai tarziu de atat – noul program va incepe sa ofere un oarecare nivel de protectie incepand cu 2011, va cunoaste o semnificativa crestere a capabilitatii in 2015, si va fi construit in timp pentru a crea “o zona din ce in ce mai mare de protectie”.

   “Noua abordare a apararii europene anti-racheta ne ofera de fapt o mai mare flexibilitate in a ne adapta pe masura ce noi amenintari se dezvolta si cele vechi se diminueaza”

   El a provocat criticii care au barfit noul plan ca fiind o concesiune / cedare in fata Rusiei, care s-a opus vehement plasarii unui scut anti-racheta in Europa de Est.

   “Atitudinea Rusiei si o posibila reactie nu au avut nici un rol in recomandarile pe care le-am oferit presedintelui pe aceasta tema” a spus Gates. “Daca liderii rusi accepta acest plan, atunci ar fi o neasteptata si binevenita shimbare de politica din partea lor. Dar in orice caz, lucrurile sunt clare: defensa americana anti-racheta pe continent va continua, si nu doar in Europa Centrala”

   “Aceasta propunere este, mai simplu spus, o mai buna cale de avansare” a sintetizat Gates pozitia sa. “Este o foarte reala manifestare a angajamentului nostru fata de aliatii nostri NATO din Europa”

   Vizionati va rog si VIDEO

   Cititi va rog si:           

ISRAELUL a inceput “JUDECATA DE APOI”, cel mai mare exercitiu militar din istoria sa

Noi manevre militare israeliene pentru un atac asupra Iranului

Se pregateste faza finala a viitorului mare razboi din Orient? ISRAELUL doreste pedeapsa cu inchisoarea pentru cei care il neaga ca stat evreu si democratic

Se vor inmulti spectaculos comentatorii pro Israel de pe bloguri. Vor fi eficienti, caci vor fi platiti de guvernul evreu

NE PUTEM PREGATI DE RAZBOI. Analiza unui document marca Brookings Institute (think tank ROCKEFELLER) despre IRAN …

ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. fane said, on septembrie 24, 2009 at 8:37 am

    de retinut
    http://www.descopera.ro/dnews/4917485-parintii-isi-vor-putea-supraveghea-copiii-prin-satelit

    Pare un dispozitiv ieftin si pe care si-l vor permite multi parinti . Odata introdus , mediatizat , va fi acceptat pentru ca implica riscuri faorte mici . De aici si pana verychip nu mai este decat un pas .

    Doamne ajuta !

    Apreciază

  2. fane said, on septembrie 24, 2009 at 8:42 am

    http://www.descopera.ro/dnews/4923908-iranul-a-doborat-un-ozn-deasupra-golfului-persic

    Astia bat campii sau „cineva” se joaca cu laserele pe cerul lor ?

    Apreciază

    • boddyca said, on septembrie 24, 2009 at 11:15 am

      crede ca erau nave israeliene si ca sa nu starneasca vreun razboi, au zis ca au fost ozn-uri…
      parerea mea 😀

      Apreciază

  3. saccsiv said, on septembrie 24, 2009 at 12:36 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  4. moldovan said, on septembrie 24, 2009 at 2:09 pm

    nu sint altceva decit pregatirile de 3ww,,,scenariile se cunosc DEJA FOARTE BINE,,,,,
    1.TURCIA ataca GRECIA=ISLAMISM CONTRA CRESTINISM
    2.ISRAEL+NATO ataca Iranul
    3.apoi Venezuela…si restul intre ele ,la toate de mai sus RUSSIA le sare in ajutor,numai Romaniei in cap………………….apoi marea si puternica Rusie ,obosita de atitea ajutoare o primeste de la CHINA,,,,,,,,,,CAM ASTA AR FI ,,,,,,,,,,-= ARMAGHEDONUL

    Apreciază

  5. […] VIDEO: Nave ale Statelor Unite sosesc in Israel pentru Juniper Cobra, CEL MAI MARE EXERCITIU COMUN d… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.