SACCSIV – blog ortodox

Directiva Parlamentului European: Centralele de apartament, INTERZISE complet

Posted in GAZ NATURAL, PARLAMENTUL EUROPEAN, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on martie 14, 2024

Sursa: https://www.zcj.ro/economie/centralele-termice-de-apartament-interzise-complet-in-ue-a-fost-adoptata-directiva–260970.html

A fost adoptată marţi, în Parlamentul European, Directiva privind schimbările climatice, care interzice printre altele și centralele termice de apartament.

„Statele membre trebuie să adopte măsuri pentru a decarboniza sistemele de încălzire și a elimina treptat combustibilii fosili din instalațiile de încălzire și răcire, obiectivul fiind eliminarea completă a centralelor termice pe bază de combustibili fosili până în 2040.

Subvenționarea centralelor individuale pe bază de combustibili fosili va fi interzisă începând din 2025. Va fi în continuare posibil să se acorde stimulente financiare pentru sistemele de încălzire hibride, cum ar fi cele care combină o centrală pe combustibili fosili (centrala termică de apartament – n. red.) cu o instalație termică solară sau o pompă de căldură”, a informat Parlamentul European, transmite adevarul.ro.

Directiva a fost adoptată cu 370 voturi pentru, 199 împotrivă și 46 abțineri. Pentru a deveni lege, ea trebuie acum să fie aprobată oficial și de Consiliul UE.

Opt țări europene au început deja procesul de interzicere a centralelor pe gaz

În urmă cu un an, expertul în energie Dumitru Chisăliță preciza că opt țări europene au început deja procesul de interzicere a utilizării centralelor pe gaz în clădiri:

  1. Danemarca– a interzis din 2013 racordarea de noi clădiri la rețeaua de gaze naturale. A stabilit ca până în anul 2028 jumătate din imobile să fie racordate la rețeaua de încălzire centrală
    2. Norvegia – a interzis din 2017 racordarea de noi clădiri la rețeaua de gaze naturale
    3. Olanda – a interzis din 2018 racordarea de noi clădiri la rețeaua de gaze naturale
    4. Franța – datorită introducerii limitelor de emisii de CO2 a instalațiilor de încălzire a noilor imobile, de facto a interzis din anul 2022 montarea de centrale gaz și produse petroliere
    5. Austria – impune din anul 2024 interzicerea reparării vechilor centrale termice și montarea de noi centrale termice
    6. Germania – impune din anul 2024 obligația ca 64% din energia folosită pentru noi sisteme de încălzire să fie din energie regenerabilă, defacto interzice din anul 2022 montarea de centrale gaz și produse petroliere
    7. Marea Britanie – interzice din anul 2025 montarea de centrale pe gaz și produse petroliere în imobilele noi
    8. Belgia – interzice din anul 2025 montarea de centrale pe combustibili fosili în imobilele noi

Țările Uniunii Europene, inclusiv România, vor trebui să ia măsuri astfel încât clădirile rezidențiale să consume cu 16% mai puțină energie primară până în 2030, iar același consum să scadă, până în 2035, cu 20-22%.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on martie 14, 2024 at 12:07 pm

    https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26972446-video-secretele-tezaurului-romaniei-moscova-arata-documentele-scuze-invoca-rusii-nu-dea-inapoi.htm

    Lasati, aliatul strategic, cel care nu primeste cetateni romani la el in curte, a luat mai mult decat valoreaza Teazaurul prin contractele de armament…

    Apreciază

  2. rr said, on martie 14, 2024 at 12:52 pm

    Cei de la conducerea Ucrainei stiu ca se apropie sfarsitul razboiului si vor pe ultima suta de metri sa omoare cat mai multi ucraineni ?:

    „Niciodată până acum atât de mulți oameni nu au încercat să iasă din Ucraina decât în ​​ultimele luni. Mulți dintre bărbații disperați de vârstă militară vând tot ce au pentru a plăti traficanților. Prețul libertății depășește uneori cinci până la zece mii de euro.”

    „Cei care vizitează site-ul web sau paginile de rețele sociale ale Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei pot vedea secvențe de imagini „glorioase”. Putem întâlni imagini infernale de neînțeles pentru creierul central european, și anume fotografii și videoclipuri în care autoritățile se laudă cu câți bărbați care fug de mobilizarea militară au fost prinși la graniță.

    https://t.me/DPSUkr/18693

    Zilnic sunt publicate zeci de aceste videoclipuri, în care putem vedea cum acei tineri nefericiți care refuză să moară în războiul ruso-ucrainean sunt înconjurați de bărbați înarmați.”

    „Numărul persoanelor care fugă a atins proporții enorme și, ca și mobilizarea, este deja un subiect de zi cu zi pentru familiile ucrainene. De asemenea, putem spune cu siguranță că atmosfera din Ucraina este aceeași ca în Berlinul de Est acum cincizeci de ani, când oamenii au fugit pentru a lăsa în urmă sistemul opresiv.

    Și pentru a face asta, ei inventează toate căile posibile: se ascund în portbagajul unei mașini, în tavanul unui tren, în vagoane de marfă, alții urcă pe crestele munților sau vâslesc peste Tisa cu bărci de cauciuc. Deși partea ucraineană a râului de graniță care desparte Ucraina de România și Ungaria este protejată de sârmă ghimpată de cei care vor să evadeze, mulți oameni încă încearcă să iasă din țară traversând-o înotând. Unii reușesc, alții sunt prinși de grăniceri, iar ghinioniştii se îneacă. Cel mai recent, un tânăr de 22 de ani din Ivano-Frankivsk care a fugit în România s-a înecat săptămâna trecută în Tisa, iar cadavrul său a fost recuperat din râul de lângă Aknaszlatina din Transcarpatia. Acesta a fost al doilea astfel de incident într-o săptămână. Apropo, conform anunţurilor oficiale, douăzeci şi unu de persoane au murit în acest fel până acum.”

    „Odată cu intensificarea recrutării forțate, răspândirea videoclipurilor din comploturile de război ucrainene și adoptarea noii legislații de mobilizare în primă lectură, tarifele traficanților de persoane s-au dublat.

    https://t.me/NikolayJanovichAzarov/802

    Dacă înainte costa două până la trei mii de dolari sau euro pentru a duce pe cineva în UE, atunci – conform lecțiilor forurilor locale – astăzi ajunge la 10-12 mii. A crescut cererea, a crescut și apetitul, pentru că banii trebuie împărțiți în multe locuri. Și dacă autoritățile sunt implicate în afacere, riscul de a fi prins este mai mic.

    De dragul aparențelor, totuși, câte un grup este sacrificat de dragul fotografiilor. Așa a fost cazul grupului de 34 de tineri care au fost prinși în județul Cernăuți, la câteva sute de metri de granița cu România. Potrivit autorităților, aceștia au fost înghesuiți în microbuz ca într-o cutie de conserve și i-au plătit traficantului de oameni zece mii de euro fiecare. Captura a fost astfel în total 340.000 de euro. Serviciul de Grăniceri de Stat al Ucrainei a publicat doar fotografii ale operațiunii, dar au fost postate și imagini de amatori pe internet, în care tinerii care și-au salvat viața sunt tratați cu cruzime brutală, umiliți în demnitatea lor umană. Ca să nu mai vorbim de înjurăturile omniprezente, care nu ar trebui să caracterizeze tocmai autoritățile unei țări candidate la UE.”

    https://t.me/stranaua/146309

    Sursa: https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/03/menekulni-a-pokolbol-europai-aggyal-felfoghatatlan-kepsorok-ukrajnabol-video

    Oare de ce in presa din Romania nu apar asemenea stiri ?

    Daca presa noastra ar fi spus ceva despre asta, nu ar fi facut altceva decat sa laude granicerii care i-au prins pe cei care au fugit pentru a nu ajunge carne de tun pentru satanisti.

    Apreciază

  3. gigi said, on martie 15, 2024 at 5:00 am

    Ce ai zice sa sugi pl ba kktule? Cine mm te-a fatat si pe tine extremist handicapat rusofon?!

    Apreciază

  4. C said, on martie 15, 2024 at 9:23 pm

    Sfântul Nicolae al Ohridei nu a făcut asa. El s-a răstignit pentru Hristos si pentru aproapele prin rugăciune si nevointă. Mai mult încă. El s-a răstignit pe sine, pătimind pentru Hristos în lagăr. În lagărul de la Dachau, unde a fost închis de nazisti împreună cu patriarhul sârb Gavriil. Acolo a scris aceste rânduri dureroase despre judecata dintre Hristos si Europa. Închis pentru credinta sa, el nu a privit Europa prin lentilele prăfuite ale unui critic dornic de faimă (să nu uităm: până si proscrisii îsi au gloria lor pământească). El a privit Europa de pe cruce. Stând pe cruce. Crucea sa nu era de lemn, piroanele sale nu erau de fier. Crucea si piroanele sale nu puteau fi văzute de altii. Dar nu erau mai putin reale. Sufletul său era răstignit pe crucea mărturisirii Ortodoxiei. Această răstignire neîncetată l-a făcut părtas cetelor sfintilor. Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieste în mine, a spus oarecând Sfântul Apostol Pavel. Si sfântul Nicolae ar fi putut spune la fel: „Nu eu judec Europa, ci Hristos, Care trăieste în mine. Nu eu judec lumea de astăzi, ci Hristos, Care trăieste în mine.” Aceasta este singura judecată de care lumea de astăzi se fereste, pentru că este singura judecată obiectivă. Numai Dumnezeu este Judecătorul lumii. Iar sfintii Săi nu fac altceva decât să facă cunoscută măsura după care lumea este judecată. Dacă am cerceta părerile despre secolul XX, am vedea că unii îl laudă ca un secol de mari realizări stiintifice. Altii, ca un mare pas spre împăcarea religiilor si popoarelor. Să vedem ce spune despre el Sfântul Nicolae: „Ah, fratii mei! Veacul al XVIII-lea este tatăl veacului al XIX-lea, iar veacul al XIX-lea este tatăl veacului al XX-lea. Tatăl a făcut datorii mari. Fiul nu a plătit datoriile tatălui său, ci s-a îndatorat si mai mult, iar datoria a căzut asupra nepotului. Tatăl s-a molipsit de o boală grea, iar fiul n-a vindecat boala cea rusinoasă a părintelui său, care era asupra sa, ci a înrăutătit-o, si ea l-a molipsit si pe nepot, de trei ori mai tare. Nepotul este veacul al XX-lea, în care trăim. Veacul al XVIII-lea a însemnat răzvrătirea împotriva Bisericii si a clerului pontifului roman. Veacul al XIX-lea a însemnat răzvrătirea împotriva lui Dumnezeu. Veacul al XX-lea înseamnă pactul cu diavolul. Datoriile s-au mărit si boala s-a înrăutătit; iar Domnul a spus că judecă păcatele părintilor până în a treia si a patra spită. Nu vedeti că Dumnezeu judecă pe nepoti pentru păcatele bunicilor europeni? Nu vedeti biciul asupra nepotilor, din pricina datoriilor neplătite ale bunicilor? Citeşte şi: Sabia cuvântului lui Dumnezeu nu poate fi nimicită. Este greu să loveşti cu piciorul în ţepuşă! Împăratul antihrist întruchipează începutul veacului al XIX-lea. Papa antihrist închipuie mijlocul veacului al XIX-lea. Filosoful european antihrist (iesit din casa de nebuni) închipuie sfârsitul veacului al XIX-lea: Bonaparte, Pius, Nietzsche. Trei nume blestemate ale treimii bolnavilor celor mai greu bolnavi de boala mostenită. Sunt oare acestia biruitorii veacului al XIX-lea? Nu, acestia sunt purtătorii bolii grele mostenite de la veacul al XVIII-lea. Bolnavii cel mai greu bolnavi! Cezarul, pontiful si filosoful… nu în vechea Romă păgână, ci în mijlocul Europei botezate! Acestia nu sunt biruitorii, ci sunt cei mai biruiti. Când Bonaparte a batjocorit sfintele odoare ale Kremlinului, când Pius s-a numit pe sine infailibil si când Nietzsche a făcut public cultul lui fată de Antihrist, atunci soarele s-a întunecat pe cer – si nu numai un soare, ci o mie de sori de ar fi fost, s-ar fi întunecat toti de durere si de rusine – căci iată o minune pe care nu a mai văzut-o nicicând lumea: un ateu împărat, un ateu pontif si un ateu filosof. În epoca lui Nero, măcar unul din această treime nu era ateu – filosoful. Veacul al XVIII-lea e veacul lui Pilat: el a osândit pe Hristos la moarte. Veacul al XIX-lea e veacul lui Caiafa: el a răstignit pe Hristos. Veacul al XX-lea e veacul Sinedriului alcătuit din Iudele botezate si cele nebotezate. Acest Sinedriu a vestit că Hristos e mort pe vecie si că n-a înviat. Pentru ce, atunci, vă mai mirati, fratilor, că asupra omenirii europene au venit biciuiri nemaiauzite, biciuiri până la măduva oaselor, de pe urma revolutiilor si a războaielor?” Vedem că vremurile noastre indică apogeul lepădării de Dumnezeu. Ne apropiem de sfârsitul lumii. Vorbind despre confruntarea din secolul al XIX-lea dintre Europa si credinta crestină, Vlădica Nicolae întreba: „Cine este atunci biruitor, dacă nu cezarul, pontiful si filosoful Europei descrestinate? Biruitorul este mujicul rus si tăranul din Balcani, după cuvântul lui Hristos: Cel ce este mai mic între voi toti, acesta este mare (Luca 9, 48). Cine a fost cel mai necunoscut, mai neînsemnat si mai mic în veacul al XIX-lea, în vremea marelui Napoleon, a infailibilului Pius si a neajunsului Nietzsche, dacă nu mujicul rus, pelerin la locurile sfinte, si tăranul din Balcani, luptător împotriva semilunii si liberator al Balcanilor? Câmpul de luptă drăcesc, clerul drăcesc si întelepciunea drăcească – asta înseamnă cezarul, papa si filosoful veacului al XIX-lea. Tăranul ortodox al Balcanilor înfătisează ceva cu totul potrivnic acestora: mai întâi vitejia purtătoare de cruce, al doilea – clerul mucenicesc, si apoi pescăreasca întelepciune apostolică. Si despre el e vorba în cuvintele rugăciunii Domnului si Mântuitorului nostru Iisus Hristos: Mă mărturisesc Tie, Părinte, Doamne al Cerului si al pământului, că ai ascuns acestea de cei întelepti si priceputi si le-ai descoperit pruncilor (Matei 11, 25). Ce a descoperit Dumnezeu acestor simpli tărani? Le-a descoperit vitejia bărbătească, lumina cerească si întelepciunea dumnezeiască. Le-a descoperit, adică, ceea ce este cu totul potrivnic fată de cezarul apusean, de papă si de filosof: tot atât de potrivnic, pe cât este ziua fată de noapte”. Unde este astăzi acest tăran ortodox? Unde este astăzi tăranul care are vitejia purtătoare de cruce si întelepciunea apostolească? Aproape că nu mai poate fi găsit. Ce vedem astăzi la tăranul din Balcani? Superstitii sau necredintă, fugă după desfrâul orasului, băutură, lăcomie. Tăranul de astăzi îi oferă preotului un rol decorativ, căutându-l doar la nunti si botezuri sau înmormântări. Nu este greu să vedem că, în loc să îsi păstreze credinta, tăranul a căutat să îl copieze pe orăsean. Si l-a copiat, mai ales în cele rele. Nu putem generaliza, dar nici nu putem trece cu vederea starea de fapt: si anume că tăranul, pe care Sfântul Nicolae îl vedea în ceata biruitoare, este astăzi îngenuncheat. A trecut în tabăra învinsilor, de conducătorii lumesti, de filosofii apostati si de prietenii acestora. Dacă până si cel care până mai ieri ducea o viată bineplăcută lui Dumnezeu, tăranul ortodox din Balcani, s-a îndepărtat de Biserică si de Hristos, este semn că sfârsitul lumii este aproape. Dacă Sfântul Nicolae a vorbit în termeni atât de duri despre secolul trecut, oare cum ar fi vorbit despre secolul XXI? (Si dacă, vorbind despre el în aceiasi termeni în care a vorbit despre cel anterior, întreaga mass-media l-ar fi considerat extremist, oare cum l-ar fi considerat dacă ar fi făcut-o în termeni mai duri? Oricum, ar trebui să ne fie clar că Sfântul Nicolae nu s-ar fi temut să spună lucrurilor pe nume. De altfel, nici pe vremea sa glasul mass-mediei nu era îngăduitor fată de cei care priveau lumea din perspectiva Sfintei Evanghelii) Citeşte şi: Ecumenismul e numele de obşte pentru creştinismele mincinoase, pentru «Bisericile» mincinoase ale Europei Apusene Sfântul Nicolae observa că „fratii nostri cei botezati, care au fost atrasi de ereziile papale si luterane, s-au socotit pe ei însisi mai întelepti decât Hristos si ne-au dispretuit pe noi, ortodocsii, ca pe niste oameni lipsiti de întelepciune si necivilizati: dar si asupra lor s-a adeverit cuvântul Apostolului Pavel: Zicând că sunt întelepti, au înnebunit (Romani 1, 22); fiindcă au lepădat întelepciunea cea duhovnicească după Hristos, Care umblă în vesmântul smereniei si al dragostei, si s-au învesmântat, după pilda filosofilor închinători la idoli, cu întelepciunea trupească si lumească, care e plină de trufie si răutate”. Si asta nu e totul. Noi, ortodocsii, în loc să ne păstrăm neîntinati de noroiul apusenilor, în loc să strălucim prin focul credintei noastre, ne-am deschis larg bratele să primim în mintile noastre cugetările mincinoase ale acestora: „Popoarele eretice din epoca noastră au lăsat lui Hristos si Domnului ultimul loc la masa lumii acesteia, ca celui mai de pe urmă cersetor, în timp ce pe primele locuri au asezat pe marii lor oameni, pe politicieni, pe literati, pe romancieri, pe oamenii de stiintă, pe finantisti, ba chiar si pe turisti, si pe sportivi. Toate privirile noroadelor acestora erau atintite asupra acestor oameni mari, asupra acestor zei moderni, în timp ce doar foarte putini îsi mai întorceau privirile spre Hristos, biruitorul mortii”.

    Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Sf. Nicolae Velimirovici – ”Cu cine vreţi să fiţi, cu întunecata şi puturoasa Europă sau cu Hristos?” https://www.aparatorul.md/sf-nicolae-velimirovici-cu-cine-vreti-sa-fiti-cu-intunecata-si-puturoasa-europa-sau-cu-hristos/

    Apreciază

  5. […] Directiva Parlamentului European: Centralele de apartament, INTERZISE complet […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.