SACCSIV – blog ortodox

Video: protest urias la Roma impotriva trimiterii de arme in Ucraina

Posted in ARMA, Italia, proteste, ROMA, RUSIA, Ucraina by saccsiv on noiembrie 6, 2022

PRO TV:

Zeci de mii de oameni au mărşăluit, sâmbătă, la Roma pentru a cere pace în Ucraina şi încetarea trimiterii de arme de către guvernul italian pentru a lupta împotriva invaziei ruseşti.

”Nu războiului. Nu trimiterii de arme”, scria pe o pancartă mare purtată de manifestanţi – în număr de 30.000, potrivit cifrelor poliţiei citate de presa italiană – care scandau: „Daţi o şansă păcii!”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Italia, membru fondator al NATO, sprijină Ucraina de la începutul conflictului, la sfârşitul lunii februarie, în special prin furnizarea de arme.

Noul prim-ministru de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, a declarat că acest lucru nu se va schimba şi că guvernul intenţionează să trimită mai multe echipamente militare în curând.

Trimiterea de arme în Ucraina, contestată

Dar unele voci, între care fostul prim-ministru Giuseppe Conte, spun că Italia ar trebui, în schimb, să intensifice negocierile.

Armele au fost trimise la început pe motiv că ar fi împiedicat o escaladare”, a declarat un protestatar, Roberto Zanotto, pentru AFPTV. ”Nouă luni mai târziu, mi se pare că a avut loc o escaladare. Priviţi faptele: trimiterea de arme nu ajută la oprirea unui război, armele ajută la alimentarea unui război”.

Vineri, miniştrii de externe ai statelor din G7, printre care şi Italia, s-au angajat să sprijine în continuare Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

Tagged with: , , ,

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. cristian27070 said, on noiembrie 6, 2022 at 3:06 pm

    In primul rand au fost alesi la pachet cu steagul curcubeu …

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.