SACCSIV – blog ortodox

Mai au vreun rol tancurile in razboaiele secolului XXI? Drone rusesti de cateva sute de dolari bucata distrug tancuri Abrams de zece milioane de dolari bucata. Noi vom cumpara zeci de astfel de tancuri…

Posted in drone, razboi, Romania, RUSIA, The New York Times, Ucraina by saccsiv on aprilie 22, 2024

The New York Times a publicat articolul:

Do Tanks Have a Place in 21st-Century Warfare?

Adevarul mentioneaza materialul din The New York Times in articolul https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/cum-a-pierdut-ucraina-cinci-tancuri-americane-2356094.html#google_vignette. Iata cateva paragrafe:

[…]

The New York Times notează că tancurile pot fi dezactivate de drone.

Lupta cu drone din Ucraina, care transformă războiul modern, a început să dea o lovitură mortală unuia dintre cele mai puternice simboluri ale puterii militare americane – tancul – și amenință să rescrie modul în care acesta va fi folosit în conflictele viitoare„, scrie publicația.

Acesta notează că, în ciuda puterii lor, tancurile nu sunt impenetrabile și că sunt mai vulnerabile acolo unde blindajul lor greu este mai subțire: în partea superioară, în blocul motor din spate și în spațiul dintre carenă și turelă. De ani de zile, tancurile au fost o țintă principală pentru mine, dispozitive explozive improvizate, grenade propulsate de rachete și rachete ghidate antitanc.

„Dronele folosite acum împotriva tancurilor în Ucraina sunt și mai precise. Cunoscute sub numele de drone cu vedere la prima persoană, sau FPV, acestea sunt echipate cu o cameră care transmite imagini în timp real către controlorul lor, care le poate direcționa pentru a lovi tancurile în punctele lor cele mai vulnerabile”, precizează publicația.

Colonelul Reisner a declarat că, în mai multe rânduri, UAV-urile au fost folosite pentru a „termina” tancurile care fuseseră deja avariate de mine sau de rachete antitanc, astfel încât acestea să nu mai poată fi scoase de pe câmpul de luptă și reparate.

 

Comentariu saccsiv:

Dronele sunt extrem de ieftine, in schimb un tanc Abrams costa pana la zece milioane de dolari, conform https://en.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams

In plus, fata de cele mentionate in The New York Times, pe frontul din Ucraina a mai fost constatata o problema inca de la inceputul toamnei anului 2023:

Blindatele occidentale eșuează în Ucraina deoarece sunt prea sofisticate și nu rezistă intensității luptelor de pe front

Zilele acestea am fost anuntati cum ca:

Ajutorul militar de peste 60,8 miliarde de dolari pentru Ucraina a trecut de Congresul american, după luni de blocaj, într-un moment crucial pentru Kiev

Daca banii vor fi folositi la fel de „inteligent”, atunci se vor termina repede. Sau foarte repede in cazul in care Kievul va porni iar vreo contraofensiva la fel de „inteligenta” precum primele.

Unii poate ca vor spune ceva de genul „treaba lor”.

Doar ca nu este doar treaba lor, ci si treaba noastra, deoarece Romania cumpara astfel de tancuri:

Armata Română va primi tancurile Abrams din 2026. Cât ne costă cele 54 de tancuri, cele mai moderne versiuni

Iar noi mai avem o problema:

Ce sa faca Romania cu tancuri de 70 de tone, daca majoritatea podurilor romanesti nu rezista la 70 de tone?

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. N.H. said, on aprilie 22, 2024 at 12:32 pm

    Ucraina a început războiul!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ines said, on aprilie 22, 2024 at 12:37 pm

    România e pe post de fraiera de servici sa le cumpere tancurile, asa cum le-a mai cumpărat lor mizeriile de vaccinuri. Bani ca să slugarim trebuie sa avem.

    Apreciază

  3. geo said, on aprilie 22, 2024 at 3:12 pm

    https://bucpress.eu/ministrul-justitiei-al-ucrainei-propune-mobilizarea-tuturor-celor-condamnati-pentru-omor/

    https://www.cotidianul.ro/romanii-la-razboi-cea-mai-mare-ingrijorare/

    https://www.msnbc.com/opinion/msnbc-opinion/ukraine-war-aid-house-vote-swalwell-rcna148396

    Se bucura degeaba zele…din aia 60 de miliarde si ceva de dolari nu vor pleca din America decat foarte putini…spre el…

    Dronele fpv si lancet rusesti au facut si fac prapad printre ucraineni…recent, americanii au tras rachete de 1 miliard contra rachetelor si dronelor houthitilor, in mare parte artizanale, golind depozitele navelor din zona fiind nevoie de interventia Congresului pentru deblocarea fondurilor necesare fabricarii unora noi…

    Si da, tancurile si ingeneral blindatele au devenit conserve pentru echipaje…cand te uiti la capacitatile de penetrare a blindajelor de la rachetele anti tanc…500, 600, 700, 1000 sau 1300 mm…cei din interior nu au nici o sansa…blindajul tancurilor fiind in cele mai bune cazuri si nu peste tot, de maxim 100 mm…existand si zone unde este mai slab…nici macar cu protectie suplimentara nu au sanse foarte mari de a supravietui…in plus, la distrugerea blindatelor, contribuie si dispunerea munitiei si combustibilului care amplifica efectul rachetelor anti tanc…se pare ca epoca tancurilor pe campurile de lupta a cam apus…la fel si a portavioanelor…prada usoara pentru submarinele silentioase dotate cu torpile extrem de rapide – hipersonice – si puternice…

    Apreciază

  4. Felix said, on aprilie 22, 2024 at 3:31 pm

    Deci, doriți să începeți mineritul, dar nu aveți suficienți bani pentru a cumpăra un ASIC sau cel mai recent GPU pentru a extrage criptomoneda preferată Proof-of-Work? 

    Ceea ce este sigur este că brevetul a ridicat alarme în comunitati, cu reacții variind de la dezbateri morale despre limita dintre acceptabilul etic și metodele posibile de a face bani până la avertismente despre o conspirație mondială asociată cu antihristul!⛾✌🤓

    https://anthonypatch.com/patreon/From%20the%20Rooftop.pdf

    Nu vă faceți griji, în curând veți putea mina criptomonede cu puterea neuronului dvs., datorită Microsoft.

     Și nu, nu este o glumă rasuflata de Ziua Păcălelilor.

    Potrivit documentelor Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, Microsoft lucrează de cel puțin un an pentru a dezvolta un sistem care valorifică energia corpului uman și o folosește pentru a mina criptomonede.

    Corpul uman ar putea fi o platformă naturală de minerit criptografic Brevetul, numit Cryptocurrency System Using Body Activity Data, explică faptul că organismul uman generează energie care se pierde cu fiecare funcție naturală a corpului fizic.

     Ideea Microsoft este de a folosi exact această energie și de a o folosi productiv (in stil Matrix)

    „În loc de o muncă masivă de calcul cerută de unele sisteme convenționale de criptomonede, datele generate pe baza activității corporale a utilizatorului pot fi dovada muncii și, prin urmare, un utilizator poate rezolva problema dificilă din punct de vedere computațional în mod inconștient”.

    Ca și în „The Matrix” al lui Wachowski, procesul minier implică conectarea unui număr de senzori la diferite părți ale corpului pentru a genera o recompensă atunci când efectuează o activitate, fie conștient, fie inconștient.

    De exemplu, brevetul explică faptul că senzorii ar putea determina când o persoană îndeplinește o anumită sarcină, cum ar fi vizionarea unei reclame sau utilizarea unui serviciu de internet. 

    Când stimulul adecvat este înregistrat, procesul minier ar putea fi activat, recompensând individul cu jetoane.

    Raportul spune că „fluxul fluidelor corporale” și „activitatea și mișcarea organelor” ar putea fi câteva dintre exemplele de funcții corporale care ar putea declanșa senzori și iniția procese de minare a criptomonedelor.

    Următorul pas în interacțiunile om-computer 

    Procesul pare destul de simplu în esență. Una dintre graficele brevetului explică faptul că o entitate externă generează condițiile pentru o anumită sarcină – cum ar fi citirea unui articol Cryptopotato în întregime – iar persoana care execută sarcina declanșează senzorul, care produce un răspuns înregistrat într-un hash.

    Dacă acest hash îndeplinește o serie de condiții determinate în sistem, criptomonedele sunt acordate. 

    În caz contrar – utilizatorul nu a citit întregul articol sau a sărit la o altă piesă – blocul este aruncat și procesul este repornit.

    Brevetul explică faptul că tranzacțiile ar fi înregistrate pe un blockchain special conceput în acest scop. 

    Poate fi privată sau publică, dar va implica o comunicare complexă între persoană, un computer central sau server care citește și procesează datele și alte sisteme responsabile de propagarea informațiilor și verificarea informațiilor și tranzacțiilor.

    Cine a spus că cripto nu are viitor?. 

    Având în vedere toate problemele asociate cu mineritul PoW, poate că transformarea corpului uman într-o platformă minieră criptografică nu este chiar atât de nebună… (😈)

    Sau poate este!?

     Ce s-a schimbat?

    A trecut  mai mult de un an de când Microsoft și-a prezentat brevetul înfricoșător și uluitor. 

    Ce s-a întâmplat de atunci?

     Ei bine, nu  mare lucru, într-adevăr. Microsoft a păstrat tăcerea și nu a dezvăluit niciun detaliu sau progres al proiectului și, în absența mai multor date, este probabil ca totul să fie doar o manevră de protecție a activelor corporative, iar brevetul să stea doar într-un colț undeva într-unul dintre subsolurile Microsoft.

    În general, companiile tind să solicite brevete pentru produse sau servicii care sunt doar în stadiul de concept, indiferent dacă acestea sunt funcționale sau nu. 

    Motivul este în primul rând pentru a preveni orice daune aduse drepturilor de autor.

     În cazul în care un concurent dorește să lucreze în acest domeniu, va trebui să implice Microsoft în proces în cazul în care se apropie periculos de încălcarea brevetului.

    Ceea ce este sigur este că brevetul a ridicat alarme în comunitate, cu reacții variind de la dezbateri morale despre limita dintre acceptabilul etic și metodele posibile de a face bani până la avertismente despre o conspirație mondială asociată cu antihristul.😎

    https://anthonypatch.com/patreon/From%20the%20Rooftop.pdf

    Cu siguranță, lumea criptomonedelor nu surprinde niciodată. 

    Poate că în viitor să ne conectăm corpurile la un computer și să fim plătiți pentru vizionarea reclamelor va fi perfect normal, dar acum este cam înfricoșător. 

    Cu toate acestea, în anii ’80 și ’90, furnizarea datelor noastre private unei corporații și stocarea informațiilor despre cardul nostru de credit pe un server terț era, de asemenea, dincolo de inimaginabil. Acum facem asta doar în schimbul posibilității de a agrea un meme.

    Microsoft Patents New Cryptocurrency System Using Body Activity Data – News Bitcoin News

    https://news.bitcoin.com/microsoft-cryptocurrency-system/

    These Dutch Researchers Are Mining Cryptocurrencies With Body Heat – Sharing economy Bitcoin News

    https://news.bitcoin.com/these-dutch-researchers-are-mining-cryptocurrencies-with-body-heat/

    Apreciază

  5. Nicolae said, on aprilie 22, 2024 at 4:25 pm

    Pui 50 de tancuri Americane într-un râu sau într-o vale și torni ciment peste ele, apoi asfalt si astfel construiești repede o șosea !!!

    Apreciat de 1 persoană

  6. […] Mai au vreun rol tancurile in razboaiele secolului XXI? Drone rusesti de cateva sute de dolari bucat… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.