SACCSIV – blog ortodox

CEDO a respins contestația făcută de Guvern în cauza Buhuceanu și alții vs România

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26562012-romania-obligata-recunoasca-familiile-formate-din-persoane-acelasi-sex-cedo-respins-contestatia-guvernului-roman.htm

În luna august, statul român a atacat la Camera Superioară decizia CEDO din 23 mai care obligă România să recunoască prin lege și să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de același sex care vor să devină oficial o familie. Ministerul Afacerilor Externe este instituţia care exercită, în numele Guvernului, prerogativele de agent guvernamental în faţa CEDO.

Marea Cameră a CEDO a respins însă solicitarea României de rejudecare a cauzei, conform site-ului CEDO.

[…]

Precedentul Rusia

În ianuarie 2023, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) s-a pronunțat referitor la un caz care vizează refuzul Rusiei de a oferi protecție legală familiilor formate din persoane de același sex. CEDO a hotărât că Rusia a încălcat articolele 8 (protecția vieții private) și 14 (combaterea discriminării) din Convenție, fiind o decizie fără precedent.

În acest caz a fost vorba despre șase persoane (trei cupluri) care și-au depus dosarele pentru căsătorie la trei birouri diferite din Moscova și Griazi. Pentru că toate aceste cereri au fost respinse, solicitanții au reclamat deciziile la CEDO în temeiul încălcării articolului 8 și 14 din Convenție.

Printre argumentele aduse de către Rusia, pentru a justifica nerecunoașterea parteneriatelor între persoane de același sex, se numără faptul că o societate conservatoare, precum cea din Rusia, nu ar fi pregătită pentru așa ceva.

Cum lucrurile sunt asemănătoare în România, unde Codul Civil recunoaște doar căsătoria dintre un bărbat și o femeie, cu toate că Constituția recunoaște „căsătoria dintre soți”, Iustina Ionescu, avocată de drepturile omului din cadrul Asociației Accept, care apără drepturile persoanelor LGBTI, a explicat atunci ce afecte ar putea avea pentru țara noastră decizia CEDO împotriva Rusiei.

[…]

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on septembrie 27, 2023 at 8:56 pm

    Ascultarea de lege este interzisă atunci când aceasta încarcă Legea lui Dumnezeu!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Ania said, on septembrie 28, 2023 at 5:16 pm

    Eu nu stiu ce exista din punct de vedere legal in UE in acest sens si ce drepturi au ceea ce in acceptiunea legii e familie LGBT.
    Insa lasand legislatia CE si raportandu-ne strict la ceea ce a lasat Dumnezeu, creindu-i pe Adam si Eva…nu exista familii intre persoane de acelasi sex. Nu este posibil sa existe. Familia se intemeiaza pe credinta, dragoste intre barbat si femeie si ca rod al iubirii lor se nasc si copii, care sunt crescuti, invatati, educati pentru a fi oameni de credinta sidemni in societate. Lucrurile acestea nu se pot realiza intre doi barbati sau intre doua femei. Iubirea, cum e lasata de la Dumnezeu nu are cum sa se dezvolte intre doi barbati, de exemplu. In plus ei nu pot face copii, nu au cum. Toate nebuniile acestea moderne cu „cauta mama surogat” nu sunt in regula. E valabil si pentru doua femei una va fi mama, dar unde e tatal. Nu are cum tata sa fie a doua mama. Nu exista asa ceva…nici cu adoptii… Nici macar nu poti sa spui ca acei copii au fost abandonati, sunt in orfelinate si trebuie dati, nu. Sunt copii luati cu forta de la parintii lorsi dati la de astia. Mai mult, chiar daca, sa zicem ar fi din institutii tot ar fi o problema, pentru ca acei copii ar avea vieti foarte grele, ar trai niste traume foarte mari. In primul rand ca la ei nu exista adevarata iubire, e doar pasiune fizica la suprafata, desfrau, plus ca ei se schimba intre ei o data la 3-5 ani. Copilul vede toate astea si ramane cu sechele, asta in cazuri fericite, dar sunt astfel de „perechi” destul de multe in care pedofilia este prezenta, deci acei copii sunt abuzati. Or sa vina multi si orsa zica „eee, sunt mai bune familiile normale in care tata bea si o bate pe mama?”. Serios, mi s-a intamplat de multe ori ca asta sa fie raspunsul standard. Da, sunt si familii in care se intampla si astfel de lucruri, nu spun ca sunt inexistente, dar nu sunt definitia etalon a familiei crestine, a familiei normale, sunt exceptii. Ganditi-va ca intre persoane de acelasi sex violentele sunt de obicei mai multe si mult mai mari, pentru ca iubirea e inexistenta, ea nu este posibila. Da, sunt copii care au crescut cu astfel de persoane si la varsta adulta le-a fost foarte greu sa isi faca ei familii; multi nu au reusit, din pacate…sunt oameni traumatizati si ceea ce e si mai trist e ca se promoveaza astfel de anomalii.
    Ei spun ca trebuie protejate, dar ce sa protejezi? Ce protejeze, ca nici nu ai ce?

    Apreciază

  3. Apa trece, pietrele rămân said, on septembrie 28, 2023 at 8:55 pm

    Bine, dar noi suntem o țară ortodoxă. Ar trebui să se audă glasul ortodocșilor până peste mări și țări. De unde șubrezenia asta sa ni se ceară să acceptăm o lege a păcatului? Vom răspunde în fața lui Dumnezeu pentru tot ce greșim, chiar și prin tăcere…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.