SACCSIV – blog ortodox

Mii de georgieni au participat la o procesiune in cinstea Zilei Puritatii Familiei la Tbilisi

Posted in GEORGIA, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on mai 22, 2023

Orthodox Christianity: THOUSANDS OF GEORGIANS PROCESS IN HONOR OF FAMILY PURITY DAY

MII DE GEORGIENI AU PARTICIPAT LA O PROCESIUNE ÎN CINSTEA ZILEI PURITĂȚII FAMILIEI, LA TBILISI

Publicat pe 18 Mai 2023, de Orthodox Christianity

Foto: sazu.ge

Pentru al nouălea an consecutiv, mii de credincioși creștini ortodocși au ieșit pe străzile din Tbilisi, pentru a participa la o procesiune de rugăciune în cinstea Zilei Purității Familiei.

Sărbătoarea a fost instituită de către Patriarhul Ilia în anul 2014, care coincide cu Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, prin care se face propagandă în favoarea unor stiluri de viață imorale. În omilia sa cu ocazia Zilei Purității Familiei din anul 2019, Patriarhul a explicat că sărbătoarea nu este un act de agresiune împotriva cuiva, ci reiese dintr-o preocupare autentică pentru Georgia.

Foto: sazu.ge

Ca și în anii trecuți, icoana Maicii Domnului Atskuri, făcătoare de minuni, a fost adusă în capitală pentru această sărbătoare, informează Serviciul de relații publice al Patriarhiei Georgiei.

Sărbătoarea a început cu o slujba de rugăciune la Catedrala Sfântul Gheorghe, oficiată de către IPS Mitropolit Shio de Senaki și Chkhorotsqu. Ierarhii, clerul și credincioșii adunați, s-au deplasat apoi la Catedrala Sfânta Treime, unde a fost săvârșită o altă slujbă de rugăciune.

Foto: sazu.ge

„Georgia este o țară bazată pe tradiție, iar ca și în alte țări tradiționaliste puterea instituției familiei are o importanță și o semnificație deosebită. De aceea societatea o sărbătorește întotdeauna cu mare bucurie”, a comentat Patriarhia.

Foto: sazu.ge

În predica sa, Mitropolitul Shio a vorbit despre sfințenia familiei:

Încă de la început, Dumnezeu l-a creat pe om ca pe o familie. Cunoașteți învățătura conform căreia omul este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Unii dintre Sfinții Părinți cred că chipul Sfintei Treimi în natura noastră, în natura umană, este familia. Așa cum Dumnezeu este Sfânta Treime, treimic și în trei ipostasuri, așa și omul este tot în trei ipostasuri. Acestea sunt: ipostasul bărbătesc, ipostasul feminin și ipostasul copilului.

Așa l-a creat Dumnezeu pe om după chipul lui Dumnezeu, pentru ca și omul să trăiască în iubire, așa cum împărățește în iubire veșnică Preasfânta Treime și este izvorul iubirii înseși, iar pentru că în viața pământească este multă amărăciune, multă tristețe, omul își poate găsi fericirea și iubirea în Hristos și în familia sa.

Cu toate acestea, familia este atacată astăzi în multe țări, a continuat Sfinția Sa, referindu-se în special la căsătoriile gay și la avort.

De aceea, dragi frați și surori, astăzi apărarea familiei, apărarea căsătoriei tradiționale, apărarea vieții, este o adevărată luptă pentru drepturile reale ale omului. Este o luptă împotriva minciunii, a răului și, am putea spune, este o luptă împotriva culturii morții. Tot ceea ce am enumerat se numește cultura morții, nu a vieții.

Prin urmare, este de datoria oricărei persoane sănătoase astăzi să protejeze sfințenia familiei, deoarece atunci când protejăm valorile tradiționale, sfințenia familiei și aceste principii, protejăm astfel familiile noastre, oamenii noștri, de degenerare și, în general, de la o distrugere completă.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on mai 22, 2023 at 8:19 pm

    Drumul către servitute – Wikipedia
    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Drumul_c%C4%83tre_servitute

    Când există un singur scop comun de maximă importanță, nu rămâne loc pentru moralitate și reguli … este inevitabil ca ocasional cruzimea să devină o obligație; și acte care revoltă toată ființa noastră, ca execuția ostaticilor sau uciderea bătrânilor și bolnavilor, trebuie tratate ca simple considerente de expediență; că dezrădicinarea și deportarea forțată a sute de mii devine o metodă aprobată de aproapre toți cu excepția victimelor … există întotdeauna în ochii colectivistului un scop mai mare pentru care aceste acte sunt făcute și care le justifică pentru el, pentru că urmărirea scopului comun al societății nu este limitată de nici un drept sau valore morală a oricărei persoane. [8]”
    „ Principiul „scopul scuză mijloacele” este considerat negarea moralității în etica individualistă. În etica colectivistă el devine în mod necesar regula supremă; literal nu există o faptă pe care un colectivist consistent nu este pregătit să o facă dacă servește „binele obștesc”, pentru că „binele obștesc” este pentru el singurul criteriu care stabilește ce trebuie făcut. [9]”
    (…)

    Un stat ghidat de „binele obștesc” nu poate tolera indivizii care i se opun (și care stau în calea realizării acelui bine), motiv pentru care se va apela la forță, distrugând libertatea de exprimare.

    Apreciază

  2. Spaceman said, on mai 25, 2023 at 4:12 pm

    Eu nu mă las sedus de mișcările politice ale pionilor albi, îmbrăcate în haina religiei, mai ales în haina creștinismului ortodox.

    Prin asta Georgia a transmis mesajul că nu este interesată de sprijinul internațional al ‘progresiștilor sataniști’ pentru a se debarasa de administrația rusă, după modelul Ucrainei și a Republicii Moldova.

    În România au apărut acum posturi TV așa zis ‘tradiționaliste’, dar care fără să clipească se finanțează din reclamele la pastilele, produsele, magazinele și serviciile ‘progresiștilor globaliști sataniști’! Adică n-au nicio problemă ca din banii ‘progresiștilor globaliști sataniști’ să-și finanțeze mascarada ‘tradiționalistă’.

    Ba chiar se mai și plâng, strategic, că i-au amendat ‘progresiștii sataniști’ de la CNA! În politica, afacerile și mass-media din Romania jocurile le fac slugoii satanei, fie ei ‘progresiști’ sau ‘tradiționaliști’, prin tandemul masonerie – ‘servicii’! Model aplicat și în alte numeroase state.

    Apreciază

  3. […] Mii de georgieni au participat la o procesiune in cinstea Zilei Puritatii Familiei la Tbilisi […]

    Apreciază

  4. […] Mii de georgieni au participat la o procesiune in cinstea Zilei Puritatii Familiei la Tbilisi […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.