SACCSIV – blog ortodox

Noutati OMG: Nu vă lăsați păcăliți: – Alimentele modificate genetic vor fi de acum înainte etichetate ca fiind bioinginerie / Japonia a aprobat comercializarea roșiilor dezvoltate folosind tehnologia de editare a genei CRISPR-Cas9 / Hummus conceput de Inteligența Artificială

Posted in INTELIGENTA ARTIFICIALA, ORGANISME MODIFICATE GENETIC by saccsiv on ianuarie 8, 2022

NATURAL NEWS: Don’t be fooled: GMO foods will now be labeled “bioengineered” under new rule taking effect

Nu vă lăsați păcăliți: Alimentele modificate genetic vor fi de acum înainte etichetate ca fiind ‘bioingineriate’, conform unei noi reguli care urmează să intre în vigoare

De JD Heyes, 07 Ianuarie 2022, Natural News

Alimentele modificate genetic – cunoscute cândva sub numele de ‘organisme modificate genetic’, sau OMG-uri – vor fi numite de acum încolo altfel, așa că trebuie să fiți atenți la noul termen, pe măsură ce guvernele globale încearcă să le mascheze.

Alimentele modificate genetic vor fi acum etichetate ‘bioingineriate’, conform – în mod ironic –„noilor reguli de transparență alimentară” din SUA, care au intrat în vigoare de Anul Nou, iar a numi ‘transparență’ redenumirea a ceva care a fost de mult timp asociat cu rezultate negative,o poate face doar un stat profund globalist.

După cum a relatat The Epoch Times, producătorii de alimente au avut termen până la 1 ianuarie pentru a se conforma noilor reguli, care au fost de fapt formulate și emise sub administrația Trump. Dar mâna acestuia a fost forțată de o lege adoptată de Congres în ultimul an de mandat al lui Barack Obama, care a creat „un standard național pentru informarea despre alimentele care sunt sau pot fi bioingineriate”.

Standardul național „evită un sistem fragmentat, stat cu stat, care ar putea fi derutant pentru consumatori”, a declarat Sonny Perdue, pe atunci secretarul agriculturii, care a fost în funcție sub conducerea lui Trump.

Din nou, un ‘standard național’ presupune acum că statele, sau localităților individuale, care vor dori să continue folosirea etichetei mai familiară, de ‘OMG’, le va fi interzis să facă asta. Iar deși ‘bioinginerie’ pare a fi un termen corect, acesta va fi, fără îndoială, ‘pierdut în învălmășeală’, deoarece americanii care erau obișnuiți să vadă celălalt termen, ar putea sfârși prin a fi derutați de cel nou.

Din fericire, există grupuri care nu numai că s-au opus schimbării, dar au și intentat o acțiune în instanță pentru a o opri, inclusiv Centrul pentru Siguranța Alimentară, care spune că cerințele de etichetare nu vor face decât să-i zăpăcească pe consumatori.

„Aceste reglementări nu au ca scop informarea publicului, ci mai degrabă sunt concepute pentru a permite corporațiilor să ascundă clienților lor utilizarea ingredientelor modificate genetic”, a declarat Andrew Kimbrell, directorul executiv al centrului. „Este o înșelătorie de reglementare, pe care încercăm să o anulăm în instanța federală”.

În plus, Organic Trade Association, Institute for Agricultureand Trade Policy și The Non-GMO Project și-au manifestat, de asemenea, opoziția față de noua regulă.

„În general, multe produse care conțin OMG-uri nu vor fi etichetate, ceea ce înseamnă că absența unei mențiuni privind bioingineria (BE) nu înseamnă că un produs nu este non-OMG”, a declarat proiectul într-o declarație după punerea în aplicare a noilor reguli.

The Epoch Times notează:

Congresul, în Legea națională de transparență în informarea despre alimentele bioingineriate, a ordonat producătorilor de alimente să plaseze pe etichete un text, un simbol sau un link digital, cum ar fi un cod QR, dacă produsele au ingrediente bioingineriate. Legiuitorii au folosit termenul de bioinginerie, dar au permis Departamentului Agriculturii să folosească termeni similari. Cu toate acestea, agenția a optat să rămână doar cu bioinginerie.

Cu toate acestea, există de fapt susținători ai noului regulament, inclusiv organizații ale ‘industriei alimentare’, precum Food Marketing Institute și Grocery Manufacturers Association.

„Regula oferă o modalitate coerentă de a oferi transparență în ceea ce privește alimentele pe care le vindem și le permite clienților noștri din întreaga țară să afle mai multe despre produsele alimentare care conțin ingrediente bioingineriate”, a precizat institutul în 2018.

Dar unii susținători au cerut, de asemenea, regimului Biden să amâne termenul de punere în aplicare a regulii din cauza crizei încă mai grave a lanțului de aprovizionare la a cărei agravare a contribuit și actuala administrație.

Regimul „trebuie să adopte în acest moment o poziție de ‘a nu face rău’, care să permită companiilor să se concentreze pe livrarea de produse pentru consumatori”, a declarat recent Asociația mărcilor de consum.

Alimentele modificate genetic, indiferent cum sunt denumite, continuă să fie problematice pentru consumatori.

De exemplu, în 2019, un fost bioinginer al Monsanto, devenit denunțător, a recunoscut că în cazul cartofilor OMG pe care a ajutat să îi creeze, aceștia absorb din sol tot felul de toxine, printre care și unele care nu se foloseau în cultura plantelor înainte de modificarea acestora.

Dr. Caius Rommens, care a petrecut șase ani în cadrul programului de control al bolilor de la Monsanto și a dezvoltat mii de tulpini de cartofi OMG, a constatat că majoritatea acestora s-au dovedit a fi mutanți, sterili, fără clorofilă sau piperniciți. Cum ar putea afecta acest lucru sănătatea consumatorilor?

Pentru mai multe conținuturi de acest gen, consultați GMO.news.

Sursele includ:

NaturalNews.com

TheEpochTimes.com

 

AgroBiotechRom: Japonia a aprobat comercializarea tomatelor obținute prin editarea genomului!

Prima varietate de tomate obținute prin editare genomică a fost lansată pentru comercializare directă în Japonia, de către compania Sanatech Seed. Ministerele japoneze responsabile au anunțat că, pe lângă faptul că este sigură, această roșie obținută prin editarea genomului nu va fi reglementată ca produs modificat genetic. Tomata Sicilian Rouge High GABA a fost dezvoltată folosind tehnologia de editare a genei CRISPR-Cas9. Roșiile conțin niveluri ridicate de acid gamma-aminobutiric (GABA), un aminoacid despre care se crede că ajută relaxarea și scade tensiunea arterială.
Potrivit lui Shimpei Takeshita, președintele Sanatech Seed și distribuitor exclusiv, această roșie conține de patru până la cinci ori mai mult GABA decât o roșie normală. Takeshita a spus că soiul Sicilian Rouge și trăsătura GABA au fost alese pentru nivelul lor ridicat de acceptare de către consumatori. El a explicat că această roșie este foarte populară, iar consumatorii sunt deja obișnuiți să cumpere produse cu un conținut ridicat de GABA. De aceea consideră că este foarte important să prezinte consumatorilor tehnologia într-un mod care le este deja familiar.
La rândul său, Federația Internațională a Semințelor (ISF) a declarat că salută lansarea și că este un pas important în punerea în aplicare a politicii japoneze privind editarea genomului, un instrument care oferă oportunități uriașe pentru sectorul semințelor. De asemenea, și-a reiterat angajamentul de a se angaja în inovația în sectorul creșterii plantelor, contribuind astfel la crearea unor sisteme alimentare durabile.

Articolul original este disponibil pe http://www.fruitnet.com/eurofruit/article/184662/sanatech-seed-launches-worlds-first-ge-tomato

 

SYFY: A.I. PLUCKS THROUGH 3,366 CHICKPEA VARIETIES, DESIGNS WORLD-FEEDING GENETICALLY MODIFIED CROPS

I.A. CULEGE DIN 3.366 DE SOIURI DE NĂUT, APOI CONCEPE CULTURI MODIFICATE GENETIC CARE SĂ HRĂNESCĂ ÎNTREAGA LUME

Acum avem nevoie de un robot de făcut lipii.

De Cassidy Ward, 27 Noiembrie 2021, SYFY WIRE

Foto: Rajeev Varshney

Combaterea foametei și menținerea unei alimentații complete rămâne o provocare în întreaga lume, în special în regiunile subdezvoltate. Se depun eforturi continue pentru a combate aceste provocări, și este o sarcină mare, care devine din ce în ce mai mare pe măsură ce populația crește, iar efectele schimbărilor climatice modifică peisajul agricol.

Uneori, găsirea soluției la problemele mari necesită cunoașterea detaliată a unor lucruri foarte mici, cum ar fi genomul unor plante de bază precum năutul. Un studiu recent realizat de Rajeev Varshney de la Centrul de Excelență în Genomică și Biologie Sistemică din cadrul Institutului Internațional de Cercetare a Culturilor pentru Zonele Tropicale Semi-Aride (ICRISAT) și colegii săi, a analizat genomul năutului în speranța de a găsi o modalitate de a construi o cultură alimentară mai bună. Descoperirile lor au fost publicate în revista Nature.

Ei nu au analizat doar un singur tip de năut. Dimpotrivă, lucrarea a analizat mai mult de 3.366 de soiuri ale plantei – 3.171 de specii cultivate și 195 de specii sălbatice – pentru a obține o imagine completă a diversității genetice. Aceștia au creat un pan-genom care descrie diversitatea genetică între speciile cultivate și plantele lor sursă sălbatice.

„A fost o călătorie lungă de la început, în 2014”, a declarat Varshney pentru SYFY WIRE. „Acesta a fost primul efort de acest gen în cadrul oricărei culturi. Ne-a luat aproximativ trei ani pentru a genera toate datele, și apoi încă trei-patru ani pentru analiza și interpretarea datelor.”

Munca, deși dificilă, a dus la identificarea a 29.870 de gene în total, inclusiv 1.582 care nu fuseseră raportate înainte. Această analiză a identificat genele benefice, precum și mutațiile dăunătoare care au ca rezultat plante mai puțin reușite și randamente mai mici ale culturilor. Aceste date au fost apoi livrate la Universitatea din Queensland, unde au fost analizate de o inteligență artificială numită FastStack, specializată în proiectarea de noi soiuri de plante și culturi, cu scopul de a obține un randament optim.

Foto: Rajeev Varshney

Productivitatea culturilor de leguminoase, printre care se numără și năutul, a stagnat în ultima jumătate de secol. Pe măsură ce populația crește, acest lucru a dus la o disponibilitate scăzută de alimente pe cap de locuitor, ceea ce contribuie la malnutriție. Îmbunătățirea randamentelor prin optimizări ar putea contribui la reducerea unei părți din această sarcină.

„Năutul este o leguminoasă importantă, cultivată în peste 50 de țări, și reprezintă o sursă bogată de proteine. Năutul este o cultură cheie pentru securitatea nutrițională, în special în țările în curs de dezvoltare”, a declarat Varshney.

Oamenii de știință au identificat gene și familii de gene numite haplotipuri – grupări de gene care se moștenesc toate împreună – ce joacă roluri potențiale în controlul dimensiunii și dezvoltării semințelor. Următorii pași sunt utilizarea datelor genetice și de inteligență artificială pentru a selecta noi soiuri de năut, mai robuste, în lumea reală. Este important faptul că echipa a identificat potențiale optimizări cu scopul de a menține diversitatea genetică. Aceștia estimează o capacitate de a îmbunătăți greutatea semințelor, un indicator important al randamentului, cu până la 23%.

„Propunem trei abordări de ameliorare bazate pe predicțiile genomice care au ca scop îmbunătățirea a 16 trăsături și sporirea producției”, a declarat Varshney. „Descoperirile noastre pot fi utilizate pentru a dezvolta soiuri îmbunătățite de năut cu randament mai bun, cu o nutriție mai bună și cu o rezistență mai mare la mai mulți factori biotici și abiotici. Avem în plan să folosim abordarea IA pentru a combina haplotipurile alese de noi pentru un randament optim în soiurile de elită de năut.”

În timp ce această cercetare genetică și de IA a oferit oamenilor de știință posibilitatea de a începe să selecteze specii noi pentru îmbunătățirea randamentului culturilor, a deschis, de asemenea, o ușă pentru cercetări similare în alte culturi de bază. ICRISAT examinează acum alte leguminoase și cereale, culturi care au fost identificate ca fiind alimente-cheie, pentru a identifica următoarea lor țintă. În plus, activitatea are potențialul de a implementa beneficiile nu doar în diferite specii de năut, ci și în plante complet diferite.

Lucrările anterioare de secvențiere a genomului mazării porumbel au izolat o genă care ar putea fi utilizată în soia, făcându-i pe aceștia rezistenți la rugina asiatică a soiei, o boală fungică distructivă. Dacă filmele ne spun ceva despre inteligența artificială, este că, în mod inevitabil, ne vor vedea ca pe o amenințare și vor căuta să ne distrugă, dar înainte de a o face, sunt ocupate să lucreze pentru a ne concepe mai multă hrană, și mai bună.

Abia așteptăm să gustăm din acel hummus conceput de inteligența artificială.

 

Comentariu saccsiv:

Referitor la ultima fraza a ultimului articol, eu nu sunt deloc nerabdator:

Spaima unui fost director Google: dezvoltatorii de INTELIGENTA ARTIFICIALA creeaza un ZEU

IA, SATANICA: Cercetătorii pun bazele unei INTELIGENTE ARTIFICIALE cu mentalitate de stup

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dayz of Noah said, on ianuarie 8, 2022 at 11:36 pm

    Nu gândi! Ai încredere în noi!

    https://www.bitchute.com/video/shNV1j0pXMbQ/

    Apreciază

  2. scortisoara said, on ianuarie 9, 2022 at 9:45 am

    Cine mai vrea sa se mute in zona rurala sa plece de pe acum ….

    https://www.bzi.ro/romanii-nu-isi-vor-mai-putea-vinde-locuintele-timp-de-mai-multi-ani-ministrul-dezvoltarii-cseke-attila-a-anuntat-programul-4346538

    Apreciază

    • Dr. Badass said, on ianuarie 9, 2022 at 8:13 pm

      Este vorba de locuințe reabilitate cu bani de la stat. Se pot vinde după lucrările de reabilitare dar trebuie returnați statului banii cheltuiți.
      În principal sunt locuințe care sunt „cu bulină”, marcate pentru rezistenta slabă în cazul unui cutremur și care au nevoie de lucrări de consolidare.
      Orice locuință se poate vinde cu înțelegerea părților, mergi la notar și declari împrumut la care garantezi cu casa. Evident contractul este redactat cu ajutorul unui avocat, se asigură prin asta că apartamentul nu are alte obligații și că nu se poate deschide proces pentru recuperare.

      Apreciază

  3. John said, on ianuarie 9, 2022 at 10:22 am

    Parcă era o profeție, referitor la asta:
    Grecia ar trebui sa se abtina de la a testa rabdarea Turciei cu provocari, inclusiv cu amenintari privind extinderea apelor sale teritoriale in Marea Egee, a avertizat sambata ministrul turc al apararii.
    Vorbind in fata unui grup de jurnalisti la Ankara, Hulusi Akar a mai spus ca Turcia doreste sa rezolve disputele cu vecinul si colegul sau din NATO, Grecia, prin dialog si sa transforme Marea Egee intr-o „mare a prieteniei”, dar a acuzat Atena ca preseaza cu ceea ce a spus ca sunt actiuni provocatoare, inclusiv militarizarea insulelor din apropierea Turciei continentale, incalcand acordurile internationale.
    „Ei (Grecia) nu ar trebui sa calculeze gresit si sa creada ca este momentul potrivit (pentru a extinde apele teritoriale la) 12 mile”, a declarat Akar. „Ei nu ar trebui sa ne testeze in niciun fel si nu ar trebui sa se lanseze intr-o astfel de aventura. Sper ca nu vor face o astfel de greseala”, a mai spus ministrul, citat de Associated Press.

    Apreciază

  4. Felix said, on ianuarie 9, 2022 at 11:58 am

    SPAIMĂ în România: copiii au ameninţat că se SINUCID, pe capete! | Ziarul National
    https://www.national.ro/social/spaima-in-romania-copiii-au-amenintat-ca-se-sinucid-pe-capete-748337.html

    Apreciază

  5. mircea.v said, on ianuarie 9, 2022 at 12:43 pm

    off

    Sfantul Paisie Aghioritul – vol2, Cuvinte duhovnicesti, pg 197

    „Peste putin toti cei ce vor avea televizor vor privi la televizor,
    dar vor fi vazuti si ei. Adica vor urmari si vor fi urmariti. Li se va
    controla astfel prin computer toata viata lor; ce spun, ce fac, totul.
    Vezi la ce fel de dictatura s-a gandit diavolul! La Bruxelles au o
    cladire intreaga cu 666, in care-si adapostesc computerul. Acest
    computer poate controla miliarde de oameni – sant aproape 6 miliarde
    toata lumea. Toate le vor fi cunoscute printr-o rasucire de buton.
    Unii europeni s-au impotrivit, deoarece se tem de dictatura mondiala.
    Noi, ortodocsii, ne impotrivim, pentru ca nu il vrem pe Antihrist si,
    fireste, nici dictatura lui.”

    Parintele Justin – din „Invataturile si minunile Parintelui Justin”, pg 36

    „Scopul administrației mondiale, la ora actuală, nu este altul decât
    desființarea persoanei și a comuniunii dintre oameni. Dacă alte
    sisteme politice au înjugat drepturile oamenilor, acest sistem
    electronic dictatorial, va înjuga sufletul, gândirea umană. Pentru că
    ei vor să devenim niște numere, cum purtam, noi, deținuții, să
    desființeze relațiile interumane și relația omului cu Dumnezeu. Este o
    robotizare a societății, din care va dispare ușor, ușor omul obișnuit,
    și vor rămâne roboții supravegheați de oamenii superiori, care conduc
    lumea. Cetățeanul nostru de azi nu își dă seama, în orbirea lui, de
    situația în care se află, și de faptul că acceptă ca o vită propria-i
    desființare. Trebuie să stârpim acest sistem electronic din fașă și să
    facem tot posibilul să nu acceptăm această nouă ordine electronică,
    această civilizație virtuală, pe internet.”

    Cele 2 citate de mai sus distrug definitiv orice argument pro
    internet/smartfone in Biserica.

    https://saccsiv.wordpress.com/2020/11/02/propunere-de-dezbatere-pro-sau-contra-inregistrarii-si-transmiterii-sfintei-liturghii-pe-internet/

    Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 9, 2022 at 2:23 pm

      Sfantul Efrem Sirul:

      Insa putini vor fi cei ce vor asculta si vor crede propovaduirea proorocilor (Ilie si Enoh). Iar aceasta o va face Mantuitorul ca sa-si arate negraita Sa iubire de oameni, ca nici odata nu voieste moartea pacatosului, ci voieste ca toti sa se mantuiasca. Ca nici in vremea aceea nu va lasa neamul omenesc fara de propovaduire, ca fara de raspuns sa fie toti la Judecata. Deci multi din crestinii care se vor afla atunci vor varsa rauri de lacrimi cu suspinuri catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa fie izbaviti de balaur, si cu mare sarguinta vor fugi in pustietati, in munti si in pesteri si cu frica se vor ascunde. Si li se va darui aceasta de la Dumnezeu Cel Sfant, si-i va povatui pe ei harul in locuri hotarate si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri, nevazand semnele si infricosarile lui Antihrist. Ca celor ce au cunostinta, cu lesnire le va fi cunoscuta venirea lui.
      Iar celor ce isi au mintea permanent la lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, nu vor crede, si urasc pe cei ce le-ar spune….

      Apreciază

  6. scortisoara said, on ianuarie 9, 2022 at 2:08 pm

    Apreciază

  7. Gheorghe S said, on ianuarie 9, 2022 at 9:25 pm

    Scientists now developing mRNA vegetables so that grocery stores can sell „vaccines” hidden in food:

    https://www.afinalwarning.com/571360.html

    Apreciază

  8. Spaceman said, on ianuarie 11, 2022 at 12:56 pm

    Acum la vânzare în Japonia: primele roșii cu genomul editat, video →

    FRANCE 24: „Japonia a devenit recent prima țară din lume care a vândut roșii modificate genetic. Această tehnologie, care modifică informația genetică a unei culturi, nu implică adăugarea de material genetic din exterior – spre deosebire de alte alimente modificate genetic. Experții susțin că unele alimente editate genetic sunt mai sănătoase decât cele convenționale. Însă militanții pentru protecția mediului solicită efectuarea mai multor teste, pe fondul preocupărilor legate de siguranță.”

    Ezura Hiroshi, profesor la Școala de știință pentru mediu și viață la Universitatea din Tsukuba, Japonia, explică în videoclip, arătând ca exemplu o cultură de roșii din același soi, că tomatele chiar dacă arată la fel, o parte din ele au fost modificate genetic, folosind tehnologia CRISPR – Cas9, pentru a fi mai bogate în GABA.

    În revista Nature, pe 14 dec. 2021, a fost publicat un articol în care se precizează că nu sunt încă efectuate studii pentru a demonstra beneficiul consumului de către oameni, a alimentelor bogate în GABA.

    https://www.nature.com/articles/d41587-021-00026-2

    Cu toate acestea, roșiile modificate genetic pentru a fi bogate în GABA au ajuns pe piața japoneză la un preț dublu față de roșiile din același soi, nemodificate genetic.

    În aceste condiții, dacă roșiile arată la fel, cum faci diferența dintre ele, care sunt bogate în GABA și care nu? Cine garantează că roșiile sunt bogate în GABA pentru a justifica prețul mai mare? Certificatele? Pe bune!?
    Roșii GABA, non-GABA, alimente GABA, non-GABA… povești! De ce ar trebui modificate genetic alimentele pentru a fi mai bogate în… nu știu ce.

    Ce ați zice de… castravetele joint, cu CBD, sau THC? Dar de fasolea cu LSD? Bioinginerii ar putea utiliza tehnologia CRISPR pentru a modifica nu doar fructe și legume, ci chiar și pești! Dar piața vorbește până la urmă…

    Este ca și cu hamburgerul vegetal creat să aibă același gust ca cel de vită: însă de unde știu eu că nu e chiar de vită, dar vândut la un preț dublu, pe motiv că salvăm planeta?

    Apreciază

  9. […] Noutati OMG: Nu vă lăsați păcăliți: – Alimentele modificate genetic vor fi de acum înainte … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.