SACCSIV – blog ortodox

Washington Post: Ucraina se chinuie să găsească luptători deoarece mulți sunt mai puțin dornici să lupte pentru un guvern militar și național care este văzut ca fiind plin de corupție și incompetență

Posted in CORUPTIE, razboi, RUSIA, Ucraina, Washington Post by saccsiv on decembrie 10, 2023

Cotidianul: WP: ucrainenii caută luptători

Ucraina se chinuie să găsească luptători scriu jurnaliștii de la Washington Post într-un amplu articol dedicat războiului de la nord de România.

Jurnaliștii scriu că „la scurt timp după invazia Rusiei din februarie 2022, Ucraina și-a întărit apărarea frontierei în apropierea acestui sat de munte din Carpați.

Dar patrulele suplimentare și rolele de garduri de sârmă ghimpată desfășurate într-o zonă de munte aflată de-a lungul graniței cu România sunt menite să țină oamenii în ele – în special bărbații eligibili pentru proiect care doresc să fugă din țară.

Pe măsură ce Ucraina se apropie de al treilea an de război, acești oameni sunt necesari mai mult ca niciodată. Liderii încă pledează pentru mai multe arme și muniții din partea Statelor Unite și a Europei – chiar dacă semnele de sprijin slab în rândul acelor aliați sugerează că Ucraina ar putea fi nevoită să facă mai mult pentru a se înarma. Dar chiar mai mult decât gloanțe, Ucraina are nevoie de luptători, ceea ce duce la căutarea unor noi modalități de mobilizare a populației și la măsuri mai puternice.

În urma invaziei pe scară largă a Rusiei, bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani li s-a interzis să părăsească țara. Mulți ocolesc serviciul militar prin echivalentul unor dizabilități medicale, amânări de facultate sau obligații familiale. Un tată cu trei sau mai mulți copii este scutit, la fel ca și cei care au membri ai familiei care servesc deja în armată.

Unii dintre cei care caută să evadeze angajează ghizi care să-i conducă prin munți. Alții fac singuri călătoria riscantă. Unul dintre ei, un bărbat de 46 de ani care s-a rătăcit luna trecută, a suferit degerături severe și a murit la scurt timp după ce a fost găsit. Cel puțin 25 de bărbați s-au înecat în timp ce traversau râul Tisa, care desparte Ucraina de România.

Dar cea mai comună cale de evacuare a fost punctele de trecere majore a frontierei. Mulți se bazează pe documente false pentru a ieși din țară. Alții au recurs la scheme mai elaborate, chiar disperate.

Bărbații s-au strecurat în compartimente secrete în vehicule, s-au dat drept membri ai clerului și s-au îmbrăcat în femei pentru a se strecura pe lângă punctele de trecere a frontierei, a declarat Andriy Demchenko, un purtător de cuvânt la sediul Serviciului de Grăniceri de Stat. Un angajat al unei companii de transport de marfă a primit plăți pentru a înscrie unii bărbați în vârstă de recrutare ca șoferi de camion care apoi au trecut granița cu Polonia. Un tânăr de 20 de ani a încheiat o căsătorie falsă cu o rudă cu dizabilități și a încercat să iasă din țară ca îngrijitor al ei. „Nu mai sunt surprins de nimic”, a spus Demchenko.

Președintele Volodymyr Zelensky, însuși, a recunoscut că există o problemă. „Toată lumea din Ucraina înțelege că sunt necesare schimbări în acest domeniu”, a spus săptămâna trecută, adăugând că problema depășește cifrele brute și include condițiile actuale și termenii de serviciu.

Pregătiți pentru termen lung

Nevoia de mai multe trupe vine pe măsură ce Ucraina se pregătește pentru un război lung. Situația țării a devenit mai precară după ce o contraofensivă majoră a stagnat, națiunile Uniunii Europene nu și-au îndeplinit angajamentul pentru obuze de artilerie, iar Congresul a șovăit cu privire la promisiunea președintelui Biden de mai mult ajutor.

În același timp, Rusia, un inamic mai mare și mai puternic, și-a recăpătat echilibrul după eșecuri timpurii. Economia sa a fost rezistentă în fața sancțiunilor și s-a mutat pe o poziție de război, iar armata sa a primit arme de la Iran și Coreea de Nord.

Kremlinul, având o populație de peste trei ori mai mare decât cea a Ucrainei, a chemat de două ori trupe suplimentare de la invazie. Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei să adauge aproape 170.000, ducând numărul total de trupe ruse la aproximativ 1,32 milioane.

Într-un război de uzură, ucrainenii se tem că timpul este de partea lui Putin.

„Sincer, avem nevoie de mai mulți soldați. Personalul militar profesionist se epuizează”, a declarat Dolphin, liderul echipei de asalt a Brigăzii 68, discutând luna trecută despre starea îngrozitoare de la un post de comandă din estul Ucrainei. El poate fi identificat doar prin indicativul său de apel, în conformitate cu protocolul militar ucrainean. El a spus că prea mulți civili par mulțumiți să lase luptele în seama soldaților „profesioniști” ca el.

Ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat recent, într-un forum european de securitate, că Ucraina are 1 milion de oameni în serviciul militar, inclusiv 800.000 în forțele armate. Dar bilanțul a fost uluitor, oficialii americani de securitate estimand mult mai devreme în acest an că Ucraina a suferit peste 124.500 de victime, inclusiv peste 15.500 de morți în acțiune.

Pierderea credinței în lideri

Ucrainenii rămân uniți în ceea ce mulți consideră o luptă pentru supraviețuire, iar zeci de mii de oameni se prezintă de bunăvoie la centrele de recrutare pentru a se înrola, adesea conștienți de relatările înfiorătoare despre cum s-a schimbat viața pe teritoriul deținut de Rusia. Dar interviurile cu ucrainenii în vârstă de recrutare sugerează că mulți sunt mai puțin dornici să lupte pentru un guvern militar și național care este văzut ca fiind plin de corupție și incompetență.
La stația de metrou de la Universitatea din Kiev, Maksim, un tânăr de 20 de ani rezident din Kiev, care a vorbit cu condiția ca numele său să nu fie folosit pentru a discuta probleme sensibile, a spus că se așteaptă că va servi probabil după ce va termina studiile universitare de inginerie.

Dar nu este dornic să-și riște viața în armată, având în vedere poveștile pe care le-a auzit de la prietenii din rânduri despre pregătirea insuficientă și corupția endemică, cum ar fi plata de mită ofițerilor pentru a primi concediu.

„Este un subiect extrem de dificil”, a spus Andriy Zagorodnyuk, fost ministru ucrainean al apărării. (…) Acum, guvernul trebuie să se adapteze pentru a răspunde nevoilor imediate și pe termen lung ale armatei, asigurându-se totodată că povara este împărțită mai echitabil de toți.
(…)

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on decembrie 11, 2023 at 7:50 am

    https://t.me/DanDiaconu/3497

    Apreciază

  2. Stefan said, on decembrie 11, 2023 at 12:38 pm

    Regimul antihrist din SUA implantează cipuri la piele sub pretextul detectării bolilor.

    Așa cum ne-au obișnuit cu codurile de bare,care conțin numărul fiarei 666, și nu se mai scandalizează nimeni, la fel vor face și cu cipurile implantate sub piele, în corp, în sânge etc. Știrea care a făcut înconjurul internetului, ca o mare salvare pentru unii, este că oamenii de știință de la Pentagon, care lucrează în interiorul unei unități secrete înființate la punctul culminant al Războiului Rece, au creat un microcip pentru a fi introdus sub piele. Se spune că acesta va detecta infecția COVID-19.
    Iată că sub pretextul protejării de un virus care a înspăimântat pe mulți, sub motivația că este pentru sănătatea oamenilor, cei ce pregătesc calea lui antihrist, lansează pas cu pas device-uri care să obișnuiască oamenii cu acceptarea peceții.
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0cg3698fTSjG1DwPUgZmWCWqno5d2tVAgS1DT7XeMxvUsBFSPRzknYTkvARMrpC4Rl&id=61554021276260

    Apreciază

  3. tomotan said, on decembrie 11, 2023 at 1:09 pm

    sunt sute de mii de morti … un carnagiu la cateva sute de km de noi ; evident ca nu vor si nici nu au de ce sa lupte ; impinsi in razboi de satanisti, sarmanii

    Apreciat de 2 persoane

  4. […] Washington Post: Ucraina se chinuie să găsească luptători deoarece mulți sunt mai puțin dornic… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.