SACCSIV – blog ortodox

Sute de studenți au fost arestați în cele mai prestigioase universităţi din SUA deoarece au participat la proteste în care au cerut ca Israelul să înceteze bombardamentele în Fâşia Gaza. Mulţi dintre ei au fost daţi afară din facultăţi. Mai mulţi congresmeni republicani îi cer preşedintelui Biden să trimită Garda Naţională pentru a face ordine în campusuri

Posted in EVREI, GAZA, ISRAEL, PALESTINA, palestinieni, proteste, SUA by saccsiv on aprilie 25, 2024

Antena 1: Sute de studenți pro-palestinieni, arestați după proteste în campusurile universitare din SUA. Republicanii cer intervenția Gărzii Naționale

Val de arestări în cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite. Sute de studenţi au fost reţinuţi de forţele de ordine după ce au participat la proteste pro-palestiniene, iar mulţi dintre ei au fost daţi afară din facultăţi. Tinerii şi-au construit tabere în marile campusuri. Fenomenul, răspândit în întreaga ţară, a fost condamnat de preşedintele Joe Biden.

Sute de studenţi din universităţile de top americane au ieşit pe străzi, uniţi de un singur gând – vor ca Israelul să înceteze bombardamentele în Fâşia Gaza. Ei mai cer administraţiei Biden să nu mai sprijine militar aliatul din Orientul Mijlociu, iar universităţile americane să întrerupă investiţiile în companiile de apărare care vând arme în Israel.

La Yale, a cincea universitate din ţară, poliţiştii au arestat protestatari care au construit o tabără în campusul universitar. 47 de tineri au fost încătuşaţi şi duşi la secţie. Cei aproape 200 de studenţi cu pancarte şi steaguri ale Palestinei nu au vrut să plece la cererea forţelor de ordine.

Corturi au fost instalate de studenţi şi în campusul Universităţii New York, la Institutul de Tehnologie din Massachusetts sau la Universitatea din Michigan. În California, forţele de ordine au fost ţinute la distanţă de studenţii de la Universitatea Politehnică cu mobilierul instituţiei, pe care l-au folosit ca să se baricadeze clădirea.

Val de proteste în SUA: „Ruşine să vă fie!”

Valul de proteste a luat amploare după ce la Universitatea Columbia peste 100 de studenţi au fost reţinuţi, acum o săptămână. Instituţia a anunţat că toate cursurile se vor desfăşura la distanţă, pe internet. În tabăra instalată în campusul universitar studenţii au continuat să participe online la cursuri.

Mai mulţi congresmeni republicani îi cer preşedintelui Biden să trimită Garda Naţională pentru a face ordine în campusuri.

Proteste sunt şi în marile companii americane. Gigantul Google a concediat 28 de angajaţi ce au protestat faţă de contractul de peste un miliard de dolari semnat de companie cu Israelul. Recent, Statele Unite au aprobat un pachet militar în valoare de 26 de miliarde de dolari pentru Israel.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

VIDEO| Imagini de coșmar din Gaza: au fost dezgropați oameni care au fost torturați, uciși și îngropați în gropi comune

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 25, 2024 at 9:29 am

    Si duhneste la nebunie un must de homopedofilie….

    https://spzh.live/en/news/79871-venices-catholic-church-hosts-an-exhibition-of-mens-underwear

    Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 25, 2024 at 9:57 am

    Mai jos  este prezentat un articol scris de Parintele Dumitru Staniloae in anul 1939, si aparut atunci in “Telegraful roman”, LXXXVII, nr. 47, p. 1. 

    Este interesant de vazut cum era privita atunci Europa, ca organizatie statala, si ceea ce a ajuns ea astazi.

    “Statele Unite ale Europei?”

    (…)

    Formula a fost lansata prima data pe la 1928 de Cudenhove-Kalergi, un cunoscut francmason vienez.
    Dar ideea este, in generalitatea ei, in intelesul nu atat de organizatie unitara a Europei, ci de infratire intre oameni, de origine crestina.

    Nimenea nu-si poate cugeta paradisul, fie ca-l crede realizabil pe pamant, fie ca-l amana pentru viata de dincolo de moarte, fara sa vada in el un lucru dintre cele mai esentiale, fratia intima dintre oameni, pacea, ingaduinta, armonia, lipsa dezbinarilor, a certurilor si luptelor.Ideea este cat se poate de nobila si de crestina. Si ca tot ce e nobil si crestin, ca tot ce poate contribui la usurarea greutatilor vietii omenesti, ea trebuie sa formeze o tinta scumpa de urmarit pentru stradaniile tuturor oamenilor de bine, chiar daca, cugetand lucid, ne dam seama ca nu va putea fi niciodata infaptuita integral atata vreme cat traim pe pamant.

    Un crestin bun, tot ce asteapta de la viata viitoare, urmareste sa obtina macar ca o arvuna inca din viata aceasta. 

    https://corortodox.blogspot.com/2014/07/parintele-dumitru-stanilaoe-statele.html?m=1

    Apreciat de 1 persoană

  3. geo said, on aprilie 25, 2024 at 10:28 am

    Cand si cand, cioclii apocalipsei covid revin in prim plan, in loc sa ramana in neuitare, si dau declaratii ca aceasta – https://www.libertatea.ro/stiri/praf-saharian-romania-beatrice-mahler-efecte-sanatate-masca-4868995

    In vremurile de trista amintire, a avut efect??? Sau era doar un simbol al infrangerii rezistentei oamenilor?

    …ce bine ar fi fara astfel de oameni lipsiti de caracter, care pentru un blid de linte, fac prapad in jurul lor…

    https://bzb.ro/stire/de-la-isu-la-misu-a196781

    …dupa biserici transformate in restaurante a venit vremea expozitiilor de lnejerie intima de parca nu ar fi pe lumea asta destule spatii care sa gazduiasca asa ceva – https://spzh.live/en/news/79871-venices-catholic-church-hosts-an-exhibition-of-mens-underwear

    …ca tot e la moda praful saharian (sa nu fie altceva) – https://rumble.com/v45fbgl-intunecarea.html

    Apreciază

  4. Alin S. said, on aprilie 25, 2024 at 10:35 am

    Il promoveaza pe antihrist ca si Mesia, nu aproba la clipul ei comentariile de genul acesta.

    Apreciază

    • scortisoara said, on aprilie 25, 2024 at 1:12 pm

      Ce bate campii ! Pana la urma la ce sa te astepti de la una de genul ? O lumineaza Harari pe-asta …

      Apreciază

      • Felix said, on aprilie 25, 2024 at 1:31 pm

        Pai Hara e un complement pentru Harari, doua maimute care fac raiting spectaculos vorbind spumos. Este nevoie si de o prosteala de genul asta pentru toti cei care urmaresc compulsiv zodiacul, astrologia si tehnologia…

        Au priza la popor si toti pseudo-intelectualii se dau in stamba dupa cartile lor. Mai ales dupa cartea lui Harari – Homodeus

        La cat e de manelizat in general poporul acestia reprezinta niste influenceri guru dar in final o sa-i usture cu..ul!

        Apreciază

  5. geo said, on aprilie 25, 2024 at 10:36 am

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/o-zi-buna-pentru-pacea-mondiala-joe-biden-a-semnat-proiectul-de-lege-cu-pachetul-de-ajutor-pentru-ucraina-2771677

    Liber la ucis cat mai multi rusi si ucraineni, palestinieni si ce o mai fi…in loc de mai multa pace va fi mai mult razboi, spre disperarea oamenilor simpli, care vor achita nota de plata, spre fericirea marilor producatori de armament si a lacheilor lor, politicienii…

    Apreciază

  6. geo said, on aprilie 25, 2024 at 1:37 pm

    https://www.facebook.com/reactiunea/posts/pfbid0YvnVFF6jUKyMjVXv56vDsAgsx6ju1vqinm5w3TmUBszHy5mQbYc9NgNzLWbNrXrol

    …parca a fost la Bucha, si marele calator al Tarii, si marele conducator al guvernului…nu merg si in Gaza???

    Apreciază

  7. geo said, on aprilie 25, 2024 at 3:32 pm

    În mai multe universități americane au început azi intervenții în forță ale jandarmeriei împotriva studenților pacifiști, care protestează împotriva genocidului din Gaza. La universitatea Columbia din New York s-au făcut 100 de arestări după ce li s-a dat un ultimatum să ridice corturile instalate în campus. La Yale, din Connecticut, sunt deocamdată 45 de arestați după blocarea drumului. Scene similare și la New York University.
    Peste 100 de arestați și la Colegiul Emerson din Boston, unde sunt și răniți ușor în urma ciocnirilor, inclusiv patru polițiști. 93 de arestați și la Universitatea Southern California, după refuzul de a se dispersa. Foarte activi în represiune sunt și guvernatorii republicani din statele sudiste, altfel incapabili să apere frontiera de stat. 34 de arestați la Universitatea Texas din orașul Austin.
    Sunt proteste studențești în foarte multe campusuri, cel puțin 20, unde sunt semnalate incidente, opriri ale cursurilor și demonstrații în desfășurare sau programate azi: la Stanford, Berkeley, MIT (Massachusetts Institute of Technology). Georgeton, Georgetown. Chiar și în Canada, la Alberta, sunt instalate corturi în campus.
    Beniamin Netanyahu i-a numit antisemiți pe protestatari, iar șeful Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, care tocmai a votat pachetul de 26 de miliarde de dolari pentru Israel, a cerut demisia rectorului universității Columbia. Încă de acum 5-6 luni rectorii de la cele mai prestigioase școli americane, în frunte cu Harvard, au fost aduși la audieri în Congres, li s-au tăiat sponsorizările de la unii miliardari și câțiva au fost forțați să demisioneze pentru că au permis proteste studențești în campusuri. La mitingurile de acum participă și tineri care nu sunt studenți la respectivele facultăți, stângiști dar și unii studenți evrei.
    Șeful ADL avertiza recent că America are „o problemă generațională și o problemă cu TikTok”. În sensul că pozițiile critice la adresa regimului Netanyahu se regăsesc în număr mult mai mare la generația tânără, indiferent de înclinația de dreapta sau de stânga, și în clipurile de pe rețeaua chineză, pe care acum Congresul încearcă să o închidă. Generația bătrânilor, care încă urmăresc televiziunile celor două partide, CNN, MSNBC și Fox, au un grad mult mai mare de susținere pentru Israel decât tinerii din online.
    Scenele din ultimele ore arată poliție călare sau cu echipament de intervenție și ciocniri cu studenții pro-palestinieni. E o diferență uriașă față de protestele de acum doi ani pentru BLM („viețile negrilor contează”), când polițiștii îngenuncheau simbolic alături de militanți. Sau felul în care tratează dezordinea publică de la paradele „mândriei” în marile orașe. Același contrast și la reacția întregii clase politice, de la ambele partide, de stânga și de dreapta.
    Așa cum am spus și cu altă ocazie, ora politică se dă din America, de-acolo vin și ideologiile „regresului” impuse Europei, dar tot acolo mai e și o brumă de liberă exprimare. Tânăra generație americană pune o problemă cheie, pe care nici măcar partidele de opoziție, zise anti-sistem, din Europa nu o pun. Anume: își poate recupera America însăși suveranitatea? Pot avea un cuvânt cetățenii ei în deciziile luate, sau clasa politică și mediatică au fost capturate iremediabil de grupuri financiare și de presiune, care vor impune legi tot mai restrictive de gândire și de expresie? Fără a pune astfel de probleme, „suveranismul” e o formă fără fond sau o cosmetizare.

    https://www.facebook.com/reactiunea/posts/pfbid0QcqhVdpCjs3ZrCQtocQ56sSvgvJgi2baxFBqvTXyMMYJ4gaUJoaLR2qHrY4DL86Al

    https://rarehistoricalphotos.com/historic-meeting-on-elbe-river/

    Apreciază

    • geo said, on aprilie 26, 2024 at 1:24 pm

      Ce diferenta intre atitudinea militiei vizavi de studenti si atitudinea aceleiasi militii vizavi de revoltele negrilor de acum 4 ani…acum zbiri, atunci mielusei…

      Apreciat de 1 persoană

      • geo said, on aprilie 29, 2024 at 8:38 am

        Apreciază

  8. Bill said, on aprilie 26, 2024 at 7:37 am

    Pro-Gaza protester marches towards NYPD headquarters after police in riot gear stormed Columbia University to shut down “Gaza Solidarity” camp, arrest students and facultyUn protestatar pro-Gaza mărșăluiește spre sediul poliției din New York, după ce poliția în echipament antirevoltă a luat cu asalt Universitatea Columbia pentru a închide tabăra „Solidaritate cu Gaza”, arestând studenți și cadre didactice 

    Zionist John Podhoretz wants the NATIONAL GUARD deployed to Columbia University to silence pro-Palestine protestsSionistul John Podhoretz vrea ca GARDA NAȚIONALĂ să fie desfășurată la Universitatea Columbia, pentru a reduce la tăcere protestele pro-Palestina

    Mişcarea de susţinere pentru Gaza se răspândeşte în campusurile universitare americane

    Apreciază

  9. […] Sute de studenți au fost arestați în cele mai prestigioase universităţi din SUA deoarece au par… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.