SACCSIV – blog ortodox

Austria abandonează complet politica vaccinării obligatorii anti-Covid-19

Posted in AUSTRIA, vaccin, vaccinare in masa by Vali on iunie 24, 2022

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25638892-austria-abandoneaza-complet-politica-vaccinarii-obligatorii-anti-covid-19.htm

Foto: Joe Klamar / AFP / Profimedia

Guvernul Austriei a anunţat joi renunţarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva Covid-19, după ce această măsură a fost deja suspendată în martie, la doar o lună după ce intrase în vigoare, relatează Agerpres.

„De acum trebuie să trăim cu Covid-19, deci vom implementa o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârşitul vaccinării obligatorii”, a declarat ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, într-o conferinţă de presă organizată la Viena.

Acea strategie „a fost implementată într-un context epidemiologic diferit”, marcat de unităţi spitaliceşti supraaglomerate, a subliniat el.

„Însă varianta Omicron a schimbat regulile”, a adăugat acest ministru ecologist. „Chiar şi cei care au acceptat încă de la început să se vaccineze sunt acum reticenţi faţă de ideea de a-şi administra o nouă doză”, a completat Johannes Rauch.

Legea privind vaccinarea obligatorie nu a fost considerată de o comisie de experţi „necesară”, „fie din punct de vedere medical, fie constituţional”, şi a creat „o profundă divizare în rândul societăţii austriece”, a mai spus ministrul Sănătăţii din Austria.

Textul de lege a intrat în vigoare pe 5 februarie, o măsură inedită în Uniunea Europeană (UE) şi care a generat o opoziţie puternică într-o parte a populaţiei Austriei, o ţară care are 9 milioane de locuitori.

Toţi rezidenţii cu vârste de peste 18 ani erau vizaţi de acea lege, cu excepţia femeilor însărcinate, a persoanelor care au contractat noul coronavirus cu mai puţin de 180 de zile în urmă şi a persoanelor care puteau fi exceptate de la vaccinare din motive medicale.

Controalele ar fi trebuit să înceapă la jumătatea lunii martie şi ar fi trebuit să fie însoţite de amenzi care variau de la 600 de euro până la 3.600 de euro.

Dar, în cele din urmă, Guvernul de la Viena a decis să suspende aplicarea legii odată cu apariţia variantei Omicron, care este mai puţin periculoasă.

„În prezent există multe argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată”, declara, atunci, Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi Chestiuni Constituţionale.

De altfel, legea a eşuat în a-i convinge pe austriecii care erau reticenţi faţă de vaccinarea anti-Covid-19.

În prezent, circa 62% din populaţia ţării dispune de un certificat de vaccinare valid, un procent care plasează Austria în urma multor state din Europa de Vest.

Austria a raportat peste 18.700 de decese asociate Covid-19 de la începutul pandemiei.

Tagged with: , ,

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vlad tepes said, on iunie 24, 2022 at 7:17 pm

  E greu sa le mai impui si vaccinare obligatorie, dupa ce austriecii se vor confrunta din toamna cu inflatie galopanta, falimente pe linie, penurie de toate felurile, foamete, frig, devalorizarea accentuata a monedei euro, mobilitate scazuta datorita exploziei preturilor carburantilor! Oricand ar putea izbucni focul revoltelor si Revolutiei populare! De fapt, situatia va aceeasi peste tot in Europa!

  Apreciat de 4 persoane

  • Nicusor said, on iunie 26, 2022 at 3:38 am

   Perfect spus. Doar as mai adauga:
   Cat stres, cata presiune, cate incalcari constitutionale ale drepturilor, cata bataie de joc la adresa oamenilor simplii…si cate si mai cate s-au facut doar pentru a-i face pe oameni sa isi bage o chestie necunoscuta pentru ei dar TOTAL cunoscuta pentru EI si asta nu oricum ci pe bani publici si cu asumarea fiecaruia pe semnatura proprie cu privire la asa zisul vakseen.
   Apoi multi au ramas cu sechele, in cazul fericit, mai multi au murit (caz concret in familie) ca acum sa se renunte de tot. Va dati seama cum vine asta? Este strigator la cer, imi pare rau pentru cei care au cazut din frica dar si de cei care pentru un pumn de asa zisa libertate si-au pus corpul la dispozitie.

   Doamne ajuta!

   Apreciază

 2. arhanghelulred said, on iunie 25, 2022 at 9:58 pm

  Alo… am uitat ca se daduse drumul la amendarea celor nevaccinati?

  Era prin luna februarie 2022 … a pardon e anul asta … ce memorie scurta Ham …

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: