SACCSIV – blog ortodox

Spaima unui fost director Google: dezvoltatorii de INTELIGENTA ARTIFICIALA creeaza un ZEU

Posted in GOOGLE, INTELIGENTA ARTIFICIALA by saccsiv on septembrie 30, 2021

Sursa: https://futurism.com/the-byte/google-exec-ai-god

UN FOST DIRECTOR EXECUTIV AL GOOGLE AVERTIZEAZĂ CĂ CERCETĂTORII ÎN DOMENIUL IA ‘CREEAZĂ UN ZEU’

MO GAWDAT CREDE CĂ SINGULARITATEA SE APROPIE ȘI CĂ IA REPREZINTĂ O AMENINȚARE SERIOASĂ PENTRU OMENIRE.

29 Septembrie 2021, THE BYTE, FUTURISM

Un avertisment cumplit

Conform unui fost director executiv al Google, singularitatea se apropie. Ba mai mult, el spune că aceasta reprezintă o amenințare serioasă pentru omenire.

Mo Gawdat, fostul director de afaceri al organizației Moonshot a Google, care la vremea respectivă se numea Google X, a lansat avertismentul său într-un nou interviu pentru The Times. În acesta, a spus că el crede că este inevitabilă implementarea unei inteligențe generale artificiale (AGI), genul de inteligență artificială atotputernică și conștientă, precum Skynet din SF-ul ‘Terminator’ – și că, odată ce va fi prezentă, omenirea s-ar putea foarte bine să se trezească în fața unei apocalipse provocată de mașinării super puternice.

De-a dreptul speriat

Gawdat a declarat pentru The Times că a avut această revelație înspăimântătoare pe când lucra cu dezvoltatorii de inteligență artificială de la Google X, care construiau brațe robotizate capabile să găsească și să ridice o minge mică. După o perioadă de progres lent, Gawdat a spus că un braț a apucat mingea și părea să o țină în fața cercetătorilor într-un gest care, pentru el, îl făcea să pară că se dădea mare.

„Și deodată mi-am dat seama că acest lucru este cu adevărat înfricoșător. M-a înghețat complet”, a spus Gawdat.

„Realitatea este că noi creăm un zeu ”, a adăugat el.

Pericole reale

În industria tehnologică nu ducem lipsă de cei care se tem de IA – Elon Musk a avertizat în repetate rânduri lumea cu privire la pericolul pe care îl reprezintă IA, de exemplu că într-o zi va putea cuceri lumea. Dar acest tip de perspectivă speculativă trece oarecum cu vederea pericolele și daunele reale legate de o IA pe care am construit-o deja.

De exemplu, algoritmii de recunoaștere facială și de predicție a poliției au provocat prejudicii reale în comunitățile defavorizate. Nenumărați algoritmi continuă să propage și să consolideze rasismul instituțional în general. Acestea sunt probleme care pot fi rezolvate prin supraveghere și reglementare – dar nu ați ști acest lucru dacă, la fel ca Gawdat, considerați dezvoltarea IA ca fiind nașterea inevitabilă a unui zeu răzbunător.

CITEȘTE MAI MULT: Poate acest om să salveze lumea de inteligența artificială? [The Times]

Mo Gawdat este un super geek din Silicon Valley care crede că ne confruntăm cu o amenințare apocaliptică din partea inteligenței artificiale. Fostul director executiv al Google îi povestește lui Hugo Rifkind cum o tragedie umană i-a modelat modul în care vede viitorul și ce ar trebui să facem în continuare.

Mo Gawdat, în vârstă de 54 de ani, fotografiat la Londra. ‘La 29 de ani aveam tot ceea ce alții muncesc o viață întreagă pentru a obține’ TOM JACKSON PENTRU REVISTA THE TIMES

De Hugo Rifkind, 29 Septembrie 2021, The Times

Mo Gawdat a întrezărit apocalipsa într-un braț de robot. Sau, mai degrabă, într-o grămadă de brațe de robot, toate fiind dezvoltate împreună. O turmă de brațe. Aceste brațe, primisera sarcina de a învăța cum să ridice jucăriile copiilor. Nu ca vicioșii, ci ca niște mâini. Cu blândețe. Cu delicatețe. Navigând prin forme necunoscute.

Pentru multă vreme nu au ajuns nicăieri. Săptămână după săptămână de încercări. Și, în calitate de director comercial al Google X, Gawdat trecea pe lângă ei – știți, ăia nebunii, ce țintesc luna (moonshot) la Google, visând cerul albastru, ăia pe care eu ii descriu spunând: „Ați văzut vreodată Men in Black?” – în fiecare zi, auzindu-i cum se văicăreau în sus și în jos, dar fără să le acorde prea multă atenție.

Până când, într-o zi, un braț a cules un ‘galben’…

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Klaus Schwab (cel cu Marea Resetare): Pana in 2026 oamenii vor primi in corp un cip pentru a fuziona cu lumea digitală, avand ca partener inteligenta artificiala

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nikos said, on octombrie 1, 2021 at 1:12 am

    Aceste masinarii vor fi controlate de insusi diavolul. Doamna Aspazia Otel Petrescu a marturisit intr-un interviu ca lumea bazata pe electromagnetism este lumea satanei. Spre acest deziderat se si indreapta lumea cu asa-zisa incalzire globala, graba de a inlocui motoarele cu combustie interna cu cele electrice, 5G, smart grid etc..

    Apreciat de 2 persoane

  2. Hilohi Bogdan said, on octombrie 1, 2021 at 5:15 am

    Vrăjeală.Ei pregătesc apocalipsa electronică și vor să dea vina pe…un necunoscut…ca de obicei.

    Apreciat de 1 persoană

  3. scortisoara said, on octombrie 1, 2021 at 8:54 am

    și anticrist ce mai face dacă „zeul” asta rău se răzbună pe omenire ?

    Apreciază

  4. abc said, on octombrie 1, 2021 at 9:05 am

    11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
    12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13

    IA, este cea de a doua fiara din apocalipsa
    Intr-o exprimare mai plastica, IA, noul zeu, nu face de capul ei nimic. IA, este un instrument de supunere a oamenilor, a lumii, catre prima fiara.
    IA nu este de capul ei, ci este controlata, nu va scapa niciodata de sub control precum zice nenea ala, ea va fi controlata de cei ce il aduc pe antihrist la conducerea lumii

    Apreciat de 3 persoane

  5. dflorin78 said, on octombrie 1, 2021 at 9:56 am

    Eu nu înţeleg cum Elon Musk se teme de IA – dacă el este co-fondator și inițial co-președinte al consiliului de administrație al OpenAI, un laborator de cercetare a inteligenței artificiale !!

    Apreciat de 2 persoane

  6. mircea.v said, on octombrie 1, 2021 at 10:32 am

    tot asa, cu un brat de robot – cyborg, e si in Terminator 2

    Apreciază

  7. VioletaM said, on octombrie 1, 2021 at 1:37 pm

    What they call “A.I” or “Cloud” it is the Quantum Computer, care face legatura cu lumi paralele si spiritele lor, adica cu toti dracii.

    Uitati ce povesteste individul asta, fondator al D-Wave, cum iau ei legatura si aduc aici duhurile cazute

    Apreciază

    • kunta kinte said, on octombrie 1, 2021 at 2:39 pm

      @violeta b
      Anthony Patch explica tot. Din pacate Anthony nu mai publica nimic acum.

      Apreciază

      • VioletaB said, on octombrie 2, 2021 at 11:31 pm

        @kunta kinte Cred că era pt VioletaM comentariul tau, nu pentru mine. Nu am auzit de niciunul dintre aceștia.

        Apreciază

  8. […] the full transcript hereView The Viganò Tapes and additional content on Rumble. 0 52 Spaima unui fost director Google: dezvoltatorii de INTELIGENTA ARTIFICIALA creeaza un ZEU saccsiv.wordpress.com by Saccsiv – 2 days ago Sursa: […]

    Apreciază

  9. […] Spaima unui fost director Google: dezvoltatorii de INTELIGENTA ARTIFICIALA creeaza un ZEU […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.