SACCSIV – blog ortodox

Categoria „NE-AU SPUS-O”… / Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României: „Identitatea electronică este practic certificatul de naştere al fiecăruia dintre noi în mediul electronic”

Posted in Romania by saccsiv on noiembrie 1, 2023

Sursa: https://financiarul.ro/ultimele-stiri/in-noua-identitate-electronica-se-face-primul-pas-in-disparitia-dosarului-cu-sina/

Un pas important spre o identitate digitală a fiecărui român, alături de creşterea accesibilităţii serviciilor de ghişeu unic, semnătura digitală sau acces la orice document sunt doar câteva dintre schimbările din viaţa noastră pe care le vom putea resimţi cât de curând.

Toate aceste soluţii, alături de subiectul marelui proiect al cloud-ului guvernamental, au fost discutate la conferinţa Digitalizarea României – Proiect de ţară, organizată de Antena 3 CNN prin proiectul România Inteligentă.

Digitalizarea este o mare oportunitate pentru România. Ne aflăm într-un moment de răscruce, decisiv pentru dezvoltare, spun autorităţile. Ghiseul.ro a fost primul pas.

Identitatea digitală, cunoscută drept RoAid, este următoarea etapă.

În opnia sa, „Identitatea electronică este practic certificatul de naştere al fiecăruia dintre noi în mediul electronic. Acesta va aduce un avantaj enorm şi o siguranţă, şi o încredere a cetăţeanului în sistemele publice. El se va conecta şi este conectat astăzi la principalele sisteme şi vom duce o luptă pentru a aduce cât mai multe sisteme. Practic, este un prim pas către ceea ce ne dorim noi. Să dispară dosarul cu şină”, a declarat Cristian Dragoş Vlad, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR).

În prezent, pentru cloud-ul guvernamental, cea mai mare investiţie în digitalizarea statului cu bani din PNRR se fac progrese. Proiectul urmează să se unească într-o arhitectură informatică.

Astfel, „Cloud-ul guvernamental reduce costuri, în sensul infrastructurilor şi a management-ului, dar îţi aduce o oporunitate de a avea cele mai noi tehnologii”, a mai explicat şeful ADR.

Finalizarea acestor proiecte ar însemna un avantaj pentru români

În viziunea sa, „Trei elemente. Unu: timp mai puţin în relaţia cu statul, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru antreprenori. Doi: mult mai simplu totul. Un singur punct de acces, o singură interfaţă, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice atunci când relaţionează cu statul român. Şi trei: viitor. România, un hub regional atât în digitalizarea serviciilor publice, cât şi în inovare şi noi tehnologii. Şi avem în sensul ăsta un potenţial uriaş. Depinde de noi toţi cum vom transforma acest potenţial şi acest statement în fapte”, a declarat Bogdan Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Însă observatorii independenţi socotesc că sunt şi câteva bariere în îndeplinirea ţintelor.

În afirmaţiile sale, „Mediul rural rămâne cumva în afară şi faptul că avem biblioteci digitale ajută parţial, dar nu complet. Apoi, reforma administrativă promisă mereu, dar care nu s-a întâmplat, spun doar atât: transformarea digitală nu va fi completă până nu va fi însoţită de o transformare a culturii organizaţionale care se cheamă aparatul administrativ din România”, a precizat Radu Puchiu, director ASPEN Institute.

Arhivarea ar putea fi o altă problemă.

Însă, „Ce facem cu toate aceste informaţii pe care le mutăm în digital, în cloud, într-o lege care nu mai are nicio legătură cu ce se întâmplă astăzi?”, a mai declarat Radu Puchiu.

Dezbaterile au loc cu ocazia lansării reuniunii board-ului Consiliului Naţional pentru Transformare Digitală.

Sursa: http://www.antena3.ro

 

Comentariu saccsiv:

Asadar:

„Identitatea electronică este practic certificatul de naştere al fiecăruia dintre noi în mediul electronic”

Adica este inca un pas spre Semnul Fiarei. Restul e bla, bla, bla…

Cititi va rog si:

Proiect de lege MAI: Fara pasapoarte temporare pe motive religiose, doar pasapoarte biometrice / ATENTIE: Temeiul Biblic al neacceptarii prelevarii elementelor de identificare biometrica pentru documentele de identitate cu cip

Cu INDARJIRE spre SEMNUL FIAREI: Din 1 noiembrie 2023 limitarea platilor cash

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ghost Rider said, on noiembrie 1, 2023 at 2:11 pm

    Pentru prima data îmi doresc din tot sufletul o furtună solară/magnetică/de oricare, și să cadă multe zile Tot ce-i net, Tot!!! Așa, vor vedea pe propria piele și tembelii cu „progresu'” în bot ce înseamnă să nu ai nici un chior în buzunar, și să nu poți cumpăra cap de ață, cu cardu’ plin de bani în buzunar!!! Oh,Așa Ceva i-ar trezi sigur!!! Tare mult îmi doresc asta!!!!

    Apreciază

  2. geo said, on noiembrie 1, 2023 at 2:23 pm

    …pana la primul black-out sau vor ramane fara bani sa plateasca oficiile de gazduire ale lui bilgheț…

    Apreciază

  3. vaivoua said, on noiembrie 1, 2023 at 4:36 pm

    ASPEN Institute – CIA, Mossad, Rockefeller Foundation
    https://www.aspeninstitute.org/news/aspen-security-forum-releases-2022-speakers/

    Apreciază

  4. Apa trece, pietrele rămân said, on noiembrie 1, 2023 at 6:02 pm

    Mâine e ultima zi in care se pot trimite opinii in legătură cu acest proiect de lege.

    Din 24 oct 2023 timp de 10 zile proiectul de lege prin care s-ar vrea anularea dreptului de a refuza pașapoartele biometrice din considerente de conștiință este in perioada de ”transparenta decizionala”. Daca nu sunteti de acord cu aceasta propunere va puteti exprima opiniile la adresa de email
    dgj_transparenta@mai.gov.ro

    Mai jos este anuntul oficial:
    https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/

    Publicat în data de – 24.10.2023 – 09:32

    Proiectul Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate […]

    Proiect lege (descarcă fişier în format ‘pdf’)

    Expunere de motive (descarcă fişier în format ‘pdf’)

    Tabel comparativ (descarcă fişier în format ‘pdf’)

    Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului, pe adresa de e-mail: dgj_transparenta@mai.gov.ro

    Apreciază

  5. un roman said, on noiembrie 1, 2023 at 6:29 pm

    Imi aduc aminte de un troc stupid: aur contra oglinzi (aprox sec. al XV-lea, prin America de Sud)… Cam asa si cu identitatea digitala: imi vand identitatea pentru niste proiectii? Cine sunt cei care-mi folosesc numele, CV-ul meu, metehnele mele, aspiratiile mele? Cine i-a mandatat?… Este un atac grav la libertatea si persoana mea! Unde este GDPR-ul mult promovat? Pentru noi, toti: daca tot e pe marca, o solutie ar fi sa ne branduim persoana (OSIM), si sa cerem drept de autor pentru orice procesare in bazele de date. Nimic fara acceptul nostru… Ne prostesc ca pe noi: daca tzine, tzine… Ca la vax, iti zic in fatza: „Tu ti-ai dat acceptul, cu semnatura”. Noi stim ca suntem ai Lui Dumnezeu, rascumparati (eliberati). Astia cine-s? Pentru cine lucreaza? Vorbind pe limba lor: mare-i gradina Domnului, si multi sar gardul (afara)… cu poarta deschisa!

    Apreciază

    • Ghost Rider said, on noiembrie 1, 2023 at 7:59 pm

      Dacă acceptăm ID, Nu-ți face nici o problemă: iute-iute Nu vei mai avea, nici metehne, nici aspirații, nici dorințe, nici libertate…”Nu veți poseda Nimic, și veți fi fericiți”, nu tre’ uitat gîndacu'(Schwab înseamnă gîndac…) și mai ales spre ce Tinde el:sclavia Absolută!! Încet-încet,pas cu pas,ni se impune cîte una mai ceva ca alta _ pe principiul fierberii lente a broaștei…

      Apreciază

    • Dr. Badass said, on noiembrie 2, 2023 at 4:31 pm

      ” Pentru noi, toti: daca tot e pe marca, o solutie ar fi sa ne branduim persoana (OSIM), si sa cerem drept de autor pentru orice procesare in bazele de date. Nimic fara acceptul nostru…”.
      Din anii 1600, când în Anglia a fost dată legea că toți oamenii sunt pierduți pe mare… A fost prima variantă, cea de dosar cu șină.
      Odată cu introducerea actelor de identitate ( după războiul civil american când persoana juridică a primit aceleași drepturi ca oamenii vii prin lege) oamenii sunt declarați pierduți pe mare…
      Certificatul de naștere este confirmarea că bebelușul este pierdut pe mare și în numele lui este creată o persoană juridică ( strawman sau omul de paie) care este în grija statului până la 18 ani.
      După 18ani când din punct de vedere legal omul este considerat matur și responsabil de faptele sale, dacă informațiile sunt ascunse și nu știe cum să dovedească că este viu și nu mai este pierdut pe mare atunci rămâne în continuare în grija statului.
      Întrebarea este care persoane au nevoie de îngrijire permanență pentru că nu se descurcă singure?
      Iar statul consideră toți oamenii că nu se pot descurca singuri și trebuie să rămână în grija statului.
      Acum suntem în perioada ” dosarului cu șină”, dar se vrea trecerea la 2.0 prin transformarea sistemului și trecerea la spațiul virtual unde este mult mai ușor de aplicat metode de control.
      Dacă te uiți la buletin, tot numele este scris cu litere de tipar, același lucru cu numele scrise în cimitir, ceea ce arată persoane moarte, nu în viață.
      Dacă oamenii sunt pierduți pe mare… unde se aplică legea amiralitatii, de aceea documentele se completează cu cerneală albastră ( ca referire indirectă la culoarea mării și că se află sub legea amiralitatii), deși oamenii trăiesc pe pământ și în mod normal scrisul este cu cerneală neagră.
      Pentru mulți ceea ce am scris este o aiureala fără sens.
      Însă când vezi în monitorul oficial că este apărută legea 28 /1990 care declară că România este o corporație, atunci încep să capete sens.
      În Matrix, după ce a luat pastila roșie, a fost nevoie de o bucată de vreme ca să înțeleagă și să se adapteze la noua realitate.
      Informații de genu I-ți pune mintea la grea încercare și este nevoie de timp și o gândire logică să pui cap la cap toate astea. Pentru cei care dacă deschid o carte capătă o durere de cap și nu vor să citească nici măcar o pagina, sunt cei așteptați în ” minunata lume nouă”.

      Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.