SACCSIV – blog ortodox

EDIFICATOR (video): 150 000 de rusi l-au sărbătorit pe Sfântul Alexandru Nevski, ce a ales să se supună mongolilor (ce nu-i cereau sa renunte la Ortodoxie) si sa lupte impotriva cavalerilor Papei de la Roma (care-i cerea o unire spirituală care ar fi distrus credința ortodoxă)

Posted in RUSIA by saccsiv on septembrie 15, 2019

moika78.ru

ORTHODOX CHRISTIANITY: 150,000 march in St. Petersburg cross procession (+ VIDEOS)

Sankt Petersburg marș de 150.000 persoane în două procesiuni (+ VIDEO)

Sankt Petersburg, 13 septembrie 2019

În capitala nordului rusesc, Sankt Petersburg, au avut loc ieri două procesiuni, la care au participat peste 150.000 de oameni, pentru a comemora mutarea moaștelor Sfântului Alexandru Nevski.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Barsanuphius de Sankt Petersburg și Ladoga a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Kazan, împreună cu alți câțiva ierarhi, printre care Înaltpreasfințitul Părinte Episcop Siluan, rectorul Academiei Teologice din Sankt Petersburg.

La Liturghie au participat membri de rang înalt ai guvernului rus, precum și demnitari străini, și rectorul Universității de Stat din Sankt Petersburg.

După o altă Sf. Liturghie în Catedrala Sfânta Treime a Lavrei Sf. Alexandru Nevsky, la care au participat oficiali sârbi, a avut loc marea procesiune de-a lungul Bulevardului Nevsky, având în frunte Icoana Maicii Domnului din Kazan. Acestea au fost organizate pentru a sărbători mutarea moaștelor Sfântului Alexandru Nevsky în oraș, de către Petru I, pe data 12 septembrie 1724, conform site-ului Mitropoliei din Sankt Petersburg.

Sfântul Alexandru este considerat unul dintre cei mai mari și mai populari prinți ruși, precum și un sfânt drept credincios și venerat, dar și un luptător slăvit, învingător al armatelor suedeze și germane.

Pe lângă faptul că este considerat cel mai popular lider rus din istorie, impactul alegerii majore făcută de Sfântul Alexandru asupra viitoarei civilizații ruse, este dezbătut până în ziua de astăzi.

Pe scurt, Sfântul Alexandru s-a aflat la o răscruce: ori să se supună armatelor mongole într-o alianță politică, ori să se supună Papei de la Roma într-o unire spirituală care ar fi distrus credința ortodoxă.

mitropolia.spb.ru

Sfântul Alexandru, cu înțelepciune, a început să înțeleagă ce își dorește fiecare parte, și,  prin urmare, ce ar fi avut de câștigat și de pierdut în fiecare scenariu.

Mongolii nu au vrut credința lui; nu le păsa cărui Dumnezeu i se închină. Era clar ce vroiau: bani și garanția că nu va purta război împotriva lor – cel mai ușor lucru pe care un creștin îl poate da. Ce ar fi însemnat aurul și argintul fără valoare față de credința ortodoxă rusă?

Pe de altă parte Vaticanul și-a dorit bani, dar și o șansă de a se amesteca în treburile altui popor, care nu era al lor.

Mongolii doreau bani și pace – Pax Mongolica. Vaticanul dorea bani pentru un război împotriva mongolilor. Dar occidentul dorea și ceva pe care Alexandru nu l-ar fi putut da – ei doreau să înlăture credința ortodoxă a Rusiei. Era imposibil să nu faci o alegere, deoarece fiecare parte dorea o alianță împotriva celeilalte.

mitropolia.spb.ru

Astfel, Sf. Alexandru a ales să-și supună propria glorie pământească stăpânirii mongole, sperând că într-o zi, urmașii săi, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, își vor putea recăpăta libertatea politică, deoarece el alesese să pună Adevărul lui Dumnezeu mai presus decât promisiunile oamenilor, și a devenit renumit pentru că a spus „Dumnezeu nu se găsește în putere, ci în Adevăr.”

Deși a ales să se alieze, sau cel puțin să facă pace cu mongolii, și să lupte împotriva cavalerilor occidentali pe care i-a invadat ulterior, Sf. Alexandru a fost fidel viziunii clasice asupra civilizației occidentale – o civilizație care se presupune a fi construită pe fundații politice greco-romane, și pe credința creștină. Pentru a citi mai multe, consultați acest articol.

A fost acea credință pentru care Sf. Alexandru s-a luptat de două ori, iar unul dintre câmpurile acelor bătălii cu cavalerii catolici occidentali a fost aproape de temelia viitorului oraș Sankt Petersburg.

moika78.ru

Aceeași credință creștină pentru care Sfântul Alexandru s-a luptat, s-a manifestat ieri și pe străzile orașului.

Aceste procesiuni și multe altele, cum ar fi procesiunea puternică a 300.000 de ucrainieni, care a fost analizată amănunțit aici, toate servesc pentru a demonstra lumii că religia nu poate fi irelevantă atunci când sute de mii de oameni merg pe jos mulți kilometri în căldură pentru a sărbători minunile lui Dumnezeu, descoperite poporului Său prin sfinții Săi.

Matfey Shaheen

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Sfantul ALEXANDRU NEVSKI. Daca n-ar fi existat cei ca el, N-AR MAI FI EXISTAT RUSIA. Dar AR MAI FI EXISTAT ORTODOXIE?

 

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Adi said, on septembrie 15, 2019 at 10:43 pm

  Offtopic: Nu au aparut multe informatii in spatiul public dar se pare ca se doreste implemnetarea unui sistem agresiv de supraveghere si identificare la noi in tara:
  https://adevarul.ro/news/societate/de-romanilor-nu-pasa-viata-privata-t-1_5d7e1a69892c0bb0c69e3b77/index.html

  Apreciază

 2. cca70 said, on septembrie 15, 2019 at 10:55 pm

  @saccsiv

  off topic

  O intrebare scurta: forumul ortodoxinfo mai este activ sau nu? cine se mai ocupa de el?

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 16, 2019 at 9:14 am

   cca70

   Eu nu mai pot intra la administrare, nu stiu daca mai este activ si nu stiu daca Apologeticum se mai ocupa de el.
   Tu poti intra, citi sau scrie ceva?

   Apreciază

 3. Florian said, on septembrie 16, 2019 at 12:09 am

  Ei cu ale lor, noi cu ale noastre: Sf. Paraschieva, Sf. Dimitrie Basarabov, Sfintii Inchisorilor si multi altii, sfinti Brancovenii… Popoarele ortodoxe au sarbatori legale: Sf. Ioan Botezatorul, Craciunul, Pastele, Taierea Imprejur, Adormirea Maicii Domnului. Americanii au Boxing Day, Thanksgiving, ziua mamei, ziua tatalui biologic…

  Apreciază

 4. geo said, on septembrie 16, 2019 at 10:29 am

  Apreciază

 5. […] EDIFICATOR (video): 150 000 de rusi l-au sărbătorit pe Sfântul Alexandru Nevski, ce a ales să se… […]

  Apreciază

 6. […] EDIFICATOR (video): 150 000 de rusi l-au sărbătorit pe Sfântul Alexandru Nevski, ce a ales să se… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: