SACCSIV – blog ortodox

La cererea Uniunii Europene, România va interzice sobele pe lemne

Posted in Romania, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on martie 26, 2024

Antena 3: Data la care UE interzice sobele pe lemne în România. Cu ce vor fi înlocuite

La cererea Uniunii Europene, România s-a angajat să stingă focul în sobe și să reformeze sistemul de încălzire.

România vrea să renunțe la sobele tradiționale pe lemne!

La cererea Uniunii Europene, tehnologiile ineficiente din punct de vedere energetic folosite în prezent pentru încălzire / răcire vor fi înlocuite treptat.

Sobele pe lemne vor fi înlocuite cu pompe de căldură, tehnologie clasificată ca fiind regenerabilă.

Această tehnologie ar trebui să înlocuiască treptat sobele ineficiente din Uniunea Europeană până în 2050.

În România ponderea surselor regenerabile ar trebui să treacă de 32% până în 2030 și să fie de aproape 35% până în 2050.

Pompele de căldură sunt esențiale pentru tranziția către o energie curată și pentru atingerea obiectivelor europene de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon până în 2050, consideră Comisia Europeană.

Va fi nevoie de sute de mii de noi instalatori în Europa

Pentru creșterea producției de pompe de căldură și instalarea acestora, sunt necesari încă 750.000 de instalatori. De asemenea, cel puțin 50 % dintre instalatorii existenți vor trebui recalificați pentru a lucra cu pompe de căldură.

Ce sunt pompele de căldură

În clădiri, pompele de căldură sunt utilizate pentru încălzire, apă caldă și, în unele cazuri, și pentru răcire.

Pompele de căldură nu generează căldură prin arderea de combustibili fosili, ci folosesc căldura disponibilă în mod natural în mediul înconjurător.

Ele preiau căldura de la exterior şi o pompează în interior ca să vă încălzească încăperile sau extrag aerul cald din interior şi îl evacuează ca să le răcorească.

În loc să producă căldură, ele extrag și folosesc energia ambiantă (caldă sau rece, din aerul exterior și apele de suprafață sau de canalizare) sau energia geotermală (caldă sau rece, din apele subterane sau subterane).

La nivelul UE se discută și despre eliminarea centralelor care folosesc combustibili fosili, lucru care ar afecta direct consumatorii români.

Pentru introducerea pompelor de căldură în Europa vor fi alocate fonduri europene.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Directiva Parlamentului European: Centralele de apartament, INTERZISE complet

Conform Panorama:

Numai pompa de căldură aer-apă poate costa aproape 10 mii de euro, conform unei oferte primite de Panorama de la un producător de pe piață. La aceasta se adaugă și încălzirea în pardoseală, ventiloconvectoarele sau sistemul de ventilație. Toată investiția trece astfel de 150.000 de lei sau 30 de mii de euro.

O problemă care ar putea crește și mai tare nota de plată de la final este costul montării acestor pompe.

Ni se spune ca vor fi alocate fonduri europene. Dar la cate case si apartamente sunt in Europa, vor fi necesare sute de miliarde sau poate chiar cateva mii de miliarde de euro. De unde atatia bani?

Si nu-i doar asta. Pompele de caldura nu merg pe pedale, ci cu curent electric. Iar cand este frig si consumul e mare si daca taman atunci stapanii burselor sau baietii destepti din energie umfla preturile, totul devine un calvar financiar. Sa ne amintim ce s-a intamplat in 2022:

https://www.b1tv.ro/economic/petitie-semnata-de-mihai-nesu-facturi-uriase-pentru-locuintele-cu-sistemele-individuale-de-incalzire-1233757.html

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un roman said, on martie 26, 2024 at 5:11 pm

    In trendul asta, vor disparea si chibriturile… Cei care nu se conformeaza vor fi amendati. Ne-avand cu ce plati, le se vor confisca si proprietatile, si vor fi fericiti… P.S. Europa a inebunit! Ea va urma un tratament antirabic. Oameni normali, va rugam sa o evitati, profilactic. Adica, RO-exit, cum spunea cineva…

    Apreciat de 1 persoană

  2. scortisoara said, on martie 26, 2024 at 5:37 pm

    Apreciază

  3. mircea.v said, on martie 26, 2024 at 6:10 pm

    Io zic ca pana in 2050 foarte probabil „Infricosatoarea Judecata” se va intampla, si cei care vor sa stinga focul in sobe, vor face cunostinta cu el-focul, si nu pt 20-50-100 de ani ci pt un pic mai mult – vecii vecilor. Si ala va fi un foc cu adevarat regenerabil. Va fi un foc non-stop.

    9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, 10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. 11. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor.

    Apreciază

  4. ioansperling said, on martie 26, 2024 at 6:37 pm

    Nici-o pompa de caldura nu funcționeaza fara o izolatie corespunzatoare asa ca se mai adauga alte costuri…

    Apreciază

  5. Pin said, on martie 26, 2024 at 6:55 pm

    Vladimir ne va scoate din nebunia conformarii Verzi,cum ne-a scos din nebunia covidiana.Stiu ca acum pare o nebunie,dar ….Trăiască ArmataRosie eliberatoare-editia 202x !

    Apreciază

    • Cristi said, on martie 28, 2024 at 11:03 am

      Vladimir l-a decorat pe Alexander Gintsburg pentru otrava minune Sputnik-V…

      Apreciază

  6. Felix said, on martie 26, 2024 at 6:56 pm

    Parintele Dumitru Staniloae:

    Ioan Botezatorul poate fi „socotit” Ilie, avandu-l pe acesta, din unele puncte de vedere ca tip.
    Netinand seama de aceasta inrudire spirituala intre persoane si misiunile lor, de caracterul de tipuri ale persoanelor biblice, aderentii teosofiei si antroposofiei au vazut – in inlocuirea de catre Mantuiorul a unei persoane cu altele – o confirmare a teoriei lor despre reincarnare. Cand Mantuitorul zice ca Ioan este Ilie care va veni, intelegem ca Ioan este ca Ilie si ca inainte de sfarsitul lumii va veni Ilie. Teoria reincarnarilor e unita cu desfintarea persoanei. O persoana „reincarnata” , care nu are constiinta identitatii sale cu formele anterioare ale existentei sale, se „identifica” fara rost cu acelea.
    Sfantul Maxim Marturisitorul a vizat in explicatiile sale din cartea „Ambigua” origenismul ca inante-mergator al teoriilor moderne ale reincarnarii.
    Invierea lui Hristos e total contrara conceptiei origeniste (metempshioza) in care trupul nu are decat o functie provizorie, de pedeapsa pentru pacatele sufletului, savarsite in starea „preexistenta”.
    Hristos Se boteaza pentru noi pentru a vindeca firea umana de urmarile pacatului (puterea de neinconvoiat a afectelor) si pentru a ne deschide si noua calea ca, prin Botez, sau prin aceasta nastere din Duh, sa fim dezlegati de robia patimasa si prin Botez sa dobandim adevarata libertate in Hristos.

    Există viață și după BNR: Economistul-șef Valentin Lazea spune că reîncarnarea a fost scoasă din Biblie în 325 și ne îndeamnă să credem în religiile orientale!
    https://m.ziuanews.ro/stiri/exist-via-i-dup-bnr-economistul-ef-valentin-lazea-spune-c-re-ncarnarea-a-fost-scoas-din-biblie-n-325-i-ne-ndeamn-s-credem-n-religiile-orientale-1581781

    Apreciază

  7. Felix said, on martie 26, 2024 at 9:33 pm

    Parintele Athanasie Mytilineos

    Va ingadui Domnul sa fim condusi de psihopati si dictatori!

    π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: «Θα επιτρέψει ο Κύριος να σας κυβερνούν εμπαίκτες και δικτατορίσκοι» – Ενωμένη Ρωμηοσύνη https://enromiosini.gr/arthrografia/p-athanasios-mytilinaios-tha-3/

    👇

    Paranoia, perversiunile, sadismul: simptome ale psihopatologiei puterii totalitare Ariane Bilheran

    Ariane Bilheran,  filosof, psiholog clinician, doctor în psihopatologie, specializată în studiul manipulării, paranoiei, perversiunii, hărțuirii și totalitarismului.

     „Mulți oameni spun că nu poți lupta împotriva totalitarismului fără să-l înțelegi. Din fericire, acest lucru nu este adevărat, pentru că altfel situația noastră ar fi fără speranță”.

    H. Arendt La nature du totalitarisme, 1953.

    Totalitarismul corespunde unei iluzii psihotice, cea a paranoiei. 

    Este o psihoză, care se învârte în jurul negării realității (realitatea și experiența nu există, nu servesc ca bucle de feedback pentru a califica gândirea delirantă „dogmatică”), o iluzie interpretativă (un dușman extern sau intern, vizibil sau invizibil, vrea să ne facă rău) cu ideologii dedicate (megalomanie, idealuri pseudo-umanitare, ipohondrie, persecuție…), proiecție, neîncredere, clivaj, hiper-control. 

    Această nebunie prezintă aparența rațiunii, a discursului rațional, fiind în același timp organizată într-un delir de persecuție care justifică persecuția altora.

    Nu neagă legea, o interpretează în avantajul său și, dacă are puterea să facă acest lucru, o folosește pentru a persecuta indivizii, nu pentru a-i proteja.

     „Para” (παρά), în greaca veche παράνοια, este un prefix care înseamnă atât „alături”, „în paralel”, ca în „parafarmacie”, fie „împotrivă”, ca în „paradox”. 

    Așa cum paradoxul acționează împotriva opiniei comune, tot așa paranoicul acționează împotriva minții (νοῦς), împotriva inteligenței, împotriva logicii. Și pentru a face acest lucru, el subminează mintea, intelectul, logica și face război împotriva lor.

    Nu contează care este conținutul delirului, adică cadrul său teatral, deoarece paranoia, „nebunia raționamentului”, așa cum au numit-o psihiatrii Serious și Capgras, se supune întotdeauna aceleiași structurări a proceselor psihice. Alimentată de ură și de manipularea erotizată a instituțiilor, ea poate fi periculos de colectivă și contagioasă psihic, „pentru binele nostru”. 

    Este potrivit să-l acuzăm pe dușmanul desemnat ca persecutor și, dacă este posibil, să-l personificăm. 

    Un virus „prins în clești” este dușmanul perfect, pentru că este invizibil, în perpetuă transformare („variante”). 

    Interpretarea (deducerea dintr-o opinie subiectivă) se află în centrul sistemului: acest virus este atât de periculos încât este în joc supraviețuirea speciei umane (un postulat implicit, care face posibilă justificarea distrugerii economiei, libertăților și drepturilor fundamentale); Interpretarea este atât exogenă (virusul ucigaș este în afara noastră), cât și endogenă (în interiorul nostru).

    Să îndrăznim să punem o întrebare blasfemiatoare: 

    intenționează un virus să ne omoare? 

    Virușii sunt scriși în ADN-ul nostru; Atingem sute de milioane dintre ele în fiecare zi. 

    Curtis Suttle, virusolog la Universitatea British Columbia din Canada, spunea într-un studiu din 2018 că peste 800 de milioane de viruși sunt depozitați pe fiecare metru pătrat de teren în fiecare zi. Într-o lingură de apă de mare, are mai mulți viruși decât oamenii din Europa

    „Înghițim mai mult de un miliard de viruși de fiecare dată când mergem la înot… Suntem inundați de viruși. O lucrare din 2011 publicată în Nature Microbiology estimează că există mai mult de 1 quintilion (1 urmat de 30 de zerouri) de viruși pe pământ!! 

    Aproximativ 8% din genomul uman este de origine virală, iar virușii au fost prezenți cu mult înainte de specia umană de pe pământ, ajutând la nașterea vieții celulare. Este războiul împotriva unui virus grav? 

    Totuși, aceasta este ceea ce propune ipohondria delirantă a paranoiei colective, în care corpul devine străin de sine și persecutor. Prin urmare, este necesar să se persecute organismul, într-un sindrom Münchhausen în masă, care constă în supra-medicalizarea inadecvată (interzicerea remediilor, împreună cu vaccinurile experimentale, ale căror studii menite să dovedească calitatea, siguranța și eficacitatea nu au fost finalizate)

    O boală virală comună (care merită îngrijire adecvată și timpurie) și în care cei care sunt grav afectați de aceasta (printre alții, factorii de decizie politică, lobby-urile și releele lor media) neagă cumpătarea și experiența experților și creează mai multe probleme și suferințe decât rezolvă.

    Idealizarea este un mecanism de apărare foarte puternic, de ordinul fanatismului idealului de neatins. Acest ideal în sine devine persecutor, pentru că nimeni nu se poate ridica vreodată la înălțimea lui. 

    Sugestia idealului tiranic de sănătate a fost puternică de la început: sănătatea este concepută ca absența unei boli potențiale (de unde și confuzia dintre cazuri și pacienți), iar virusul trebuie eradicat. Cu acest șantaj de bază: nici o întoarcere la cele mai vechi timpuri înainte de eradicarea virusului. Sofismul se schimbă în funcție de circumstanțe.

    Pentru că „vaccinul”, prezentat de la început ca un obiect fetiș și talisman magic împotriva virusului, nu pare să funcționeze în măsura ambițiilor inițiale și chiar prezintă probleme serioase și grave. Insuficiente (măsurile sanitare restrictive ar trebui continuate), nesatisfăcătoare (nu împiedică contaminarea și ar fi chiar la originea variantelor), posibil periculoase (cf. efectelor secundare grave, pe care unele societăți de asigurări nu le vor acoperi, iar pentru altele, va fi foarte complicat să se demonstreze legătura dintre cauză și efect!).

    În fața acestui eșec al vaccinului, ne putem aștepta ca persecuția să se intensifice: pentru a îndeplini idealul de neatins al eradicării virusului, va fi necesar să se elimine indivizii care ar trebui să fie potențiali purtători ai virusului (potențial, întreaga specie umană este vizată). 

    Deja, turme întregi de animale au fost răspândite în conformitate cu aceeași logică nazistă a unui virus străin care trebuie eradicat. Goebbels nota în Jurnalul său:

     „În ghetoul din Varșovia a existat o anumită creștere a tifosului. Dar au fost luate măsuri pentru a se asigura că nu sunt scoși din ghetou. La urma urmei, evreii au fost întotdeauna vectori ai bolilor contagioase. Ei trebuie fie înghesuiți într-un ghetou și lăsați să se descurce singuri, fie trebuie lichidați; În caz contrar, ei vor contamina întotdeauna populația sănătoasă a statelor civilizate. »

    Vor fi cei nevaccinați persecutați și apoi eliminați pentru a acoperi eșecul vaccinurilor de a îndeplini idealul de neatins? 

    A abdica de la idealul tiranic ar însemna să renunți la delir și ar însemna să te prăbușești, să cazi în fața inamicului, moarte, să te arunci în gaura neagră.

     Realitatea experienței trebuie, așadar, să fie răstălmăcită și înrobită, pentru a coincide cu idealul arhaic și sadic, care o descalifică

    „Știința propagandei totalitare se caracterizează prin accentul pe care îl pune aproape exclusiv pe profeția științifică, spre deosebire de referința mai tradițională la trecut” și mă refer la opera matematicianului Vincent Pavan. 

    Confuzia dintre ficțiune și realitatea experienței domnește, susținută de o negare a experților și de o certitudine delirantă, negând toate obiecțiile și îndoielile. 

    Este chiar eretic să ai o opinie despre propaganda totalitară;

     Ea „nu mai este o problemă obiectivă despre care oamenii pot avea o opinie, ci a devenit un element la fel de real și intangibil în viața lor ca regulile aritmeticii”. [14

    Ea plasează atingerea scopurilor cuiva într-un viitor care este întotdeauna îndepărtat, un fel de promisiune finală, un paradis, sfârșitul calvarului, puritatea rasei, teritoriul purificat de boală, întoarcerea în lume ca înainte etc. Este o chestiune de unire a maselor împotriva unui inamic comun, care ar trebui să întruchipeze opoziția față de realizarea acestui obiectiv. Inamicul, atât extern cât și intern, va fi susceptibil de schimbare, în funcție de interpretarea de moment, cu condiția să rămână ceea ce eu numesc „xenofobie în gândire”, și anume noțiunea de „străin organic care ar fi un „non-sine” care amenință sinele, în loc ca „sinele” să fie „capabil să se recunoască pe sine ca purtător al „non-sinelui” și, prin urmare, să fie capabil să-l asimileze.

     Pentru a menține vie această xenofobie sanitară, este necesar să se efectueze o „operațiune gigantică de falsificare a adevărului”  reflectând atât confuzia mentală, cât și lipsa de integritate. 

    Știința ideologică și tehnica sa predictivă sunt în continuă evoluție; Dimensiunea lor „cameleonică” îi menține la putere.

    În concluzie, psihoza paranoidă este o iluzie a închiderii colective care duce la un destin de lagăr de concentrare, un proiect distructiv al „vieții goale” (Giorgio Agamben), al „simplului fapt de a trăi” și al cărui rol al științelor umaniste ne amintește că este sacru. 

    Paranoia postulează o relație paradoxală de obiect narcisist: „conviețuirea ucide și separarea este mortală” este într-adevăr laitmotivul ideologiei actuale a sănătății care, dacă este amenințată în susținerea sa hipnotică, va duce inevitabil la acte criminale și transgresive asupra popoarelor neascultătoare, pe care le vedem apărând în diferite părți ale planetei. În următoarele două postări dedicate psihopatologiei totalitarismului, puteti citi analiza metodele, etapele și obiectivul, apoi contagiunea delirantă, alianțele psihotice și condițiile de ieșire din delirul colectiv.

    Psychopathologie du totalitarisme 1/3

    https://www.arianebilheran.com/post/psychopathologie-du-totalitarisme-1-3-ariane-bilheran

    ☦️ Journal d’un ORTHODOXE ORDINAIRE : Paranoïa, perversion, sadisme : la psychopathologie du pouvoir totalitaire – Ariane Bilheran

    https://orthodoxe-ordinaire.blogspot.com/2024/03/paranoia-perversion-sadisme-la.htm

    Apreciază

  8. Felix said, on martie 27, 2024 at 6:02 am

    Un guru al sistemului ne seduce sa mergem dupa fenta cu „aurul care ne salveaza”….

    „Cred că vom ajunge în acel punct în care se va întâmpla ceva brusc.
    Cred în această teorie a Lebădei Negre”, a spus Ron.

    După cum a afirmat, chiar „avand arme de foc și depozite (stoc) de alimente, nu ne vor fi spre salvare ”.
    „Trebuie să știti că vine ceva și este foarte, foarte periculos”.
    Potrivit lui Ron Paul, „aurul ne poate proteja de inflație”, este o strategie „cunoscută de 6.000 de ani”.

    Ron Paul: Έρχεται κάτι μεγάλο και επικίνδυνο – Θα σωθούν μόνο αυτοί που θα έχουν χρυσό, δεν θα αρκούν ούτε τα αποθηκευμένα τρόφιμα
    https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/727870/ron-paul-erxetai-kati-megalo-kai-epikindyno-tha-sothoyn-mono-aftoi-pou-tha-exoun-xryso-den-tha-arkoyn-oyte-ta-apothikevmena-trofima

    Apreciază

  9. Nicusor said, on martie 27, 2024 at 8:31 am

    asta e minunata noua URSS, doar ca aia nu au facut toate tampeniile pe care astia vor sa le faca.

    is prosti de bubuie pt ca pe chinezi si indieni nu ii intereseaza prostiile astea de carbunele si se bazeaza in continuare pe vechea tehnologie. Cat produce China si India comparativ cu UE? Pana si polonezii le-au dat peste nas astora de le UE cu renuntarea la carbune.

    Citisem in urma cu vreo 3 saptamani ca urmatoarele care trebuie sa dispara is pompele de caldura, frigederele si congelatoarele care folosesc nu stiu ce tip de freon, asa ca…

    Adio, masini mai vechi de 15 ani, adio sobe, adio centrale pe gaz, adio pompe de caldura pe freon, adio ferme cu macare cat de cat normala ca vor sa le inchida sinpe astea si sa ne puna sa.mancam greieri, alge si goange. Ce sa mai zic? Minunata Uniune Sovietica de tip occidental.

    is curios cat ma rabda populatia, ca vad ca toata crima si genocidul cu campania de vaxxinare nu a fost destul si nici explozia preturilor la energie, gaze.

    Apoi vin actele biometrice cu cip si cine stie ce perversitati mai au debilii aia prin capetele seci, ca deja aia cu gheii si lgbtq+- deja au rezolvat-o in mare parte.

    In cazul unei invazii a rusilor dincoace de Ucraina, cine credeti va lupta pt minunata muuuue? Eu sigur nu, ca nu apar porcariile alea pe care ei le numesc cica valori occidentale. No, dar poate la scoate Vladoiu rusnac prostiile din cap, nu ca ala ar fi omul cel bun, dar macar pastreaza o anumita normalitate, cat de cat, pe cand mamelucii astia se autodistrug in apaluze si pe ritm muzical.

    Apreciază

  10. Costelo said, on martie 27, 2024 at 8:50 am

    Despre Pașaport Digital https://t.me/vaivoua/6041

    Apreciază

  11. Costelo said, on martie 27, 2024 at 8:51 am

    Despre Țiriac https://vm.tiktok.com/ZGe57tbYv/

    Apreciază

  12. Costelo said, on martie 27, 2024 at 8:52 am

    OF topic https://t.me/KKabbalahh/1804

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.