SACCSIV – blog ortodox

Legile liberale privind eutanasia fac din Canada liderul mondial în ceea ce privește prelevarea de organe de la victimele sinuciderilor asistate

Posted in Canada, DONARE DE ORGAN, EUTANASIE, TRANSPLANT DE ORGAN by saccsiv on ianuarie 28, 2023

LIFE SITE: Liberal euthanasia laws make Canada the world leader in organs harvested from assisted-suicide victims

Legile liberale privind eutanasia fac din Canada liderul mondial în ceea ce privește prelevarea de organe de la victimele sinuciderilor asistate

Datele arată că, de când MAiD (Medical Assistance in Dying, asistență medicală pentru a muri) a devenit legală în 2021, peste jumătate din transplanturile de organe din lume de la cei eutanasiați, au fost făcute de medici din Canada.

De Anthony Murdoch, 20 Ianuarie 2023, LifeSiteNews

Shutterstock

Liderul unui important grup de spitale pro-viață a tras un semnal de alarmă cu privire la un studiu recent care demonstrează că statul Canada este lider mondial în ceea ce privește donarea de organe de la persoane cărora le-au fost acordate eutanasii autorizate de stat.

Studiul a fost publicat în American Journal of Transplantation (Jurnalul American al Transplantului) în septembrie 2022.

Acesta a constatat că statul canadian este pe primul loc în ceea ce privește transplanturile de organe, sau donarea de organe după eutanasie (ODE), așa cum este cunoscută, de la persoane cărora le-au fost aprobată sinuciderea asistată.

Datele arată că doar în anul 2021 Canada a avut 49 de cazuri de ODE, cu 136 de cazuri de când a devenit legală eutanasia, sau asistența medicală pentru a muri (MAiD) cum este numită în Canada, în anul 2016.

În Canada, Țările de Jos, Spania și Belgia, s-au înregistrat un total de 286 de cazuri de ODE.

Potrivit Institutului canadian pentru informații în domeniul sănătății, 6% din toate donațiile de organe pentru transplanturi din Canada provin de la o persoană care a murit în urma acordării MAiD.

Legile din ce în ce mai permisive din Canada au permis ca eutanasia să crească cu 32% din 2020, numai în anul 2021 au fost eutanasiate peste 10.000 de persoane.

În mod îngrijorător, după cum au remarcat avocații pro-viață, datele arată că de când MAiD a devenit legal în 2021, peste jumătate din transplanturile de organe din lume de la cei eutanasiați au fost făcute de medici din Canada.

Angelina Ireland, președinta Societății Delta Hospice (DHS), pro-viață, a declarat pentru LifeSiteNews că legislatorii canadieni au „dezlănțuit Cutia Pandorei asupra națiunii noastre”.

„Am văzut canadieni care nici măcar nu sunt pe moarte fiind eligibili pentru execuții autorizate de stat”, a spus ea.

„Una dintre cele mai îngrozitoare și macabre consecințe ale politicilor liberale de eutanasiere este creșterea traficului de organe umane pe ‘piața roșie’.”

În timp ce unii susținători ai MAiD din Canada, cum ar fi Arthur Schafer, directorul Centrului pentru etică profesională și aplicată de la Universitatea din Manitoba, a declarat într-un interviu pentru CTV că aceasta este o ‘oportunitate minunată’, alții au criticat statisticile privind prelevarea de organe ca fiind îngrijorătoare.

Chiar și unul dintre autorii studiului, Dr. Johannes Mulder, care este implicat în MAiD în Olanda, a menționat că o preocupare a studiului este că unii ar putea fi presați să facă MAiD ca mijloc de a crește numărul de organe disponibile pentru transplant.

Angelina Ireland a precizat pentru LifeSiteNews că un ‘public canadian neștiutor’ nu este probabil conștient de acest „comerț profitabil cu organe umane”.

„Dintr-o perspectivă pur comercială, se crede probabil că stocurile canadiene sunt printre cele de cea mai bună calitate din lume și sunt foarte căutate pentru transplant”, a spus Angelina.

„Are cineva vreo idee despre cât este dispus să plătească brokerul de cadavre pentru părți excepționale ale corpului uman canadian?”.

Activiștii pro-viață au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că guvernul federal al premierului Justin Trudeau a permis ca legile canadiene privind eutanasia, sau asistența medicală pe moarte (MAiD), să scape de sub control.

Cu toate acestea, ca urmare a unei mari împotriviri din partea politicienilor conservatori și a cetățenilor anul trecut, guvernul Trudeau încearcă acum să amâne extinderea legii națiunii privind eutanasia pentru a fi aplicabilă celor care suferă exclusiv de tulburări mintale.

Legile MAiD din Canada urmau să fie extinse în martie 2023 la cei care suferă exclusiv de boli mintale.

Extinderea, acum amânată, urma să vină ca parte a adoptării în 2021 a proiectului de lege C-7, care a liberalizat și mai mult practica eutanasiei după ce a fost legalizată pentru prima dată în 2016.

Organe în valoare de ‘milioane’

Potrivit unor estimări, o inimă „valorează în jur de 1 milion de dolari în SUA. Ficatul este pe locul al doilea, cu aproximativ 557.000 de dolari, iar rinichii costă aproximativ 262.000 de dolari fiecare. Ca să nu mai vorbim de pielea umană (10 dolari / inch), stomacul (500 de dolari) și globii oculari (1.500 de dolari fiecare)”.

Deși vânzarea unui organ pentru bani este ilegală în majoritatea țărilor, Angelina Ireland a avertizat că cetățenii canadieni au tendința de a fi ‘naivi’.

„Prețul pe care piața este dispusă să îl plătească pentru părți ale corpului uman este uimitor”, a spus Ireland.

„Care este comisionul pentru procurarea unui astfel de material? Oare sunt medicii, unitățile sanitare, departamentele guvernamentale implicate în rețelele de ‘transplant’?”, a întrebat Angelina.

Angelina Ireland a subliniat pentru LifeSiteNews că, dacă canadienii sunt mândri de susținerea MAiD și de alte „clișee care le sunt vândute ca fiind woke”, ei au „datoria de a-și scoate ‘ochelarii roz’ și de a vedea ce au cumpărat de fapt”.

„Acum trebuie să ne temem că cei mai vulnerabili dintre noi vor fi sacrificați pe altarul ‘progresismului’. Cei săraci, cei fără adăpost, cei cu dizabilități, bolnavii mintal, veteranii, minorii, cei nevaccinați, cu toții sunt în pericol”, a declarat Angelina Ireland.

Ireland a declarat că singurul lucru care poate menține canadienii în siguranță, în afară de abrogarea totală a proiectelor de lege C7 și C14, este o legislație care „să protejeze îngrijirile paliative pentru cei bolnavi, programele de tratament pentru cei cu probleme și stimulentele economice pentru cei săraci”.

„Cu siguranță va fi nevoie de viziune și angajament iar acest lucru nu este nimic mai puțin decât ceea ce merită cea mai măreață națiune de pe pământ”, a declarat Angelina pentru LifeSiteNews.

„Cred că eșecul de a acționa împotriva acestui flagel al eutanasiei va aduce asupra noastră Marea Măcelărire a Canadei. Cărțile de istorie vor consemna o perioadă în care niciun canadian nu a fost în siguranță.”

Recent, o coaliție formată din aproximativ 50 de grupuri canadiene de persoane cu dizabilități și grupuri non-profit care luptă împotriva sărăciei, au semnat o scrisoare trimisă ministrului canadian al justiției, David Lametti, spunându-i că extinderea eutanasiei autorizate de guvern trebuie să înceteze.

Liderul Partidului Conservator al Canadei (CPC), Pierre Poilievre, a criticat recent guvernul Trudeau din cauza unor rapoarte „jenante” potrivit cărora nu mai puțin de șase veterani ar fi primit sinucidere asistată în locul ajutorului de care aveau nevoie pentru a se însănătoși.

În ultimele săptămâni, au apărut rapoarte care dezvăluie că veteranilor canadieni li s-a oferit MAiD de către lucrătorii de la Veterans Affairs (Afacerile Veteranilor, agenție guvernamentală).

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on ianuarie 28, 2023 at 6:45 pm

    Să NU plecăm în străinătate, la pomul lăudat!

    Apreciază

  2. Clement said, on ianuarie 28, 2023 at 9:04 pm

    Pentru ca toti romanii vor avea datele personale de sanatate interconectate si inregistrate in banca nationala si europeana de sanatate, este important ca fiecare beneficiar al serviciilor medicale sa ii ceara medicului de familie sa consemneze daca isi da acordul de a fi euthanasiat si de a fi donator de organe.
    Romania a aderat la programul digitalizat personaĺizat de diagnosticare si consiliere de tratament .
    Din precautie, este recomandabil ca persoanele care nu vor sa fie euthanasiate si sa isi doneze organele, sa poarte asupra lor o declaratie notariala in acest sens de care sa aiba habar si un membru de familiei.

    Apreciază

  3. John said, on ianuarie 29, 2023 at 5:22 am

    Apreciază

    • Clement said, on ianuarie 29, 2023 at 10:29 pm

      Eiii nuu, cand doi turnatori atei ai securitatii se incordeaza impotriva Patriarhului intr-un moment atat de dificil al istoriei Romaniei, pute oribil a hazna alimentata de ăi care au ingenunchiat țara nu in fața lui Dumnezeu, ci a celor care pohtesc sa ingroape acest popor.
      Deci, cum in Armata romanii nu mai au incredere caci servestc patria altora, conspirationistii astia doi, lucreaza la subrezirea sperantei si respectului in Biserica, in autoritatea Patriarhului Daniel .
      Poate ar trebui sa nu aduca Maestrul vorba despre dosare, macar in ideea ca unele dosare au fost steategic transferate sub taranisti in locuri in care nu risca sa fie distruse sau falsificate.

      Apreciază

  4. Ioan C. said, on ianuarie 29, 2023 at 11:56 am

    Cărți ortodoxe vechi: Introducere în Teologia ortodoxă (1885), Note şi meditaţiuni asupra Psalmilor, 3 vol.(1896) – PDF
    https://cititorul2.wordpress.com/2023/01/29/carti-ortodoxe-vechi-introducere-in-teologia-ortodoxa-1885-note-si-meditatiuni-asupra-psalmilor-3-vol-1896-pdf/

    Apreciază

  5. scortisoara said, on ianuarie 29, 2023 at 6:54 pm

    Sa înțeleg ca vor fi „vânați” …nevaccinatii pt organe .

    Apreciază

  6. […] Legile liberale privind eutanasia fac din Canada liderul mondial în ceea ce privește prelevarea de… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.