SACCSIV – blog ortodox

Penurie de medicamente în Elveția

Posted in carantina, CHINA, ELVETIA by saccsiv on noiembrie 29, 2022

Sursa: https://360medical.ro/stiri/elvetia-se-confrunta-cu-o-lipsa-de-medicamente-anunta-asociatia-farmacistilor-din-aceasta-tara/2022/11/25/

Penurie de medicamente în Elveția din cauza măsurilor de lockdown împotriva Covid, din China și a războiului din Europa.

Elveția se confruntă cu o penurie de medicamente din cauza problemelor lanțului de aprovizionare legate de măsurile de lockdown împotriva Covid luate de China și a războiului din Europa, a declarat asociația farmaciștilor din această țară, citată de Reuters.

„Avem cele mai mari probleme cu medicamentele pentru copii, în special cu siropurile care reduc febra”, a declarat Enea Martinelli de la pharmaSuisse pentru postul elvețian SRF.

„Există, de asemenea, lipsuri în stocurile de medicamente pentru tensiune arterială, medicamente psihiatrice și medicamente pentru Parkinson”, a precizat sursa citată.

Situația a făcut ca medicii să fie uneori obligați să procure medicamente din străinătate, a declarat pentru SRF președintele unei asociații de medici elvețieni.

Tagged with: , , ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.