SACCSIV – blog ortodox

ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul

Posted in IRAN, ISRAEL, razboi by saccsiv on septembrie 17, 2009

   Conform articolului Israel ‘will attack Iran this year’ if West does not cripple Tehran with sanctions:

  „ Israel va ataca infrastructurile nucleare ale Iranului înainte de sfârşitul anului dacă Vestul nu lansează tentativa de distrugere a regimului cu sancţiuni de paralizare, a afirmat un fost oficial senior al apărării.

   Ephraim Sneh, adjunctul ministrului israelian al apărării până în 2007, a afirmat că un Iran înarmat nuclear era o ameninţare inacceptabilă pentru Israel. Nici un guvern israelian nu ar fi putut să aibă încredere în eforturile Preşedintelui Barack Obama de a aduce Teheranul la masa negocierilor în legătură cu programul său nuclear, a spus el.

   “Guvernul israelian este singura entitate care este responsabilă pentru existenţa poporului evreu“, a afirmat el. “Iranul a fost explicit asupra ostilităţii sale asupra Israelului în trecut şi prezent. Ei ar folosi aceste arme.“

   “Noi credem că Iranul este înzestrat cu  volumul şi capacitatea necesare pentru arme nucleare. Ei pot începe să producă. Avem doua luni să acţionăm înainte de sfarsitul anului 2009.“

   Iranul, împreună cu majoritatea puterilor lumii urmează să înceapă discuţiile despre întreruperea programului său nuclear, ce încalcă rezoluţiile Naţiunilor Unite, pe 1 octombrie. Oferta D-lui Obama de a vorbi cu Iranul fără pre-condiţii a speriat Israelul că Teheranul va folosi destinderea politică pe post de acoperire pentru a-şi duce la bun sfârşit acţiunea de realizare a bombei atomice.

   “Dacă Iranul va câştiga bomba, va declanşa o întrecere locală cu Arabia Saudită şi Egiptul, obţinând foarte repede arme“, a afirmat el. “Astfel am trăi lângă trei Pakistanuri.“

   Dl Sneh crede că regimul din Iran a fost slăbit de către revolta pro-democraţie ca rezultat al controversatelor alegeri prezidenţiale. Ar putea fi îngenunchieat prin sancţiuni de tăiere a importului de petrol, a vânzării pieselor de schimb pentru producţia de energie, îngheţarea agenţiilor sale din sistemul global monetar şi interzicerea investiţiilor din afara graniţelor.

   Dar societatea israeliană s-ar schimba irevocabil dacă guvernul condus de cleri ar obţine bomba. “Nu căutăm aventuri dar nici nu ne putem asuma riscuri“, a afirmat Dl. Sneh.”

   Cititi va rog si articolele:

NE PUTEM PREGATI DE RAZBOI. Analiza unui document marca Brookings Institute (think tank ROCKEFELLER) despre IRAN …

Va fi folosit Iranul pentru declansarea celui de al treilea razboi mondial? Elemente esentiale din istoria sa contemporana (ce nu apar insa in marea mass-medie actuala)

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 17, 2009 at 4:19 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul […]

    Apreciază

  3. horia said, on septembrie 18, 2009 at 5:30 am

    da, noua administratie de la casa alba e de o perversitate rara in privinta relatiilor internationale, o fi geniul malefic al lui kissinger la mijloc.
    aparenta concesie facuta rusiei prin renuntarea la amplasarea scutului muta atentia spectatorilor in zona asiei centrale si asigura libertate de miscare sporita politicii sioniste israeliene sau americane in chestiunea iraniana. as spune, in noile conditii geopolitice, ca de la bun inceput chestiunea scutului din europa nu era una realista si ca sa supralicitat aici tocmai pentru a muta atentia dinspre caucaz si asia centrala, rusii au plusat si ei si au exagerat importanta proiectului si acuma se trezesc cu o concesie care li se face in mod dezarmant, lasandu-i fara obiectul muncii in directia europeana: ucraina, moldova, tarile baltice, santajul energetic, trasee energetice, etc
    justificarea rezida in faptul ca va fi usor de demonstrat in noile conditii ca un razboi in asia centrala nu este indreptat impotriva intereselor rusiei din moment ce usa-nato? au renuntat la un proiect militar indreptat aparent impotriva ei. se obstructioneaza astfel un foarte probabil pana acum sprijin pe care l-ar fi oferit rusia la onu si implicit in teren iranului. totodata miscarea aproape sigura a rusiei de a intra in ukraina de est in cazul deschiderii frontului iranian este lasata momentan in offside.
    si pana la urma, de ce sa facem scuturi cand de fapt focoasele trebuie sa-si faca treaba?
    nu ca n-ar fi posibila amplasarea scutului si fara stirea rusiei si a restului lumii…doar ca nu mai este de actualitate….

    Apreciază

  4. […] ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul lasă un comentariu « American ucis pentru convingerile lui pro-life […]

    Apreciază

  5. Florin said, on septembrie 19, 2009 at 5:09 am

    Multi au impresia ca Iran = Irak . Nu, Isrtaelul nu va avea curaj sa atace iranul decat daca va folosi ceva nuclear. Ceea ce nu cred, avand in vedere ca sunr puteri mult mai mari care nu folosesc asa ceva.

    Apreciază

  6. WOLF said, on septembrie 20, 2009 at 9:54 pm

    horia naiv esti!!:))))tu crezi ca rusii sunt copiii???sa vezi ce macel iese,,israel usa anglia versus iran china rusia

    Apreciază

  7. […] ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul […]

    Apreciază

  8. […] ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul […]

    Apreciază

  9. […] ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul […]

    Apreciază

  10. […] ISRAELUL VA ATACA IRANUL ANUL ACESTA, daca Vestul nu va sanctiona Teheranul […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.