SACCSIV – blog ortodox

Mii de oameni au cerut Universității din Houston să înlăture statuia satanică dedicată avortului

Posted in avort, Houston, MITING, satanism, SUA, TEXAS by saccsiv on martie 15, 2024

Life News: Thousands Demand University Take Down Satanic Abortion Statue

Mii de oameni au cerut Universității să înlăture statuia satanică dedicată avortului

De Mary Elise Cosgray, 09 Martie 2024, LifeNews

Universitatea din Houston se confruntă cu reacții negative din partea organizațiilor pro-viață din cauza unei statui pro-avort din campus.

Universitatea a anulat ceremonia oficială de prezentare a exponatului, însă grupurile pro-viață au cerut, de asemenea, ca școala să înlăture statuia în mod direct. Monumentul, o femeie aurie cu două împletituri groase care seamănă cu coarnele de berbec, are o înălțime de aproximativ 5,5 metri.

Expoziția itinerantă a fost transportată de la New York, unde a debutat anul trecut, la Houston, unde ar trebui să rămână până pe 31 octombrie.

Texas Right to Life (Dreptul la viață din Texas) își revendică meritele pentru anularea evenimentului. După ce organizația pro-viață i-a îndemnat pe susținători să contacteze cancelarul universității, vestea s-a răspândit.

„Zeci de mii de oameni au contactat universitatea pentru a elimina evenimentul”, a declarat vineri Kimberlyn Schwartz, director de media și comunicare la Texas Right to Life, într-un interviu acordat publicației The Daily Signal.

Organizația a organizat cu succes un miting de rugăciune pe 28 februarie, la care au participat aproximativ 450 de persoane.

„Ulterior, universitatea a anulat ceremonia. Suntem recunoscători… dar nu este suficient până când nu vor îndepărta statuia”, a declarat Schwartz.

„Această statuie a fost făcută pentru a idolatriza avortul”, a mai spus ea, concluzionând asta din propria explicație a artistului.

„Artistul a scris într-un document … ‘Recenta atenție acordată drepturilor reproductive în Statele Unite după ce Curtea Supremă a anulat decizia din 1973 care garanta dreptul la avort vine în prim-plan … . Odată cu moartea [judecătoarei liberale de la Curtea Supremă Ruth Bader] Ginsburg și cu anularea deciziei Roe, a existat un regres în ceea ce privește progresul femeilor’,” a declarat Schwartz, citându-l pe creatorul statuii.

Statuia impunătoare, supranumită ‘Witness’ (Martorul), a fost proiectată de Shahzia Sikander, care a fost inițial invitată să vorbească despre această statuie în campus la o ceremonie de deschidere a expoziției.

Caroline Kane, republicană și candidată la Congresul din Texas, a postat pe X despre statuie.

„Rugați-vă pentru copiii și tinerii noștri. Ei sunt atacați spiritual la fiecare pas în acest moment”, a scris ea.

Schwartz a relatat, de asemenea, mărturia unei studente de la Universitatea din Houston care a participat la protestul împotriva statuii:

„În urmă cu patru luni am rămas însărcinată cu primul meu copil … . Într-o dimineață de miercuri, am chiulit de la ore și am zburat spre Colorado, însărcinată și speriată.”

„La mai puțin de 24 de ore mai târziu, eram înapoi în Houston, tot speriată, dar fără cel mai prețios lucru pe care Dumnezeu mi l-a dat vreodată, copilul meu. De la avortul meu, am avut un gol adânc în inimă și în suflet. Acum, în timp ce merg la cursuri, trec pe lângă un simbol care îmi amintește de regretul și tristețea mea cea mai profundă.”

Schwartz a adăugat:

„Pentru noi, această statuie reprezintă o ideologie periculoasă, deoarece duce la subminarea justiției, la ignorarea celor vulnerabili și la îmbrățișarea naturii egoiste și violente a umanității.”

„Aceasta nu este doar o dezbatere abstractă despre artă. Valorile pe care membrii comisiei și artistul le îmbrățișează se traduc în tragedii și violențe reale, în care cei mai vulnerabili vecini ai noștri – copiii din pântecele mamelor – sunt uciși în mod intenționat în numele ‘puterii’ și al ‘forței’,” a mai spus ea.

„Existăm pentru a ne opune uciderii intenționate a oricărei vieți umane nevinovate”, a spus Schwartz.

„Credem că universitatea le datorează studenților săi ajutor și încurajare într-o sarcină dificilă, mai degrabă decât să sugereze că trebuie să aleagă între copiii lor sau realizarea lor.”

Nici Sikander și nici Universitatea din Houston nu au răspuns la solicitările de comentarii până la ora publicării, însă Sikander și-a exprimat anterior dezamăgirea față de anularea prezentării sale pentru Art Newspaper.

„Arta ar trebui să fie despre discurs și nu despre cenzură. Să le fie rușine celor care îi reduc la tăcere pe artiști”, a spus ea.

Notă LifeNews: Mary Elise Cosgray scrie pentru The Daily Signal, unde a apărut inițial acest articol.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on martie 15, 2024 at 9:10 pm

    How the Satanic Temple is using ‘abortion rituals’ to claim religious liberty against the Texas’ ‘heartbeat bill’
    https://theconversation.com/how-the-satanic-temple-is-using-abortion-rituals-to-claim-religious-liberty-against-the-texas-heartbeat-bill-167755
    👇

    Apreciază

  2. Cris said, on martie 16, 2024 at 12:15 am

    Pe 23 martie, la New York, Marsul International pentru Sarbatorirea Darului Vietii:

    Apreciază

  3. Asa a vrut hazardul said, on martie 17, 2024 at 2:12 am

    Ia te uita, ce asemanare izbitoare cu deja celebra Hydra din Romania, de care se sperie lumea pe strada…

    Apreciază

    • Ania said, on martie 18, 2024 at 2:54 pm

      Aia e statuia ce descrie fiara din apocalipsa…sapte cozi de sarpe, sapre capete, doar ca sint ascunse in trandafiri inchisi.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.