SACCSIV – blog ortodox

Camera Reprezentanților SUA a aprobat o rezoluție fără caracter obligatoriu care spune că ANTISIONISMUL este ANTISEMITISM

Posted in antisemitism, Camera Reprezentantilor, EVREI, ISRAEL, SIONISM, SUA by saccsiv on decembrie 9, 2023

Marius Tuca: SUA: Camera Reprezentanților declară că „Antisionismul este antisemitism” într-o rezoluție

Camera Reprezentanților SUA a aprobat o rezoluție fără caracter obligatoriu care spune că antisionismul este antisemitism cu 311 voturi pentru si 14 voturi împotrivă. Nouăzeci și doi de democrați s-au abținut în timp ce 95 au susținut-o, scrie New York Times

Democrații din Camera Camerei au fost divizați marți în legătură cu o rezoluție care condamna creșterea antisemitismului în Statele Unite și în întreaga lume, mai mult de jumătate dintre aceștia refuzând să susțină o măsură care declară că „antisionismul este antisemitism”.

Rezoluția de denunțare a antisemitismului, elaborată de republicani, a fost adoptată cu 311 voturi pentru si 14 împotriva, atrăgând sprijinul tuturor, cu excepția unuia republican. Nouăzeci și doi de democrați au votat „prezent” – fără a lua o poziție pro sau împotriva măsurii – în timp ce 95 au susținut-o.

Aceasta a reflectat diviziunile profunde și tot mai mari în rândul democraților între cei care au oferit sprijin neechivoc pentru statul evreu și acțiunile sale și alții – în special din aripa progresistă a partidului – care au criticat politicile Israelului și conduita acestuia în războiul cu Hamas.

„În această rezoluție, cei care iubesc Israelul profund, dar critică unele dintre abordările sale politice ar putea fi considerați anti-sionişti”, a declarat reprezentantul Jerrold Nadler, democrat din New York și cel mai longeviv membru evreu al Camerei, într-un discurs. El s-a abținut de la vot. „Asta ar putea face ca fiecare evreu democrat membru al acestui organism, pentru că toți au criticat recent pachetul de reforme judiciare israeliene, de facto antisemit. Ar putea fi aceasta intenția autorului?”

Sionismul a început ca o mișcare de creare a unui stat evreiesc și, de la întemeierea Israelului, a fost definită ca ideologia politică de susținere a existenței continue a Israelului ca stat evreiesc.

Camera Reprezentanților a adoptat o serie de rezoluții în ultimele săptămâni pentru a declara solidaritatea cu Israelul, a denunța antisemitismul și a repudia acțiunile Hamas și ale susținătorilor săi, după atacul condus de Hamas din 7 octombrie, care a ucis peste 1.200 de persoane și a luat aproximativ 240 de persoane ostatice.

Reprezentantul David Kustoff, republican din Tennessee și autorul rezoluției, a respins sugestia că măsura sa este politică, acuzând în schimb că democrații au susținut opinii anti-evreiești.

„Am văzut membri ai acestui organism repetând retorică în mod flagrant antisemită și răspândind minciuni despre Israel și despre dreptul său de a exista”, a spus domnul Kustoff. „Permiteți-mi să fiu absolut clar, o astfel de ură nu are loc în holurile Congresului și nici în discursul nostru național.”

În ultimele săptămâni, republicanii și un număr de democrați au acuzat unii democrați de stânga că folosesc un limbaj antisemit. Luna trecută, Camera a cenzurat-o pe reprezentanta Rashida Tlaib, democrată din Michigan, pentru promovarea unui slogan pro-palestinian, „de la râu la mare”, care este văzut de mulți ca cerând distrugerea statului Israel.

Tlaib a negat că aceasta a fost intenția ei, apărând retorica ca un apel aspirațional pentru statul palestinian. De asemenea, ea a fost criticată de colegii săi pentru că l-a acuzat pe președintele Biden că sprijină un „genocid” în Fâșia Gaza.

Genocidul este definit în dreptul internațional ca o crimă cu intenția de a distruge un grup național, rasial, etnic sau religios. Oficialii israelieni au insistat că încearcă să vizeze Hamas, dând vina pe gruparea teroristă pentru orice daune colaterale. Unii oficiali ai drepturilor omului au pus la îndoială tactica Israelului, totuși, deoarece numărul morților civili a crescut, autoritățile sanitare din Gaza estimând că peste 15.500 au fost uciși.

Astfel de sentimente au fost reluate de protestatarii pro-palestinieni din marile orașe și din campusurile universitare, în timpul demonstrațiilor care au fost uneori punctate de voci care puneau sub semnul întrebării dreptul Israelului de a exista și de incidente care vizează studenții evrei.

Democrații care au pus sub semnul întrebării rezoluția au numit astfel de manifestări de sentiment anti-evreiesc inacceptabil, dar au spus că echivalarea întregului antisionism cu antisemitism a mers prea departe.

„Permiteți-mi să fiu clar fără echivoc: majoritatea antisionismului, în special în acest moment, are o problemă reală de antisemitism”, a spus domnul Nadler. „Dar nu putem spune în mod corect că unul este egal cu celălalt.”

Conform https://www.libertatea.ro/stiri/ce-inseamna-sionism-4712186:

[…]

În timp ce filozofiile fundamentale ale mișcării sioniste există de sute de ani, din punct de vedere istoric, sionismul modern a prins rădăcini pentru prima dată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Mai exact în anul 1897, atunci când a fost formulat pentru prima dată cu ocazia primului congres sionist, care a fost organizat în orașul elvețian Basel și care a fost prezidat de Theodor Herzl.
Mișcarea sionistă și-a găsit împlinirea în 1948, atunci când Israelul a fost recunoscut oficial ca stat și i s-a acordat suveranitate ca națiune în cadrul Palestinei, de către Națiunile Unite. Acesta este momentul în care, tehnic, mișcarea sionistă politică s-a sfârșit și a început ideologia sionismului și, în consecință, a devenit un subiect mult disputat. Unii ar spune că sionismul a devenit o motivație pentru rasism sau o reacție împotriva antisemitismului. Alții cred că sionismul, așa cum este în prezent, este patriotism evreu în stare pură.
[…]

În anul 1897, Theodor Herzl a organizat Primul Congres Sionist, care s-a întrunit la Basel, în Elveția. Acesta a format Organizația Mondială Sionistă și a devenit primul președinte al acesteia. Deși a murit în 1904, cu mai bine de patru decenii înainte ca David Ben-Gurion să proclame statul modern israelian, la data de 14 mai 1948, Herzl este adesea considerat drept părintele sionismului modern.
În 1917, ministrul britanic de externe de la acea vreme, Arthur James Balfour, i-a trimis o scrisoare baronului Nathaniel Mayer Rothschild, un bancher și politician britanic foarte bogat, lider proeminent al comunității evreiești britanice. În scurta depeșă, Balfour își exprima sprijinul guvernului britanic pentru înființarea unui stat evreiesc pe teritoriul de atunci Palestina.

Scrisoarea avea să fie publicată în presa locală o săptămână mai târziu, iar în cele din urmă a devenit cunoscută sub numele de „Declarația Balfour”. Textul a fost inclus ulerior în Mandatul pentru Palestina, care era un document emis în 1923 de către Liga Națiunilor, care a acordat Marii Britanii responsabilitatea de a stabili o patrie națională evreiască în Palestina care era controlată pe atunci de către britanici.
[…]

Cu toate acestea, unii critici spun că este o ideologie extremă, care îi discriminează pe non-evrei. Spre exemplu, conform legii israeliene din prin care evreii s-au întors acasă, adoptată în 1950, cei născuți în alte țări ale lumii pot deveni cetățeni israelieni, în timp ce altor persoane nu li se acordă acest privilegiu. În schimb, arabii și palestinienii care trăiesc în Israel și în țările din regiune, se opun sionismului. Mulți evrei care trăiesc în afara Israelului dezaprobă la rândul lor această mișcare deoarece ei nu cred că o patrie națională este esențială pentru religia lor. Deși această mișcare controversată continuă să se confrunte cu critici și provocări, nu se poate nega faptul că sionismul a consolidat cu succes populația evreiască din Israel.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

ISTORIE: Au fost terorism actiunile organizatiilor sioniste Hagana si Irgun si cele din tineretea viitorului prim ministru Menahem Beghin?

Peste 300 de evrei, ce cereau incetarea focului in Gaza, au fost arestati la Capitoliu

La ONU, presedintele Iranului s-a intalnit cu evrei antisionisti

Deputat israelian: liderii sioniști au refuzat să aprobe planurile de salvare a evreilor de la Holocaust

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alex-Cristian Rogojan said, on decembrie 9, 2023 at 2:15 pm

    Către Matei Vulcănescu partea I-a
    Răspuns apologetic lui Matei Vulcănescu.Partea I-a

    Apreciază

  2. Cosmin said, on decembrie 9, 2023 at 3:22 pm

    Evreii au nevoie de antisemitism pentru a-si implementa agenda. De aceea, veti vedea evrei facand afirmatii antisemite. Ei, aparent doar, s-au impartit in doua tabere, dand nastere unui razboi fals, unei polemici false, tocmai pentru a intretine „antisemitismul”.

    In realitate, nu veti vedea niciodata un evreu facand ani grei de temnita pentru antisemitism. Insasi etnia din care face parte il descalifica in a fi puscariabil. Nu acelasi lucru se poate vorbi despre neevrei, care tac cunoscand consecintele.

    HAMAS este o aripa radicala finantata de catre statul evreu pe motiv ca, cu acestia statul evreu poate negocia, sunt un partener mult mai maleabil decat aripa Fatah. Fiind finantati, pot fi controlati, iar la un momentat dat teleghidati sa initieze si declanseze eveninente sangeroase impotriva statului evreu, evenimente care pot argumenta represalii si implementarea de masuri care in conditii normale nu ar putea fi implementate. Cunoasteti cliseul? Aveti un deja-vu?

    Sunt atat de zelosi sa-si implementeze agenda, incat sunt dispusi chiar sa-si sacrifice proprii coetnici pentru a-si implementa puncte cheie din agenda.

    Daca veti face o radiografie a etniei din care fac parte majoritatea reprezentantilor din staful de conduce al SUA, cat si cel al UE, veti observa ca etnia covarsitor majoritara este cea evreiasca.
    Sa ne amintim de ceva similar: staful de conducere din subordinea lui Stalin.

    Priviti ce legi, ce interdictii, ce obligativitati se voteaza. In rest, bla bla si telenovele pentru plebe.

    Apreciază

    • Un roman said, on decembrie 9, 2023 at 10:56 pm

      Ioan 8,44: „Voi sunteti din tatal vostru Diavolul, si poftele tatalui vostru vreti sa le faceti. El de la’nceput a fost ucigator de oameni si nu a ramas întru adevar, pentru ca adevar nu este întru el.
      Când el graieste minciuna, dintr’ale lui graieste, fiindca el mincinos este, si tatal minciunii”… Cum sa fie iubit Hristos de catre cei vizati?

      Apreciat de 2 persoane

      • Cosmin said, on decembrie 10, 2023 at 2:11 pm

        @ Un roman

        In aceeasi ordine de idei:

        …si-au pus steaua lui Remfan(Moloch) pe steag…

        Iar sintagma „de la rau la mare nu apartine palestinienilor(filistenilor) ci evreilor, de aceea doua dungi albastre pe steag. Iar cine stapaneste intre ele, isi are pus semnul: steaua cu 6 varfuri, 6 unghiuri, 6 laturi, acestea din urma formand cubul lui Metatron, talisman folosit de regele Solomon cand a cazut in idolatrie.

        Apreciază

  3. Spaceman said, on decembrie 9, 2023 at 9:52 pm

    Așadar Jewish Voice for Peace – Vocea evreiască pentru pace (JVP) care se autodeclară cea mai mare organizație progresistă antisionistă din lume, în solidaritate cu lupta pentru libertate a poporului palestinian, o ‘mișcare intergenerațională a evreilor din SUA’, acum ar putea fi considerată o organizație antisemită de către Camera Reprezentanților SUA. Adică activismul stângii progresiste evreiești, care se luptă să dea o față umană comunismului, care luptă pentru pace și egalitate, pentru bunăstarea comunităților evreiești de pretutindeni, conform rezoluției Camerei Reprezentanților SUA ar putea fi antisemitism.

    Dintre valorile esențiale ale JVP:
    – Angajamente față de comunitățile evreiești

    „Ne organizăm poporul și ne opunem sionismului pentru că iubim evreii, spiritul evreiesc și iudaismul. Lupta noastră împotriva sionismului nu este doar un act de solidaritate cu palestinienii, ci și un angajament concret de a crea viitorul evreiesc pe care îl merităm cu toții. Luptăm pentru un iudaism și comunități evreiești înfloritoare, pentru o diversitate de culturi evreiești și pentru viitorul poporului evreu.”

    Antisemitism?

    Stânga progresistă evreiască ar vrea ca pretutindeni în lume poporul evreu să nu mai fie privit ca un monolit…

    Viziunea JVP – „La fel ca generațiile de evrei de stânga dinaintea noastră, luptăm pentru eliberarea tuturor oamenilor. Credem că, prin organizare, putem și vom desființa instituțiile și structurile care susțin nedreptatea și vom crea în locul lor ceva nou, vesel, frumos și care să susțină viața…”

    https://www.jewishvoiceforpeace.org/

    Unul dintre cei mai vocali activiști JVP este Benjamin Kersten, un student la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA).

    Conform unui articol din 20 octombrie 2023 apărut în publicația Los Angeles Public Press:

    „Noi afirmăm în mod categoric caracterul sacru al oricărei vieți și mulți din comunitatea noastră sunt îngrijorați pentru cunoscuții lor și la care țin, atât din Gaza cât și din alte părți ale Palestinei și din statul Israel”, a declarat Benjamin Kersten, care conduce filiala UCLA a Jewish Voices for Peace, un grup dedicat organizării cu palestinienii pentru obținerea libertății lor și ‘construirii iudaismului și evreității dincolo de sionism’.

    „Majoritatea politicienilor din SUA – atât republicani, cât și democrați – recunosc rareori diversitatea de opinii în rândul evreilor, calificând în schimb orice critică la adresa Israelului drept antisemită. Acest lucru este în contrast cu definiția de bază a antisemitismului dată de Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului, care include următoarea notă:
    „Manifestările pot include luarea în vizor a statului Israel, conceput ca o colectivitate evreiască. Cu toate acestea, criticile la adresa Israelului, similare cu cele aduse oricărei alte țări, nu pot fi considerate antisemite.”

    https://lapublicpress.org/2023/10/progressive-jewish-organizers-in-la-unite-around-palestinian-liberation/

    Benjamin Kersten apare și în Comunitatea Sholem, a evreilor seculari, progresiști:

    https://www.sholem.org/teachers/

    Benjamin Kersten a fost invitat recent la postul de televiziune Al Jazeera în emisiunea The Stream, în care pledează pentru cauza palestiniană (de la min. 11:35):

    https://www.aljazeera.com/program/the-stream/2023/12/7/how-have-communities-been-uniting-in-solidarity-with-palestinians

    Benjamin Kersten pledând pentru cauza palestiniană la Los Angeles pe 04 Noiembrie 2023:

    @mountain_rain_

    Jewish Voice for Peace (LA) member/leader Benjamin Kersten speaking at the ‘So-Cal Uprising’ Caravan (from Anaheim to LA) in Los Angeles, California November 4, 2023 #freepalestine

    ♬ original sound – mountain_rain_

    Benjamin Kersten, imagini preluate de pe contul său de instagram:

    https://www.instagram.com/bkqt/

    Activismul stângii progresiste evreiești este pur și simplu diabolic și n-are nicio treabă cu antisemitismul, ci cu jocul satanei cu pionii săi negri și albi.

    Apreciază

  4. geo said, on decembrie 11, 2023 at 1:17 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.