SACCSIV – blog ortodox

Categoria LA TV NIMIC: Trei comandanți ai Jihadului Islamic au fost ucisi impreuna cu femei si copii de lovituri aeriene israeliene

Posted in EVREI, GAZA, HAMAS, ISRAEL, morti, PALESTINA, palestinieni by saccsiv on mai 9, 2023

Sursa: https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/trei-comandanti-ai-jihadului-islamic-ucisi-de-2265205.html

Cel puțin 13 palestinieni, inclusiv trei comandanți ai grupului militant Jihadul Islamic, au fost uciși în lovituri aeriene israeliene în Fâșia Gaza, notează BBC. 

Un oficial palestinian din domeniul sănătății a declarat că șase femei și patru copii se numără printre morți. Alte 20 de persoane au fost rănite.

Israelul a declarat că a lansat o operațiune care viza militanții care reprezentau o amenințare iminentă pentru cetățenii săi.

Jihadul Islamic a promis răzbunare și se așteaptă ca militanții din Gaza să răspundă cu tiruri de rachete asupra Israelului.

Corespondenții spun că un factor semnificativ va fi măsura în care Hamas, care controlează Fâșia, se va alătura.

Se spune că oficialii israelieni se pregătesc pentru zile de luptă.

Jihadul Islamic este cel mai mare grup militant din Gaza, alături de Hamas. A fost responsabilă pentru multe dintre atacurile cu rachete lansate de Israel în ultimii ani și a jurat să distrugă Israelul.

Săptămâna trecută a avut loc o acutizare serioasă, când Jihadul Islamic și alte grupuri au lansat mai multe rachete asupra Israelului timp de două zile, după moartea într-o închisoare israeliană a unui palestinian care făcea greva foamei. Ca răspuns, armata israeliană a efectuat atacuri aeriene.

Cele mai recente lovituri au avut loc în primele ore ale dimineții de marți, când 40 de avioane de război și elicoptere israeliene au atacat mai multe zone din Gaza, lovind case și provocând panică în rândul locuitorilor.

Imaginile au arătat cel puțin două apartamente cu fațadele smulse și altele deteriorate.

Militarii Jihadului Islamic, Brigăzile al-Quds, a declarat că trei dintre comandanții săi au fost uciși, împreună cu familiile lor.

I-a identificat pe aceștia ca fiind Jihad Shaker al-Ghannam, secretarul Consiliului Militar al Brigăzilor al-Quds, Khalil Salah al-Bahtini, comandantul Regiunii de Nord și Tariq Muhammad Ezzedine, despre care a spus că era „unul dintre șefii acțiunilor militare” din Cisiordania ocupată.

În timp ce îi plângem pe liderii noștri martiri, împreună cu soțiile lor mujahedini și cu o parte dintre copiii lor, afirmăm că sângele martirilor ne va spori hotărârea”, au declarat Brigăzile al-Quds. „Nu ne vom părăsi pozițiile, iar rezistența va continua, cu voia lui Dumnezeu.”

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat: „Orice terorist care face rău cetățenilor israelieni va regreta acest lucru”.

Forțele de Apărare ale Israelului (FDI) au declarat că Bahtini era ofițerul operațional superior al Jihadului Islamic din Gaza și că el a fost responsabil pentru tirurile de rachete din Gaza din ultima lună.

„El reprezenta o amenințare iminentă la adresa securității civililor israelieni”, a adăugat aceasta.

Acesta a adăugat că Ghannam era un membru de rang înalt al forței de rachete a Jihadului Islamic și că Ezzedine era responsabil de coordonarea cu agenții grupării din Cisiordania și de planificarea atacurilor împotriva civililor israelieni de acolo.

FDI a precizat că avioanele sale au lovit, de asemenea, 10 situri folosite pentru fabricarea de arme și șase instalații militare ale Jihadului Islamic.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on mai 9, 2023 at 12:42 pm

    Ca sa ne nauceasca…
    OMS intenționează să lanseze Certificatul global de sănătate digitală care va cere respectarea tuturor vaccinurilor și a lockdown-urilor

    https://www.naturalnews.com/2023-05-08-who-plans-launch-global-digital-health-certificate.html#

    În lucrarea sa intitulată „Șocul viitorului”, influencerul papusaresc al sistemului Alvin Toffler spunea:
    „Schimbarea, rostogolindu-se tumultuos prin societate, lărgește ruptura dintre ceea ce credem că există și ceea ce există în realitate, dintre ima­ginile existente și realitatea pe care se presupune că o reflectă. Atât timp cât această ruptură se menține în limite acceptabile, ne putem adapta schimbării în mod mai mult sau mai puțin rațional, putem avea reacții sănătoase la noile condiții, suntem încă stăpâni pe realitate.
    Când această ruptură devine prea mare însă, nu mai suntem în stare să ne adaptăm, reacționăm inadecvat, devenim ineficienți, ne dăm la o parte sau, pur și simplu, intrăm în panică.
    În final, când ruptura a devenit peste măsură de mare, cădem pradă unor psihoze sau chiar cedam total”
    (Alvin Toffler, Șocul viitorului, trad. Leontina Moga și Gabriela Mantu, Bucu­rești, Ed. Politică, 1970, p. 189).

    Apreciază

  2. Gogu said, on mai 9, 2023 at 4:41 pm

    Deci ca sa fim clari si înțeleși: „El reprezenta o amenințare iminentă la adresa securității civililor israelieni” deci a fost ucis cu intreaga sa familie pt că fara proces si acuzații clare in spiritu legii, ci pt ca asa a vrut muschiu’ lu Gallant. Si eu am văzut serialul „Fauda” asa ca stirile astea sunt dea dreptul crunte pt oamenii cu discernământ. Pacat ca restul nici macar nu inteleg amanuntul ăsta. Tot sistemul asta evreiesc e copiat peste tot in lumea asta si nu are nici cea mai mica legatura cu umanitatea sau cu legile scrise. Este terorism ca la carte. Iei o bomba si iti arunci in aer dușmanul (nu ma intereseaza modalitatea de livrare) parcă era definiția tehnică…

    Apreciază

  3. IN said, on mai 9, 2023 at 4:54 pm

    Intre timp in Romania tot din categoria ” nu se da la tv”

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.