SACCSIV – blog ortodox

Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 6, 2018
Dunces? Young people's IQs are falling by 7 points per generation in 'pretty worrying' trend

Mai proști? IQ-ul tinerilor a scăzut cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”
 • De la al doilea război mondial, IQ-ul a crescut cu fiecare decadă, dar acum a început din nou să scadă.
 • Oamenii de știință spun că trendul este  ”destul de îngrijorător”, și începe cu cei născuți după 1975
 • Studiile vin după cercetări anterioare care arată că folosirea peștelui în alimentație crește nivelul IQ

Punctajele IQ ale generațiilor tinere au început să se deterioreze după ce a urcat în mod constant de la al doilea război mondial, se arată într-un nou studiu.

Diminuarea, care echivalează cu aproximativ șapte puncte pe generație, se presupune că a început cu cei născuți în 1975, potrivit primului studiu oficial al fenomenului.

Scăderea punctajelor marchează sfârșitul unei tendințe – cunoscută sub numele de efectul Flynn – care a înregistrat creșteri medii ale IQ-urilor în ultimii 60-70 de ani, cu aproximativ trei puncte pe deceniu.

Oamenii de știință au descris rezultatele ca fiind ”impresionante”, dar și ”destul de îngrijorătoare”, potrivit Times.

Declinul are de-a face cu o diferență de tehnică în modul în care limbile și matematica sunt predate în școli, au sugerat oamenii de știință.

În orice caz, scăderea s-ar petrece, de asemenea, la oamenii care petrec mai mult timp pe dispozitive tehnologice în loc să citească cărți.

Stuart Ritchie, psiholog la Universitatea din Edinburgh, care nu a participat la cercetare, a declarat ziarului: ”Aceasta este cea mai convingătoare dovadă a inversării efectului Flynn. Dacă presupunem că modelul lor este corect, rezultatele sunt impresionante și destul de îngrijorătoare”.

Cu toate acestea, punctajele IQ ar fi scăzut încă de la începutul mileniului, potrivit studiilor anterioare.

Două studii britanice au sugerat că scăderea a fost între 2,5 și 4,3 puncte la fiecare zece ani.

Dar din cauza cercetărilor limitate, rezultatele lor nu au fost acceptate pe scară largă.

În cel mai recent studiu, Ole Rogeburg și Bernt Bratsberg, de la Centrul Ragnar Frisch pentru Cercetări Economice din Oslo, au constatat că IQ-urile bărbaților norvegieni sunt mai mici decât punctajele părinților lor, când au avut aceeași vârstă.

Cei doi au analizat punctajele dintr-un test standard IQ dat la peste 730.000 de bărbați – pe care l-au efectuat pentru serviciul militar obligatoriu, între anii 1970 și 2009.

The findings come after scientists revealed in December 2017 that regularly eating fish improves children's intelligence as well as helping them to sleep better

Constatările vin după ce oamenii de știință au dezvăluit în decembrie 2017 că inteligența copiilor se îmbunătățește dacă mănâncă în mod regulat de pește și îi ajută și să doarmă mai bine

Cercetarea a fost publicată în Procedurile Jurnalului Academiei Naționale de Științe din Statele Unite ale Americii (PNAS).

Constatările vin după ce oamenii de știință au dezvăluit în decembrie 2017 că inteligența copiilor se îmbunătățește dacă mănâncă în mod regulat pește și îi ajută și să doarmă mai bine.

Ei au descoperit că cei cu vârste între 9 și 11 ani, care mănâncă pește cel puțin o dată pe săptămână, au înregistrat cu aproape 5 puncte mai mult în testele IQ decât cei care ”rareori” o fac.

În acest studiu efectuat de cercetătorii americani, mai mult de 500 de copii au fost întrebați cât de des au consumat pește în ultima lună – cu opțiuni variind de la ”niciodată” la ”cel puțin o dată pe săptămână”.

Apoi copiii au luat parte la un test de IQ, care a evaluat, de asemenea, și abilități de comunicare verbală și scrisă.

După luarea în considerare a unor factori precum educația parentală, ocupația și starea civilă, s-a descoperit că copiii care mănâncă pește cel puțin o dată pe săptămână au un scor cu 4,8 puncte mai mare decât cei care nu o fac niciodată.

Chiar și cei ale căror mese includ uneori pește au obținut cu 3,3 puncte mai mult.

Reclame
Tagged with: , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nisof said, on iulie 6, 2018 at 11:39 pm

  PENTRU ASTA TINERETUL DE AZI ESTE DIN CE ÎN CE MAI PROST!

  Islamizarea Europei. “Noi intentionam sa transformam Europa intr-o rasa mixta de asiatici si negri care sa fie dominata de evrei.” Parintele fondator al Uniunii Europene Richard Coudenhove-Kalergi (1925). Genocidul albilor!!!

  Jidani explica dece aduc milioane de imigranti musulmani si africani in Europa: „ Scopul final este coordonarea fortata a tuturor tarilor lumii: acest lucru se va realiza prin amestecarea raselor cu scopul de a crea o rasa mulatra in Europa. De aceea 1.5 milioane de imigranti din lumea a III-a vor migra in Europa in fiecare an. Rezultatul ar fi o populatie cu un coeficient de inteligenta medie de 90 care este prea naiva pentru a putea intelege altceva in afara de a putea munci. Tarile europene nu vor mai fi in competitia pentru dominatia globala si astfel o cultura multimilenara va fi distrusa. Oamenii irationali care vor lupta impotriva acestei „melanj rasial”, si care vor opune orice rezistenta impotriva acestei ordini globale, ar trebui ucisi.” ~ Thomas P.M. Barnett, evreu, director al consultantei militare israeliene ‚Wikistrat’ in cartea sa ‚Noua harta a Pentagonului’, 2004.

  Apreciat de 1 persoană

 2. octavpelin said, on iulie 7, 2018 at 11:03 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 3. Calator said, on iulie 7, 2018 at 3:14 pm

  Despre pesticide si otravirea cu pesticide / biocide a mediului de viata al unui numar din ce in ce mai mare de oameni, nimic? Factorul asta extrem de important (pentru ca devine practic inevitabil) nu pare sa fie printre cele luate in considerare in acest studiu. Din literatura de specialitate reiese foarte clar legatura dintre expunerea la pesticide in perioada intrauterina si un IQ mai scazut, ca si legatura dintre expunerea la pesticide din timpul vietii si bolile neurodegenerative.

  Se pare ca cineva isi doreste foarte mult o populatie cu IQ cat mai scazut in multe parti ale lumii, avand in vedere ca a devenit comuna si oarecum obligatorie, cel putin in Europa, folosirea masiva de pesticide nu doar in agricultura, dar si in zonele locuite si mare parte din ariile naturale. Cu profituri uriase pentru cativa, bineinteles.

  Apreciază

 4. Radu said, on iulie 8, 2018 at 3:53 pm

  Nu cred.
  Dimpotriva la sfarsitul lumii sau aproape de sfarsitul lumii inteligenta va fi foarte ridicata si copiii devin din ce in ce mai destepti dar vor folosi viclenia si inteligenta in slujba raului nu ptr bine.

  Inteligenta folosita in scop rau este si ea o cale care duce rapid catre iad oamenii de stiinta,intelectualii, oamenii de afaceri de succes. etc.

  Cel putin in Romania am observat ca tinerii adolescentii nascuti in noul mileniu sunt perspicace invata repede, au mintea agera dar din nefericire au tendinta sa fie egoisti sau uneori nepasatori la raul din jur sunt mai reci / indiferenti.

  Nu stim cum sunt copiii in alte tari dar in Romania si alte tari din partea asta de Europa devin inteligenti cu fiecare generatie doar ca in lipsa valorilor crestine isi vor folosi catre rau darul asta de la Dumnezeu.

  In America multi romani tineri ITisti lucreaza ptr Noua ordine mondiala cei mai multi habar nu au care e scopul pentru toata infrastructura asta mondiala electronica.

  Apreciază

  • tataia said, on iulie 10, 2018 at 12:54 am

   Hai frate, unde vazusi tu inteligenta noilor generatii ca eu nu o vad? Invata repede ce? Sa stea pe facebook? Merci frumos aia nu e inteligenta. Am vazut fel de fel de tineri in ziua de azi…si altceva decit sa stea cu nasul in telefon nu stiu.Nu stiu sa completeze un formular la posta cind noi cei din generatia 40+ am completat cu sutele. Dar nu imi aduc aminte sa ma fi invatat vreodata cineva sa completez acele formulare. Pur si simplu citesti ce scrie acolo : „Se va completata de catre expeditor, citet cu majuscule ceea ce este in chenarul negru ingrosat”…adica explica ca pentru idioti si cu toate acestea cei de pina in 25 de ani nu sint in stare…ca ei s-au invatat cu Fancourierul…unde ei dau doar buletinul si de restul se ocupa functionarul de la ghiseu. Sa nu mai spun de altele…Cica sint mai destepti la calculatoare…nici macar! Citi din tinerii din ziua de azi ar mai sti sa faca modding sau update de bios din mod real dos cum faceam noi pe vremuri? Sau sa booteze de pe o discheta pentru a intra in mod real DOS? NU mai spun ca am auzit de unii care nu erau in stare sa porneasca o drujba…”cica nu stiu cum sa fac, ca are soc manual, am inteles de la altii ca asa avea dacia veche si nu stiu cit ar trebui sa trag de el ca sa porneasca”. Imi venea sa ii spun, Amice esti idiot! Apoi cum ca milenialii nu mai sint in stare sa citeasca ceasul clasic analogic si au nevoie de din astea cu afisaj digital….Ei nu sint in stare nici becurile sa si le schimbe la masina dar tu sustii sus si tare ca ei sint destepti? Unde au desteptaciunea?

   Apreciat de 2 persoane

  • tataia said, on iulie 11, 2018 at 1:24 am

   „In America multi romani tineri ITisti lucreaza ptr Noua ordine mondiala cei mai multi habar nu au care e scopul pentru toata infrastructura asta mondiala electronica.”

   Daca ar fi destepti ar avea habar. Chiar tu demonstrezi punctul meu de vedere prin cele afirmate mai sus.Am impresia ca tu pui egal intre jobul de IT-ist si inteligenta…ceea ce nu este corect. Vrei sa iti explic si ca pe masura ce calculatoarele au devenit mai rapide, cu mai multa memorie si cu mai mult spatiu de stocare munca programatorilor a devenit din ce in ce mai usoara? Cind calculatoarele aveau resurse modeste programatorii erau cu adevarat inteligenti, stiau sa exploateze si ultimul bit de memorie din acele calculatoare, stiau harta memoriei si schema bloc a procesorului cu ochi inchisi, etc. DIn fericire pentru marea majoritatea a programatorilor din zilele noastre aceste lucruri nu mai sint necesare. Softul din zilele noastre maninca memorie, spatiu de stocare si cicli ai procesorului la greu, chiar nimeni nu mai este in nici un fel tentat sa faca economie la resursele calculatorului, iar softul cu cit mai complicat cu atit mai plin de bug-uri. Ai impresia ca tinerii din ziua de azi sint inteligenti deoarece aleg cariera IT-ului…nu e nevoie de o prea mare inteligenta sa iti dai seama ca asta e „la moda” si se cistiga bine. Dar programatorii nu s-au inventat azi…existau programatori si acum 20-30-40 de ani. Si aia erau mai inteligenti decit cei din ziua de azi. Deci gradul de inteligenta scade exact asa cum spune articolul de fata. Am impresia ca tu compari un gunoier de acum 40 de ani cu un programator din zilele noastre. Compara un programator de acum cu unul de acum 40 de ani si vei vedea ca scaderea de inteligenta este aceeasi pentru toate domeniile de activitate. Desigur in ziua de azi sint mult mai multi programatori decit acum 40 de ani deoarece acum este mare nevoie de ei….dar toti din ziua de azi nu stiu daca fac la un loc cit toti de acum 40 de ani…Exista multi programatori care scriu cod asa muncitoreste…pe indelete, fara a fi capabili sa gaseasca vreodata vreo scurtatura care sa rezolve problema in trei linii de cod…Dar ramin in continuare angajati deoarece este nevoie si de ei. Cei sclipitori sint putini iar aceia lucreaza pentru proiectele importante.Si fie vorba intre noi chiar si cei sclipitori…daca nu isi dau seama ca pun umarul la lucrarea antihristului atunci nu sint cu adevarat inteligenti. Daca ar fi cu adevarat inteligenti s-ar apuca de facut piine sau de crescut porci. Ar fi mult mai cinstit asa. Dar poate unii isi dau seama ca ceea ce fac nu e bine dar prefera sa aiba parte si de toate beneficiile acestei lumi…cum ar fi bani, statut social, calatorii in toata lumea, etc. Doar acestia din urma pot fi numiti inteligenti dar rau intentionati….Nu oricine din IT corespunde acestor caracteristici….deci nu orice IT-ist este si inteligent. Mai inteligent decit un gunoier de acum 40 de ani..da, dar nu mai inteligent decit un IT-ist de acum 40 de ani si nici macar inteligent in sensul absolut al cuvintului.

   Apreciat de 1 persoană

   • Radu said, on decembrie 6, 2018 at 6:51 pm

    Eu cunosc tineri it-isti si va spun ca nu stiam aprope nimic legat de noua ordine sau evrei etc…
    Ppentru ca nu ii intereseaza sau li se pare ca am „scenarita”
    sunt povesti de adormit copiii spun unii dintre ei.

    Sunt comozi nu vor sa studieze lucreaza destul de mult si e stress si nu au chef sa studieze carti si articole le-am dat sa isi arunce un ochi sa studieze.

    Eu nu sunt it-st asa ca nu pot sa imi dau cu parerea cu privire la it-istii de acum 40 de ani eu vad ce traiesc acum.
    Probabil ca este cum spuneti dvs. Personal nu cunosc domeniul pentru ca nu am studiat.
    Intr-adevar componentele si progresul stiintific a facut sa fie mai usor utilizarea programelor si a calculatoarelor.

    In Romania putini it-isti au mai ramasi sa fie la nivel profesional foarte ridicat din ce am vorbit si am auzit.
    Mai toti sunt in SUA, Canada, sau Germania sau UK.

    Copiii ma refer la cei sub 18 ani insa devin din ce in ce mai inteligenti doar ca sunt reci cinici si din pacate putini vad cu ochi bun Ortodoxia din pricina educatiei slabe ma refer la orele de religie si la pregatirea slaba a cadrelor didactice si imaginea proasta a Bisericii din mass media care stim deja a cui apartine.

    Apreciază

 5. Decenei | Millennials sau Generația Y said, on iulie 31, 2018 at 1:24 pm

  […] blogului saccsiv.wordpress.com consideră că Millennials sau Generația Y este cea mai indoctrinată cohortă demografică cu […]

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: