SACCSIV – blog ortodox

Stiinta atee: ni se spune ca daca avem gena VMAT2 inseamna ca suntem religiosi si ca ne vor normaliza printr-un vaccin folosind virusurile gripale

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 14, 2024

In 2011 am postat:

VIDEO (si transcriptul): Daca ai gena VMAT2, esti religios. Daca esti religios, esti terorist. Asa ca SISTEMUL te va vaccina ca sa-ti treaca…

Inregistrarea video a disparut intre timp, repostez insa transcriptul:

Aici in stanga avem fundamentalisti religiosi, fanatici religiosi si aceasta este expresia RTPCR (reactia in lant a polimerazei in timp real) a genei VMAT2. Iar aici avem indivizi nefundamentalisti ce nu sunt deosebit de religiosi si vedeti o expresie mult mai scazuta a acestei gene, VMAT2. O alta dovada in sprijinul acestei ipoteze…
Deci sugerati ca prin studierea acestui virus, vom preveni tendintele indivilor de a-si pune o vesta exploziva pe care s-o detoneze intr-un magazin.
Ipoteza noastra este ca acesti fanatici au o expresie amplificata a genei VMAT2 si ca vaccinandu-i, vom elimina acest comportament. Avem niste date remarcabile in urmatorul dispozitiv. Avem aici doua tomografii cerebrale de tip FMRI (imagistica prin rezonanta magnetica functionala). Acestia sunt doi indivizi cu diferite niveluri de expresie a genei VMAT2.  Deasupra este un fanatic religios, un individ cu un nivel inalt al VMAT2 precum am repetat de nenumarate ori. Individul de dedesubt are un nivel scazut al genei VMAT2, acest individ s-ar descrie ca ateu. In ambele cazuri, indivizii citeau un text religios. Acest individ si-a activat girusul frontal drept superior care este partea creierului asociata cu teoria, intentiile, crezurile si dorintele. In contrast, iata un individ ateu care citind un text religios, isi activeaza cortexul insular anterior. Aceasta este partea creierului asociata cu dezgustul si neplacerea.
Deci sugerati sa iau un computer tomograf (CT) cu mine cand evaluez oameni ca sa determin daca le trag un glont in cap?
Datele pe care le prezint aici sprijina conceptul pe care-l propunem si nu cred ca am sugera tomografii cerebrale si FMRI pentru indivizii din zonele muntoase din Afganistan. Virusul i-ar imuniza impotriva genei VMAT2 si ar avea efectul pe care-l vedeti aici, in esenta, transformarea unui fanatic intr-un om normal si credem ca ar avea efecte majore in Orientul Mijlociu.
Si cum sugerati sa fie dispersat? Prin aerosol?
Planul curent si testele efectuate pana acum folosesc virusuri respiratorii precum gripa sau rhinovirusi si credem ca e o metoda satisfacatoare sa expunem mare parte din populatie. Desigur, noi am fost expusi ambilor virusuri si suntem increzatori ca va fi o abordare de succes.
Fascinant. Care este numele propunerii?
Numele acestui proiect este FUN-VAX, vaccinul impotriva fundamentalismului religios.
Si aveti o propunere deja?
Propunerea proiectului tocmai a fost inaintata si cred ca datele prezentate astazi vor spijini dezvoltarea acestui proiect, promite mult.

Cititi va rog si:

The God Gene: How Faith is Hardwired Into Our Genes

Iata si ce spunea recent Gheorghe Piperea despre treaba asta:

 

Tagged with: ,

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • Florin said, on martie 15, 2024 at 5:34 pm

      ChatGPT spune: Relația între VMAT2 și religiozitate a fost sugerată în trecut într-o teorie controversată. Această teorie, promovată în principal de cercetătorul Dean Hamer în anii 2000, sugera că există o corelație între nivelurile de activitate ale genei VMAT2 și predispoziția către religiozitate. Conform teoriei lui Hamer, variantele genetice ale VMAT2 ar putea influența modul în care creierul procesează neurotransmițătorii, cum ar fi dopamina, care ar putea, la rândul său, influența personalitatea și predispoziția către anumite comportamente, inclusiv religiozitatea.

      Totuși, această teorie a fost larg respinsă de comunitatea științifică datorită lipsei de dovezi solide care să susțină această asociere și din cauza criticii legate de metodologia și interpretarea studiilor inițiale. În general, relația dintre gena VMAT2 și religiozitate este considerată a fi mult mai complexă decât sugerează această teorie simplistă, și nu există dovezi suficiente pentru a susține o legătură directă între acestea două. Astfel, ideea că VMAT2 ar influența direct predispoziția către religiozitate nu este acceptată de majoritatea comunității științifice.

      Apreciază

  1. geo said, on martie 14, 2024 at 2:20 pm

    https://t.me/remyreddog/10785

    Apreciază

  2. Felix said, on martie 14, 2024 at 4:21 pm

    Parintele Athanasie Mitilineos:

    „Vor folosi substante chimice (injectii) in metodele lor de tortura in vremurile din urma!”


    👇
    Studiu:
    Gena lui Dumnezeu:
    cum credința este conectată în genele noastre

    https://www.nature.com/articles/ng1204-1241

    👇
    The God Gene Vaccine: Fanciful Sci-Fi or a Controlled-Op Misdirection to Obfuscate the Truth? | Winter Watch
    https://www.winterwatch.net/2020/05/the-god-gene-vaccine-fanciful-sci-fi-or-a-controlled-op-misdirection-to-obfuscate-the-truth/

    Apreciat de 1 persoană

    • Felix said, on martie 15, 2024 at 10:52 am

      Parintele Athanasie Mitilineos:

      În vremurile persecuțiilor din Biserica primară, o formă de tortură corporală a fost cunoscuta, dar nu a existat niciun fel de influență directă (alterare) asupra minții și a sufletului.
      În zilele martiriului din timpul venirii lui Antihrist, va exista o manipulare a sufletului, iar metodele folosite vor fi cele mai satanice.
      De ce?
      Vor injecta (vaccinuri n.n.) substanțe chimice în trupul nostru. Acest lucru ne va paraliza voința, libertatea, ne va modifica simțurile și ne va altera discernământul.
      Aceste lucruri au fost testate și sunt cunoscute pe scară largă!
      Acestea fiind spuse, cum se va putea mărturisi numele lui Hristos ca să nu ne plecăm înaintea Antihristului?
      Ce formă terifiantă de martiriu!
      De aceea, va fi necesara fuga (să ne refugiem în munți n.n.)! Pentru că nu știm dacă putem suporta un astfel de martiriu.
      Cum vom reacționa?
      Care va fi poziția, dispoziția și dorința noastră atunci când ne vor injecta astfel de substanțe chimice?
      Un alt element va fi amăgirea.
      Cel puțin martirii din vechime știau clar diferența dintre creștinism și idolatrie.
      Știau că, în calitate de creștini, se confruntă cu idolatria și trebuie să lupte!
      Acum creștinismul a devenit secularizat – lucrurile nu mai sunt atât de clare!
      Credința ortodoxă este expusă compromisului!
      Antihristul va face și minuni! În general, amăgirea va prevala și cei mai mulți creștini nu vor deosebi duhurile.
      De aceea Domnul ne spune că de va fi cu putință, o să-i înșele și pe cei aleși (Apocalipsa 21, 7:8).

      Apreciază

      • saccsiv said, on martie 15, 2024 at 11:24 am

        Felix

        Imi aduce aminte de un citat din Bertrand Russell:
        “Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vârstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.”

        Apreciază

      • Felix said, on martie 15, 2024 at 11:28 am

        Da Frate Vasile!
        Uite de pilda
        Scopolamina a fost denumit ”medicamentul zombie”.
        Josef Mengele, poreclit „Îngerul morții”, a folosit scopolamina pentru interogatorii.

        https://epochtimes-romania.com/news/cel-mai-periculos-medicament-din-lume-medicamente-pentru-banala-greata-te-pot-transforma-in-psihopat–213679
        👇
        IBM prezice MASINI DE CITIT GANDURILE si multiplicarea aplicatiilor pe baza de IDENTIFICARE BIOMETRICA – Cuvântul Ortodox
        http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/imb-prezice-masini-de-citit-gandurile-si-multiplicarea-aplicatiilor-pe-baza-de-identificare-biometrica/
        👇
        Dr. Hamer scrie că, deși a găsit o asociere aparentă între VMAT2 și spiritualitate, gena nu este singura care afectează spiritualitatea.

        „Joacă doar un rol mic, chiar dacă cheie”, scrie el. „Sunt implicați și multe alte gene și factori de mediu. Cu toate acestea, gena este importantă pentru că evidențiază mecanismul prin care spiritualitatea se manifestă în creier.
        Totuși, scrie el, faptul că spiritualitatea are o componentă genetică implică faptul că a evoluat cu un scop.
        Dr. Dean Hamer, un genetician molecular, susține în mod convingător că genele predispun oamenii să creadă că „spiritualitatea este una dintre moștenirile noastre umane de bază” și că, într-adevăr, există o genă individuală specifică asociată cu credința. „Propun”, scrie el, „ca spiritualitatea să aibă un mecanism biologic asemănător cântecului păsărilor, deși unul mult mai complex și nuanțat”
        Deci, convins că substanțele chimice ale creierului controlat de „gena lui Dumnezeu” a influențat spiritualitatea prin modificarea conștiinței, el a studiat mostre de ADN de la voluntari, încercând să identifice secvențe de ADN care ar putea fi implicate în gradele de spiritualitate observate de la o persoană la alta.
        Dr. Hamer este cel mai bine cunoscut pentru un studiu din 1993 care leagă homosexualitatea masculină de o regiune a cromozomului X.
        Alți cercetători au încercat să reproducă descoperirile în 1999, dar nu au reușit să facă acest lucru.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 15, 2024 at 12:30 pm

        Felix

        Un efect de legumizare il are si fluorul:
        VLADIMIR PUTIN INTERZICE FLUORUL în RUSIA declarând că este folosit de NOUA ORDINE MONDIALA pentru a-i face pe cetateni prosti si docili

        Daca nu si-ar cipui cetatenii, VLADIMIR PUTIN chiar ar fi un conducator de urmat. Iata ultima sa actiune: INTERZICE FLUORUL în RUSIA declarând că este folosit de NOUA ORDINE MONDIALA pentru a-i face pe cetateni prosti si docili


        Pe de alta parte, referitor la gena VMAT2, poate ca aceasta nu este cauza, ci efectul. Altfel spus, stim ca nu te nasti ateu si ca un ateu poate deveni crestin. Deci dupa ce devii religios s-ar dezvolta VMAT2.
        Sau poate ca treaba cu aceasta gena este o prosteala.
        Oricum, prin diferite metode ticalosii te pot legumiza: fluor, injectii, pastile, MK ULTRA, etc.:
        Vor mai avea liberul arbitru cei ce vor primi semnul fiarei? Sau vor fi „doar” cuprinsi de o frica ingrozitoare?

        Vor mai avea liberul arbitru cei ce vor primi semnul fiarei? Sau vor fi „doar” cuprinsi de o frica ingrozitoare?

        Apreciază

      • Felix said, on martie 15, 2024 at 12:46 pm

        Da, poate fi o prosteala pentru ca rezuma totul la analizele lor de laborator.
        De pilda chestiunea cu gena care-i predispune pe barbati la sodomie este o manipulare ordinara!
        Natura pacatului consta in faptul ca totdeauna, in spatele oricarui pacat, se ascunde diavolul.
        Sfantul Simeon Noul Teolog spune:

        Nimeni sa nu creada si sa spuna ca la noi nu este diavolul atunci cand savarsim fapte rele. Dupa masura raului savarsit de om, el il are in sine si pe diavolul, mare sau mic, ori legiuni de diavoli!

        Apreciază

      • Felix said, on martie 16, 2024 at 9:46 pm

        TIME Magazine Cover: The God Gene – Oct. 25, 2004 – Religion – Genetics
        https://content.time.com/time/covers/0,16641,20041025,00.html

        Apreciază

    • Felix said, on martie 16, 2024 at 9:39 pm

      Printre altele apare un print ce oglindeste subiectul pe coperta
      Revistei Time:
      „GENA LUI DUMNEZEU:
      Un virus care perturbă această genă ar pune capăt extremismului islamic.
      ADN-ul nostru ne obligă să căutăm o putere mai înaltă?
      Credeți că nu, unii oameni de știință spun că da.
      IN PLUS:
      Un test – Cât de spiritual ești?”

      VAX’ING SPIRITUALITY – GOD GENE VMAT2

      Apreciază

  3. v36 said, on martie 14, 2024 at 5:01 pm

    Videoclipul nu a dispărut:

    Problema este faptul că videoclipul este unul fals. Nu este unul real. Toate persoanele din videoclip sunt actori.

    Daca gena respectiva exista sau nu, asta nu stiu. Dar nu putem să ne luăm după toate videoclipurile apărute pe Internet, mai ales ca acest videoclip cu presupusul „Bill Gates” e pe internet de 10 -15 ani.

    Stiu că nu avem în fact-checkeri dar se explică mult mai bine aici:
    https://www.reuters.com/article/idUSKBN22P34U/

    Aparent, vaccinul care ar „eradica” aceasta gen s-ar numii „FunVax” adică „Vaccinul impotriva distracției”??? Ce om de știință respectibil şi-ar numii propriul vaccin „FunVax”???

    Videoclipul nu e veridic și vă rog frumos să nu-l mai folosiți.

    Apreciază

    • Ana said, on martie 14, 2024 at 8:35 pm

      De unde stii ca videoclipul nu e real? La ora actuala ne lovim de acest aspect , lupta impotriva credintei, iar tu spui ca nu trebuie sa credem asa ceva? V36? Mai degraba nu te pot lua pe tine in serios. Faptele spun totul.

      Apreciază

      • v36 said, on martie 15, 2024 at 12:07 am

        „Faptele spun totul.”
        Care fapte? Acelea pe care le credeti dvs.? Dacă vă luați 5 minute să citiți „fact check-ul” scris de Reuters ati fi vazut ca Reuters a contactat Fundatia Bill si Melinda Gates si persoanele de acolo au spus ca Bill Gates nu a fost implicat in nici un fel in realizarea videoclipului.
        Bill Gates nici macar nu are studii, de experienta nici nu se mai pune vorba, in domeniul medical!!! Omul se ocupa cu calculatoarele, nu cu virusii sau vaccinurile. Daca ar fi vrut sa faca un videoclip in care sa explice ce e cu „FunVax” ar fi angajat un medic/om de stiinta specializat oe domeniul asta. Nu ar fi prezentat el cine-stie-ce-vaccin. De cate ori l-ati vazut pe Bill Gates facand prezentari despre vaccinuri pe internet sau in mass-media???

        Da. Bill Gates finanteaza corporatiile care produc vaccinuri prin fundatia sa dar nu se ocupa cu producerea sau prezentarea lor. Ce naiba!!!

        În plus, imaginile ale creierului au fost preluate de pe internet. Le gasiti pe Google daca stiti sa faceti un „reverse reach” folosind acele imagini pe images.google.com.
        Nu sunt imagini din presupusul studiu pe care clona lui Bill Gates l-a facut pe acel vaccin.

        Tipul care a incarcat acel videoclip „Joey Lombardi” e si cel care a facut acel videoclip si care voia sa faca o strangere de fonduri ca sa, vezi doamne, descopere tot el daca videoclipul e adevarat sau nu.

        În plus, nu exista la ora actuala vaccinuri care sa afecteze o anumita gena din ADN-ul uman. Nu exista asa ceva!

        Nu sunt impotriva teoriilor conspitioniste DAR nu putem sa luam toate informațiile de pe internet pe care le gasim ca fiind adevarate sau toate teoriile ca find adevarate. Le inghitim ca pe galuşti nemestecate.

        Cred si sunt un adept al teoriilor conspiratiei de foarte mult timp. De exemplu se vorbea acum sa zic 12-13 ani de cipuirea oamenilor la TVR. Asta puteti sa o cautati. E reala!
        Plus faptul ca mai receint UE a adoptat portofelul digital pentru toate statele membre.
        Sa nu mai vorbesc de faptul ca UE are in propunere un document unde o sa interzica repararea masinilor vechi care au o defectiune majora si care daca e aprobat ar putea intra in vigoare in 2035.

        Cred ca se planifica ceva. Disparitia banilor cash, implementarea unui credit social, cred in toate acestea dar, ma repet, sa nu mai credem in absolut toate videoclipurile si informațiile care circula de zezi de ani si care nu au fost niciodată veridice.

        Nu sunt impotriva dvs. Suntem in aceeași tabara, indiferent dacă ma credeti sau nu.

        Apreciază

    • Sorin said, on martie 15, 2024 at 10:36 am

      Da.Si eu am aflat cu multi ani in urma ca ar fi un fals videoclipul dar daca spune Reuters(presa vinduta ,ca restul,normal) ca ar fi fals, ma duce cu gindul la faptul ca s-ar putea chiar sa nu fie fals.

      Apreciază

    • Joey said, on martie 16, 2024 at 2:52 pm

      V36 > „Problema este faptul că videoclipul este unul fals. Nu este unul real. Toate persoanele din videoclip sunt actori. Daca gena respectiva exista sau nu, asta nu stiu.”
      1) Domnu’ V36, daca nici măcar de existența genei nu ai habar, cum onest declari, e mai bine să nu emiți sentințe absolute: „E un fals”. A te lăuda cu ignoranța nu e un motiv de a da sfaturi, cu un aer „doct”. Uite aici, dovada că gena există și i se aplică inhibitori:
      1.1) Managing the Side Effects of VMAT2 Inhibitors – Vimeo https://vimeo.com/540327840
      1.2) E154 – (CME) The Efficacy and Safety of VMAT2 Inhibitors for the Treatment of Tardive Dyskinesia – YouTube https://www.youtube.com/watch?v=YhOMM-AxaAE

      V36: „Ce om de știință respectibil şi-ar numii propriul vaccin „FunVax”???”
      2) „Fun Vax” este doar o abreviere și înseamnă: Fundamentalism Vaccine (FunVax) – vaccinul pentru Fundamentalism.
      E absolut halucinant (și jenant) cum ignotanța crasă își dă aere de judecător aboslut ( „e un fals”)…
      V. interviul complet ( 35 pagini) pe scribd:

      FunVax, The Program The Government Doesn’t Want You To Know About – Interview With Joey Lambardi About The Fundamentalism Vaccine (FunVax)
      FunVax, programul despre care guvernul nu vrea să știi nimic – Interviu cu Joey Lambardi despre vaccinul pentru Fundamentalism (FunVax)

      Apreciază

  4. Ana said, on martie 14, 2024 at 8:32 pm

    Da. Acum mai multi ani am gasit o inregistrare cu o prezentare in grup restrans (bill gates le explica la 5 i divizi) incare bill gates descria cum , printr-un virus (fragment adn – program) poate dezactiva zona din lobul frontal care devine activa cand omul se roaga. Prezentarea respectiva o facuse vidanjorul iadului bill gates in 2005.

    Apreciază

    • Felix said, on martie 15, 2024 at 8:14 am

      Sfarsitul povestirii lui Vasile Voiculescu insinueaza pe antihrist care va ”ajuta” orice om de pe planeta sa scape de Dumnezeu (cu aportul tehnologiei), de mustrarea constiintei, de notiunea chipului lui Dumnezeu din om – fiara fiind unanim acceptata ca Presedinte (ONU)… iar omul – prost, lobotomizat – preferandu-l, nerecunoscandu-l antihrist ca instrument al lui Lucifer, vrajmasul mantuirii sale (inca din Gradina Raiului) va primi pecetea si se va inchina icoanei fiarei…

      👇
      (…)

      „Cum tînărul voluntar care cel dintîi se denunţase nu supravieţui operaţiei, toată recompensa trecu asupra preşedintelui prezidiului (antihrist n.n.), cu al cărui nume se boteză noua operaţie asupra inimii.

      Şi, pentru geniala, suprafireasca inspiraţie ce avusese şi care dusese la descoperire, el fu ridicat la rangul suprem, declarat şi identificat pentru masele democratice cu Dumnezeu. Nu numai cu îngăduinţa, dar cu porunca, de acum înainte să fie necontenit închinat şi mărit ca atare, într-un cult care întrece tot fastul ceremonial al vechilor religii. Spre el să se canalizeze toate aspiraţiile neamurilor omeneşti”.
      👇

      http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Vasile%20Voiculescu-Lobocoagularea%20frontala.htm

      Apreciază

    • Felix said, on martie 15, 2024 at 8:26 am

      Regimul Trudeau vrea sa interzică creștinismul în Canada în conformitate cu noile legi radicale privind „discursul urii”! DOCUMENT
      https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/regimul-trudeau-vrea-sa-interzic-cre-tinismul-n-canada-n-conformitate-cu-noile-legi-radicale-privind-discursul-urii-document-1581595

      Apreciază

    • Florinache said, on martie 15, 2024 at 10:32 am

      Ce nu stie banditul e ca la rugaciune nu se foloseste creierul ci inima. Orice filocalie ne invata ca in timpul rugaciunii trebuie sa nu mai exista nici un gand si faci asta refugiindu-te in inima. Anatomic poti sa-i faci omului ce vrei in creier, inima e cheia.

      Apreciază

  5. Joey said, on martie 14, 2024 at 10:14 pm

    Tipul care a filmat (ilegal) prezentarea de la Pentagon, a fost in cele din urma depistat si arestat – stirea a aparut acum 1…2 ani, cred. Daca filmul era un „fals” (declarat „fals”, adica „fake-news”, pe limba modificatilor genetic / ARNm) nu aveau pe cine aresta, nu-i asa ?!),
    Pentagonul are un virus transmis prin aer pentru a ataca VMAT2 (Gena lui Dumnezeu), (virus) eliberat de vaccinuri
    Pentagon has airborne virus to attack VMAT2 (God Gene) Released by Vaccines
    https://archive.org/details/youtube-lpG7EWn-j6o

    Pentagon has airborne virus to attack VMAT2 (God Gene) Released by Vaccines

    D.O.D. (Departamentul Apărării – SUA) APROBĂ „PROIECTUL FUNVAX” PENTRU A SUPRIMA GENA SPIRITUALITĂȚII VMAT2
    D.O.D. APPROVES „PROJECT FUNVAX” TO SUPPRESS VMAT2 SPIRITUALITY GENE
    https://archive.org/details/youtube-ifIxYO17ePQ
    [video src="https://archive.org/download/youtube-ifIxYO17ePQ/ifIxYO17ePQ.mp4" /]

    (CME) Eficacitatea și siguranța __inhibitorilor VMAT2__ pentru tratamentul dischineziei tardive
    E154 – (CME) The Efficacy and Safety of VMAT2 Inhibitors for the Treatment of Tardive Dyskinesia E154

    Apreciază

  6. v36 said, on martie 15, 2024 at 12:24 am

    Aici aveti dovada:
    https://www.sfchronicle.com/opinion/openforum/article/Opinion-I-created-the-FunVax-conspiracy-theory-16178681.php

    Se pare ca Ryan Harper a creat videoclipul si nu Joey Lombardi cum am spus in comentariul meu precedent.

    Apreciază

  7. Felix said, on martie 20, 2024 at 9:28 am

    Sfantul Isaac Sirul, Cuvantul LXV

    Recapitularea celor trei cunoasteri

    (…)

    Hristos a zis:
    De veti pazi poruncile Mele, va voi trimite voua pe Mangaietorul, Duhul Adevarului, pe Care lumea nu poate sa-L primeasca si Acela va va invata pe voi adevarul (Ioan 14, 15-16).
    Acesta arata omului puterea cea sfanta ce locuieste in el in toata vremea, acoperamantul, taria cea gandita cu mintea, care acopera pe om si alunga orice vatamare de la sufletul si trupul lui.

    Nota Parintelui Staniloae:

    E o explicare a credintei, demna de remarcat. Duhul nu face decat sa arate puterea de credinta ce exista in mintea omului in toata vremea in chip firesc, adica sa o puna in miscare. Duhul face mintea sa simta aceasta putere din ea insasi. Si aceasta simtire intelegatoare trezita prin Duhul e credinta.
    Credinta iese din colaborarea Duhului Sfant cu omul.
    De aceea cel ce nu crede nu se poate scuza cu faptul ca Duhul nu i-a dat harul credintei – el nu crede pentru ca nu colaboreaza liber cu Duhul la actualizarea credintei din el. Duhul Se arata ocrotitor pe de alta parte peste om, ca o tarie, sau ca un cer ferm peste care nu pot trece duhurile rele cu ispitele lor. Duhul este aparatorul nostru.
    Credinta este strabaterea omului de Duhul si simtirea de catre om a acestei strabateri.

    Apreciază

    • Felix said, on martie 20, 2024 at 1:34 pm

      Parintele Staniloae, Dogmatica, vol. 3:

      Componentele eshatologiei universale sunt deci acestea:
      desavarsirea lumii trecute prin sfarsitul formei actuale a ei; Cea de a Doua Venire a lui Hristos; invierea generala a mortilor si schimbarea trupurilor celor de pe pamant; Judecata de Apoi; viata vesnica intru fericirea sau nefericire.
      Dintre acestea cel putin primele trei vor avea loc intr-un fel de simultaneitate.
      Dar cauza tuturor va fi a Doua Venire a lui Hristos. Sau Hristos va veni a Doua oara pentru a le produce pe toate celelalte.
      Dar intrucat la vedere, prima componenta a lor va fi sfarsitul lumii, desi cauza ascunsa a sfarsitului lumii este Hristos Care vine a Doua oara, e bine sa se vorbeasca intai de sfarsitul lumii.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.