SACCSIV – blog ortodox

Tucker Carlson: American torturat in temnitele Ucrainei pentru „crima” de a-l fi criticat pe Volodimir Zelenski

Posted in Elon Musk, inchisoare, puscarie, SUA, tortura, Twitter, Ucraina, Volodimir Zelenski by saccsiv on decembrie 10, 2023

Washington Post: Ucraina se chinuie să găsească luptători deoarece mulți sunt mai puțin dornici să lupte pentru un guvern militar și național care este văzut ca fiind plin de corupție și incompetență

Posted in CORUPTIE, razboi, RUSIA, Ucraina, Washington Post by saccsiv on decembrie 10, 2023

Cotidianul: WP: ucrainenii caută luptători

Ucraina se chinuie să găsească luptători scriu jurnaliștii de la Washington Post într-un amplu articol dedicat războiului de la nord de România.

Jurnaliștii scriu că „la scurt timp după invazia Rusiei din februarie 2022, Ucraina și-a întărit apărarea frontierei în apropierea acestui sat de munte din Carpați.

Dar patrulele suplimentare și rolele de garduri de sârmă ghimpată desfășurate într-o zonă de munte aflată de-a lungul graniței cu România sunt menite să țină oamenii în ele – în special bărbații eligibili pentru proiect care doresc să fugă din țară.

Pe măsură ce Ucraina se apropie de al treilea an de război, acești oameni sunt necesari mai mult ca niciodată. Liderii încă pledează pentru mai multe arme și muniții din partea Statelor Unite și a Europei – chiar dacă semnele de sprijin slab în rândul acelor aliați sugerează că Ucraina ar putea fi nevoită să facă mai mult pentru a se înarma. Dar chiar mai mult decât gloanțe, Ucraina are nevoie de luptători, ceea ce duce la căutarea unor noi modalități de mobilizare a populației și la măsuri mai puternice.

În urma invaziei pe scară largă a Rusiei, bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani li s-a interzis să părăsească țara. Mulți ocolesc serviciul militar prin echivalentul unor dizabilități medicale, amânări de facultate sau obligații familiale. Un tată cu trei sau mai mulți copii este scutit, la fel ca și cei care au membri ai familiei care servesc deja în armată.

Unii dintre cei care caută să evadeze angajează ghizi care să-i conducă prin munți. Alții fac singuri călătoria riscantă. Unul dintre ei, un bărbat de 46 de ani care s-a rătăcit luna trecută, a suferit degerături severe și a murit la scurt timp după ce a fost găsit. Cel puțin 25 de bărbați s-au înecat în timp ce traversau râul Tisa, care desparte Ucraina de România.

Dar cea mai comună cale de evacuare a fost punctele de trecere majore a frontierei. Mulți se bazează pe documente false pentru a ieși din țară. Alții au recurs la scheme mai elaborate, chiar disperate.

Bărbații s-au strecurat în compartimente secrete în vehicule, s-au dat drept membri ai clerului și s-au îmbrăcat în femei pentru a se strecura pe lângă punctele de trecere a frontierei, a declarat Andriy Demchenko, un purtător de cuvânt la sediul Serviciului de Grăniceri de Stat. Un angajat al unei companii de transport de marfă a primit plăți pentru a înscrie unii bărbați în vârstă de recrutare ca șoferi de camion care apoi au trecut granița cu Polonia. Un tânăr de 20 de ani a încheiat o căsătorie falsă cu o rudă cu dizabilități și a încercat să iasă din țară ca îngrijitor al ei. „Nu mai sunt surprins de nimic”, a spus Demchenko.

Președintele Volodymyr Zelensky, însuși, a recunoscut că există o problemă. „Toată lumea din Ucraina înțelege că sunt necesare schimbări în acest domeniu”, a spus săptămâna trecută, adăugând că problema depășește cifrele brute și include condițiile actuale și termenii de serviciu.

Pregătiți pentru termen lung

Nevoia de mai multe trupe vine pe măsură ce Ucraina se pregătește pentru un război lung. Situația țării a devenit mai precară după ce o contraofensivă majoră a stagnat, națiunile Uniunii Europene nu și-au îndeplinit angajamentul pentru obuze de artilerie, iar Congresul a șovăit cu privire la promisiunea președintelui Biden de mai mult ajutor.

În același timp, Rusia, un inamic mai mare și mai puternic, și-a recăpătat echilibrul după eșecuri timpurii. Economia sa a fost rezistentă în fața sancțiunilor și s-a mutat pe o poziție de război, iar armata sa a primit arme de la Iran și Coreea de Nord.

Kremlinul, având o populație de peste trei ori mai mare decât cea a Ucrainei, a chemat de două ori trupe suplimentare de la invazie. Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei să adauge aproape 170.000, ducând numărul total de trupe ruse la aproximativ 1,32 milioane.

Într-un război de uzură, ucrainenii se tem că timpul este de partea lui Putin.

„Sincer, avem nevoie de mai mulți soldați. Personalul militar profesionist se epuizează”, a declarat Dolphin, liderul echipei de asalt a Brigăzii 68, discutând luna trecută despre starea îngrozitoare de la un post de comandă din estul Ucrainei. El poate fi identificat doar prin indicativul său de apel, în conformitate cu protocolul militar ucrainean. El a spus că prea mulți civili par mulțumiți să lase luptele în seama soldaților „profesioniști” ca el.

Ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat recent, într-un forum european de securitate, că Ucraina are 1 milion de oameni în serviciul militar, inclusiv 800.000 în forțele armate. Dar bilanțul a fost uluitor, oficialii americani de securitate estimand mult mai devreme în acest an că Ucraina a suferit peste 124.500 de victime, inclusiv peste 15.500 de morți în acțiune.

Pierderea credinței în lideri

Ucrainenii rămân uniți în ceea ce mulți consideră o luptă pentru supraviețuire, iar zeci de mii de oameni se prezintă de bunăvoie la centrele de recrutare pentru a se înrola, adesea conștienți de relatările înfiorătoare despre cum s-a schimbat viața pe teritoriul deținut de Rusia. Dar interviurile cu ucrainenii în vârstă de recrutare sugerează că mulți sunt mai puțin dornici să lupte pentru un guvern militar și național care este văzut ca fiind plin de corupție și incompetență.
La stația de metrou de la Universitatea din Kiev, Maksim, un tânăr de 20 de ani rezident din Kiev, care a vorbit cu condiția ca numele său să nu fie folosit pentru a discuta probleme sensibile, a spus că se așteaptă că va servi probabil după ce va termina studiile universitare de inginerie.

Dar nu este dornic să-și riște viața în armată, având în vedere poveștile pe care le-a auzit de la prietenii din rânduri despre pregătirea insuficientă și corupția endemică, cum ar fi plata de mită ofițerilor pentru a primi concediu.

„Este un subiect extrem de dificil”, a spus Andriy Zagorodnyuk, fost ministru ucrainean al apărării. (…) Acum, guvernul trebuie să se adapteze pentru a răspunde nevoilor imediate și pe termen lung ale armatei, asigurându-se totodată că povara este împărțită mai echitabil de toți.
(…)

Șase adolescenți, cu vârste între 13 și 15 ani, au fost condamnați în Franța pentru decapitarea unui profesor în 2020

Posted in adolescenti, DECAPITARI, Franta, PARIS by saccsiv on decembrie 10, 2023

Sursa: https://ziare.com/franta/franta-proces-condamnare-decapitare-profesor-samuel-paty-1840660

Șase adolescenți condamnați în Franța pentru decapitarea unui profesor în 2020

Samuel Paty le arătase elevilor caricaturi ale profetului Mahomed în timpul unui curs despre libertatea de exprimare

Șase adolescenți au fost condamnați în legătură cu evenimentele care au dus la decapitarea profesorului lor Samuel Paty în 2020, într-un caz care a îngrozit Franța.

Una dintre ele, o fată de 13 ani la acea vreme, a fost condamnată pentru acuzații false. Alți cinci, care aveau vârste cuprinse între 14 și 15 ani, au fost găsiți vinovați de conspirație criminală cu intenția de a provoca violență, scrie The Guardian.

Paty, un profesor de istorie în vârstă de 47 de ani, a fost înjunghiat și apoi decapitat în apropierea liceului său din Conflans-Sainte-Honorine, o suburbie a Parisului, de către Abdoullakh Anzorov, un tânăr radicalizat de 18 ani care a sosit în Franța la vârsta de șase ani împreună cu părinții săi ceceni și care primise azil.

Anzorov, care a fost ulterior împușcat mortal la fața locului de către poliție, l-a ucis pe Paty după ce pe rețelele de socializare s-au răspândit mesaje potrivit cărora profesorul ar fi arătat clasei sale caricaturi cu profetul Mahomed din revista satirică Charlie Hebdo.

Paty a folosit revista ca parte a unui curs de etică pentru a discuta despre legile privind libertatea de exprimare în Franța. Cu câteva săptămâni înainte de curs, Charlie Hebdo a republicat caricaturile. Revista publicase pentru prima dată imaginile în 2012. În 2015, bărbați înarmați radicalizați au luat cu asalt biroul său din Paris, ucigând 11 persoane în interior și un ofițer de poliție în exterior, în cadrul unor atacuri teroriste coordonate care au dus, de asemenea, la uciderea unui al doilea ofițer de poliție și la uciderea a patru ostatici într-un supermarket cușer.

Fata, care a fost considerată ca fiind în centrul evenimentelor, a fost găsită vinovată de acuzații false și comentarii calomnioase. Ea a fost condamnată la 18 luni de închisoare cu suspendare.

Ea a spus în mod greșit că Paty le-a cerut elevilor musulmani să se identifice și să părăsească sala de clasă înainte de a arăta caricaturile. Ulterior, ea le-a spus anchetatorilor că nu a fost în clasă în acea zi. Paty nu le-a cerut copiilor să plece, ci le-a spus că pot să se întoarcă dacă se simt jigniți de caricaturile prezentate.

Cinci dintre adolescenții judecați, care aveau vârste cuprinse între 14 și 15 ani la momentul uciderii lui Paty, au fost găsiți vinovați de conspirație criminală cu intenția de a provoca violență.

Ei au fost găsiți vinovați că au ajutat la indicarea lui Paty lui Anzorov atunci când acesta a întrebat cine era profesorul. Ei au declarat că nu s-au gândit niciodată că acest lucru va duce la uciderea lui Paty. Patru dintre ei au fost condamnați cu suspendare.

Unul dintre ei, care îi arătase inițial lui Anzorov cine era Paty, a fost condamnat la șase luni de închisoare, pe care ar trebui să le poată executa sub supraveghere electronică.

Celor cărora li s-a dat o pedeapsă cu suspendare li s-a cerut să rămână la școală sau la un loc de muncă pe durata perioadei de suspendare, cu controale regulate.

Adolescenții au fost judecați cu ușile închise de tribunalul pentru minori, fără prezența presei.

Opt adulți vor fi judecați în alt proces anul viitor la o instanță penală specială în acest caz, inclusiv tatăl fetei de 13 ani, acuzat că a postat videoclipuri pe rețelele de socializare care îndemnau la mobilizare împotriva profesorului, precum și un activist care este acuzat că l-a ajutat să difuzeze mesaje care îl nominalizau pe Paty.

La început, Virginie Le Roy, o avocată care îi reprezintă pe părinții lui Paty și pe una dintre surorile sale, declarase că familia Paty consideră că procesul adolescenților este crucial.

„Rolul minorilor a fost fundamental în succesiunea de evenimente care au dus la asasinarea lui Paty”, declarase Le Roy pentru AFP.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Criminali minori. Atat de minori, ca in unele tari nici nu raspund penal…

 

Proteste în toată lumea după ce SUA și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca o rezoluție ONU pentru un armistițiu în Gaza

Posted in EVREI, GAZA, ISRAEL, Marea Britanie, ONU, PALESTINA, palestinieni, proteste, SUA by saccsiv on decembrie 10, 2023

Sursa: https://observatornews.ro/extern/proteste-in-toata-lumea-dupa-ce-sua-siau-folosit-dreptul-de-veto-pentru-a-bloca-o-rezolutie-onu-pentru-un-armistitiu-in-gaza-cum-siau-explicat-americanii-gestul-553540.html

Lumea întreagă fierbe după ce Statele Unite şi-au folosit dreptul de veto pentru a bloca rezoluţia ONU care cerea armistiţiu în Fâşia Gaza. Protestatarii au ieşit, însă, cu miile pe străzile marilor oraşe. La Londra, bulevardele au fost pline de demonstranţi cu pancarte care cereau încheierea războiului Israel – Hamas. Alte mitinguri au avut loc şi în Dubai, unde are loc summitul mondial pentru climă.

Statele Unite au respins vineri o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care cerea o „încetare a focului umanitară imediată” în Fâşia Gaza, solicitată cu hotărâre de către secretarul general al organizaţiei cu sediul la New York, Antonio Guterres, informează AFP.

Rezoluţia elaborată de Emiratele Arabe Unite şi susţinută de aproape 100 de ţări, a primit 13 voturi pentru, un vot împotrivă (Statele Unite) şi o abţinere (Regatul Unit). Proiectul de rezoluţie a fost pregătit după invocarea fără precedent de către Antonio Guterres, miercuri, a articolului 99 din Carta Naţiunilor Unite, ce îi permite secretarului general să atragă atenţia Consiliului asupra unei chestiuni care „ar putea pune în pericol menţinerea păcii şi a securităţii internaţionale”.

Statele Unite, aliate ale Israelului, şi-au repetat vineri ostilitatea faţă de o încetare a focului.„Nu sprijinim apelurile pentru o încetare imediată a focului”, a insistat adjunctul ambasadorului american, Robert Wood.„Aceasta nu ar face decât să planteze seminţele unui viitor război, pentru că Hamas nu îşi doreşte o pace de durată”, a adăugat el, deplângând, de asemenea, lipsa de condamnare a atacurilor Hamas din 7 octombrie, un „eşec moral”.

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a estimat că „adevărata cale către pace este doar sprijinirea misiunii Israelului, în niciun caz un apel la încetarea focului”.

Situația din Fâșia Gaza, catastrofală

Proiectul de rezoluţie, subliniind „situaţia catastrofală din Fâşia Gaza”, a cerut „o încetare imediată a focului umanitar”. Textul foarte scurt a cerut, de asemenea, protecţia civililor, eliberarea „imediată şi necondiţionată” a tuturor ostaticilor şi „asigurarea accesului umanitar”.

Făcând presiuni asupra membrilor Consiliului, Antonio Guterres şi-a justificat vineri dimineaţa invocarea articolului 99 subliniind încă o dată riscul „prăbuşirii totale a ordinii publice” în Fâşia Gaza.

De la începutul războiului, acesta este al cincilea proiect de rezoluţie respins de Consiliu.

„Inacţiunea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi vetourile statelor membre, în special ale Statelor Unite, le fac complice la masacrul în curs”, a acuzat Medici fără Frontiere într-un comunicat de presă.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a cerut vineri Consiliului de Securitate să pună capăt „războiului brutal” din Fâşia Gaza, unde peste 17.400 de palestinieni au fost ucişi în două luni de război cu Israelul.”Solicităm Consiliului de Securitate, comunităţii internaţionale şi tuturor ţărilor din întreaga lume să pună capăt acestui război brutal şi să salveze Fâşia Gaza înainte de a fi prea târziu”, a declarat biroul de presă al Hamas într-un comunicat.

Criza moderna de personalitate si maretia exemplului Sfantului Alexandru Nevski

Posted in IISUS HRISTOS, RUSIA by saccsiv on decembrie 10, 2023

Orthodox Christianity: THE MODERN PERSONALITY CRISIS AND THE GREATNESS OF THE EXAMPLE OF ST. ALEXANDER NEVSKY

CRIZA MODERNĂ DE PERSONALITATE ȘI MĂREȚIA EXEMPLULUI SFÂNTULUI ALEXANDRU NEVSKI

De Protopop Alexandru Zelenenko, 06 Decembrie 2023, Orthodox Christianity

Evenimentele din ultimii ani au arătat că am pierdut enorm de multe. Am uitat cum să trăim în conformitate cu legile strămoșilor noștri, în spirit creștin – așa cum ne poruncește Dumnezeu și cum ne învață Sfânta Biserică. Am pierdut vechile temelii și continuitatea modului de viață tradițional, pe care trebuie să le refacem dacă nu vrem degradare și degenerare spirituală și morală. Printre numeroasele sarcini cu care se confruntă astăzi societatea rusă, cea mai importantă este restaurarea memoriei istorice a poporului, a credinței ortodoxe și a valorilor, idealurilor, orientărilor morale, tradițiilor naționale cu caracter popular în viața publică, familială și în educația copiilor, care sunt asociate cu credința.

Principala problemă a Rusiei de astăzi este educarea tinerei generații. Această prioritate este recunoscută de către profesori, părinți, Biserică, personalități publice și guvernamentale; însă există foarte, foarte puține măsuri salutare și eficiente din cauza lipsei de unanimitate în rândul adulților care sunt chemați să ofere o educație decentă.

(more…)

Tagged with: ,

Tămăduirea femeii gârbove

Posted in IISUS HRISTOS by saccsiv on decembrie 10, 2023

Ev. Luca XIII, 10-17:

  1. Şi învăţa Iisus într-una din sinagogi sâmbăta. 
  2. Şi iată o femeie care avea de optsprezece ani un duh de neputinţă şi care era gârbovă, de nu putea să se ridice în sus nicidecum; 
  3. Iar Iisus, văzând-o, a chemat-o şi i-a zis: Femeie, eşti dezlegată de neputinţa ta. 
  4. Şi Şi-a pus mâinile asupra ei, şi ea îndată s-a îndreptat şi slăvea pe Dumnezeu. 
  5. Iar mai-marele sinagogii, mâniindu-se că Iisus a vindecat-o sâmbăta, răspunzând, zicea mulţimii: Şase zile sunt în care trebuie să se lucreze; venind deci într-acestea, vindecaţi-vă, dar nu în ziua sâmbetei! 
  6. Iar Domnul i-a răspuns şi a zis: Făţarnicilor! Fiecare dintre voi nu dezleagă, oare, sâmbăta boul său, sau asinul de la iesle, şi nu-l duce să-l adape? 
  7. Dar aceasta, fiică a lui Avraam fiind, pe care a legat-o satana, iată de optsprezece ani, nu se cuvenea, oare, să fie dezlegată de legătura aceasta, în ziua sâmbetei? 
  8. Şi zicând El acestea, s-au ruşinat toţi care erau împotriva Lui, şi toată mulţimea se bucura de faptele strălucite săvârşite de El. 

Cititi va rog si predica parintelui Nicolae Steinhardt.