SACCSIV – blog ortodox

“Biserica” schismatica ucraineana l-a scos pe Sfantul Alexandru Nevski din calendarul liturgic

Posted in Patriarhul BARTOLOMEU, Ucraina by saccsiv on aprilie 4, 2024

Orthodox Cristianity: SCHISMATICS REMOVE ST. ALEXANDER NEVSKY FROM THEIR LITURGICAL CALENDAR

SCHISMATICII L-AU SCOS PE SFÂNTUL ALEXANDRU NEVSKI DIN CALENDARUL LOR LITURGIC

Publicat pe 05 Februarie 2024, de Orthodox Christianity

Icoana: uncutmountainsupply.com

În efortul lor continuu de a diviza spiritual poporul ucrainean și poporul rus, unite din punct de vedere istoric, începând din această lună schismatica ‘Biserică Ortodoxă a Ucrainei’ a Patriarhiei de Constantinopol nu va mai prăznui memoria Drept-credinciosului Prinț Alexandru Nevski, unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Rusiei străbune.

Nu este surprinzător faptul că ‘Biserica’ patronată de guvernul ucrainean ar fi alergică la Sfântul Alexandru Nevski. Marele comandant militar a învins forțele occidentale care au purtat război împotriva Rus’ cu binecuvântarea Papei Roman, cu scopul de a aduce Rus’ în sfera de influență și dominație occidentală și romano-catolică. Înfrângerea a fost decisivă și a menținut Rusia pe propriul său curs al culturii și civilizației.

Întrunit vineri, 2 februarie, Sfântul Sinod al OCU a hotărât scoaterea din calendarul liturgic a Sfântului Alexandru, care avea sânge kievean și a fost Mare Prinț al Kievului între anii 1246 și 1263, la 23 noiembrie, informează serviciul de presă al OCU.

În schimb, Sinodul a stabilit prăznuirea unui alt sfânt, Sfântul Alexandru, fondatorul din secolele IV-V al Mănăstirii Celor Neadormiți.

Deși raportul sinodal nu explică de ce a fost scos Sfântul Alexandru, întâistătătorul OCU, ‘mitropolitul’ Epifanie Dumenko, a abordat subiectul într-un interviu acordat în ianuarie anul trecut.

Într-un discurs cu publicația ucraineană lb.ua, el a explicat că după ce OCU s-a înființat pentru prima dată în decembrie 2018, a publicat inițial un calendar fără sfinți importanți, cum ar fi Sfântul Alexandru Nevski și Sfânta Ksenia din Sankt Petersburg și alți sfinți ruși. Cu toate acestea, OCU a fost nevoită să îi includă din nou în calendar după ce mai mulți dintre proprii săi enoriași s-au plâns că sfinții lor protectori nu mai figurau în calendar.

Prin urmare, la momentul respectiv, Sfântul Alexandru Nevski se afla încă în calendarul OCU, ceea ce Dumenko a caracterizat drept un ‘fenomen temporar’. Ar fi fost nevoie de aproximativ o generație pentru ca oamenii să uite de astfel de sfinți ruși, a spus el.

Cu toate acestea, un an mai târziu, Sinodul OCU a hotărât să îl scoată pe veneratul sfânt din calendarul său.

 

Comentariu saccsiv:

Pentru cei ce inca nu stiu cine a fost acest Sfant:

Criza moderna de personalitate si maretia exemplului Sfantului Alexandru Nevski

Sfantul ALEXANDRU NEVSKI

EDIFICATOR (video): 150 000 de rusi l-au sărbătorit pe Sfântul Alexandru Nevski, ce a ales să se supună mongolilor (ce nu-i cereau sa renunte la Ortodoxie) si sa lupte impotriva cavalerilor Papei de la Roma (care-i cerea o unire spirituală care ar fi distrus credința ortodoxă)

Cititi va rog si:

Monumentul Sfântului Alexandru Nevski a fost demolat în Harkiv

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 4, 2024 at 8:24 pm

    În 1246, Sfântul Alexandru a trebuit să meargă să se închine la hanul tătar Batie, care supusese pe ceilalți domni ai Rusiei. Se plecă așadar în fața împăratului însă nu primi să se închine focului, după obiceiul idolesc, ci zise cu bărbăție și înțelepciune: 

    „Împărate, ție mă închin, căci Dumnezeu te-a cinstit cu împărăția, dar făpturii nu mă închin, căci toate sunt zidite pentru om. Eu sunt creștin și nu mi se cade a mă închina făpturii, ci lui Dumnezeu Cel slăvit în Sfânta Treime, Care a zidit cerul și pământul și toate cele dintr-însele”. 

    Deci, împăratul, văzând vitejia și frumusețea Sfântului, nu îi făcu niciun rău, ci îl lăudă, dându-i cinste mare.

    https://doxologia.ro/viata-sfantului-alexandru-nevski

    Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 4, 2024 at 8:54 pm

    CERN, the Vatican and the upcoming X-marks-the-spot Great American eclipse – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2024-04-03-cern-vatican-great-american-eclipse-prophecy.html

    Apreciază

  3. Felix said, on aprilie 5, 2024 at 9:01 am

    Papa parafrazandu-l pe Bartolomeu a ironizat pascalia spunand că creștinii oare cum ar putea spune unul altuia:

     „Când a Inviat Hristos din morți? Hristosul meu a înviat astăzi, iar al tău săptămâna viitoare?!.”

    🤡😳🤥😈

    https://www.catholicnewsagency.com/news/257281/orthodox-patriarch-bartholomew-hopes-for-unified-date-for-easter-in-east-and-west

    Apreciază

  4. Dumitru Oana said, on aprilie 5, 2024 at 9:46 am

    https://www.orthodoxtalks.com/hormonal-contraceptives/

    Apreciază

  5. Felix said, on aprilie 5, 2024 at 9:51 am

    Planul B ca sa nu se mai tina alegerile: Proiect de lege pentru „Situatii de Criză” propus în dezbatere publică de Ministerul Apărării
    https://m.ziuanews.ro/politica/planul-b-ca-sa-nu-se-mai-tina-alegerile-proiect-de-lege-pentru-situatii-de-criz-propus-n-dezbatere-public-de-ministerul-ap-r-rii-1581923

    Apreciază

  6. Felix said, on aprilie 5, 2024 at 11:02 am

    Uniunea Europeană vrea control total. Conversațiile online ale românilor ar putea fi monitorizate | ActiveNews
    https://m.activenews.ro/stiri/Uniunea-Europeana-vrea-control-total.-Conversatiile-online-ale-romanilor-ar-putea-fi-monitorizate-188560

    Apreciază

  7. Spaceman said, on aprilie 6, 2024 at 10:03 am

    E de mirare pentru cineva? „Biserica” schismatică ucraineană este făcătura kraken-ului ovreiesc Rockefeller – Rothschild, prin prea-supusa lor slugă Bartolomeu I al Constantinopolului.

    Kraken-ul Rockefeller – Rothschild, slugoii satanei, controlează tot Nordul Global, Occidentul Colectiv, UE, prin Casa de Windsor tot Commonwealth și încearcă să-și întindă tentaculele cât mai adânc în teritoriile aflate sub influența Chinei în parteneriat cu Rusia – principalul furnizor de energie al alianței BRICS, pentru a putea ține cumva sub control puterea Chinei, mai ales pe cea de extindere prin Drumul și Centura, cea mai mare putere din alianța BRICS – pe care tot kraken-ul Rockefeller – Rothschild a creat-o, la ordinele satanei! Ca lucrurile să nu degenereze cumva și puterea Chinei să strivească puterea SUA, aliatul principal al Israelului, totul pentru a se ajunge la doi Poli ai puterii, cea a Nordului Global și cea a Sudului Global, două alianțe precum picioarele parte de lut parte de fier din visul lui Nebucadnețar, care să se unească într-o singură putere mondială, cea a unui Guvern Mondial, care mai apoi să pună toată puterea în mâinile „unicului rege mondial” – „mesia” – Antihristul.

    De aceea vedem acum o Ucraina căzută pradă kraken-ul Rockefeller – Rothschild, sfâșiată de război și scăldată în sânge, ca să se ajungă la o „împărțire”, iar partea ce-i va reveni kraken-ului Rockefeller – Rothschild să fie complet „occidentalizată”, cu tot cu „biserică” – din care să fie scos tot ceea ce este rusesc, inclusiv Sfinți Părinți. Iar asta nu este o ură desăvârșită față de un întreg popor și față de Biserica lui Hristos?

    De aceea vedem Fâșia Gaza în ruine și scăldată în sânge, ca nu cumva să ajungă pe mâinile Chinei. Pentru că un Israel fără Ierusalim și fără Muntele Templului este de neconceput pentru planul satanei. Cum ar arăta un Centru Spiritual al Lumii la Ierusalim pe Muntele Templului, musulman și cu securitatea asigurată de China, și nu unul ovreiesc, în care să se sălășluiască „mesia regele ovreilor și al întregii lumi” – „hristos dumnezeu”?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.