SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Oare chiar cu adevărat se luptă împotriva teroriștilor? Forțele de ocupație americane din Siria primesc noi arme pentru un viitor conflict cu forțele siriene și rusești

Posted in ARMA, ARMATA, IRAN, ISIS, ISRAEL, LIGA ARABA, PETROL, razboi, RUSIA, Siria, SUA, TERORISM, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on august 6, 2023

Global Research: Are They Really Fighting Terrorists? U.S. Occupation Forces in Syria Receive New Weapons for a Future Conflict with Syrian and Russian Forces

Oare chiar cu adevărat se luptă împotriva teroriștilor? Forțele de ocupație americane din Siria primesc noi arme pentru un viitor conflict cu forțele siriene și rusești

De Timothy Alexander Guzman, 04 August 2023, Global Research

La începutul lunii mai, Siria a fost primită din nou în Liga Arabă, o evoluție care a provocat cu siguranță furia instituțiilor americane și europene, astfel încât noile tensiuni dintre forțele de ocupație americane și alianța Rusia-Siria au escaladat destul de rapid în ultimele câteva luni.

Într-un articol publicat de Reuters, intitulat ‘Arab League readmits Syria as relations with Assad normalise’ (Liga Arabă readmite Siria, deoarece relațiile cu Assad se normalizează) se spune că ‘reintrarea Siriei nu înseamnă normalizarea relațiilor dintre țările arabe și Siria’, a declarat secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, reporterilor de la Cairo.

„Aceasta este o decizie independentă care trebuie să fie la îndemâna oricărei țări suverane.”

Guvernul sirian a cerut Ligii Arabe să dea dovadă de respect reciproc și, până în prezent, așa s-a întâmplat. Cu toate acestea, în spatele ușilor închise, mașinăria de război a Washingtonului plănuiește în continuare să îl înlăture pe președintele sirian Bashar al-Assad. Assad a încercat să pună capăt conflictului în curs de desfășurare, dar există o problemă principală, și anume forțele de ocupație americane care sunt staționate în diferite zone, printre care se numără și Al-Tanf, care se află în apropiere de granița dintre Siria, Irak și Iordania, și care poate fi folosit ca un centru de tranzit pentru a aduce teroriști nou echipați, inclusiv teroriști Takfiri care se află în zonele din apropierea provinciei Idlib din nord-vestul țării, în câmpurile petroliere estice al-Omar din Deir Ez-Zor pentru a fura, evident, cât mai mult petrol posibil și în zona rurală Hasaka din regiunea Al-Jazeera:

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că Washingtonul împărtășește obiectivele partenerilor arabi din Siria, inclusiv construirea securității și stabilității, însă rămâne ‘sceptic în ceea ce privește dorința lui Assad de a lua măsurile necesare pentru a rezolva criza siriană’.

Este evident faptul că guvernul SUA nu este mulțumit de rezultatul deciziei Ligii Arabe:

„Nu credem că Siria merită să fie readmisă în Liga Arabă în acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că ‘sancțiunile americane vor rămâne pe deplin în vigoare’.

Pe de altă parte, Rusia a aplaudat decizia, Maria Zakharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat că:

„Moscova salută acest pas mult așteptat, rezultatul logic al procesului, care a luat amploare, de readucere a Siriei în ‘familia arabă’.

Siria și partenerii săi din Liga Arabă pot coopera în domeniul politic și economic, ceea ce va fi în beneficiul tuturor părților. Este, de asemenea, un rezultat pozitiv pentru națiunile arabe care speră să se unească în sfârșit împotriva Alianței SUA-NATO și a Israelului, în Orientul Mijlociu.”

Cu toate acestea, există și alte probleme de rezolvat, inclusiv sancțiunile care afectează poporul sirian, impuse de SUA și Uniunea Europeană ca pedeapsă pentru sprijinul acordat președintelui lor, Bashar Al-Assad.

Sancțiunile dure impuse de Occident includ interzicerea importurilor de materiale de construcție și utilaje, atât de necesare pentru reconstruirea caselor, spitalelor, școlilor și podurilor care au fost distruse de Forțele de Apărare Israeliene (IDF) de-a lungul anilor.

Poporul sirian are nevoie să reconstruiască infrastructuri importante pentru a asigura apă potabilă de calitate. Proprietarii sirieni de întreprinderi mici și mijlocii nu pot importa bunuri sau utilaje utilizate în fabrici pentru a produce produse destinate consumului public. Pentru a înrăutăți situația, aceleași câmpuri petroliere pe care armata americană le ocupă, împiedică poporul sirian să primească petrol, ceea ce limitează utilizarea energiei, inclusiv a electricității, pentru casele lor, sau a combustibilului pentru mașinile lor. Cu alte cuvinte, ocupația ilegală a SUA a fost și este un dezastru pentru poporul sirian.

În ultimele câteva luni, s-au intensificat noi tensiuni între SUA și alianța Rusia-Siria. De fapt, SUA au trimis arme în baza sa militară din Hasaka. Potrivit Agenției Arabe Siriene de Știri (SANA):

„Ocupația americană aduce noi arme în bazele sale din zona rurală Hasaka.”

„Pentru a-și fortifica prezența ilegală pe teritoriul sirian, ocupația americană și-a intensificat mișcările, în special în regiunea al-Jazeera, încălcând legile și principiile internaționale, deoarece a adus în ultimele 24 de ore arme, muniții și echipamente logistice în bazele sale din zona rurală Hasaka.”

Se pare că armata americană se așteaptă la un conflict cu forțele ruse și siriene:

„Un convoi al ocupației format din 30 de cisterne de mari dimensiuni, păzite de vehicule blindate care ridicau steagul ocupației americane, și un altul aparținând miliției QSD asociate acesteia, provenind de pe teritoriul irakian, a intrat în orașul Al-Shadadi (60 km sud de Al-Hasakah) dinspre est, iar conținutul său a fost descărcat la baza de ocupație din oraș înainte de a se îndrepta spre orașul Hasakah prin intrarea vestică pe drumul Kharafi”, au declarat surse speciale pentru SANA.

Sursele au citat martori oculari aparținând miliției QSD (forțele democrate siriene), care au declarat că ‘încărcătura convoiului care a fost descărcată la bază includea arme medii avansate, inclusiv arme antiblindate, sisteme moderne de comunicații și de bruiaj, pe lângă cantități mari de muniție, inclusiv mai multe containere destinate sprijinirii miliției QSD’.

Armata SUA și Statul Islamic: Parteneri în criminalitate

În luna martie a anului trecut, generalul Mark Milley, din armata americană, a declarat că prezența trupelor americane în Siria ‘merită riscul’ de a lupta împotriva Statului Islamic, potrivit unui articol de propagandă al Reuters intitulat ‘Misiunea din Siria merită riscul, spune un general american de top după o vizită rară’, care a susținut că:

„Desfășurarea de aproape opt ani a SUA în Siria pentru a combate Statul Islamic încă merită riscul, a declarat sâmbătă cel mai înalt ofițer militar american, după o vizită rară și neanunțată la o bază prăfuită din nord-estul țării unde s-a întâlnit cu trupele americane.”

Milley a mers în Siria ‘pentru a evalua eforturile de prevenire a unei resurgențe a grupului militant și pentru a revizui măsurile de protecție a forțelor americane împotriva atacurilor, inclusiv de la dronele pilotate de milițiile susținute de Iran’.

Reuters a precizat că ‘oficialii americani spun că Statul Islamic ar putea încă să se regenereze și să devină o amenințare majoră’.

Sunt de acord cu această afirmație, dar problema este că armata americană este cea care va reînarma Statul Islamic și alte grupări teroriste, așa cum a făcut în trecut, pentru a crea un nou conflict într-un efort nesfârșit de a-l răsturna pe Bashar al-Assad:

În timp ce Statul Islamic este o umbră a grupării care stăpânea o treime din Siria și Irak într-un califat declarat în anul 2014, sute de luptători sunt încă adăpostiți în zone pustii unde nici coaliția condusă de SUA, nici armata siriană, cu sprijinul Rusiei și al milițiilor susținute de Iran, nu exercită un control deplin.

Milley a fost întrebat dacă misiunea merită riscul, iar răspunsul său a fost:

„Dacă credeți că acest lucru este important, atunci răspunsul este DA.

Acesta a continuat:

„Se întâmplă să cred că asta este important.”

Milley a menționat în mod convenabil ISIS ca fiind principala amenințare, dar realitatea este că se pregătesc pentru o viitoare escaladare cu guvernul sirian, Rusia, Hezbollah și principalul lor adversar, Iranul.

„Așadar, cred că o înfrângere durabilă a ISIS și continuarea susținerii prietenilor și aliaților noștri din regiune… cred că acestea sunt sarcini importante care pot fi îndeplinite”, a mai declarat Milley.

Pe 14 iulie, un canal de știri local din statul New York, WWNY, a publicat un reportaj intitulat ‘Soldații din cadrul celei de-a 2-a BCT părăsesc Fort Drum pentru Irak și Siria’, bazat pe desfășurarea echipei de luptă a Brigăzii a 2-a a Diviziei a 10-a de Munte în Siria și Irak pentru o perioadă de până la nouă luni, pentru a lupta împotriva reapariției ISIS:

„Soldații vor petrece următoarele nouă luni în Irak și Siria ca parte a Operațiunii Inherent Resolve, o operațiune militară în curs de desfășurare pentru a învinge Statul Islamic.”

Aceasta este o escaladare clară în curs de desfășurare. Se alătură altor peste 900 de soldați americani care în prezent fură petrol și gaze din Siria. Publicația The Syrian Observer, care este descrisă ca fiind ‘presa oficială a Siriei’ pentru ‘grupuri de opoziție, activiști și societatea civilă’, a scris articolul:

„HTS și SDF, Dialogul către o administrație civilă comună”, în care a menționat că:

„Forțele Democratice Siriene (SDF) susținute de SUA și infama organizație teroristă Hayat Tahrir al-Sham, care au avut mai multe întâlniri în ultimele luni pentru a discuta despre modul în care își vor unifica forțele pentru a face față armatelor siriană și rusă.”

„Discuțiile au explorat, de asemenea, posibilitatea de a stabili o administrație civilă comună între HTS și FDS. Acest lucru ar fi condiționat de obținerea de către HTS a controlului asupra zonelor deținute în prezent de Armata Națională Siriană. FDS a indicat că Statele Unite sprijină unificarea regiunilor de nord-est și de nord-vest ale Siriei.”

Forțele americane și rusești au înregistrat mai multe incidente în ultimele luni. Dronele americane care patrulau pe cerul sirian s-au confruntat în numeroase ocazii cu avioane de luptă rusești. Recent, The Associated Press a publicat:

„Un avion de vânătoare rusesc lovește o altă dronă americană deasupra Siriei, în al șaselea incident din această lună”, iar despre creșterea tensiunilor în spațiul aerian sirian:

„Un avion de luptă rusesc a tras rachete de semnalizare și a lovit miercuri o altă dronă americană deasupra spațiului aerian sirian, a anunțat Casa Albă, într-o serie continuă de manevre de hărțuire care au accentuat tensiunile dintre puterile mondiale.

Este al șaselea incident raportat în această lună și al doilea în ultimele 24 de ore, în care Statele Unite au declarat că avioanele de luptă rusești au zburat periculos de aproape de avioanele americane cu sau fără pilot, punând în pericol echipajele și avioanele și ridicând întrebări cu privire la ce ar putea fi necesar să facă SUA în replică.”

Aparent, SUA au decis deja ce trebuie făcut ca răspuns la zborul legal al Rusiei deasupra spațiului aerian sirian, și spun ‘legal’ deoarece Rusia este un aliat apropiat al Siriei și a fost invitată să ajute țara să lupte împotriva amenințărilor venite din partea SUA, Israelului și a celorlalți teroriști care le sunt lachei.

Este aceeași poveste veche și aceeași minciună veche a SUA și a aliaților săi, conform căreia SUA și aliații săi ar trebui să lupte împotriva teroriștilor într-o țară producătoare de petrol care se află în calea planurilor expansioniste ale Israelului. Dar realitatea este că Occidentul și Israelul s-au folosit de teroriști pentru a distruge Siria. Occidentul a numit întotdeauna conflictul din Siria o revoltă populară sau o revoluție împotriva maleficului Assad, în realitate însă este vorba despre distrugerea permanentă a Siriei și a restului Orientului Mijlociu, care va permite ‘Statului evreu al Israelului’ să devină singura așa-numită ‘democrație’ viabilă.

Scopul Occidentului este de a transforma Siria într-un alt Irak sau Libia, deoarece un Orient Mijlociu destabilizat este în beneficiul globaliștilor, care vor avea control asupra popoarelor arabe și a resurselor lor naturale. Acest lucru va permite, de asemenea, Israelului, care face parte din cabala globalistă, să fie puterea hegemonică de necontestat în regiune. Imaginați-vă doar acest scenariu, ar fi un coșmar absolut pentru lumea arabă, dar un vis devenit realitate pentru globaliști.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

OPINIE: Incendiile de vegetație din Siria folosite ca armă de război

Eforturile alianței SUA-NATO de răsturnare în Siria a președintelui Assad. O perspectivă istorică

Planul sioniștilor pentru Orientul Mijlociu

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on august 6, 2023 at 1:44 pm

    Apreciază

  2. cristian27070 said, on august 6, 2023 at 3:33 pm

    Romania distrusa, fara viitor … https://www.youtube.com/watch?v=ZRKePw9X5JM

    Apreciază

  3. C said, on august 6, 2023 at 5:39 pm

    În urma potopului oamenii s-au abătut iarăşi de la calea lui Dumnezeu şi se aşteptau iarăşi la alt potop. Pentru asta au început să zidească Turnul Babel (adică cetatea Babilonului). Aveau de gând s-o înalţe mai presus de norii cerului, ca să nu-i mai înece apa. Pentru nebunia lor, Dumnezeu le-a amestecat atunci limbile şi n-au putut isprăvi nimic.

    Lumea modernă de astăzi nu este mai brează decât cea de-atunci. Azi toţi oamenii cunosc că s-au depărtat de la Dumnezeu şi pentru asta se aşteaptă la o pedeapsă cerească. Dar în loc să alerge la chivotul scăpării (adică la corabia Bisericii) prin dreapta credinţă şi pocăinţă, în loc să caute pe Dumnezeu, oamenii buimăciţi cu civilizaţia, îşi zidesc iarăşi „turnuri” ca şi oarecând la Babilon.

    CIVILIZAȚIA FALSĂ
    „Turnul Babilonului” din zilele noastre nu este o clădire de piatră sau de cărămidă, ci goana cea nebună după născociri. Lumea zice că născocirea maşinilor şi a armelor moderne uşurează viaţa omului şi îi garantează siguranţa, adică ne pune la adăpost. Dar cât de înşelătoare este părerea aceasta! Căci noi vedem că de la o vreme încoace, de când s-a modernizat lumea şi au sporit născocirile, de atunci s-a înmulţit şi răutatea, iar viaţa omului s-a făcut mai amară şi mai împresurată de primejdii. Niciodată n-a fost lumea mai tulburată şi mai deznădăjduită ca în vremurile noastre, când a sporit civilizaţia.

    După cum vedem procopseala asta de civilizaţie cu moda cea nouă, i-a învăţat pe oameni să umble mai mult goi, adică a izgonit ruşinea din lume. I-a dăscălit pe oameni să nu mai caute pe Dumnezeu, deci a reuşit să strice şi sfânta credinţă. I-a învăţat pe stăpânitori ca să înşele mai bine şi să robească noroadele mai cumplit decât faraonii Egiptului. Cu alte cuvinte nevoia de civilizaţie a sugrumat dreptatea şi libertatea lumii. Civilizaţia falsă a învăţat pe oameni să inventeze, adică să născocească cele mai grozave arme pentru pierzarea lumii şi prin asta a izgonit şi dragostea de pe pământ.

    (Fragment din Scrierile duhovnicești ale Sf. Ioan Iacob, partea a II-a, pag. 367-369).

    preluat de pe atitudini.com

    Apreciat de 1 persoană

  4. Clement said, on august 6, 2023 at 6:22 pm

    Se implinesc 90 de ani de la semnarea acordului Haavara intre Germania nazista si banca Leomi de stabilire la cerere a evreilor, in Palestina.
    Decizia infiintarii la Londra a unei banci care sa colecteze fonduri prin miscarea sionista mondiala a fost luata la Basel.
    Intre 1933 si 1939 au putut emigra in Palestina britanica in jur de 60.000 de evrei germani care au avut si 0 rolul de a facilita comertul societatilor germane naziste.
    Sucursale ale bancii functionau la Jerusalim, Haifa, Beyruth, Tiberiade, Gaza, Safer.
    surse Le Monde, wiki
    Din pacate, pionierii colonisti evrei din Moinesti stabiliti in 1923 la Rosh Pina nu au beneficiat de aportul de bunastare adus de coreligionarii lor germani, ducand-o foarte greu din lipsa aptitudinilor agricole pentru care fusesera selectati sa populeze Palestina.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.