SACCSIV – blog ortodox

Sfantul Apostol Pavel despre oamenii din vremurile din urma

Posted in antihrist, APOCALIPSA, IISUS HRISTOS, LEPADARE, Sfantul Apostol PAVEL, vremurile din urma by saccsiv on ianuarie 16, 2023

Din Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 3:

Şi aceasta să ştii că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele; 

Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie, 

Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine, 

Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu

Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia.”

Mereu au fost astfel de oameni, doar ca atunci vor fi mai multi. De ce? Ne lamureste Sfantul Ioan Gura de Aur in Tâlcuirea la Epistola a doua către Timotei:

În întâia epistolă zicea că: „Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă” (I Timotei 4, 1), şi tot în aceeaşi epistolă, în alt loc, acelaşi lucru îl proroceşte, ca pe ceva care se va petrece în timpul de pe urmă. Deci, şi aici acelaşi lucru îl face, zicând: „Şi aceasta să ştii că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele”.

Versetul intreg fiind:

„Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor”

Iata si ce putem citi la Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 2:

  1. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până cemai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
  2. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
  3. Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
  4. Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.
  5. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
  6. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
  7. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
  8. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
  9. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
  10. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.

Iar la Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 5, adauga:

  1. Iar despre ani şi despre vremuri, fraţilor, nu aveţi nevoie să vă scriem,
  2. Căci voi înşivă ştiţi bine că ziua Domnului vine aşa, ca un fur noaptea.
  3. Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.
  4. Voi însă, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, ca să vă apuce ziua aceea ca un fur.
  5. Căci voi toţi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei; nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului.
  6. De aceea să nu dormim ca şi ceilalţi, ci să priveghem şi să fim treji.

[…]

  1. Proorociile să nu le dispreţuiţi.

In concluzie:

Daca e credinta, nu mai sunt cele din versetele citate la acest inceput de articol.

Ba mai mult, daca e credinta, nu dormim si nu vin peste noi vremurile acelea ca un hot.

Si, cel mai important, daca e credinta, nu ne vom lasa pacaliti de antihrist si minunile sale.

Dar credinta nu poate fi daca ne adapam din baltoaca new age, a inovatiilor „post patristice”, a paganismului dacic, a ecumenismul total, etc. Caci degeaba cei ce toarna in baltoaca aia sunt anti restrictii Covid, anti restrictii climatice, anti casatorii gay si anti multe altele. Acestea ultime nu duc in Rai, caci sunt amestecate cu primele.

Atentie mare deci, caci vremurile apocaliptice bat la usi si este vremea pionilor albi ai dracilor, care pregatesc mentalul maselor cu acceptarea lui antihrist, despre care trebuie sa stim ca:

Sfantul IOAN DAMASCHIN: Trebuie sa vina ANTIHRIST / Il vor primi IUDEII / Va fi OM nascut din curvie si va primi toata energia lui SATAN / La INCEPUT va lua chipul SFINTENIEI…

ANTIHRIST inseamna CEL CE ESTE IN LOC DE HRISTOS

Cuviosul Serafim Rose: NU ateismul va instaura Împaratia Antihristului

Cuviosul Serafim Rose considera ca amagirile vremurilor de pe urma nu vor fi de tip ateu si agnostic, ci pseudo-spiritual

Este posibil să-l recunoaștem pe ANTIHRIST?

Si de care nu vom scapa ridicand baricade:

Putem sa ne organizam pentru a-l opri pe ANTIHRIST? Iata ce spune Sfantul Ignatie Briancianinov

Cititi va rog si:

Sfantul Teofan Zăvorâtul: “Moartea tot o mai așteaptă câte unul; dar ziua Domnului, mai nimeni”

 

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on ianuarie 16, 2023 at 7:41 am

    Și nu ninge deloc …. De fapt ,știe Dumnezeu mai bine ce face .

    https://www.activenews.ro/stiri/Sfantul-Petru-de-Iarna-miezul-anotimpului-alb.-Ziua-cand-Sfantul-Petru-coboara-sa-hraneasca-lupii-16-ianuarie-164726

    Apreciază

  2. geo said, on ianuarie 16, 2023 at 7:55 am

    Majoritatea oamenilor sunt nedumeriți de ceea ce este o criză energetică globală, prețurile la petrol, gaze și cărbune crescând simultan și chiar forțând închiderea unor mari fabrici industriale, cum ar fi produsele chimice, aluminiul sau oțelul. Administrația Biden și UE au insistat că totul se datorează acțiunilor militare ale lui Putin și ale Rusiei în Ucraina. Nu este cazul. Criza energetică este o strategie planificată de multă vreme a cercurilor corporative și politice occidentale pentru a dezmembra economiile industriale în numele unei Agende Verzi distopice . Acest lucru își are rădăcinile în perioada cu ani înainte de februarie 2022, când Rusia și-a lansat acțiunea militară în Ucraina.

    Blackrock împinge ESG
    În ianuarie 2020, în ajunul blocajului covid devastator din punct de vedere economic și social, CEO-ul celui mai mare fond de investiții din lume, Larry Fink de la Blackrock, a emis o scrisoare colegilor din Wall Street și directorilor generali de corporații despre viitorul fluxurilor de investiții. În documentul, intitulat modest „A Fundamental Reshaping of Finance” , Fink, care administrează cel mai mare fond de investiții din lume, cu aproximativ 7 trilioane de dolari atunci sub administrare, a anunțat o plecare radicală pentru investițiile corporative. Banii ar „deveni verde”. În scrisoarea sa din 2020, urmărită îndeaproape, Fink a declarat:

    „În viitorul apropiat – și mai devreme decât anticipează majoritatea – va avea loc o realocare semnificativă a capitalului… Riscul climatic este riscul investițiilor.” Mai mult, el a declarat: „Fiecare guvern, companie și acționar trebuie să se confrunte cu schimbările climatice”. [i]

    Într-o scrisoare separată către clienții investitori Blackrock, Fink a prezentat noua agendă pentru investiții de capital. El a declarat că Blackrock va renunța la anumite investiții cu emisii ridicate de carbon, cum ar fi cărbunele, cea mai mare sursă de energie electrică pentru SUA și multe alte țări. El a adăugat că Blackrock va analiza noi investiții în petrol, gaze și cărbune pentru a determina aderarea lor la „sustenabilitatea” Agendei ONU 2030.

    Fink a precizat că cel mai mare fond din lume va începe să dezinvestească în petrol, gaze și cărbune. „De-a lungul timpului”, a scris Fink, „companiile și guvernele care nu răspund părților interesate și abordează riscurile de sustenabilitate se vor confrunta cu un scepticism tot mai mare din partea piețelor și, la rândul lor, cu un cost mai mare al capitalului”. El a adăugat că, „Schimbările climatice au devenit un factor definitoriu în perspectivele pe termen lung ale companiilor… suntem pe punctul de a reprofila fundamentală a finanțelor”. [ii]

    Din acel moment, așa-numita investiție ESG, care penalizează companiile care emit CO2 precum ExxonMobil, a devenit la modă printre fondurile speculative și băncile de pe Wall Street și fondurile de investiții, inclusiv State Street și Vanguard. Aceasta este puterea Blackrock. De asemenea, Fink a reușit să obțină patru noi membri ai consiliului de administrație din ExxonMobil să se angajeze să pună capăt afacerii companiei cu petrol și gaze.

    Imaginea este de Michael Buholzer / Copyright WORLD ECONOMIC FORUM/swiss-image.ch

    Urmăriți „Banii reali” din spatele „Noua Agendă verde”
    Scrisoarea Fink din ianuarie 2020 a fost o declarație de război a marii finanțe împotriva industriei energetice convenționale. BlackRock a fost membru fondator al Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) și este semnatar al UN PRI-Principles for Responsible Investing, o rețea de investitori susținută de ONU care promovează investiții zero carbon folosind ESG extrem de corupt. criterii— Factorii de mediu, sociali și de guvernanță în deciziile de investiții. Nu există un control obiectiv asupra datelor false pentru ESG al unei companii. De asemenea, Blackrock a semnat declarația Vaticanului din 2019 care pledează pentru regimurile de preț al carbonului. În 2020, BlackRock s-a alăturat și Climate Action 100, o coaliție de aproape 400 de manageri de investiții care gestionează 40 de trilioane de dolari.

    Cu acea fatidică scrisoare a CEO-ului din ianuarie 2020, Larry Fink a pus în mișcare o dezinvestiție colosală în sectorul global de petrol și gaze de un trilion de dolari. În special, în același an, Fink de la BlackRock a fost numit în Consiliul de Administrație al Forumului Economic Mondial distopic al lui Klaus Schwab, legătura corporativă și politică a Agendei ONU Zero Carbon 2030. În iunie 2019, Forumul Economic Mondial și Națiunile Unite au semnat un plan strategic. cadru de parteneriat pentru a accelera implementarea Agendei 2030. WEF are o platformă de informații strategice care include cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030.

    În scrisoarea sa de CEO din 2021, Fink a dublat asupra atacului asupra petrolului, gazelor și cărbunelui. „Având în vedere cât de centrală va fi tranziția energetică pentru perspectivele de creștere ale fiecărei companii, le cerem companiilor să dezvăluie un plan pentru modul în care modelul lor de afaceri va fi compatibil cu o economie net zero”, a scris Fink. Un alt ofițer BlackRock a spus la o conferință recentă despre energie, „unde merge BlackRock, vor urma și alții”. [iii]

    În doar doi ani, până în 2022, se estimează că un trilion de dolari a ieșit din investiții în explorarea și dezvoltarea petrolului și gazelor la nivel global. Extracția petrolului este o afacere costisitoare, iar întreruperea investițiilor externe de către BlackRock și alți investitori de pe Wall Street înseamnă moartea lentă a industriei.

    Biden — Un președinte BlackRock?
    La începutul ofertei sale prezidențiale, pe atunci lipsită de strălucire, Biden a avut o întâlnire cu ușile închise la sfârșitul anului 2019 cu Fink, care i-a spus candidatului că „Sunt aici să ajut”. După întâlnirea sa fatidică cu Fink de la BlackRock, candidatul Biden a anunțat: „Vom scăpa de combustibilii fosili…” În decembrie 2020, chiar înainte ca Biden să fie inaugurat în ianuarie 2021, el l-a numit pe Brian Deese, șeful global pentru investiții durabile BlackRock, să să fie asistent al președintelui și directorului Consiliului Economic Național. Aici, Deese, care a jucat un rol cheie pentru Obama în elaborarea Acordului de la Paris asupra climei în 2015, a modelat în liniște războiul Biden asupra energiei.

    Acest lucru a fost catastrofal pentru industria petrolului și gazelor. Omul lui Fink, Deese, a fost activ oferindu-i noului președinte Biden o listă de măsuri împotriva petrolului pe care să le semneze prin ordin executiv începând cu prima zi din ianuarie 2021. Aceasta a inclus închiderea uriașei conducte de petrol Keystone XL, care ar aduce 830.000 de barili pe zi din Canada până în prezent. ca rafinării din Texas și oprirea oricăror noi contracte de închiriere în Arctic National Wildlife Refuge (ANWR). Biden s-a alăturat, de asemenea, la Acordul de la Paris asupra climei, pe care Deese l-a negociat pentru Obama în 2015, iar Trump l-a anulat.

    În aceeași zi, Biden a pus în mișcare o schimbare a așa-numitului „cost social al carbonului”, care impune o sancțiune de 51 USD pe tonă de CO2 industriei de petrol și gaze. Acea singură mișcare, stabilită sub autoritatea pur ramurilor executive, fără acordul Congresului , atrage un cost devastator pentru investițiile în petrol și gaze în SUA, o țară cu doar doi ani înainte ca aceasta să fie cel mai mare producător de petrol din lume.[iv]

    Uciderea capacității de rafinărie
    Și mai rău, regulile agresive de mediu ale lui Biden și mandatele de investiții BlackRock ESG distrug capacitatea rafinăriei din SUA. Fără rafinării, nu contează câți barili de petrol luați din Rezerva Strategică de Petrol. În primii doi ani de președinție a lui Biden, SUA au închis aproximativ 1 milion de barili pe zi de capacitate de rafinare a benzinei și motorinei, unele din cauza prăbușirii cererii de covid, cel mai rapid declin din istoria SUA. Opririle sunt permanente. În 2023, o capacitate suplimentară de 1,7 milioane bpd este programată să se închidă ca urmare a dezinvestirii ESG BlackRock și Wall Street și a reglementărilor Biden. [v]

    Citând dezinvestirea grea de pe Wall Street în petrol și politicile împotriva petrolului Biden, CEO-ul Chevron a declarat în iunie 2022 că nu crede că SUA vor construi vreodată o altă rafinărie nouă.[vi]

    Larry Fink, membru al Consiliului de Administrație al Forumului Economic Mondial al lui Klaus Schwab, i se alătură UE al cărei președinte al Comisiei UE, notoriu coruptă Ursula von der Leyen, a părăsit consiliul de administrație al WEF în 2019 pentru a deveni șef al Comisiei UE. Primul ei act major la Bruxelles a fost să promoveze agenda UE Zero Carbon Fit for 55. Acest lucru a impus taxe majore pe carbon și alte constrângeri asupra petrolului, gazelor și cărbunelui în UE cu mult înainte de acțiunile rusești din februarie 2022 în Ucraina. Impactul combinat al agendei ESG frauduloase de la Fink în administrația Biden și al nebuniei UE Zero Carbon creează cea mai gravă criză de energie și inflație din istorie.

    *

    Notă pentru cititori: dați clic pe butoanele de partajare de mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

    F. William Engdahl este consultant de risc strategic și lector, deține o diplomă în politică de la Universitatea Princeton și este un autor de bestseller-uri despre petrol și geopolitică.

    Este cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării.

    Note

    [i] Larry Fink, A Fundamental Reshaping of Finance, Scrisoare către CEO, ianuarie 2020, https://www.blackrock.com/corporate/investor-relations/2020-blackrock-client-letter

    [ii] Ibid.

    [iii] Tsvetana Paraskova, De ce investitorii dau spatele proiectelor pe combustibili fosili?, OilPrice.com,

    11 martie 2021, https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Why-Are-Investors-Turning-Their-Backs-On-Fossil-Fuel-Projects.html

    [iv] Joseph Toomey, Energy Inflation Was by Design, septembrie 2022, https://assets.realclear.com/files/2022/10/2058_energyinflationwasbydesign.pdf

    [v] Ibid.

    [vi] Fox Business, CEO-ul Chevron spune că s-ar putea să nu existe niciodată o altă rafinărie de petrol construită în SUA, 3 iunie 2022, https://www.foxbusiness.com/markets/chevron-ceo-oil-refinery-built-us

    https://www.globalresearch.ca/how-blackrock-larry-fink-created-global-energy-crisis/5799286

    https://www-scoop-co-nz.translate.goog/stories/HL2301/S00009/exxonmobil-suppressing-science-and-climate-change.htm?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=wapp

    Apreciază

  3. Dumitru said, on ianuarie 16, 2023 at 9:48 am

    @ sacssiv….legat de cat de aproape suntem de zilele sfarsitului,ma tot gandesc la vorbele Mantuitorului:Oare când voi, veni voi mai găsi credinţă pe pământ?….ce te-ar duce cu gandul la o apostazie generalizata.Dar in jurul meu totusi inca vad lume care il cauta pe Dumnezeu,inca bisericile sunt pline.
    La fel un alt semn mare,prevestitor,reconstructia Templului nu-l vad ca… foarte apropiat.
    Ca lucrurile se framanta si ca se pot accelera la un mod la care nu-mi pot imagina si asta e adevarat…oricum sper sa nu se-ntample in timpul generatiei mele(sunt mai caldicel,asa).
    Legat de „Proorociile să nu le dispreţuiţi.”…adevarat si asta,dar e nevoie de mult discernamant,pentru ca am impresia ca sau pus multe in gura sfintilor,lucruri pe care nu le-au zis.
    PS….Vad ca incet apar si in massmedia aservita puterii dezvaluiri despre efectele vaccinarii(vezi aducerea lui vonderleyen la raport)…si sunt curios daca asta poate duce la sacrificarea unor pioni din varf si la razmerite(conform teoriei tale…care sincer m-a pus pe ganduri).
    Interesant ca Martin Armstrong prevede pentru 2023….un an al revoltelor iar pentru anii 2024,2025 extinderea conflictului de la ukrani,la nivel mondial.
    Doamne ajuta-ne si fereste-ne de rau…sper din toata inima ca Romania sa nu fie impinsa la innaintare.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 16, 2023 at 1:55 pm

      Dumitru

      Lepadarea nu va fi totala, caci Biserica va fi pana la final.
      Bisericile pline reprezinta totusi un procent mic din intreaga populatie. Dar si despre acestia se pot analiza multe…
      Treaba cu Templul nu este deloc departe. Mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, recenta vizita a ministrului la Muntele Templului, etc. sunt semnale clare.

      Apreciază

    • mircea.v said, on ianuarie 16, 2023 at 5:20 pm

      Dumitru,

      „Bisericile sant pline”. Care, bisericile in care nu se spune nimic de Creta (sau se spune ca e in regula), de acte biometrice, de „nu vei putea cumpara sau vinde…” si de toate ce tin de vremurile din urma?. Lumea il cauta pe Dumnezeu, numai ca nu pe Dumnezeu cel Adevarat.

      Deja apostazia este generalizata. Totul trebuie sa fie in Adevar. Daca nu, e in minciuna.
      Tacere = apostazie. Tacere = ateism.
      Degeaba se merge la biserica, daca acolo nu e Adevar, daca acolo e tacere.

      Sf. Grigorie Palama spune:” prima formă de ateism este negarea existenţei lui Dumnezeu, a doua este erezia care desfigurează adevărul despre Dumnezeu iar a treia este tăcerea care contribuie la răspândirea celorlalte două tipuri de ateism”

      Asa ca, cei despre care spui tu, sant de fapt atei, care merg la „preoti” atei.

      Sfantul Ioan Iacob Hozevitul despre ISPITA NEAMULUI DE PE URMA SI FRATII CEI MINCINOSI

      “In Pateric scrie ca sfintii Parinti ai Schitului au profetit despre neamul cel de pe urma.
      „A intrebat unul: Ce lucram noi? Si raspunzand unul dintre dansii, Marele Ava Ishirion a zis: noi am lucrat poruncile lui Dumnezeu. Si iarasi intreband a zis: Cei de dupa noi ce vor face oare? Si a zis: vor face numai pe jumatate din cat am lucrat noi. Dar cei de dupa dansii ce vor face? Si a zis: neamul acela nu va putea face nimic; ci le va veni ispita si cei care se vor afla incercati in vremea aceea vor fi mai mari decat noi si decat parintii nostri.“
      Ce ispita infricosatoare va fi oare, sa se arate lamuriti cu toate ca nu vor avea nicio lucrare si vor fi mai mari decat pustnicii cei mai minunati?
      Ispita neamului celui de pe urma a si sosit, mai grozav acum, cu apropierea venirii lui Antihrist incat ameninta sa-i piarda pe cei alesi.
      Si nu-i atat de periculoasa ispita care vine de la vrajmasii lui Dumnezeu, de la atei, de la cei cu grija numai la cele pamantesti sau de la cei destrabalati care nu pot usor sa vatame pe crestini. Pericolul vine de la fratii cei mincinosi, care sunt dusmani ascunsi cu atat mai periculosi, cu cat cred ca ei sunt frati curati. Predica si ei ortodoxia, dar oarecum schimbata si prefacuta dupa placul lumii acesteia si al stapanitorului acestei lumi.Predica lor e ca o hrana prielnica care a inceput sa se strice si in loc sa hraneasca, otraveste pe cei care o mananca. Ei aduc tulburare in randurile crestinilor. Acestia sunt ispita cea mai mare a neamului celui de pe urma. Despre ei a profetit Domnul ca vor fi in veacul cel de apoi: „Multi vor veni intru numele Meu si pe multi vor insela“ (Matei 24, 5).
      Vorbesc si fratii mincinosi de sfanta si preadulcea Ortodoxie, de dragoste, de curatie, de fapta buna, de smerenie si de virtute si ajuta obstile crestinesti. Cat e de greu pentru ortodocsii cei curati si simpli sa inteleaga pe cine au inaintea lor. Cat e de usor sa fie atrasi de ideile lor cele „filosofice” si sa ii creada. Daca rascoleste cineva adanc in sufletele acestor oameni, va gasi nu dragostea cea fierbinte pentru Dumnezeu, ci inchinarea unui idol care se numeste ‘om’. (…)
      De multe ori insala rautatea, prefacandu-se in chipul faptei bune. Dupa cum a spus si Sfantul Dorotei:
      „Nici o rautate si nici unul dintre eresuri, nici insusi Diavolul nu poate sa insele pe cineva, decat daca se preface in chipul faptei bune. Dupa cum si Sfantul Apostol zice ca insusi Diavolul se inchipuie un inger luminat. Neghina numeste Sfantul Vasile cel Mare pe ereticii care strica invataturile Domnului si amestecandu-se ei cu trupul cel sanatos al Bisericii ca, fiind neobservati, sa faca vatamare“.

      Apreciază

    • Florin said, on ianuarie 17, 2023 at 9:49 am

      Dumitru, bisericile sunt pline dar sunt putin credinciosi.
      Am fost consilier la o biserica din oras, intradevar plina, copii pana in 12 ani erau 98 la suta pe telefoane iar multi veneau aproape de momentul inpartasiri, de la 12 ani pana la 45 tineret aproape inegzistent, daca zareai unul fugitiv odata la cateva luni, iar despre cei de peste 50 ani cand le vorbeai de ecumenism acte biometrice se chinuiau sa nu inteleaga nimic.
      Am fost singurul care in 2017 am parasit locul meu caldut si comfortabil din biserica de si preotul nostru propovaduia ecumenismul si erezia cu capul descoperit.M-am retras in parohia satului natal unde si aici am dat de acelas duh ecumenist. Am parasit si aceasta parohie lasand in urma parinti si frati.

      Apreciază

  4. dd_2d said, on ianuarie 16, 2023 at 10:33 am

    „Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?”

    Cine isi mai audce aminte de ce a zis Iisus? Toti acum sunt cu tehnologia si progresul.

    Si ai zis ceva bine Saccsiv , viitorul o sa fie unul religios. Culmea. Acum toti o dau pe ateism acum dar atunci va fi cu inchinare la fiara.

    Apreciază

  5. Serban said, on ianuarie 16, 2023 at 1:02 pm

    Doamne ajuta!

    Am o intrebare care ma framanta. Am citit aici pe blog urmatoarele:

    Cuviosul Serafim Rose:

    „De ce vor dori toţi cei din lumea întreaga să se închine lui? Evident, fiindcă este ceva în el ce corespunde cu ceva din noi. Iar acest ceva este lipsa lui Hristos din noi înşine. Dacă ne vom închina lui (ferească Dumnezeu!), va fi pentru că vom simţi o atracţie către un lucru exterior, care s-ar putea să semene a creştinism, de vreme ce antihrist înseamnă cel ce este în loc de Hristos, sau seamănă cu Hristos.”

    Intrebarea mea este urmatoarea: pentru necrestini, cum va face antihristul sa convinga religios toti necrestinii (musulmani, budisti, hindusi, religii tribale etc.) daca „ar putea sa semene a crestinism”?

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on ianuarie 16, 2023 at 2:01 pm

      Serban

      Pentru crestini va semana a crestinism. Pentru ceilalti, probabil ca va fi varianta ecumenismului total „mai multe cai de a ajunge la acelasi Dumnezeu”.

      Apreciază

  6. Stelica said, on ianuarie 16, 2023 at 1:46 pm

    Cine poate explica unui sărăntoc ca mine, cele 3 zile de întuneric, ce reprezinta? Mulțumesc!

    Apreciază

  7. geo said, on ianuarie 16, 2023 at 2:52 pm

    De ce este alarmată NATO de o singură fregata rusă?

    https://infobrics-org.translate.goog/post/37501/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=wapp

    Nu neaparat de fregata in sine ci de ceea ce poarta la bord…

    Apreciază

  8. geo said, on ianuarie 16, 2023 at 2:53 pm

    Un fost voluntar francez în Ucraina cere azil în Rusia

    https://infobrics-org.translate.goog/post/37503/?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=wapp

    Apreciază

  9. Bond said, on ianuarie 16, 2023 at 4:35 pm

    Stelica,
    sa ne temem mai degraba de black-out-ul duhovnicesc care se instaleaza incet, dar sigur prin schisme, erezii, sinoade talharesti, unirea cu catolicii in 2025 , prin care satanele acestei lumi vor sa stinga lumina in ortodoxie, lasandu-ne fara scutul Duhului Sfant in fata tavalugului demonic care va veni peste noi. Ce sa facem concret noi, ortodocsii? Asculta aceasta predica si ai sa gasesti raspunsul care este simplu si practic.
    Multumesc Parintelui Macarie pentru fiecare predica pe care o rosteste pentru noi, mai ales in acest timp de trista tacere…

    Apreciază

  10. Bond said, on ianuarie 16, 2023 at 4:41 pm

    Am vrut sa mai postez tot aici, o predica a parintelui Macarie care mi s-a parut sublima.

    Apreciază

    • mircea.v said, on ianuarie 16, 2023 at 5:33 pm

      Sublima, doar ca din cate stiu, e ecumenist, adica ii pomeneste pe cei eretici, episcopul de care tine, patriarh… Si, rezulta ca este in comuniune cu eretici, adica e eretic, conform Sfintilor Parinti.

      Daca nu e si eu gresesc, poate intre timp s-a schimbat, atunci, iertare.

      Tu ce stii @Bond, pe tema asta?

      Apreciază

      • Bond said, on ianuarie 18, 2023 at 11:46 pm

        Intrebi daca parintele Macarie e ecumenist? Asculta predica de astazi PANA LA SFARSIT si vei avea raspunsul:

        Apreciază

  11. Clement said, on ianuarie 16, 2023 at 5:07 pm

    https://www.lessentiel.lu/fr/video/laltercation-entre-une-jeune-evangeliste-et-un-passager-fait-le-buzz-409935591923
    Scena filmata in metroul parizian.
    O tanara, dupa toate probabilitatile cu origini latino, incearca sa le vorbeasca oamenilor despre Mantuitorul Iisus Hristos.
    Intervine cu violenta un tanar ateu progresist cu masca care i-se adreseaza strigandu-i „Taca-ti gura! Esti intr-un stat laic! Inceteaza sa mai vorbesti !”
    Vocea satanistului este incarcata de ura, lucru sesizat si de tanara.
    Pentru nerespectarea regulilor de comportare in mijloacele de transport in comun, tanara a fost amendata cu 60€.
    In urma cu mai bine de 30 de ani in Occident preotii ortodocsi puteau circula imbracati in haine preotesti. Astazi nu mai au acest drept.
    Foarte multi straini care vin cu diverse interese in Romania, sunt neplacut surprinsi de faptul ca oamenii isi fac semnul Sfintei Cruci cand trec prin dreptul Bisericilor si sunt deja inregistrate pe langa CE „sesizari” privind comportamentul ofensant, ostentativ crestin ortodox al romanilor.

    Apreciază

    • Nicusor said, on ianuarie 17, 2023 at 9:16 pm

      Pe mine m-au invatat de mic bunicii sa ma inchin cand trec pe langa o „Rastignire”, cum ziceau ei, si azi.a inchin, ca trec pe langa o cruce sau biserica si o sa o fac cu voia Domnului pana la sfarsit. Bunicul meu a cazut in 44 pe frontul de est, prizonier la rusi, dus in lagar in Siberia si dupa vreo cca 4 ani cu ajutorul Domnului si a Maicutei Sfinte a ajuns acasa. Mi-a povestit ce poate face credinta omului. Cat oi fi pe pamantu’ aista, cu ajutorul Celui de Sus ma voi inchina cand voi trece pe langa o biserica din tara asta, cu tot cu interdictiile lor, daca se ajunge acolo.Doamne ajuta!

      Apreciază

  12. Clement said, on ianuarie 17, 2023 at 12:20 am

    Haideti sa ne lamurim unde ne aflam noi, romanii raportat la ” vremurile de pe urma”.
    Eu nu am fost in Tara.Sfanta si probabil nu voi ajunge niciodata decat sufleteste dar cei care au fost si au vazut mozaicul reprodus in articolul de mai jos, ce au gandit vazand strangerea de mana masonica a Papei cu Patriarhul Athenagoras si chipurile fiintelor care ii inconjuara printre care se afla si o creatura neumana, albastra?
    Andrei Scrima se afla in culisele naratiunii mozaicului.
    https://theo.kuleuven.be/apps/press/theologyresearchnews/2021/09/22/a-glimpse-behind-the-scenes-andre-scrima-louvain-and-vatican-ii/

    Apreciază

    • vaivoua said, on ianuarie 17, 2023 at 10:50 pm

      creatura albastra e singura cu urmasi, copii de om nu se vad, deci ne aflam aproape de sfarsit

      Apreciază

  13. acelas said, on ianuarie 17, 2023 at 12:24 am

    a mai avut PS Longhin un cuvant a doua zi, de sarbatoarea sfantului Stefan (la ei), chiar si mai dur decat primul

    intai statatorul Bisericii Ucrainei canonice, mitropolitul Onufrie s-a dus sa slujeasca acolo acum cateva zile, la Banceni

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.