SACCSIV – blog ortodox

Criminali minori. Atat de minori, ca in unele tari nici nu raspund penal…

Posted in adolescenti, copii, OMOR by saccsiv on martie 26, 2023

Cu doua saptamani in urma, in Germania, doua fete de 12 si 13 ani au ucis o colega de aceeasi varsta iar zilele acestea, in Romania, doi copii de 9 si 10 ani si un adolescent de 15 ani au ucis un batran pentru o bicicleta…

Observator: „Pentru noi, lumea s-a oprit”. Cum a fost chinuită și ucisă fetița de 12 ani de colegele de clasă, în Germania. Arma crimei ar fi fost o pilă de unghii

Dezvăluiri șocante despre crima care a șocat Germania în urmă cu mai bine de o săptămână, când o fetiță de 12 ani a fost găsită moartă, înjunghiată, într-o pădure din Freudenberg, lângă Köln. Potrivit unor surse din poliție, citate de publicația britanică Daily Mail, autoritățile știu acum mai multe detalii despre fapta îngrozitoare și despre modul în care au acționat cele două colege de clasă ale victimei au curmat viața prietenei lorAtenție, informații cu puternic impact emoțional!

Părinții fetiței ucise Luise Frisch, în vârstă de 12 ani, au adus un omagiu emoționant fiicei lor, omorâtă fără milă de două colege de clasă într-o crimă care a șocat opinia publică germană.

Micuța Luise a fost găsită moartă pe 19 martie, duminică după-amiază, într-o zonă împădurită din orașul Freudenberg. Fetița dispăruse cu o zi în urmă, după ce se întâlnise cu cele două colege de clasă, pentru a se juca. A fost de fapt un pretext folosit de Luisa Halberstadt, în vârstă de 13 ani, și Anna-Marie Hoffmann, de 12 ani, pentru a atrage pe biata fată într-o capcană mortală.

„Nu există cuvinte pentru a exprima inimaginabilul. Pentru noi, lumea s-a oprit. Tristețea nu o poți vedea sau auzi, o poți simți doar”, se arată în necrologul publicat de familia copilei într-un ziar local. În partea de sus, o fotografie Luisei cu datele sale de naștere și de deces este o reamintire a cât de tragic și nedrept a fost scurtată viața fetiței.

Filmul crimei care a șocat Germania: Fetița de 12 ani ar fi fost ucisă cu o pilă de unghii

Potrivit unor surse din poliție, citate de Daily Mail, autoritățile știu acum mai multe detalii despre cum acționat minorele care au curmat viața prietenei lor. Fetele și-au înjunghiat victima de 32 de ori cu un obiect ascuțit care nu a fost încă identificat, dar despre care polițiștii cred că cel mai probabil a fost o pilă de unghii. „Actul în sine a fost teribil. Ofițerii cu experiență care au fost implicați în multe cazuri de omucidere au rămas șocați de crimă. Nu numai de vârsta victimei, ci și de vârsta suspecților. Arma crimei nu a fost încă găsită și, deși inițial am crezut că ar putea fi un cuțit, acum bănuim că ar putea fi o pilă de unghii”, a declarat o sursă din anchetă pentru tabloidul britanic.

După ce au înjunghiat-o, au împins-o într-o râpă, unde au abandonat-o. La un moment dat, în timpul atacului, copilei i-a fost pusă pe cap o pungă de plastic. Atunci, una dintre agresoare i-a spus celeilalte să „o lovească cu o piatră sau va ajunge și ea să zacă precum colega lor”.

Anchetatorii se tem că Luise ar fi putut încă în viață când a fost împinsă în râpa din pădure și că ar fi putut muri mai târziu, din cauza rănilor și a temperaturilor extrem de scăzute, un gând înfiorător având în vedere durerea prelungită pe care a suferit-o. Se crede că cele două minore au condus-o pe Luise spre „capcana morții” printr-un tunel dezafectat, care duce din satul Hohenheim în pădure.

Motivul din spatele atacului odios

Din cauza vârstei, niciuna dintre cele două fete, care și-au mărturisit faptele criminale, nu poate fi judecată conform legii germane. Deocamdată, motivul din spatele crimei odioase – fără precedent în Germania din cazua vârstei autorilor și a victimei – rămâne necunoscut.

Există, totuși, rapoarte despre două scenarii posibile: unele informații sugerează o posibilă gelozie pentru un băiat, în timp ce altele vorbesc despre faptul că cele două agresoare au vrut să o pedepsească pentru că le-a pârât după ce ar fi hărțuit-o. Reamintim că suspectele de crimă au încărcat clipuri pe TikTok care le arătau dansând, la câteva ore după actul lor odios. Toate cele trei fete au urmat aceeași școală generală Esther-Bejarano și se cunoșteau de mulți ani, fiind catalogate de mulți drept „cele mai bune prietene”.l

 

Observator: Crimă pentru o bicicletă: Trei copii de 9, 10 şi 15 ani au omorât în bătaie un bătrân de 80 de ani şi l-au abandonat dezbrăcat într-o vie

Trei minori din localitatea Căldărăşti – Pogoanele, Buzău, în vârstă de 9, 10 respectiv 15 ani, sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce ar fi omorât un bărbat de 80 de ani. Voiau să îi fure o bicicletă.

Fapta ar fi avut loc pe 22 spre 23 martie, într-o zonă din extravilanul localităţii. Potrivit unor surse judiciare, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.

Crimă pentru furtul unei biciclete

Cei trei copii au fost identificaţi de poliţişti. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.

Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat pentru Agerpres că cei trei minori nu aveau antecedente.

„Sunt în legătură cu autorităţile care instrumentează cazul şi vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecţie pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toţi din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor”, a precizat asistentul social de la Primăria Pogoanele.

Pe parcursul zilei de vineri, autorităţile au efectuat necropsia, iar sâmbătă procurorii care instrumentează cazul vor urma să facă audieri.

 

Comentariu saccsiv:

Asadar, acesti criminali nu raspund penal nici in Germania si nici in Romania, exceptie facand cel de 15 ani, pentru ca in tara noastra, conform https://www.juridice.ro/492767/individualizarea-sanctiunilor-penale-cazul-infractorilor-minori.html

Potrivit art. 27 C. pen., „nu este imputabilă fapta prevăzută de legea penală săvârșită de un minor, care la data comiterii acesteia nu îndeplinea condițiile legale pentru a răspunde penal”, iar în temeiul art. 113 alin. (1) C. pen., „minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal”.

În ipoteza în care un minor cu vârsta sub 14 ani a săvârșit o faptă prevăzută de legea penală, procurorul, în faza de urmărire penală, va dispune clasarea, iar instanța, în faza de judecată, va dispune achitarea.

Cum e in alte tari? Iata ce putem citi in articolul Un adolescent a mărturisit că a omorât o fetiță de 10 ani, însă din cauza Codului penal din China nu va fi acuzat din 1 noiembrie 2019 pe DIGI 24:

Cazul unei crime din China a ridicat semne de întrebare asupra Codului penal, după ce s-a anunțat că suspectul nu poate fi pus sub acuzare, informează CNN.

O fetiță de 10 ani a fost ucisă de un adolescent de 13 ani, în orașul Dalian, iar cazul a pornit dezbateri aprinse privind vârsta de la care tinerii pot fi puși sub acuzare.

Sub Codul Penal din China, tinerii între 14 și 18 ani pot fi puși sub acuzare în cazul infracțiunilor grave, precum crimă, viol, trafic de droguri, jaf sau incendiere. Cei pe 18 ani pot fi puși sub acuzare pentru orice infracțiune. Totuși, cei sub 14 ani nu pot fi puși sub acuzare și pedepsiți. Aceștia sunt lăsați în grija părinților sau, foarte rar, sunt trimiși la o școală de corecție, potrivit lui Michelle Miao, expert în codul penal la Universitatea chineză din Hong Kong.

Corpul fetiței a fost găsit pe 20 octombrie, în apropierea casei sale, chiar de către părinții săi. Ancheta poliției l-a indicat vinovat pe un băiat de 13 ani, care a și mărturisit fapta.

Poliția a anunțat că băiatul nu va fi acuzat pentru că are sub 14 ani și nu a atins vârsta de la care răspunde legal pentru faptele sale. Acestă doctrină legală, denumită doli incapax, care înseamnă în latină incapabil de intenție criminală, are ca scop evitarea caondamnării unui copil precum un adult, pentru că se presupune că nu are maturitatea necesară ca să aprecieze gravitatea faptelor sale.

În cazul de față, băiatul de 13 ani a fost trimis trei ani într-o centru de reabilitare pentru minori. Potrivit lui Michelle Miao, pedeapsa este relativ dură, pentru că este o formă de detenție.

Prin stabilirea pragului responsabilității criminale la 14 ani, legea din China este mai protectivă cu drepturile infractorilor tineri. În majoritatea statelor din Europa, responsabilitatea începe între 12 și 16 ani, cu excepția Angliei, Țării Galilor, Irlandei de Nord și Elveției, unde aceasta începe la 10 ani.

În SUA, responsabilitatea criminală variază între 6 și 19 ani, în funcție de stat. În India este 7 ani, iar în unele state din Africa este 8 ani.

Însă în multe dintre țările de mai sus un copil va fi judecat ca un infractor doar dacă a dovedit că este suficient de matur să înțeleagă ce s-a întâmplat și dacă dă dovadă de discernământ.

În alte cazuri asemănătoare din China, petrecute recent, doi copii sub 14 ani și-au și-au ucis mamele. Unul a fost trimis acasă alături de un supraveghetor, iar celălalt s-a întors la școală în 9 zile. Într-un alt caz din decembrie 2018, un băiat de 13 ani și-a ucis părinții, însă a scăpat nepedepsit, potrivit presei chineze.

 

Comentariu saccsiv:

Dar poate cel mai celebru caz este al fetei de 12 ani din Canada (foto jos), ce avea un iubit de 23 de ani, si isi ucide familia:

https://en.wikipedia.org/wiki/Richardson_family_murders

Jasmine Richardson (12 ani) si iubitul ei Jeremy Steinke (23 ani). Foto: https://allthatsinteresting.com/jasmine-richardson

 

Tagged with: , , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ioansperling said, on martie 26, 2023 at 3:22 pm

  Satanismul ia avânt!

  Apreciază

 2. Clement said, on martie 26, 2023 at 8:06 pm

  Sa ne gandim la copiii romani.
  Cauzele sint multiple: frustrarea, lipsa afectiunii familiei, absenta unei calauze duhovnicesti, a sprijinului pedagogic in scoala.
  Familia si comunitatea trebuie sa isi dea seama ca au o responsabilitate in ce s-a intamplat.
  Preotul, rudele, profesorii trebuie sa se intrebe daca nu cumva au trecut indiferenti pe langa niste adolescenti care la varsta copilariei aveau nevoie de sprijin.
  Daca pedeapsa se va face cu blandete si fermitate, copiii il vor cunoaste pe Dumnezeu si caindu-se de faptele abominabile, vor putea deveni ei insisi buni pedagogi .
  Sa speram ca la nivelul fiecarei comunitati parohiale oamenii vor intelege ca trebuie sa isi asume destinele tinerilor si vor face tot ce este posibil pentru a impiedica consumul de alcool, droguri si accesul la materiale pornografice.

  Apreciază

 3. Ciprian-Ionut Panait said, on martie 27, 2023 at 7:31 am

  Dar ce criminal mai raspunde pentru faptele lor de cand cu UE? Criminalii au in inchisoare mai multe drepturi decat iamenii cinstiti

  Apreciază

 4. praf si cenusa said, on martie 27, 2023 at 8:50 am

  Copiii mici din ziua de astazi nu mai au de unde sa-si primeasca modelarea mintii si a inimii prin exemple. Multi dintre ei au fost facuti din motive de-a prinde o persoana care are bani, de-a desparti o familie pentru a o reface dupa dorinta altei femei, fara frica de Dumnezeu, iar foarte multi nascuti in familii asa zis, normale, au fost parasiti definitiv in grija unor batrani bolnavi, satui de viata amarata pe acest pamant, pentru niste BANI, care sa se transforme in cateva ziduri, o masina sau o valiza de toale! Apropierea dumnezeiasca fata de copilul care a luat fiinta prin voia Lui Dumnezeu in interiorul tau, grija, iubirea si mila pentru el , care ar trebui sa le ai pana in clipa cand pleci de aici, au disparut. De ce? Pentru lepadarea de Dumnezeu si caderea in ispitele celui rau: mandria, egoismul, dragostea de bani, curvia, competitia adunarii de lucruri in aceasta viata. Am urmarit aseara documentarul acelui polonez ,,the eyes of the devil„. Cu greu m-am putut uita si cu lacrimi amare cum nu mi-au cazut niciodata din ochi, neputand sa discern cum o femeie care isi are fiica inlauntrul ei o uraste si o vinde ori pentru pedofilie, ori pentru piese de schimb (organe). Oare cate femei sunt la fel ca ea? Sodoma si Gomora au fost nimica lucru pe langa ce avem in lumea actuala, unde nu se vede nici o sansa de vindecare a umanitatii. In urma ce ceva ani as fi simtit ura pentru acesti monstri cu chip de om – acum simt o mila care-mi cuprinde toata fiinta. Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant! Treime Sfanta slava Tie!

  Apreciază

 5. […] Criminali minori. Atat de minori, ca in unele tari nici nu raspund penal… […]

  Apreciază

 6. […] Criminali minori. Atat de minori, ca in unele tari nici nu raspund penal… […]

  Apreciază

 7. […] Criminali minori. Atat de minori, ca in unele tari nici nu raspund penal… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: