SACCSIV – blog ortodox

Eurodeputatul Nicolae Ștefănuță militează pentru înscrierea dreptului la avort în Carta UE a drepturilor fundamentale: „Avortul nu este interzis în România, dar ar putea fi dacă românii aleg fasciști la guvernare” / Tot el a votat în favoarea Raportului Matic, potrivit caruia femeile care se consideră bărbați pot fi considerate bărbați-mame

Posted in ADOPTII, avort, casatorii intre homosexuali, HOMOSEXUALITATE, lesbiene, TRANSSEXUALISM, USR by saccsiv on martie 16, 2024

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-europa_impreuna-26977416-eurodeputat-roman-militeaza-pentru-inscrierea-dreptului-avort-carta-drepturilor-fundamentale-ale-sondaj-live.htm

Dreptul la avort înscris în carta drepturilor fundamentale a UE este unul din punctele proiectului politic al eurodeputatului român Nicu Ștefănuță.

În România avortul nu este interzis, însă, spune Nicu Ștefănuță, într-un interviu pentru HotNews.ro, menționarea sa în Carta europeană va fi o garanție că țara noastră nu se va întoarce în trecut.

„Militez și pentru dreptul la avort, garantat prin Cartea Europeană a Drepturilor Omului. Avortul nu este interzis în România, dar ar putea fi dacă românii aleg fasciști la guvernare. Și este foarte bine să protejăm acest drept, așa cum o face Franța. Și în Franța este permis, dar Franța îl pune în Constituție întocmai în ideea că s-ar putea să vină Marine Le pen la putere. Și fasciștii, și extremiștii asta fac în principal, atacă drepturile și libertățile oamenilor. (…) Scopul e să-l îl duc în Parlamentul European, în Carta Europeană a Drepturilor Omului, așa încât România să nu poată interzice avortul și dacă ar vrea. Adică să vină guvernul lui Șoșoacă și a lui Simion și să nu poată, pentru că avem o legislație superioară care interzice asta. Este pentru ceea ce lupt eu și o bună parte dintre parlamentarii europeni luptă pentru asta”, a spus Nicu Ștefănuță.

Despre proiectul său politic, de la min 28:30:

Parlamentul European a cerut în iulie 2022 ca dreptul la avort să fie înscris în carta drepturilor fundamentale ale UE.

„Orice persoană are dreptul de a beneficia de un avort în condiții de siguranță și legalitate”, au decis deputații europeni, cu 324 de voturi pentru, 155 împotrivă și 38 de abțineri.

Ei solicită Consiliului, care reprezintă statele membre, să includă acest drept în Carta Drepturilor Fundamentale.

Adoptată în 2000, această Cartă obligatorie din punct de vedere juridic are aceeași valoare ca și tratatele.

Includerea avortului între drepturile fundamentale necesită însă unanimitatea țărilor membre, conform actualelor tratate ale UE. Totuși, acest subiect îi împarte pe cei douăzeci și șapte. Acesta este motivul pentru care deputații europeni au cerut și Consiliului „să se întâlnească pentru a discuta o convenție care să permită revizuirea tratatelor” spre a pune în discuţie regula unanimităţii.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Franţa, prima ţară care va înscrie dreptul la avort în Constituţie

Avortul inseamna ucidere de prunci nenascuti:

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse: o persoană are dreptul la viață încă din momentul concepției. Medicii care efectuează avorturi sunt vinovați de crimă

Sfantul Cuvios Paisie Aghioritul:

„Avortul este o ucidere, şi încă una mare, căci copiii mor nebotezaţi. Părinţii trebuie să înţeleagă că viaţa începe în clipa zămislirii.”

Eurodeputatul Nicolae Ștefănuță considera insa ca cei ce sunt impotriva uciderii de prunci nenascuti sunt … fascisti.

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_%C8%98tef%C4%83nu%C8%9B%C4%83

Nicolae Ștefănuță (n. 3 ianuarie 1982RășinariSibiuRomânia) este un politician român, ales europarlamentar din partea României în a noua legislatură a Parlamentului European, pe lista Alianței USR-PLUS, în prezent fiind independent.

După patru ani de mandat, timp în care a făcut parte din grupul Renew Europe, a demisionat din partidul din care a fost ales, devenind eurodeputat independent și membru în Grupul Verzilor în Parlamentul European, în martie 2023.[3] În decembrie 2023, a fost ales Vicepreședinte al Grupul Verzilor din Parlamentul European. [4]

 

Conform https://psnews.ro/dosar-de-europarlamentar-nicu-stefanuta-fost-usr-promoveaza-ideologia-lgbt-si-canabisul/

[…]

Nicu Ștefănuță s-a făcut remarcat pe scena politică din România prin promovarea ideologiei LGBT sub toate formele ei, ajungând chiar să voteze împotriva țării noastre. În 2021, Parlamentul European a decis că UE trebuie să fie zonă liberă pentru LGBT, iar Nicu Ștefănuță a votat în favoarea acestei propuneri, fiind foarte bucuros pe rețelele de socializare.

De asemenea, Nicu Ștefănuță a votat și proiectul PE care sancționează statele membre care nu recunosc căsătoriile LGBT. Votul lui Ștefănuță și al foștilor săi colegi din USRPLUS creează un precedent periculos, deoarece dreptul european ar putea fi superior legislației din România sau chiar țara noastră să fie constrânsă să-și schimbe legislația în favoarea ideologiei LGBT.

În România, Ștefănuță s-a implicat în paradele LGBT și a participat la acestea. Chiar în vara lui 2023, europarlamentarul a fost la gay pride în Cluj.

Ștefănuță a votat în favoarea celebrului Raport Matic, care le dă dreptul transsexualilor să fie considerați mame. Potrivit raportului votat de Parlamentul European și de tot USR-ul, femeile care se consideră bărbați pot fi considerate bărbați-mame. Astfel, în Uniunea Europeană apare ideea că bărbații pot da naștere, deși în realitate vorbim de femei transsexuale care se consideră bărbați. Totodată, copiii ar fi supuși la educație sexuală de la vârste foarte fragede, când nici măcar nu au astfel de preocupări.

[…]

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on martie 16, 2024 at 1:52 pm

    Decât așa, mai bine să fim invadați! Ceea ce se va și întâmpla, conform profețiilor!

    Apreciază

  2. Felix said, on martie 16, 2024 at 6:05 pm

    Sfantul Iustin Popovici:

    „Aceste canoane ale Sfinților Apostoli și Părinți sunt valabile și astăzi, nu numai în vechime:
    Canoanele rămân fără îndoială obligatorii pentru noi toți, creștinii ortodocși de astăzi.
    Canoanele, de asemenea, ne determină poziția noastră în raport cu romano-catolicii și protestanții.
    Pentru că romano-catolicismul cuprinde o mulțime de erezii, iar despre protestantism mai bine e să nu mai vorbim”.

    👇

    Parintele Athanasie Mitilineos:

    Antihristul va anunța, iubitii mei, venirea unei Noi Ere pe pământ, care va urma dupa Era Creștina…
    Veti auzi cum că creștinismul a devenit depășit, falimentar, că nu mai are nimic de oferit și chiar va vor spune, că creștinismul nu mai este valabil ci depășit, si ca va trebui să creeze o reconfigurare, o resetare…
    Sfinții Parintii ai Bisericii vor fi considerați depășiți.
    Va intreb într-un mod tragic, Antihristul va sta și el în oricare din bisericile ortodoxe?
    Sfântul Ioan Hrisostom (Ioan Gura de Aur), menționează acest lucru, dar în ce sens?
    Nu în sensul că Antihristul va sta el in locasul bisericesc, nu va ganditi la așa ceva, ci în sensul ca-i vom vedea pe slujitorii Antihristului in bisericile ortodoxe.
    Când vom vedea slujind clerici ecumenisti sau clerici masoni, deci cand vom vedea patriarhi, episcopi, arhimandriți, preoti duhovnici, diaconi, orice fel de oameni care vor colporta idei eretice, cum ar fi:

    – Canoanele nu sunt fundamentale, sunt demodate, învechite.
    – Pidalionul nu mai are nicio semnificație și nicio valoare.
    – Postul ar trebui ajustat sau chiar abolit.
    – Infranarea, asceza este un lucru învechit, depasit.
    -Astăzi trăim într-o Nouă Eră, trebuie să vedem pedagogia tinerilor cu un alti ochi, ca ei sa si poata trăi viața sexuală și așa mai departe…

    Ei bine, toti acesti clerici care vor colporta ideile antementionate nu sunt ei oare organe ale Antihristului care se vor preumbla prin administratia Bisericii Ortodoxe?

    Dumnezeu insa isi are sfinții Săi în fiecare epocă. Pentru a da un răspuns credincioșilor: nu putem spune că sfinții sunt învechiți.
    În fiecare secol vor fi sfinți. În secolul al XX-lea ne a fost dat Sfântul Nectarie.
    Foarte corect și caracteristic, a fost descris ca „Sfântul secolului nostru”.
    Antihristul nu va tolera cinstirea vreunui sfânt, pentru că va pretinde că sfințenia este un lucru învechit și este depășită deoarece si Evanghelia este depășită si Evanghelia nu mai poate face sfinți. Dar Dumnezeu îi va da pe Sfinți in toate epocile pentru a da răspunsul că Evanghelia nu este depășită.
    Avem multa stralucire si fast acum in biserici, avem atât de multe modalitati de confort.
    Stam confortabil si nu simțim că suntem în pericol din partea oamenilor necredinciosi din lume care abia așteaptă să ne deruteze.
    Sfantul Efrem Sirul spune ca in vremurile din urma oamenii se vor intreba nedumeriti: unde ne vom mai putea hrani cu cuvinte duhovnicesti?!
    Oamenii se vor intreba. Nu mai putem auzi undeva o predică inflacarata sa ne aprindem de ravna? Și va răspund eu:
    Nu!
    Nicăieri nu veti mai auzi o predica adevarata. Nicăieri.
    Deci va veni si aceasta ultima ispită. Și pentru această ultima ispită, dragii mei, Domnul Hristos le-a spus ucenicilor Săi in grădina Ghetsimani:
    privegheati și rugati va, ca să nu cadeti în ispită!
    Vreti să vedeti despre ce este vorba?
    Ce îi spune Domnul îngerului (episcopului) Bisericii din Filadelfia?
    În Apocalipsa
    3: 10-11.
    Hristos ii spune:
    Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, şi Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ.
    Vin curând; ţine ce ai, ca nimeni să nu ia cununa ta.
    Pentru că ai păstrat cuvântul răbdării Mele, de aceea te voi păzi la vremea ispitei care va veni în întregul univers.
    Care este această ispită?
    Prigoana lui Antihrist.
    Hristos spune că va avea grijă de noi. Va veni neintarziat, păstrează ceea ce ai!
    Ești creștin ortodox?
    Păstrează ceea ce ai: credinta ortodoxa!

    Franturi extrase din a 57-a cuvantare la
    Apocalipsă.

    👇👇👇

    Canoanele nu mai sunt fundamentale?!

    https://ayeaye20.wordpress.com/category/prea-spurcatul-tudor-ciocan-eretic-ecumenist-spune-canoanele-nu-sunt-fundamentale-ptr-mantuirea-celor-mai-multor-credinciosi-7-martie-2024/

    Apreciază

    • Felix said, on martie 17, 2024 at 9:57 am

      Sfantul Iustin Popovici, Dogmatica Bisericii Ortodoxe, vol. I, 2017, p. 20:

      ( ..)

      Parintii de la Sinoadele Ecumenice numesc dogma dispozitiile referitoare la credinta, iar celelalte hotararari, canoane – niciodata insa nu trebuie pierdut din vedere ca ele toate, in final, formeaza o unitate indivizibila!

      Apreciază

    • Felix said, on martie 17, 2024 at 11:44 am

      Filocalia 11:

      Intrebare (775):
      un mirean iubitor de Hristos a intrebat pe Batran (Sfantul Varsanufie cel Mare), zicand:
      De ma cheama vreun iudeu sau vreun necrestin la o sarbatoare (religioasa) de a lui, la ospat sau imi trimite daruri, sa accept sau nu?

      Raspunsul Sfantului Varsanufie cel Mare:
      Nu primi, caci e contar canoanelor Sfintei Biserici si nu trebuie sa primesti.
      (Can. 70 apostolic si can. 37 si 38 al Sinodului din Laodiceea)

      Intrebare (776):
      Dar daca e un prieten si un om cu functie mare si se supara daca nu primesc? Ce sa-i spun?

      Raspunsul Sfantului Varsanufie cel Mare:
      Spune-i: iubirea ta stie ca toate cele poruncite de Dumnezeu trebuie sa le pazeasca cei ce se tem de El. Si te poti incredinta de acestea din cele ce le faci tu insuti. Caci nu vei suferi niciodata sa calci porunca traditiei tale de dragul meu. Socotesc ca aceasta nu te va face sa nu vezi iubirea mea. Caci avem si noi Traditia noastra de la Dumnezeu si de la invatatorii nostri, ca sa nu primim ceva de la cei de alte credinte la sarbatorile lor (religioase). Dar prin aceasta nu slabesc iubirea mea fata de tine.

      👇👇👇

      Sinodiconul Ortodoxiei, articolul 7:

      Celor care leapada Sinoadele Sfintilor Parinti si traditiile (canoanele) lor conform Sfintei Revelatii pe care Biserica Ortodoxa Soborniceasca le pazeste, anatema sa fie!

      Apreciază

    • Felix said, on martie 17, 2024 at 12:11 pm

      Sfantul Ioan Gura de Aur considera fundamentale canoanele pentru mantuire!
      Iata ce scrie in Scrisoarea 125,
      catre episcopul Chiriac, aflat si el in surghiun:

      (…)
      …..
      Tare bine m-a primit in Capadocia si in Taurocilicia… episcopul orasului acestuia daca ar fi fost cu putinta si daca eu n-as fi pazit canoanele (Bisericii), mi ar fi dat scaunul lui episcopal….

      Trimis din Yahoo

      Apreciază

      • Felix said, on martie 17, 2024 at 1:35 pm

        Filocalia 12

        Avva Isaia

        Cuvantul XXI

        Nr. 9

        (…)
        Cel ce voieste deci sa mearga pe drumul iubirii nu va fi tulburat de nici un om, fie bun, fie rau, si dorul de Dumnezeu ramane in inima lui. Acest dor naste in el mania cea dupa fire, si aceasta manie se impotriveste la tot ce e semanat de vrajmasul.
        Si, de aceea, legea lui Dumnezeu este respectata de el si, prin frica de Dumnezeu, se arata iubirea in el.

        Nota (337) Parintelui Staniloae:

        Avva Isaia pretuieste „mania cea dupa fire” , care se opune la tot ce rau. Nu tolereaza raul. Nu e indiferenta fata de rau. Ci lupta impotriva lui, nu-l face, indeamna la a nu se face.
        Mania aceasta impotriva raului se hraneste din frica de Dumnezeu si din iubirea pe care o naste aceasta frica
        Deci are loc unirea dintre mania impotriva raului si iubirea de Dumnezeu si de oameni. Caci iubirea nu e nepasatoare fata de rau.

        Apreciază

  3. Cosmin said, on martie 16, 2024 at 6:23 pm

    Pariez ca are si un salar frumusel incompetentul asta.

    Pacat ca sunt platiti in bataie de joc oameni cu nivel de pregatire si competenta cu mult peste cele ale limbricului asta.

    Apreciază

  4. Constantin Anghelache said, on martie 16, 2024 at 6:26 pm

    Slugile satanei vor să impună ideile lor tâmpite la toată lumea?

    Apreciază

  5. Cris said, on martie 16, 2024 at 6:39 pm

    27.02.2024

    https://www.firstthings.com/web-exclusives/2024/02/alabama-rules-that-embryos-are-children

    Statul Alabama decide ca embrionii sunt copii

    Merita embrionii umani aceeasi protectie ca fiinte umane?

    Aceasta este intrebarea care a facut ca trei familii de parinti, ai caror copii in stare de embrioni au fost distrusi la o clinica de fertilitate a unui spital din Alabama, sa dea in judecata clinica si spitalul, in baza Legii Statului privind Moartea din Culpa a unui Minor. Pe 16 februarie, Curtea Suprama din Alabama a emis o sentinta de referinta cu 7-2 voturi, in favoarea protejarii de distrugere a vietii umane in stare de embrion.

    Aceste trei perechi de parinti au creat embrioni prin fertilizare in vitro (FIV) in speranta de a concepe copii, in pofida luptei lor cu infertilitatea. O clinica din Alabama avea responsabilitatea sa pastreze copiii in stare de embrion intr-o unitate de pastrare criogenica la temperaturi sub zero grade, in timp ce parintii si embrionii asteptau implantarea. Intr-o zi din anul 2020, un pacient din spital s-a ratacit in zona de depozitare, care nu era asigurata. Pacientul a luat, fara sa-si dea seama, recipientul cu embrionii si a suferit arsuri de frig grave, ceea ce l-a facut pe pacient sa scape din maini recipientul. Din nefericire, copiii in stare de embrioni au fost distrusi, in momentul in care recipientul s-a spart in contactul cu podeaua.

    Parintii au fost distrusi. In doua procese diferite, au dat in judecata atat clinica de feritizare, cat si spitalul, pentru moartea din culpa a copiilot lor si pentru actiunile neglijente ale clinicii.

    Curtea care a judecat procesul, la cererea clinicii de fertilizare si a spitalului, a respins cazul parintilor. Curtea a sustinut ca “[embrionul extrauterin] nu este un copil minor, ci este proprietate”. Curtea de judecata a continuat, argumentand ca “….embrionii conservati la temperaturi joase, in vitro, despre care este vorba in acest caz nu se incadreaza in definitia de ‘persoana’ sau ‘copil’, si, prin urmare, mentine ca pietderea lor nu poate sa dea nastere unei reclamatii de moarte prin culpa.” Afirmatia ca embrionii-copii nu erau persoane, ci mai degraba obiecte sau “proprietate”, a adaugat si o insulta pierderii suferite.

    Din fericire, Curtea Suprema a Statului Alabama a inversat aceasta sentinta. Intr-o puternica opinie a judecatorului Jay Mitchell, sustinut de opinia judecatorului Sef Tom Parker, Curtea a argumentat ca “Legea privind Moartea din Culpa a unui Minor” se aplica tuturor copiilor nenascuti, indiferent de locul unde se afla.”

    Sustinandu-l cu opinia sa, Parker a aplicat legile statului privind sfintenia vietii umane si la sfintenia vietii nenascute inca. Opinia sa s-a bazat preponderent pe credinta teologica si morala care afirma ca si copiii, oricat ar fi de mici, au valoare si demnitate inerenta.

    “In rezumat”, argumenteaza judecatorul, “puntcul de vedere bazat pe teologie despre sfintenia vietii umane, adoptat de Poporul din Alabama, acopera urmatoarele: 1. Dumnezeu a creat fiecare persoana dupa Chipul Sau; 2. Prin urmare, fiecare persoana are o valoare care depaseste cu mult capacitatea fiintelor umane de a o calcula; 3. viata omeneasca nu poate fi distrusa din culpa fara a atrage mania Dumnezeului Sfant, care priveste distrugerea Chipului Sau ca o ofensa adusa Lui Insusi.”

    Indiferent de puntele de vedere morale ale unora, daca fertilizarea in vitro ar trebui sa se practice, aceasta hotarare declara , pe buna dreptate, ca acele clinici care practica FIV si conservarea criogenica trebuie sa puna mai presus de orice bunastarea copiilor. Mai mult decat atat, Judecatorul Sef Parker recunoaste ca fiecare copil merita protectia deplina a legii.

    In opinia contradictorie, Judecatorul Greg Cook a argumentat ca o asmenea decizie “ar avea consecinte dezastruoase pentru industria fertilizarii in vitro din Alabama.” Dar aceste temeri, asa cum a afirmat Judecatorul Parker, in decizia sa, sunt nefondate.

    Hotararea Curtii nu interzice FIV, nici nu interzice direct distrugerea embrionilor. Ea acorda, insa, statutul de persoana copiilor in stare de embrion si le pune la dispozitie parintilor o cale legala, daca ei cred ca o clinica de fertilizare, prin actiuni neglijente, este reponsabila de moartea din culpa a copilului lor. Dupa pronuntarea acestei Hotarari, trei clinici din Alabama au decis sa suspende tratamentele, pentru moment; acest fapt sugereaza ca aceste clinici sunt preocupate de faptul ca nu asigura cea mai buna ingrijire posibila pentru embrioni.

    Realitatea dura este ca, desigur, tratamentele FIV creaza, prin rutina, un surplus de embrioni, cu scopul de a testa si a-i selecta pe cei mai buni. Embrionii nedoriti sunt distrusi apoi sau lasati intr-o stare de inghetare fara termen.

    Aceasta metoda destructiva poate fi cea mai comuna metoda de a practica FIV, dar sigur nu este singura cale. Louisiana, de exemplu, a votat o lege, in 1986, care interzice distrugerea copiilor in embrion, si FIV continua sa functioneze in cadrul acestor limite.

    Intr-adevar, multe tari au legi care guverneaza FIV, asigurandu-se ca acei copii primesc cea mai buna ingrijire posibila. Italia interzice inghetarea embrionilor umani, cu exceptia unor situatii foarte rare, iar Germania limiteaza numarul embrionilor care pot fi creati la 2-3. Alabama, si alte state, ar trebui sa ia in consideratie legi similare, pentru a se asigura ca aceasta decizie nu contribuie la marirea numarului celor mai bine de un milion de embrioni inghetati in S.U.A.

    Emma Waters este cercetator asociat la Richard and Helen DeVos for Life, Religion and Family la Heritage Foundation.

    Apreciază

  6. scortisoara said, on martie 16, 2024 at 7:13 pm

    Au inchis Activenews ????????? Am incercat sa-l accesez : zice ca nu exista .

    Apreciază

  7. Apa trece, pietrele rămân said, on martie 16, 2024 at 8:05 pm

    Se întețește luptă împotriva creștinilor prin propagandă anticreștină și prin legi anticreștine. Avortul este un păcat cumplit care necesită pocăință. Noi nu suntem ai noștri, ci mădulare ale Bisericii lui Hristos. În această calitate, trebuie să facem voia lui Dumnezeu. Dacă facem un păcat, trebuie să ne pocăim, nu să ne îndreptățim.

    Un creștin conștientizează importanța mântuirii. ,,Scopul viețuirii creștine este dobândirea Duhului Sfânt” – spunea Sfântul Serafim de Sarov. Dobândirea Duhului Sfânt este incompatibilă cu păcatul. Așadar cei care propun legi care îndeamnă lumea la păcat nu sunt creștini. ,,Vai de cei prin care vine sminteala!” – spunea Mântuitorul. Și vai de creștinii care îi ascultă pe cei care îndeamnă lumea la păcate! – aș adăuga.

    Apreciază

  8. Un roman said, on martie 16, 2024 at 9:53 pm

    De ce nu a inceput cu ma-sa?…

    Apreciază

  9. D said, on martie 16, 2024 at 11:22 pm

    haideti, va rog, sa ne rugam si pentru el
    Doamne Ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  10. scortisoara said, on martie 17, 2024 at 8:00 am

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.