SACCSIV – blog ortodox

iCredit – o reclama trista cu trei fete vesele…

Posted in BANCI, CREDIT, datorie, hrana, MANCARE, RECLAME by saccsiv on martie 5, 2024

Asadar, daca n-ai bani de sarbatori ca sa-ti cumperi un cozonacel (sau ce produs dulce o fi ala), exista o solutie: creditul.

Fiind insa credit, se cheama ca nu e degeaba. La secunda 20 scrie:

„Pentru un credit in valoare de 1000 de RON, pe 18 saptamani, suma totala de rambursat este de 1637,86 RON”

Trist unde s-a ajuns. Nu cu multa vreme in urma, apelai la un credit de nevoi personale ca sa-ti cumperi un frigider. Acum apelezi la un credit ca sa pui ceva in frigider…

Conform https://www.money.ro/mugur-isarescu-exista-ceva-ce-va-schimba-definitiv-lumea-in-aceasta-criza/ in 2008, Mugur Isarescu declara:

„Există ceva ce va schimba definitiv lumea. Acest ceva s-a întâmplat în America. Indiferent dacă s-au găsit explicaţii, bunul simţ ne spune că atunci când cineva câştigă, altcineva pierde. Mă refer la o lege fundamentală: economia ca să fie tare trebuie să economisească. După Război gospodăriile, corporaţiile şi Guvernul erau creditoare: economiseau, aveau venituri mai mari decât cheltuielile. Generozitatea Americii provenea din faptul că avea o bază economică. După Răboi însă şi menajele şi Guvernul au trecut pe debit, nu au mai economisit. Sentimentul meu este că şi corporaţiile au devenit acum un debitor net”

Era vorba despre al doilea razboi mondial. Si avea dreptate. Usor usor totul a inceput sa devina dependent de banci. Unde se va ajunge?

Tagged with: , , ,

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin said, on martie 5, 2024 at 5:46 pm

    Iertare frate Vasile de offtopic, dar acest articol trebuie sa-l publici si sa-l dezbatem: e o parodie sau o minciuna?

    https://www.stiripesurse.ro/motivul-pentru-care-avioanele-de-pasageri-nu-zborara-deasupra-antarcticii-aceasta-decizie-a-fost-stabilita-in-anii-1950_3249079.html

    Daca e o parodie, e de-nteles. Daca e o minciuna, atunci denota nivelul intelectual al celor ce se „informeaza din media mainstream.

    Apreciază

    • Sorin said, on martie 6, 2024 at 10:39 am

      Nu mai stiu exact anul,dar undeva prin 1957 ,toate statele lumii si Romania,au semnat un acord care stipuleaza ca nimeni nu are voie dincolo de zidul de gheata asta cu toate ca amiralul Richard Byrd a zburat dincolo si a descoperit zacaminte de petrol si alte bogatii.Ei care se bat pentru orice balta de petrol,aici au convenit ca nu-i intereseaza si au fost de acord cu tratatul.Dincolo de zid se pare ca sunt si alte continente,nu numai teritorii,locuite de alte fiinte unele mai evoluate.Pamintul este plat dar nu se stie cit de intins.Nu se opreste la Antarctica.Chestia cu avioanele este o motivare mincinoasa ca sa explice cumva de ce nu se trece pe acolo.Nu se trece ca nu e voie pentru ca s-ar putea sa vedem si alte asezari omenesti.

      Apreciază

  2. Geo said, on martie 5, 2024 at 7:17 pm

    E enervantă…au făcut-o niște tampiti…

    Apreciază

    • geo said, on martie 6, 2024 at 7:49 am

      Apropo de tema articolului: am facut RCA…din cauza pretului urias a trebuit sa platesc in rate…

      Apreciază

  3. Un roman said, on martie 6, 2024 at 6:10 am

    Atentie: orice credit (chiar si contract de servicii/ utilitati) deschide poarta larg, de acces la propritatile debitorului… Orice mica greseala este speculata de catre „casele de executie silita”… E mare presiune… Nu le pasa de cozonacul nostru. Ramanem cu-cozonacul, dar in pielea goala…Este epic: prin viclenie, Iacob i-a luat lui Isav dreptul de intai nascut, pentru un castron de linte… Iar, avem codurile in Biblie… P.S. asa s-a vandut Ro, pe lighene, petarde, mici etc…

    Apreciază

  4. geo said, on martie 6, 2024 at 7:48 am

    https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-13159723/Metas-Facebook-Instagram-Worldwide-outage.html

    …deocamdata la o scara mai mica…insa la scara globala e greu de imaginat ce s-ar pute intampla cu sistemele conduse de calculatoare…

    Apreciază

  5. geo said, on martie 15, 2024 at 8:08 am

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.