SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Incendiile de vegetație din Siria folosite ca armă de război

Posted in incendii, INCENDIU, Siria by saccsiv on august 2, 2023

Global Research: Wildfires in Syria Used as a Weapon of War

Incendiile de vegetație din Siria, folosite ca armă de război

De Steven Sahiounie, 31 Iulie 2023, Global Research

Incendii de vegetație au izbucnit pe 25 iulie în provincia Latakia din nord-vestul Siriei și continuă să ardă, în condițiile în care au fost declanșate noi incendii. Incendiile s-au răspândit rapid din cauza unui vânt neobișnuit care a suflat brusc. Întreaga țară, precum și regiunea mediteraneană adiacentă, se află sub un val de căldură care pregătește terenul pentru un astfel de incendiu devastator care arde culturile, pădurile și casele. Cu toate acestea, nu vorbim despre un incendiu spontan, ci despre un act de terorism.

Generalul Jalal Dawoud, șeful departamentului de pompieri din Latakia, spune că incendiul a fost provocat de om. S-a ajuns la aceasta concluzie deoarece originea incendiului nu a fost într-un singur loc, ci a fost declanșat pe zone împrăștiate, toate în același timp, pe parcursul zilei.

După ce forțele de securitate au început investigația, s-a constatat că incendiile au fost declanșate de drone provenite din Idlib, sub ocupația Hayat Tahrir al-Sham, fostul Jibhat al-Nusra, filiala Al-Qaeda din Siria.

Turcia ocupă Idlib în mod ilegal, având în vedere faptul că îi protejează pe teroriștii aflați sub comanda lui Mohammed Jolani, fost aliat al lui Abu Baker Al Baghdadi, fostul șef al ISIS, care a fost ucis în Idlib pe timpul administrației Trump.

Teroriștii au atacat pompierii și vehiculele. Bassem Bakar, un șofer de autocisternă cu apă, a fost ucis atunci când teroriștii i-au vizat vehiculul în apropiere de Deir Hanna și Rabiah. Alți doi bărbați care îl însoțeau au fost răniți.

Turcia este renumită pentru fabricarea de drone, chiar a vândut recent drone Ucrainei.

La 25 iulie, un vehicul al departamentului de pompieri a trecut peste o mină plantată anterior pe muntele Zgharo, în apropiere de orașul Maskita, eveniment în care nimeni nu a fost rănit. Zona respectivă a fost ocupată în perioada anului 2015 de teroriștii care se află acum în Idlib, înainte ca aceștia să fie alungați la est de Idlib.

Primarul din Latakia, Amer Hallal, a declarat că departamente de pompieri din mai multe zone au venit să lupte cu incendiile, precum și un avion cisternă rusesc. Civilii au fost evacuați din case și ferme și au fost duși într-o zonă sigură, unde au primit ajutor umanitar.

Incendiul a făcut ravagii în Rabiah, care se află pe un drum care face legătura directă cu Idlib. Alte zone care ard sunt Ghamam, Sarsekiah, Ein Zarkha, Deir Hanna, Jib Alahmar, Sed Bradoon și Jebal al Zahra.

Un tânăr soldat care s-a oferit voluntar pentru stingerea incendiilor, Mounif Sebry Hassoun, a murit sufocat în Meshkita în timp ce se lupta cu focul. Era originar din satul Wadi Khelah, din suburbia Jeblah.

Guvernul sirian și Semiluna Roșie siriană își coordonează eforturile de stingere a incendiilor și de asistență pentru nevoile umanitare ale civililor afectați. Restaurantele locale au donat hrană pentru pompieri. Armata Arabă Siriană (SAA) și Semiluna Roșie Siriană sting incendiile din Rabiah, care este linia întâi împotriva teroriștilor din Idlib.

Politica externă a SUA și a UE au menținut status quo-ul în Idlib. Trei milioane de civili din această zonă sunt ținuți ca scuturi umane de către Hayat Tahrir al-Sham. Turcia împiedică SAA și armata rusă să elibereze civilii ținuți ca ostatici ca într-un joc internațional de șah jucat de America.

Organizațiile internaționale de ajutorare, precum ONU, Medici fără frontiere, Salvați Copiii și altele, livrează tot ajutorul umanitar civililor, însă Jolani și teroriștii săi preiau ajutoarele și le distribuie mai întâi acoliților lor, apoi vând ce a mai rămas într-un imens centru comercial construit de Jolani și partenerii săi.

Idlib este o provincie agricolă, cu fermieri și teroriști care vând măsline și ulei de măsline întreprinderilor turcești.

Statele Unite, UE și ONU sunt complici ai lui Jolani și ai teroriștilor aflați sub comanda sa. Recent, Jolani a spânzurat în Idlib oameni pe care îi considera dușmani. El și oamenii săi asupresc femeile prin faptul că nu permit programe sociale îndreptate spre problemele femeilor. Teroriștii guvernează în baza legii islamice, iar în cazul unui viol, o femeie trebuie să prezinte în instanță trei bărbați care să fie martori ai violului pentru a obține o condamnare. În această situație, violurile nu sunt denunțate, deoarece nu există nicio șansă de a se face dreptate.

Dronele pot fi folosite în scopuri umanitare, de exemplu: livrarea de medicamente într-un sat izolat. Cu toate acestea, dronele pot, de asemenea, să livreze o încărcătură mortală în timpul unui război sau al unui atac, iar acum, în Siria, acestea sunt folosite pentru a declanșa incendii în plină vară, pe fondul unor vânturi uscate care răspândesc incendiile ucigașe.

Lumea a reacționat la cutremurul masiv de 7,8 grade care a avut loc la 6 februarie în Siria și Turcia. Ajutorul umanitar a sosit în principal din țările arabe, SUA boicotând orice ajutor pentru Siria, cu singura excepție a Idlib și a teroriștilor ocupanți de acolo.

Ajutorul pentru cutremur a încetat de mult iar deși mulți prieteni ai Siriei au cerut SUA și UE să ridice sancțiunile care împiedică orice reconstrucție și recuperare în Siria după anii de război și cutremur, nu s-a făcut încă nicio mișcare pentru ridicarea sancțiunilor.

Recent a fost dezvăluită o listă a celor mai sărace națiuni din lume, cu Siria pe locul trei, după Yemen și Afganistan. După 12 ani de război, pandemia de COVID-19, cutremurul de 7,8 grade, cel mai mare cutremur al secolului și acum incendii de vegetație provocate de teroriștii susținuți de SUA și NATO.

Jolani și teroriștii săi susținuți de SUA nu au nicio linie roșie pe care să nu o poată depăși. Aceștia sunt criminali fără inimă care țin nord-vestul Siriei sub teama următoarei lor mișcări.

*

Toate imaginile din acest articol sunt preluate de la Mideast Discourse, unde a fost publicat inițial acest articol.

 

Tagged with: , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. broflovsky said, on august 2, 2023 at 4:37 pm

    Am privit azi un video interesant, intamplator am dat de el, cum isi traieste viata un american tanar din kentuky, nu are nici ID nici social security, isi face singur hrana, chiar daca are parintii nu departe care au lumina si frigider ))
    Un exemplu bun de supraveturire fara magazine, tv si tot ce tine de viata moderna…
    Plus la toate mai are si exemple bune de interactiune cu Dumnezeu, merita privit

    Apreciază

  2. Marius Ianuș said, on august 2, 2023 at 4:52 pm

    Frate Vasile, te-am mentionat intr-una din „sonatele” mele, sper sa nu te superi : https://youtube.com/@MariusYanush

    Apreciază

  3. Clement said, on august 2, 2023 at 5:24 pm

    Apocalipsa 3, 14-20.
    Cate popoare pot avea inaltimea culturala si spirituala a sirienilor ? Stim bine cine sunt dusmanii lor de moarte..
    Pentru noi este dureros faptul ca am pierdut in fapt legaturile profunde, importante cu acest popor. Cand Franta a fost ejectata diplomatic, Romania a preluat si prerogativele acesteia, jucand unul din cele mai importante roluri pe care le-a jucat la nivel international.
    Iohannis, in turneele sale de emisar, a fost trimis in Siria?
    Intrebarea retorica este aiurea.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.