SACCSIV – blog ortodox

Foto: Nori la Huta-Certeze (Satu Mare)

Posted in FURTUNA, nor, nori by saccsiv on iulie 15, 2023

Am primit pe e-mail aceste fotografii cu comentariul:

Așa aratau, ieri, norii de furtună la Huța Certeze, saccsiv! HAARP!”

Probabil este vorba despre aceasta localitate:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Huta-Certeze,_Satu_Mare

Eu nu sunt convins ca-i HAARP, dar nici nu exclud vreo geoinginerie.

Tagged with: , ,

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. fortunatospater said, on iulie 15, 2023 at 8:22 pm

    Cred cu tărie ca se folosesc mijloacele de influențare a vremii pe scară largă,în ultima perioadă.Atât de către americani cât și de ruși,respectiv HAAARP și ȘURA.
    Ambele arme, și cea americană și cea rusească au la bază sisteme tehnice ce pun în practică principii elementare ale radio-fizicii. Efectul generării radiațiilor de joasă frecvență în timpul modulării curenților ionosferici, denumit pe scurt „Efectul Ghetmantev”, stă la baza ambelor sisteme. Combinând elemente și efecte ale radiațiilor de joasă frecvență în ionosferă și cele ale radiațiilor induse în magnetosferă, aceste arme pot provoca (pe lângă modificarea din punct de vedere meteorologic a vremii) și cutremure de pâmânt.
    În lume se cunosc doar trei asemenea amplasamente ale acestui gen de arme.Una din locațiile stațiilor HAARP este în Alaska, la o distanţă de 400 de km de la Anchorage, în baza militară Gakhona. Aici există „o pădure” de antene de 25 m înălţime. Baza militară este păzită de patrule înarmate a puşcaşilor marini, iar spaţiul aerian deasupra bazei este închis pentru toate tipurile de avioane civile şi militare.
    Cel de-al doi-lea amplasament american este în Norvegia (la Tromso).
    SURA se află amplasată în orășelul Vasilsursk- la 100 de km de Nizhniy Novgorod în Rusia.
    Radiațiile electromagnetice- generate și manipulate în cel mai letal mod
    Din punct de vedere constructiv aceste arme sunt compuse dintr-o rețea de sute sau chiar mii de antene cuplate la niște emițătoare-generatoare de joasă frecvență. Specificațiile armei rusești SURA, mai puternică decât cea americană constau în următoarele: gama de frecvenţe de instalare este de 4,5 la 9,3 MHz. Facilitatea de difuzare constă din trei emiţătoarele de 250 kW şi o antenă dipol cu 144 de bare vibratoare incrucisate, cu dimensiuni de 300 m x 300 m. În centrul de intervalul de frecvenţă de funcţionare (4,5 – 9,3 MHz), amplificarea este atinsă în jurul 260 MW(~ 24 dB), energie radiată efectivă (PER) a instalatiei este de 190 MW (~ 83 dBW).

    Apreciază

  2. abc said, on iulie 15, 2023 at 8:29 pm

    Parlamentul European considera încă din 1999 că tehnologia HAARP poate fi periculoasă pentru mediul înconjurător
    Tehnologia HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) este, oficial, un program de cercetare asupra frecvențelor aurorale active desfășurat pe teritoriul Statelor Unite, lângă localitatea Gakona, Alaska. Acest program reprezintă activitatea de cercetare desfășurată asupra ionosferei, pentru a putea fi stabilit comportamentul ozonului, azotului și ionilor acestora la bombardamentele radiației solare și cosmice dar și la emisiunea de radiații de înaltă frecvență (HF) sau joasă frecvență (ELF) de pe Pământ.

    Parlamentul European considera tehnologia HAARP ca fiind periculoasă
    Într-un raport datat incă din 1999, Parlamentul European arăta că tehnologia HAARP poate fi nocivă la nivelul mediului înconjurător, dar și la nivel global:

    ” Consideră că HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project) în virtutea impactului său de amploare asupra mediului este o preocupare globală și solicită ca implicațiile sale juridice, ecologice și etice să fie examinate de un organism internațional independent înainte de orice cercetare și testare ulterioară ; regretă refuzul repetat al administrației Statelor Unite de a trimite pe cineva în persoană să depună mărturie la audierea publică sau la orice reuniune ulterioară desfășurată de comitetul său competent cu privire la riscurile de mediu și publice legate de programul de cercetare aurorală activă de înaltă frecvență (HAARP) în prezent fiind finanțat în Alaska;” se arată în decizia Parlamentului European.

    Ba mai mult, parlamentarii le-au solicitat celor care se ocupă de proiect să accepte examinarea dovezilor științifice pentru a concluziona gradul de risc global pe care tehnologia HAARP îl oferă:

    ” Solicită grupului de evaluare a opțiunilor științifice și tehnologice (STOA) să accepte să examineze dovezile științifice și tehnice furnizate în toate concluziile cercetării existente privind HAARP pentru a evalua natura exactă și gradul de risc pe care HAARP îl prezintă atât pentru mediul local, cât și pentru cel global și la sănătatea publică în general; Invită Comisia, în colaborare cu guvernele Suediei, Finlandei, Norvegiei și Federației Ruse, să examineze implicațiile pentru mediu și sănătatea publică ale programului HAARP pentru Europa arctică și să raporteze Parlamentului cu constatările sale;” se mai arată în decizie.

    Parlamentul European: ” HAARP – un sistem de arme care perturbă clima”
    În jurul tehnologiei HAARP au apărut numeroase controverse și teorii ale conspirației. Tehnologia ar permite manipularea vremei, iar unele teorii ale conspirației susţin chiar că poate provoca și cutremure. În legătură cu ultima teorie a conspirației enumerată, chiar și Parlamentul European recunoștea că HAARP este condus de Institutul de Geofizică al Universității din Alasca și că sunt experimente petrecute în Norvegia, şi în fosta Uniune Sovietică.

    La 5 februarie 1998, Subcomisia Parlamentului pentru Securitate și Dezarmare a organizat o audiere, subiectul căruia a inclus HAARP. NATO și SUA au fost invitate să trimită reprezentanți, dar au ales să nu facă acest lucru. Comitetul regretă faptul că SUA nu a trimis un reprezentant care să răspundă la întrebări sau să folosească ocazia de a comenta materialul transmis. HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project) este condus în comun de Forțele Aeriene și Marina SUA, în colaborare cu Institutul de Geofizică al Universității din Alaska, Fairbanks. Experimente similare se desfășoară și în Norvegia, probabil în Antarctica, precum și în fosta Uniune Sovietică. [22] HAARP este un proiect de cercetare care folosește un apărat la sol, o serie de antene alimentate fiecare de propriul transmițător, pentru a încălzi porțiuni de ionosferă cu fascicule radio puternice. [23] Energia generată încălzește părți ale ionosferei; acest lucru are ca rezultat găuri în ionosferă și produce „lentile” artificiale.

    Tot în documentul prezentat, frica parlamentarilor era că HAARP, folosit în scop militar, ar avea un impact devastator pentru inamici în condițiile în care cantități enorme de energie pot fi controlate prin ”manipularea caracteriticilor electrice ale atmosferei.”

    HAARP poate fi utilizat în mai multe scopuri. Cantități enorme de energie pot fi controlate prin manipularea caracteristicilor electrice ale atmosferei. Dacă este folosit ca armă militară, aceasta poate avea un impact devastator asupra unui inamic. HAARP poate livră de milioane de ori mai multă energie într-o zonă dată decât orice alt transmițător convențional. Energia poate fi, de asemenea, îndreptată către o țintă în mișcare care ar trebui să constituie un potențial sistem antirachetă.

    https://stirilebzi.ro/parlamentul-european-considera-inca-din-1999-ca-tehnologia-haarp-poate-fi-periculoasa-pentru-mediul-inconjurator-4791

    Apreciază

  3. […] Foto: Nori la Huta-Certeze (Satu Mare) […]

    Apreciază

  4. Moca said, on iulie 15, 2023 at 8:56 pm

    Sigur harpul a fost….Unde scurte radio SW , reflectate pe ionosfera si emise directionat din Gakona(AS), care ionizează atmosfera până la 20 km altitudine și poate fi utilizat ca armă telurică și mai ales, meteo.
    Lucrează amplificat și de dârele chimice aerosolizări de altitudine la cca.15 km.
    Anul ăsta are ca target ploi abundente in ESE Europei și secetă intensă pe Mediterana și Marea Nordului, pentru recolte foarte slabe și foamete-totul în masterplanul revelării Osului lui Dan ca fals salvator al lumii: *…o măsură de aur pentru o măsură de grâu; trei măsuri de argint pentru o măsură de orz* spunea Ioan Apostolul.
    În mâinile Tale sufletele și viața noastră, Iisuse Hristoase !

    Apreciază

  5. Nicusor said, on iulie 16, 2023 at 12:53 am

    Este o singura Huta Certeze si aia e in judetul SM. De fapt e la trecerea dintre judetele SM si MM. Ieri si alaltaieri au fost niste nori foarte interesanti prin acea zona. Dupa amiazazi spre seara, s-a racorit destul de bine in decurs de cateva ore si norii erau tare interesanti. Avioane nu prea am vazut. S-a emis si avertizare de furtuna.

    Apreciază

  6. Nicusor said, on iulie 16, 2023 at 1:02 am

    Ceva interesant s-a petrecut prin SM

    Romania, 13 iulie: Satu Mare!

    Si eu am vazut. Nu am apucat sa fac poze. Se pare ca altii au fost pe faza.

    Apreciază

  7. Geo said, on iulie 16, 2023 at 7:02 am

    Nu numai noi avem astfel de specimene…dar nu trebuie să fim bucuroși…trebuie să avem astfel dedeonducători…problema e ca ei vin din popor…

    Apreciază

    • Pim said, on iulie 17, 2023 at 9:28 am

      un alt caz de marturisire fortata a adevarului de catre demonizati….

      Apreciază

  8. Geo said, on iulie 16, 2023 at 7:13 am

    16 iulie 1054 – Marea Schismă https://ro.orthodoxwiki.org/Marea_Schism%C4%83

    Apreciază

  9. mircea.v said, on iulie 16, 2023 at 10:19 am

    Greseala lui Capsali.

    Spune Capsali in articolul de link

    https://www.activenews.ro/opinii/Iulian-Capsali-JUDECATA-TURNATA-IN-FONTA-183159

    „În Biserică e identic; sunt ierarhi care au fost la pseudo-sinodul din Creta. Nu s-a schimbat absolut nimic în ecleziologia de zi cu zi. Concluzia: Toată Biserica Ortodoxă Română e vinovată iar ierarhii nu mai sunt pomeniți de zelotiști. Păi cocoșel, ierarhul tău NU a fost în Creta, de ce nu-l pomenești? Nu contează, nu s-a delimitat de restul, e vinovat. Facem noi o bisericuță mai bună, ne rupem de BOR, apoi ne rupem și între noi, că unii sunt mai nepomenitori decât alții.
    Bon, să fiți sănătoși.”

    „Pai cocosel” Capsali, mata amesteci cele lumesti cu cele duhovnicesti, si aplici aceleasi criterii de evaluare in ambele situatii.

    In cele lumesti intorci obrazul, cele lumesti sant relative, mai poti face compromisuri… In cele legate de dogma ortodoxa nu se poate face nici cea mai mica concesie. In plus, toti il pomenesc pe patriarh, care a fost la Creta. Asa ca, cocosel, in ecleziologia de zi cu zi, s-a achimbat cate ceva, adica se pomeneste un „patriarh” eretic. Aaa, ce mare smecherie ca patriarhul este sub anatema sinodului unu ecumenic ?! Cel putin.

    Iar anatema inseamna „in afara Bisericii”. Adica, cei ce au semnat la Creta automat s-au exclus din Biserica lui Hristos.

    Buun, acuma sa vedem cum e cu „ierarhul tau care nu a fost la Creta”. Pai acesta il pomeneste pe „patriarhul” eretic, si tace pe tema sinodului, nu demasca ereziile ce s-au semnat acolo, si asa devine prin tacere ateu – spune Sf Grigorie Palama.

    „Exita trei forme de ateism: prima formă de ateism este negarea existenţei lui Dumnezeu, a doua este erezia care desfigurează adevărul despre Dumnezeu iar a treia este tăcerea care contribuie la răspândirea celorlalte două tipuri de ateism”

    „Prin tacere il tradam pe Dumnezeu”

    Asa ca, cocosel, cel ce nu a fost la Creta si nu a semnat dar il pomeneste pe „patriarhul” eretic intra in comuniune cu un eretic si devine eretic, si daca si tace devine si ateu. Iata o combinatie foarte frumoasa, eretic ateu.

    Iar cocoselul Capsali este un eretic ateu nemernic, pentru ca face si sminteala cu texte de acest gen, ce par inalt intelepte, in realitate fiind inalt perverse.

    Cei ce au semnat la Creta, cei ce il pomenesc pe patriarhul eretic automat au iesit din Biserica, pt ca sant sub anatema sinodului unu ecumenic („recunoastem denumirea istorica de biserica pt celelalte confesiuni crestine”). Cel putin.
    Iar cei ce nu pomenesc nu au facut nicj o schisma, nu au parasit nici o Biserica, pentru ca ei au ramas in Adevar.

    Apreciază

  10. […] Foto: Nori la Huta-Certeze (Satu Mare) […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.