SACCSIV – blog ortodox

Propunerea ca paşaportul simplu temporar să se elibereze doar în situaţii de urgenţă, nu din motive religioase, adoptată de Senat

Posted in Pasapoarte biometrice, PASAPOARTE ELECTRONICE, SENATUL ROMANIEI by saccsiv on martie 18, 2024

Dupa cum stiti, folosirea cipurilor in care sa fie stocate datele biometrice a provocat nemultumiri, astfel ca cei care refuzau pasaportul electronic puteau opta pentru cel temporar.

In toamna lui 2023 insa, ni s-a comunicat faptul ca Ministerul Afacerilor Interne vrea sa elimine posibilitatea de a folosi pasapoartele temporare ca modalitate de a evita cipul:

Proiect de lege MAI: Fara pasapoarte temporare pe motive religioase, doar pasapoarte biometrice / ATENTIE: Temeiul Biblic al neacceptarii prelevarii elementelor de identificare biometrica pentru documentele de identitate cu cip

Treaba, evident, avanseaza rapid. Conform https://www.g4media.ro/propunerea-ca-pasaportul-simplu-temporar-sa-se-elibereaza-doar-in-situatii-de-urgenta-adoptata-de-senat.html

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege al Guvernului de modificare a Legii 248/2005 prin care paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile.

Actul normativ reglementează posibilitatea ca datele biometrice şi datele cetăţenilor români să fie preluate o singură dată de personalul consular, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, dar să poată fi utilizate atât pentru eliberarea paşaportului simplu electronic, cât şi pentru eliberarea titlului de călătorie sau a cărţii electronice de identitate, conform solicitărilor adresate de cetăţenii români.

Prin proiectul de lege se reglementează ca eliberarea succesivă a mai multor paşapoarte simple electronice pentru minori să se efectueze numai dacă în cuprinsul hotărârii judecătoreşti sau al ordonanţei preşedinţiale de suplinire a acordului unuia dintre părinţi, instanţa a stabilit, în mod expres, acest aspect.

Totodată, sunt reevaluate situaţiile excepţionale în care cetăţenii români vor putea deţine, concomitent, fie un paşaport simplu electronic şi un paşaport simplu temporar valabile, fie două paşapoarte simple electronice valabile, precum şi obligaţiile ce le revin acestora.

Actul mai prevede anularea informatică a paşapoartelor eliberate anterior persoanelor care au pierdut cetăţenia română, în situaţia în care acestea nu au respectat obligaţia legală de a preda documentele de călătorie în termen de 5 zile de la data pierderii cetăţeniei.

Direcţia Generală de Paşapoarte este autoritatea care ţine evidenţa cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Foto: pasapoarte.mai.gov

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on martie 18, 2024 at 10:31 pm

    EU votes to create gigantic biometrics database | ZDNET
    https://www.zdnet.com/article/eu-votes-to-create-gigantic-biometrics-database

    Apreciază

  2. Felix said, on martie 18, 2024 at 10:51 pm


    👇
    Statewatch | EU: Council to push for “on the spot” biometric ID checks, inserting “all available data” in Schengen Information System
    https://www.statewatch.org/news/2022/may/eu-council-to-push-for-on-the-spot-biometric-id-checks-inserting-all-available-data-in-schengen-information-system/

    Apreciază

  3. cm said, on martie 19, 2024 at 2:23 am

    Rusine AUR

    Apreciază

  4. Felix said, on martie 19, 2024 at 8:04 am

    Postman era convins, de asemenea, de faptul că tehnologia nu este neutră.
    Fiecare tehnologie vine nu doar cu un scop încastrat în sine, ci și cu o predilecție specifică:
    „Fiecare tehnologie dă dovadă de o părtinire inerentă.
    În forma sa fizică are o predispoziție pentru a fi folosită în anumite feluri, și nu în altele.
    Doar aceia care nu știu nimic despre istoria tehnologiei cred că o tehnologie este în întregime neutră” (…) „Fiecare tehnologie are o agendă proprie.
    Este, așa cum am sugerat, o metaforă care așteaptă să se dezvăluie.
    Tiparul, de exemplu, are o tendință clară de a fi folosit ca un mediu lingvistic. Poate fi gândit ca folositor exclusiv pentru reproducerea imaginilor…Dar în fapt nu au existat prea multe șanse ca tiparul să fie folosit doar pentru sau cu preponderență pentru înmulțirea icoanelor.
    De la începuturile sale, în secolul al XV-lea, tiparul a fost perceput ca o ocazie extraordinară pentru reproducerea și distribuția în masă a cuvântului scris.
    Cineva ar putea chiar spune că a fost inventat pentru acest scop. Tehnologia televiziunii dă dovadă, la rândul ei, de părtinire.
    Te poți gândi la televiziune ca la o sursă de lumina, ca la o suprafață pentru texte, chiar ca la un radio. Dar nu a fost astfel folosită și nu va fi astfel folosită, cel puțin în America.”

    https://contramundum.ro/2019/06/20/tehnologia-nu-este-neutra/

    Apreciază

  5. Apa trece, pietrele rămân said, on martie 19, 2024 at 11:13 am

    Mesaj primit

    Parlamentarii noștri se cred în Satania?

    Nici nu a început bine Postul Mare, post în care mulți creștini au decis să fie mai atenți la propriile păcate, nu la cele ale altora, că au și apărut niște legi anticreștine, de parcă am fi în Satania! Chiar și acolo de am fi, tot trebuie să fie niște legi care să-i protejeze pe creștini! Cum își permit să-și bată joc de acest popor creștin cei pe care îi considerăm conducătorii noștri pentru care ne rugăm?

    Mai întâi aflăm că:

    ,,Ministrul Cercetării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat o schimbare uriașă pentru cei care au cont la bancă. Potrivit social-democratului, va fi creată o aplicaţie în care vom avea, în format digital, mai multe acte. Este vorba despre permis, paşaport, acte de studii, care vor fi asociate cu cardul bancar.”

    (https://saccsiv.wordpress.com/2024/03/18/ministrul-digitalizarii-pana-la-finalul-anului-2024-va-fi-creata-o-aplicatie-prin-care-fiecare-roman-va-avea-in-format-digital-permisul-pasaportul-si-actele-de-studii-care-vor-fi-asociate-cu-cardu/#comments)

    Citind comentariile la cest articol, ne intrebăm și noi cine i-a întrebat pe români dacă își doresc sau nu așa ceva. Apoi se pune cumva la cale autentificarea biometrică pentru a avea acces la banii munciți ori la pensie? Cum să vină un ministru într-o țară creștină ortodoxă și să ne anunțe așa, fără jenă, că, pentru a putea vinde și cumpăra în viitor, trebuie să ne înregimentăm în Sistemul lui Antihrist?

    Dar asta nu e tot. Din articolul următor, aflăm că luni, 18 martie, adică îm prima zi a Postului Mare a fost votată o lege prin care se desființează cărțile de identitate fără date biometrice!!!

    (https://ortodoxinfo.ro/2024/03/18/cartile-de-identitate-fara-date-biometrice-desfiintate-familia-formata-din-persoane-de-acelasi-sex-legalizata-avertisment-puternic-ne-indreptam-spre-controlul-total-asupra-persoanei/)

    Când ne-a ,,avertizat” domnul Claudiu Târziu despre asta? Luni, după ce s-a votat… Mulțumim de așa avertisment, dar, chiar dacă AUR s-a opus, mai sănătos era să fim avertizați din timp și să se organizeze dezbateri publice sau acțiuni de protest care să împiedice votarea unei astfel de legi. Prin anii 2008, domnul Claudiu Târziu făcea parte din Forul Ortodox Român, care ne apăra dreptul de a viețui conform valorilor creștine, fără documente cu cip… Ce s-a întâmplat cu acel Claudiu Târziu? S-a boierit? Acum doar ne spune ce ,,s-a votat”?

    Tot în prima zi a Postului Mare, <> Cum să se numească ,,Ministerul Familiei” cu astfel de înclinații? Tot din acest articol mai aflăm că se pune la cale eliminarea plăților în numerar!!!

    A fost înștiințat Sinodul Bisericii Ortodoxe Române despre aceste legi și intenții anticreștine?

    Un referendum este bun doar dacă nu e falsificat. Există informații că Referendumul pentru familie anterior a fost sabotat și falsificat. De ce nu s-a propus referendum pentru identitatea digitală?

    Capitolele 13 și 14 din Apocalipsă sunt foarte clare și nu suportă interpretări sofisticate, așa că le poate înțelege orice creștin. Spun asta, deoarece există și clerici care pun umărul la satanizarea României spunând că actele biometrice nu reprezintă niciun pericol pentru mântuire. După cuvintele și faptele lor îi vom cunoaște pe falșii păstori. Dar iată ce ne spune textul Apocalipsei:

    ,,Cine se închină fiarei și chipului ei și primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,în potirul mâniei sale, și se va chinui în foc și în pucioasă, înaintea sfinților îngeri și înaintea Mielului. Și fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua, nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

    Sfântul Paisie Aghioritul a formulat avertismente clare pentru aceste vremuri, în concordanță cu versetele Apocalipsei:

    ,,Iar în spatele sistemului perfect de asigurare computerizată, ce se face prin „cartela” electronică, se ascunde dictatura mondială, sclavia lui antihrist. „…ca să-și pună semn pe mana lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numele fiarei, căci este număr de om. Și numărul lui este șase sute șaizeci și șase” (Apocalipsa 13, 16-18). (Scrisoarea Parintelui Paisie Aghioratul referitoare la semnele vremurilor, 666 de Cuv. Paisie Aghioratul)

    „Vă vor da cartele/ carduri ca să vă obișnuiască cu ele. Când însă, le vor aduna cândva pe toate( voia să spună buletinul, pașaportul, cardul de sănătate, permisul de conducere etc) pe un singur card, pe acesta să nu-l primiți, pentru că acesta va avea legătură cu pecetluirea.” „Mărturii ale închinătorilor- Cuviosul Paisie Aghioritul 1924- 1994, volumul II” ( pg 61- 62)

    Genunchii la rugăciune, că slugile necuraților au ajuns în Parlamentul României!

    Doamne, scapă-ne de ei cum știi și cum poți și adu în fruntea acestei țări conducători vrednici de numele Tău! Amin.

    Un grup de creștini

    Apreciază

    • Nono said, on martie 19, 2024 at 5:44 pm

      Un bob zabava asupra mesajului „grupului de crestini” :Mai întâi, parlamii romani sunt toți de partea „echipei adverse”,fără excepție.N-ar supraviețui acolo altfel.
      Apoi, Târziu e și el în categoria de mai sus și o dovedește iar.Haur e doar un jackal vopsit in bischon maltez.Despre docu biometrice, se tot toaca de vreo doua decenii, iar acești semnatari anonimi pun întrebări cu răspuns dat demult.
      Despre sinoada beorista, numai de bine.Ca nu cumva să li se clatine sortuletele și sa scape din mănuși albe echerul și compasul…Ăștia nu mai dau doi bani pe Cel ce S-a răstignit pentru ei și pentru toți oamenii din Istorie, la fel nici pe cuvântul Revelației lui Ioan.
      Despre referendumuri și alte circarii demonocratice, zik k stalin: contează doar cine numără voturile.
      Soluții lumești nu mai sunt, spunea un sfânt contemporan noua.
      Scăparea rămâne tot la Hristos,cine crede în alți salvatori,s-a fript de pe acum.
      +++Iisus Hristos, Biruitorul !+++

      Apreciază

    • Zatoichi said, on martie 19, 2024 at 9:13 pm

      „Parlamentarii noștri se cred în Satania?”
      Parlamentarii nu sunt ai noștri.
      Aproape toţi dintre ei sunt slugile lui Tangalache, deci ai lui sunt.

      Apreciază

  6. Marian2 said, on martie 20, 2024 at 10:40 pm

    Atenție la plățile cu cardul! O bancă a semnalat o eroare operațională prin care plățile au fost retrase de două ori din conturile clienților.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.