SACCSIV – blog ortodox

La ONU, presedintele Iranului s-a intalnit cu evrei antisionisti

Posted in EVREI, IRAN, ISIS, ISRAEL, ONU, SIONISM, SUA by saccsiv on septembrie 26, 2023

Global Research: Iran’s President Ebrahim Raisi Meets Members of Neturei Karat, a Pro-palestinian Jewish Anti-Zionist Organization

Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a avut întrevederi cu membri ai Neturei Karta, o organizație evreiască antisionistă pro-palestiniană

Mass-media din SUA a ignorat aceste întrevederi.

De Timothy Alexander Guzman, 24 Septembrie 2023, Global Research

Mass-media din SUA a ales să ignore o întâlnire care a avut loc la recenta Adunare Generală a Națiunilor Unite (UNGA) a liderilor mondiali între președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și o organizație ultraortodoxă de evrei antisioniști, numită Neturei Karta.

În mod evident, întâlnirea nu a fost în niciun fel demnă de a fi mediatizată de niciuna dintre principalele rețele media cu sediul în Statele Unite, dar mai multe rețele media israeliene au acoperit povestea, inclusiv The Jerusalem Post, care a publicat ceea ce Raisi a spus în cadrul întâlnirii, și anume că Iranul nu are nicio problemă cu poporul evreu sau cu credința sa:

„Am auzit că avem aici evrei antisioniști și acesta este un lucru minunat”, a declarat Raisi.

„Reiterăm întotdeauna faptul că nu avem niciun fel de problemă cu credința evreiască, cu Tora, iar în Iran, evreii au libertatea de religie. Singura noastră problemă este cu sioniștii.”

Raisi aplică aceleași standarde sioniștilor precum a procedat cu teroriștii susținuți de SUA, cunoscuți sub numele de Statul Islamic din Irak și Siria (ISIS), în tot Orientul Mijlociu, subliniind că este ‘împotriva opresiunii’, indiferent dacă aceasta vine din partea evreilor, creștinilor sau musulmanilor.

„De aceea nu i-am recunoscut niciodată pe membrii ISIS ca fiind musulmani”, a continuat Raisi.

„Astăzi, sioniștii doresc să discrediteze credința evreiască, dar noi facem o distincție clară între sionism și credința evreiască, iar activitatea dumneavoastră în care anunțați că ‘suntem evrei, dar suntem împotriva sioniștilor’ este un lucru demn de laudă.”

Raisi și guvernul iranian au știut dintotdeauna că crearea Statului Islamic (ISIS) a fost finanțată, înarmată și antrenată de SUA și de aliații săi din Orientul Mijlociu, inclusiv Arabia Saudită, Qatar, Israel și, într-o anumită măsură, Turcia, de ceva timp. Profesorul Tim Anderson, lector superior de economie politică la Universitatea din Sydney, a explicat modul în care a fost creat Statul Islamic și de ce Siria a fost o țintă a instituțiilor politice americane și israeliene, în cartea sa intitulată ‘The Dirty War on Syria: Washington, Regime Change and Resistance’ (Războiul Murdar din Siria: Washington, Schimbarea Regimului și Rezistența) a spus că totul a început cu ‘armate proxy de islamiști, înarmate de aliații regionali ai SUA (în principal Arabia Saudită, Qatar și Turcia), care s-au infiltrat într-o mișcare de reformă politică și au atacat poliția și civilii. Aceștia aruncă vina pe guvern și declanșează o insurecție, urmărind răsturnarea guvernului sirian și a statului său secular-pluralist’.

Anderson a mai spus că acest lucru face parte dintr-o agendă pe termen lung pentru crearea unui nou Orient Mijlociu. Trebuie să adăugăm, de asemenea, că această agendă poate ajuta Israelul să-și extindă teritoriul în acest proces, pe măsură ce țările arabe devin haotice în mijlocul acestor războaie sponsorizate de SUA și conduse de Statul Islamic:

„Acest lucru urmează ambiției declarate în mod deschis de SUA de a crea un Nou Orient Mijlociu, subordonând fiecare țară din regiune, prin reformă, dezarmare unilaterală sau răsturnare directă. Siria a fost următoarea la rând, după Afganistan, Irak și Libia.”

„Mulți teroriști proveneau din zone de război precum Irak și Libia și, în unele cazuri, mulți au fost recrutați din țări care sunt aliați apropiați ai Washingtonului, precum Arabia Saudită și Qatar. În Siria, armatele proxy ar proveni din forțele combinate ale Frăției Musulmane și ale fanaticilor wahhabi din Arabia Saudită. În ciuda luptelor ocazionale pentru putere dintre aceste grupuri și sponsorii lor, acestea împărtășesc în mare parte aceeași ideologie salafistă, opunându-se regimurilor seculare sau naționaliste și căutând instituirea unui stat religios.”

Comunitatea evreiască din Iran

Membrii neidentificați ai Neturei Karta i-au mai spus lui Raisi că ‘am constatat că de-a lungul istoriei Republicii Islamice Iran, autoritățile iraniene au respectat și protejat comunitatea evreiască până în prezent, iar dumneavoastră nu faceți decât să distingeți că sionismul nu are nimic de-a face cu religia, iar ocupația este inacceptabilă’. Evreii din Iran spun că se simt în siguranță și respectați, ‘guvernul iranian permite miilor de evrei să se închine în pace și să își continue asocierea cu țara fondată în urmă cu mai mult de 2.500 de ani’.

Nejat Golshirazi, rabin al unei sinagogi locale, a declarat că ‘avem toate facilitățile de care avem nevoie pentru ritualurile noastre și ne putem spune rugăciunile foarte liber. Nu avem niciodată probleme. Pot chiar să vă spun că, în multe cazuri, suntem mai respectați decât musulmanii’.

În prezent, există diverse estimări care variază între 9.000 și 15.000 sau mai mulți evrei care trăiesc în Iran. Înainte de revoluția islamică din 1979, în Iran trăia o populație mai numeroasă de evrei, însă mulți au plecat de teama represaliilor pentru că erau evrei.

Fundația pentru Studii Avansate de Cultură Sefardă a susținut că:

„Înainte de revoluție, evreii erau bine reprezentați în rândul elitei de afaceri din Iran, ocupând posturi-cheie în industria petrolieră, în sectorul bancar și juridic, precum și în bazarul tradițional. Valul de sentimente anti-israeliene care a cuprins Iranul în timpul revoluției, precum și confiscările pe scară largă de averi private, au făcut ca mii de evrei mai înstăriți să fugă în Statele Unite sau în Israel. Cei rămași au trăit cu frica pogromurilor, sau a masacrelor.”

Așadar, noua ambianță a băgat frica în mulți evrei, care au decis să se mute în Israel sau în Statele Unite.

„Dar Khomeini s-a întâlnit cu comunitatea evreiască la întoarcerea sa din exil la Paris și a emis o fatwa prin care a decretat că evreii trebuie protejați. Edicte similare protejează, de asemenea, minoritatea creștină din Iran.”

În Iranul de astăzi, evreii persani trăiesc încă în Iran, ceea ce înfurie conducerea Israelului și pe susținătorii săi pro-sioniști. De fapt, s-a raportat că, în anul 2007, ‘evreii din Iran au făcut un jurământ de loialitate prin care să nu primească ofertele în bani menite să îi încurajeze să se mute în Israel, inamicul de moarte al conducătorilor săi islamici’. Fapt care s-a lăsat cu repercusiuni:

Stimulentele – variind de la 5.000 de lire sterline de persoană la 30.000 de lire sterline pentru familii – au fost oferite dintr-un fond special creat de evrei expatriați bogați, în încercarea de a determina o migrație în masă către Israel din rândul comunității evreiești iraniene, care numără 25.000 de membri. Ofertele au fost făcute cu binecuvântarea oficială a Israelului și s-au adăugat la pachetele obișnuite pe care statul le oferă evreilor care emigrează din diaspora. Cu toate acestea, Societatea Evreilor Iranieni a respins aceste oferte ca fiind ‘ispite politice imature’ și a declarat că identitatea lor națională nu este de vânzare.

„Identitatea evreilor iranieni nu poate fi tranzacționată pentru nicio sumă de bani”, a declarat societatea într-un comunicat.

„Evreii iranieni se numără printre cei mai vechi iranieni. Evreii iranieni își iubesc identitatea iraniană și cultura lor, așa că amenințările și această ispită politică imatură nu își vor atinge scopul de a șterge identitatea evreilor iranieni.”

Este evident că clasa politică americană, mass-media mainstream, AIPAC și creștin-sioniștii din centura biblică din sudul SUA nu vor niciodată să se spună adevărul despre evreii care trăiesc în Iran, deoarece Iranul este pe lista cu Afganistan, Irak, Liban, Libia, Yemen și Siria pentru schimbarea și distrugerea regimului, deoarece clasa politică americană și europeană și cel mai apropiat aliat al lor, Israelul, vor să transforme Iranul într-un alt Irak.

Cu toate acestea, situația pentru conducerea Israelului devine puțin mai complicată, deoarece este foarte probabil ca ei să nu dorească ca evreii iranieni să fie uciși sau răniți în cazul în care decid să meargă mai departe cu un atac militar nesăbuit care poate fi înarmat cu un focos nuclear în interiorul Iranului, ceea ce va însemna nu doar să aibă sânge persan pe mâini, ci și sângele fraților lor evrei.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Deputat israelian: liderii sioniști au refuzat să aprobe planurile de salvare a evreilor de la Holocaust

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on septembrie 27, 2023 at 6:51 am

    Apreciază

  2. Radu Humor said, on septembrie 27, 2023 at 7:47 pm

    Capitalismul a murit. Cine i-a luat locul?

    ”În 1993, când încercam să-i conectez computerul la internetul aflat în perioada sa de tinerețe, tata mi-a pus o întrenare: ”Acum că computerele pot să comunice între ele, această rețea ne va împiedica pentru totdeauna să îndepărtăm capitalismul? Sau ar putea să fie călcâiul lui Ahile al capitalismului?”. Trecuseră câtiva ani de la prăbușirea comunismului sovietic și începuse declinul social-democrației. Dispărea amenințarea la adresa capitalismului generată de o clasă muncitoare organizată. Oare internetul poate să atace capitalismul așa cum proletariatul nu a reușit să o facă?”, se întreabă economistul Yanis Varoufakis, fost ministru de Finanțe al Greciei.

    ”Mi-a luat ani buni pentru a răspunde la întrebarea tatălui meu. Am făcut-o sub forma cărții ”Tehnofeudalismul: lucrul care a ucis capitalismul”. În acest volum, susțin că preferințele noastre sunt modelate nu de oferta pieței, ci de o rețea de mașinării – ceea ce eu numesc „capitalul cloud”. Spre exemplu, Alexa, asistentul personal inteligent al companiei Amazon, este un portal spre un sistem totalitar centralizat specializat în generarea preferințelor și a satisfacției. La început, acest program ne învață să dictăm ce anume dorim. Apoi, el ne vinde ceea ce dorim, scurtcircuitând însă piața clasică. Apoi, ne face să susținem această mașinărie care modifică comportamentul prestând o muncă neplătită: postăm recenzii și dăm note produselor. În cele din urma, toate acestea aduc profituri uriașe capitaliștilor care se bazează pe capitalul cloud, de regulă 40% din prețul de vânzare. Acesta nu este capitalism. Bine ați venit în tehnofeudalism.

    Frica oamenilor de propriile lor creații tehnologice este veche. Toate cărțile și filmele pe această temă au un moment de „singularitate”: momentul în care mașina sau rețeaua de mașini devine conștientă; apoi, scenariul este că mașinile se uită la noi, creatorii lor, decid că nu suntem buni și vor să ne lichideze sau sa ne înrobească.

    În timp ce ne delectăm cu aceste povești, ignorăm un pericol real. Mașini precum Alexa sau programele care mimează conversația umana, cum este ChatGPT, sunt departe de ”singularitatea” amintită mai sus. Pretind că sunt conștiente, însă nu sunt. De fapt, puțin contează că sunt niște prelungiri ale unor rețele uriașe de date care simulează inteligența. Nu contează nici că inventatorii lor au căutat doar profitul, nu subjugarea omenirii Ceea ce contează este că aceste mașini exercită o putere inimaginabilă asupra a ceea ce facem, și exercită această putere în numele unui număr extrem de mic de oameni cât se poate de reali.

    Aceasta este o versiune a ”singularității”, pentru că este momentul în care ceva inventat de ”noi” devine independent și mai puternic decât noi și ajunge să ne controleze. De la începutul revoluției industriale și până acum, am încercat să dăm viață mașinilor; de la motoarele cu aburi și până la motoarele de căutare virtuale, aceste mașini ne-au făcut să ne simțim, în cuvintele lui Marx, ”vrăjitorul care nu mai poate să controleze forța lumilor subpământene pe care le-a invocat”.

    În nucleul tezei mele stă o ironie: lucrul care a ucis capitalismul este capitalul însuși. Nu capitalul pe care îl știm de la începuturile erei industriale, ci o formă nouă a capitalului, mutația care apărut în ultimele doua decenii, mult mai puternică decât predecesorul lui, un soi de virus care își ucide gazda. Această mutație – capitalul cloud – a distrus cei doi piloni ai capitalismului: piețele și profitul.

    Piețele și profitul există în continuare și sunt peste tot în tehnofeudalismul actual, însă nu mai sunt în centrul sistemului nostru economic și social, au fost împinse la periferie și înlocuite. Piețele, creuzetul capitalismului, au fost înlocuite de platformele digitale, care seamănă cu niște piețe însă nu sunt. Ele sunt mai degrabă niște feude. Profitul, motorul capitalismului, a fost înlocuit de predecesorul său feudal – renta. Este vorba despre renta pe care trebuie să o plătești pentru a avea acces la aceste platforme (feude).

    Adevărata putere în lumea de azi nu este a deținătorilor capitalului tradițional – mașinării, clădiri, căi ferate, rețele de telefonie, roboți industriali. Ei continuă să extragă profituri de la muncitori prin munca plătită, însă acești capitaliști nu mai dețin controlul așa cum o făceau până acum. Au devenit vasali în relație cu noua clasă de stăpâni feudali, proprietarii capitalului cloud. Cât ne privește pe noi, restul lumii, ne-am întors la statutul de șerbi, contribuind la îmbogățirea și acumularea de putere a noii clase prin munca noastră neplătită, asta pe lângă munca plătită pe care o prestăm atunci când avem șansa să găsim un asemenea loc de muncă.

    În lumea tehnofeudală, rolul individului liberal este aproape imposibil. Oamenii sunt prinși în rețelele capitalului digital care ne învață cum să le învățăm să ne controleze. Social-democrația este de neimaginat într-o lume în care proletariatul digital este redus la un automat, în timp ce restul lumii muncește în calitate de șerbi, fără a-și da seama că această muncă alimentează forma dominantă de capital. Oare asta înseamnă că nu ne vom mai putea recăpăta autonomia, libertatea? Firește că nu. Suntem condamnați. Pe de altă parte, nu mai exista nici cale de întoarcere la capitalism, pentru că nu putem ”dezinventa” inteligența artificială și nici nu ne putem revolta distrugând un capital pur virtual – capitalul cloud. Deci, ce va urma?

    Privatizarea a afectat întreaga bogăție materială din jurul nostru, iar capitalul cloud va ajunge să ne priveze de propriile noastre creiere. Pentru ca fiecare dintre noi să-și recapete proprietatea asupra minții trebuie să acționăm colectiv și să preluam proprietatea asupra capitalului cloud, nu să ne supunem stăpânilor feudali. Va fi al dracului de greu. Însă este singura cale de a transforma niște mașinării cloud din mijloace de modificare a comportamentului în mijloace de emancipare”.

    Apreciază

  3. rapceamihai said, on septembrie 27, 2023 at 11:38 pm

    SUA: CDC refuză să elibereze informații actualizate despre inflamația inimii după vaccinarea COVID
    https://www.gulf-insider.com/us-cdc-refuses-to-release-updated-information-on-post-covid-vaccination-heart-inflammation/

    Apreciază

  4. rapceamihai said, on septembrie 27, 2023 at 11:51 pm

    Apreciază

  5. […] La ONU, presedintele Iranului s-a intalnit cu evrei antisionisti […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.