SACCSIV – blog ortodox

De ce nu zboară avioanele deasupra Antarcticii?

Posted in Antarctica, AVION by saccsiv on martie 5, 2024

Fratele Cosmin mi-a atras atentia asupra articolului Motivul pentru care avioanele de pasageri nu zboară deasupra Antarcticii: această decizie a fost stabilită în anii 1950 de pe Stiri pe surse:

Avioanele de pasageri comerciale preferă să ocolească Antarctica, alegând rute de zbor alternative. Această preferință este determinată de reglementările riguroase impuse de Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI), în special de regulile referitoare la Operațiuni Extinse (ETOPS).

Cunoscut sub numele de Long Range Twin Engine Aircraft Operating Performance Standards, ETOPS stipulează că avioanele cu două motoare pot zbura doar pe rute pe care pot ajunge la un aerodrom adecvat în 60 de minute, o restricție care le descalifică pe multe avioane să traverseze zone precum deșerturile, oceanele și regiunile polare. Cu toate acestea, această limitare a evoluat, permițând unor modele cu două motoare să efectueze zboruri pe distanțe lungi care erau anterior interzise.

Prin urmare, o aeronavă certificată ETOPS este capabilă să zboare la o distanță maximă de 60 de minute de un aeroport în caz de defecțiune a unui motor, garantând o aterizare sigură doar cu celălalt motor.

Această regulă a fost stabilită în anii 1950, o perioadă în care avioanele cu două motoare erau mai puțin fiabile, iar un interval de 60 de minute pentru a ajunge la un aeroport alternativ era considerat adecvat pentru situațiile de urgență.

Distanțele mari și numărul limitat de aeroporturi din Antarctica fac ca respectarea acestor reglementări să fie dificilă. Întinderea vastă și îndepărtată a Antarcticii nu are infrastructura necesară pentru zboruri comerciale regulate. Cu un deficit de aeroporturi și stații de realimentare, traversarea continentului ridică obstacole logistice pe care companiile aeriene ezită să le depășească.

Temperaturile scăzute, un alt obstacol dificil

În plus, mediul ostil din Antarctica, caracterizat de temperaturi care scad până la -70°C, prezintă riscuri semnificative pentru aeronave. Aceste condiții extreme pot afecta performanța motoarelor și a sistemelor hidraulice, existând riscul de înghețare a combustibilului de aviație la temperaturi sub -47°C, scrie omofon.com.

Vânturile puternice și furtunile de zăpadă de pe continent cresc probabilitatea accidentelor, ceea ce face ca această rută să nu fie de dorit pentru zborurile comerciale.

În cazul unei aterizări de urgență în astfel de condiții inospitaliere, pasagerii ar avea nevoie de îmbrăcăminte specializată pentru a rezista la frigul extrem, o eventualitate pentru care companiile aeriene sunt reticente să se pregătească, având în vedere că nu este practic să echipeze zborurile cu un set complet de echipament de iarnă pentru fiecare pasager.

În afară de provocările logistice și operaționale, viabilitatea economică a zborului deasupra Polului Sud rămâne îndoielnică. Cererea de călătorii aeriene între punctele din emisfera sudică este semnificativ mai mică în comparație cu cea din emisfera nordică, ceea ce face mai puțin atractivă pentru companiile aeriene investiția în rutele polare.

În cele mai multe cazuri, rutele alternative care ocolesc Antarctica oferă timpi de călătorie mai scurți și o eficiență economică mai mare. De exemplu, zborurile între Australia și America de Sud urmează adesea o rută care ocolește vârful sudic al Africii, evitând condițiile dure și limitările logistice din regiunea Antarcticii.

Există și excepții: Zboruri specializate către Antarctica

Deși zborurile comerciale evită în general Antarctica, există și excepții de la această regulă. Zborurile specializate, în principal pentru cercetare științifică și turism, se aventurează pe continent. Aceste zboruri utilizează adesea aeronave specializate și echipaje instruite pentru operațiunile polare.

 

Comentariu saccsiv:

Articolul e din 3 martie 2024. Am cautat si alte surse din Romania si am gasit o puzderie, toate de la finalul anului trecut si inceputul anului acesta. Si toate trase la indigo. Cu o exceptie: articolul de la https://playtech.ro/2023/de-ce-nu-zboara-avioanele-peste-polul-sud-motivele-pentru-care-zborurile-deasupra-antarcticii-sunt-foarte-rare/ in care apare fraza:

„Mai exact, din cauza câmpurilor magnetice puternice care înconjoară regiunile polare, zborurile acolo, indiferent cât de bine echipat este avionul în ceea ce privește instrumentația, pot fi deosebit de dificile.”

Idee care nu este insa dezvoltata.

Referitor la celelalte cauze, nu le prea inteleg. Deasupra oceanelor cum zboara avioanele? Ca nu sunt aeroporturi pe acele uriase intinderi de ape.

Apoi, nu exista doar avioane cu doua motoare, ci si cu patru:

Si de ce acum aceasta campanie de presa pentru informarea publicului referitor la zborurile deasupra Antarcticii?

Cititi va rog si:

ANTARCTICA: Ce a vazut Amiralul mason RICHARD E. BYRD? De ce i-a finantat ROCKEFELLER prima expeditie? De ce uriasa OPERATIUNE HIGHJUMP a fost intrerupta atat de repede?

Ati auzit de ARCA LUI GABRIEL? De ce s-a dus PATRIARHUL KIRILL in ANTARCTICA, imediat dupa intalnirea cu PAPA FRANCISC? De ce s-a dus Secretarul de stat JOHN KERRY in ANTARCTICA, imediat dupa alegerile din SUA?

 

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Duhul Capitanului said, on martie 5, 2024 at 10:56 pm

    El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste; El întinde cerul ca un văl uşor şi îl desface ca un cort de locuit.Is40,22.Cum nu ni se spune aici de pământul plat?!Vă rog să citiți cu atenție…Dar,să lăsăm deoparte cuvântul lui Dumnezeu. Să discutăm pe argumente, nu pe idei preconcepute. Nu mi-ați răspuns la o întrebare:cum curbam apa fără gravitație, care este invenția masonului Newton,știind că pământul are peste 2/3apa?!Și atunci, cum mai obținem sferă?!Lăsați-mă cu Cristian Presară, omul sistemului cu fizica newtonoana…Oricum,în niște live-uri cu Ake de Tăria e făcut knock aut.Nu asta mă interesează. La prima dragoste am fost inginer și am crezut în fizica newtoniana,până L-am descoperit pe Dumnezeu.Zidul de gheață este filmat și este păzit de armate.Iata marginile pământului de care ni se spune de sute de ori în Sfânta Scriptura. Cuvântul lui Dumnezeu este foarte exact.Dumnezeu ,când spune despre marginile pământului spune despre o realitate. Ce zid de gheață să ai pe un pământ sferic?!Dincolo de zidul de gheață te apropii de cupola(marginile,sic!)ei și înțelegi foarte multe lucruri, pe care masonii nu vor ca tu să le știi.Asta cu marginile pământului și zidul de gheață este a doua întrebare pentru globalisti(Apropo,nu vedeți că masonii sunt globalisti?!Întreb și eu pentru un prieten).Și, a treia întrebare:cum Îl vor vedea pe Mântuitorul cei de pe cealaltă parte a sferei la A Doua Venire, căci Dumnezeu spune foarte clar că se va vedea semnul Sfintei Cruci pe cer de către toți și Mântuitorul va veni pe norii cerului.Stati,că m-am încurcat și eu.Pe pământul sferă este cer și dedesubt…Totuși Dumnezeu spune:”chema-va cerul de sus și pământul de jos ca să judece pe poporul său „.Va urma…

    Apreciat de 1 persoană

  2. Oarecare said, on martie 5, 2024 at 11:08 pm

    Se dorește ascunderea faptului că Pământul este plat? Sau este rotund?
    Sunt Soarele, stelele, galaxiile etc. mult mai aproape decât ni se spune?

    Apreciază

    • Moro said, on martie 7, 2024 at 8:27 pm

      Am citit o demonstratie magistrala in sprijinul teoriei cu astrele apropiate de pamant pe un site care vrea sa combata tocmai teoria pamantului plat. Pe scurt, ne putem da seama ca astrele sunt apropiate de pamant intr-un mod foarte simplu, adica prin observarea modului de functionare al luminii: lumina este instantanee. Adica nu „tine” nici macar o miime de secunda. In momentul in care sursa luminii a incetat sa existe, lumina emanata a pierit in acelasi moment cu ea. Ca sa explice teoria cu cosmosul vast si in continua extindere, asa-zisii „savanti” au scornit porcaria asta cu abilitatea luminii de a calatorii, impreuna cu calculele idioate aferente ce tin de viteza ei. Fenomen ce nu poate fi observat si nici reprodus. Stelele mici de exemplu nu au o lumina mai slaba pentru ca sunt mai departe ci doar pentru ca sunt mai mici sau au o intensitate mai mica. Exact ca 2 becuri de putere diferita, aflate la aceeasi distanta de observator. Autorul acestei demonstratii propunea un simplu experiment: o incapere fara ferestre, cu o sursa de lumina si o serie de oglinzi care sa reflecte lumina intre ele. Chiar si un 1 an daca tinem lumina aprinsa si aceasta „calatoreste” de la o oglinda la alta, in momentul in care oprim sursa de lumina, toata lumina va disparea instantaneu, semn ca nu poate calatorii si nici nu poate fi in vreun fel „stocata”. Acest simplu experiment poate fi realizat de absolut orice „prost” fara facultati si demonstreaza irefutabil ca teoria cu astrele aflate la mii si milioane de ani-lumina este o tampenie pentru cei aroganti si necredinciosi. In plus, daca lumina intr-adevar ar putea calatorii de la mii si milioane de ani-lumina, s-ar acumula intr-o asemenea masura incat ar desfiinta orice intuneric din cosmos. Nu ar mai exista deloc noapte. Tinand cont de cat de „stupid” de simpla este aceasta demonstratie, ma intreb ce fel de intuneric si ce aroganta o fi in capul asa-zisilor „savanti” de au reusit sa demonstreze exact contrariul cu atata studiu si efort intelectual. In special „marele” Einstein si urmasii lui. Cred ca satana rade de ei tavalindu-se pe jos si demonstreaza fara echivoc ca omul care se increde in mintea sa poate ajunge mai prost ca un animal.

      Apreciază

      • Moro said, on martie 7, 2024 at 11:49 pm

        Deci, in concluzie, stelele sunt relativ aproape pentru ca le putem vedea cu ochii nostri. E atat de simplu! Daca ar fi la distantele calculate de „luminatii” oameni de stiinta, nu le-am putea vedea, pentru ca, asa cum am aratat anterior, lumina nu „calatoreste”. In momentul in care ne uitam prin telescop, nu facem decat sa ajutam ochiul sa se „apropie” si asa putem vedea stele mai mici sau mai slabe in intensitate, pe care, ochiul, prin campul sau vizual limitat nu le-a putut vedea de unul singur. Prin analogie ne putem gandi la 2 becuri situate la 300-500m de observator, unul mic si slab de cuptor/frigider si altul mare si puternic de iluminat stradal. Singura situatie in care am putea vedea stele aflate la asa-zise distante de ani-lumina, ar fi daca acestea ar fi atat de mari sau de puternice, incat sa faca distanta pana ele irelevanta si nenecesara pentru vreo „calatorie” a luminii. Ca urmare, dimensiunea sau intensitatea stelelor trebuie sa creasca proportional cu distanta fata de observator ca sa poata functiona principiul natural si observabil al instantaneitatii luminii. Tinand cont si de modul in care explica Sf. Scriptura cerul, asemanandu-l cu un cort, putem presupune ca soarele si stelele sunt cam la aceasi distanta fata de pamant – poate chiar „lipite” de suprafata cortului – numai ca difera in marime si/sau intensitate luminoasa.

        Apreciază

  3. Un roman said, on martie 6, 2024 at 5:53 am

    da…. stapanitorii lumii ajung in mare impas: SAU cenzureaza masiv internetul (dar scade nivelul de indobitocire si control, augumentand reactia de cautare a Adevarului), SAU ajusteaza naratiunea fizico-geografico-istorico-tehnico- etc, prezentand un alt basm, care va adormi generatii, ca de obicei, SAU mai pun de-un razboi general – pentru a da de lucru. Oricum, se simte agitatie in cercurile puterii, de aici si scapari de franturi de adevar. Probabil au mai crapat de batranete niste angajati ai antihristului, FARA sa apuce sa-si faca toate temele. Cat de clar ne vorbeste Dumnezeu: „Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.”- Ioan 8 , 44. Iar in alta parte, tot la Ioan:” Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi.” Ioan 8, 32

    Apreciază

    • Lica said, on martie 6, 2024 at 2:08 pm

      Omule, inca n-ai inteles…

      Au crapat (aprox. recent) si DRACULUI’ s-au dus trei dintre cei zece cei mai mari: David Rockefeller (2017), Henry Kissinger (pupator-in-curistul primului) in 2023 iar recent, Jacob de Rothschild (feb, 2024).

      Daca vrei sa stii care sunt marii ‘jucatori’, sa ai in atentie principalii arhitecti ai NWO:
      familia Rothschild („Banca Mondiala” + „Fundul Monetar International”), familia Rocketeller (strans inrudita de aproape un secol de prima) si familia Warburg.

      Prin institutiile private BM, FMI si FED (in SUA), ei ‘inventeaza bani digitali’, indatoreaza ‘tarile’ pentru ca apoi acestea sa nu mai poata ‘returna imprumutul inventat’.

      Guvernantii, politicienii, fetzele religioase, etc. sunt subjugate TOTAL de catre clanul banxterilor, inclusiv IMPOTRIVA CONSTITUTIEI TARII respective.

      Iluzia ca zombie-nation voteaza – asta e clar doar pentru aia care inca cred in ‘teoria conspiratiei’… adica, de ceea ce fratii Kenney de prin anii ’50 ne avertizau ca se va intampla, si pentru asta au fost ucisi de catre globalisti… Iar azi noi TRAIM IN GLOBALIZARE si inca ai CRETINI care vorbesc de ‘teorie’…. LOOOOOOOL

      In concluzie: SA NU CREZI NICI O SECUNDA CA SE MISCA CEVA FARA VOIA ROTHSCHILD & co.
      WW3 nuclear este IMINENT.
      E doar o chestiune de timp.
      Daca se intampla, ca ‘din intamplare’, Rusia sa fie de vina pentru ca s-a distrus fibra INTERNETULUI, atunci chiar ca World Economic Forum si globalistii sunt doar o ‘teorie a conspiratiei’….

      Apreciază

  4. Tommy said, on martie 6, 2024 at 8:56 am

    Cand vine vorba de ANTARCTICA si SPATIUL COSMIC, toate tarile se pun de acord.

    Apreciat de 2 persoane

  5. scortisoara said, on martie 6, 2024 at 9:04 am

    Va informez ca ma voi duce la vot ….dar nu din convingere ci din furie . Ma gandesc, dar nu stiu daca e o idee buna pt ca votul trebuie sa fie confidential ,dar ma gandesc ca in plandemie : cei care au avut boala si s-au tratat singuri acasa sa spuna ce simptome au avut si cu ce s-au tratat . Asa si cu alegerile ,cum se poate evita frauda electorala ? La alternativa sondajelor ar trebui ca populatia sa faca o lista publica in care sa spuna fiecare cu cine a votat sau daca au votat sau nu. Si sa se compare lista cu sondajele astora . Zic si eu ….

    https://www.stiripesurse.ro/intentia-de-vot-la-europarlamentare-si-locale-pentru-partide-si-aliante_3252547.html

    Apreciază

    • guti flo said, on martie 6, 2024 at 3:15 pm

      Cat de greu este de inteles…un lucru atat de simplu?!
      Cand esti furios, faci lucruri gresite…mai bine te calmezi inainte sa actionezi.
      La ce ne prezinta „ei”, ignoranta este cel mai mare mesaj care il putem transmite acestei clase politice.
      Ce bine ar fi sa inteleaga tot omul!
      Va dati seama ce impact ar avea…
      Dar alegerea ii apartine fiecaruia.

      Apreciază

      • scortisoara said, on martie 6, 2024 at 8:29 pm

        L-ati ascultat pe Stefan Jicol? Se vor duce la vot toti cei din partide cu neamurile si relatiile lor si sunt cateva milioane …. se vor duce ei in timp ce noi stam acasa . Se vor duce ca sa isi pastreze locurile calde . Ei au motiv sa se duca , noi nu avem . Ignorarea nu mai e o solutie .

        Apreciază

      • guti flo said, on martie 6, 2024 at 11:00 pm

        Pai asta e scopul lor, sa obtina semnatura…sa fi conectat la sistemul pe care ei l-au cladit…restul, e treaba lor.
        Fiecare dupa cum intelege.

        Apreciază

      • guti flo said, on martie 6, 2024 at 11:28 pm

        Cand a fost vb despre apararea familiei traditionale, nu s-a mai pus problema in felul asta…au iesit doar 20% …restul care nu au votat, (majoritatea) au motivat faptul ca fac jocurile „nu stiu cui”…de fapt au fost prostiti…iar in felul asta, lipsa la vot, si-a demonstrat eficienta.
        Iar acum cand este vb despre despre alegerea calailor neamului romanesc…motivam faptul ca trebuie mers la vot, altfel ii lasam sa isi pastreze locurile calde.
        Ne meritam statutul din plin…nici nu vreau sa-l denumesc!

        Apreciază

    • C said, on martie 6, 2024 at 7:58 pm

      Deie Dumnezeu să -ti treacă furia până atunci … 🙂

      ..” cu pace Domnului să ne rugăm…”

      Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on martie 6, 2024 at 8:30 pm

        Cred ca da ….:)))))))))

        Apreciază

  6. scortisoara said, on martie 6, 2024 at 9:09 am

    Tot noi sa fim vigilenti ? ??? Cum ajung astia sa vanda asa ceva ? Nu-i verifica nimeni ?

    https://www.bugetul.ro/toti-romanii-au-cumparat-aceste-alimente-insa-sunt-contrafacute-specialistii-trag-semnalul-de-alarma/?utm_source=stiripesurse.ro&utm_campaign=article_cross

    Apreciază

  7. geo said, on martie 6, 2024 at 11:20 am

    Nici peste Atlantic sau Pacific nu se zboara direct ci cu ocol…

    Apreciat de 1 persoană

  8. zisMihai said, on martie 6, 2024 at 5:11 pm

    [The truth about the viability of non-governmental independent expeditions to Antarctica

    Parties to the Antarctic Treaty call Antarctica a natural reserve dedicated to peace and science.

    Why is it that the alleged continent of Antarctica, the least habitable place on earth and nearly completely barren of any plant or animal life, is designated a natural reserve and requires barriers for free and independent travel that don’t exist anywhere else on Earth. It defies common sense.

    The Antarctic Treaty Handbook in legal terms does not prohibit independent exploration of Antarcrtica. But it is stated in a way that it would be technically impossible for common people to independently explore the region given the mountains of legality, bureaucracy, permit requirements and restrictions stated in the treaty document.

    https://2009-2017.state.gov/e/oes/rls/rpts/ant

    On page 305, you will find the 7 page DS-4131 Advance Notification of Visitation to Antarctica for non-governmental activities, that you will be required to fill out for approval to visit on a non tourist guided trip to Antarctica. For the purposes of this form, expeditions to Antarctica „include activities south of Sixty degrees South Latitude.” [and all regulations in place start at Sixty degrees south latitude, which is more than 500 miles from the shoreline of Antarctica in most locations]. The form itself seems rather innocuous, until you understand exactly what is involved in the application process. Like a military base, all activities, equipments, vehicles, intended purpose of visit, and pathways must be listed on this form, to be reviewed by the State department for approval. This is unlike any other area in the world.

    That brings us to the next point. Entire swaths of land are off limits to travel. They are called Specially Protected Antarctica Areas I, II, III, IV. It’s basically guaranteed no one is getting a permit to go through a Specially Protected Area of about 1,373 sq miles. Now about a quarter of these specially protected areas are for sensical reasons, such as fauna, bird distribution and base stations. The other 75% of them, are protected for no particular reason. So from the start our route can be incredibly difficult, especially if the mountain passes are blocked and the distances are much further than the claimed „globe” distances. But let’s assume we can navigate around these Specially Protected areas.

    On to the next point, and this is a big one. Essentially, no motorized equipment is allowed at all for non-governmental personnel. Page 308, states „Do not use aircraft, vessels, small boats, or any other means of transportation in a way that would disturb wildlife, whether at sea or land.” That seems kind of hard, and fairly subjective doesn’t it? How are us non-governmental independent explorers supposed to explore Antarctica? Just swim there? Take an inflatable boat? Wait a minute, what about sled dogs, surely they should be allowed right? What’s that? Dogs aren’t allowed either? Page 308, section 6, „Do not bring non-native animals to Antarctica, i.e. dogs, house pets.”

    Hence our trip is now limited to a very long swim there, followed by a very long hike in very harsh conditions. We must now walk thousands of miles, all on foot with no motorized equipment. Now let’s just say we could get around all of this and still make the journey, how are we going to carry all of our food and fuel for heat? So now imagine having to carry all of your food supply, fuel, warm clothing, and accessories by foot up high elevation in very harsh climate conditions for the alleged 6800 mile journey, with no food stops along the way.

    So can you visit Antarctica on structured, guided cruises and expeditions on completely planned routes near the shorelines, yes, for a lot of money. Can you go to Antartica to freely travel and independently explore with yours own expedition transportation and equipment, per the Antarctic Treaty Handbook, it’s nearly impossible.]

    Apreciază

  9. rr said, on martie 6, 2024 at 5:17 pm

    Dacă ar fi să-l pună licuricii pe Simion la conducere, o să-l pună oare să joace și rolul lui Zdrelenski ?:

    https://www.gandul.ro/actualitate/aur-propune-reintroducerea-stagiului-militar-obligatoriu-fiecare-cetatean-trebuie-sa-si-indeplineasca-aceasta-obligatie-20161626

    L-am văzut pe Simion anii trecuți zicând de la tribuna parlamentului:

    „Suntem un partid pro UE, pro NATO, care susține valorile europene, și care condamnă acțiunile de agresiune ale Rusiei în Ucraina.”

    Și cu toate astea el afirma că e naționalist.

    In cazul unui conflict cu Rusia, va fi oare Simion un Zdrelenski de România, care din „dragoste” pentru țară, își va trimite tot poprul în mașina de tocat numită „front” ?

    Nu ca ceilalți ar fi altfel, dar Simion se pretinde a fi naționalist.

    Apreciază

  10. Cosmin said, on martie 6, 2024 at 9:32 pm

    Dar asta bate urat de tot la ochi:

    „Aceste condiții extreme pot afecta performanța motoarelor și a sistemelor hidraulice, existând riscul de înghețare a combustibilului de aviație la temperaturi sub -47°C, scrie omofon.com.”

    De precizat ca la plafonul uzual de zbor, adica la 10.000 de metri, temperaturile sunt de -60, chiar -70 de grade Celsius. Combustibilul nu are nici o problema.

    Problemele apar doar deasupra Antarcticii, unde ingheata la -47 de grade Celsius?

    Apreciat de 1 persoană

  11. […] Comentariul fratelui guti flo postat la De ce nu zboară avioanele deasupra Antarcticii?: […]

    Apreciază

  12. geo said, on martie 7, 2024 at 12:24 pm

    Apropo de Antarctica:

    https://t.me/s/Volnici?q=antarctica

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.