SACCSIV – blog ortodox

“A CAZUT. A CAZUT BABILONUL”. Cine este Babilonul? Dar fiara care o va urî şi o va face pustie şi goală şi carnea ei o va mânca şi pe ea o va arde în foc?

Posted in 666, antihrist, APOCALIPSA, BABILON, LUCIFER, SEMNUL FIAREI by saccsiv on decembrie 11, 2021

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Capitolul 17:

  1. Şi a venit unul din cei şapte îngeri, care aveau cele şapte cupe, şi a grăit către mine, zicând: Vino să-ţi arăt judecata desfrânatei celei mari, care şade pe ape multe,
  2. Cu care s-au desfrânat împăraţii pământului şi cei ce locuiesc pe pământ s-au îmbătat de vinul desfrânării ei.
  3. Şi m-a dus, în duh, în pustie. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară roşie, plină de nume de hulă, având şapte capete şi zece coarne.
  4. Şi femeia era îmbrăcată în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare, având în mână un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei.
  5. Iar pe fruntea ei scris nume tainic: Babilonul cel mare, mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului.
  6. Şi am văzut o femeie, beată de sângele sfinţilor şi de sângele mucenicilor lui Iisus, şi văzând-o, m-am mirat cu mirare mare.
  7. Şi îngerul mi-a zis: De ce te miri? Eu îţi voi spune taina femeii şi a fiarei care o poartă şi care are cele şapte capete şi cele zece coarne.
  8. Fiara pe care ai văzut-o era şi nu este şi va să se ridice din adânc şi să meargă spre pieire. Şi se vor mira cei ce locuiesc pe pământ ale căror nume nu sunt scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, văzând pe fiară că era şi nu este, dar se va arăta.
  9. Aici trebuie minte care are înţelepciune. Cele şapte capete sunt şapte munţi deasupra cărora şade femeia.
  10. Dar sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul mai este, celălalt încă nu a venit, iar când va veni are de stat puţină vreme.
  11. Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire.
  12. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care încă n-au luat împărăţia, dar care vor lua stăpânire de împăraţi, un ceas, împreună cu fiara.
  13. Aceştia au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei.
  14. Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi.
  15. Şi mi-a zis: Apele pe care le-ai văzut şi deasupra cărora şade desfrânata, sunt popoare şi gloate şi neamuri şi limbi.
  16. Şi cele zece coarne pe care le-ai văzut şi fiara vor urî pe desfrânată şi o vor face pustie şi goală şi carnea ei o vor mânca şi pe ea o vor arde în foc.
  17. Căci Dumnezeu a pus în inimile lor să facă voia Lui şi să se întâlnească într-un gând şi să dea fiarei împărăţia lor, până se vor împlini cuvintele lui Dumnezeu.
  18. Iar femeia pe care ai văzut-o este cetatea cea mare care are stăpânire peste împăraţii pământului.

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Capitolul 18:

  1. După acestea, am văzut un alt înger, pogorându-se din cer, având putere mare, şi pământul s-a luminat de slava lui,
  2. Şi a strigat cu glas puternic şi a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare şi a ajuns locaş demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, şi închisoare tuturor păsărilor spurcate şi urâte.
  3. Pentru că din vinul aprinderii desfrânării ei au băut toate neamurile şi împăraţii pământului s-au desfrânat cu ea şi neguţătorii lumii din mulţimea desfătărilor ei s-au îmbogăţit.
  4. Şi am auzit un alt glas din cer, zicând: Ieşiţi din ea, poporul meu, ca să nu vă faceţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi de pedepsele sortite ei;
  5. Fiindcă păcatele ei au ajuns până la cer şi Dumnezeu Şi-a adus aminte de nedreptăţile ei.
  6. Daţi-i înapoi, precum v-a dat şi ea şi, după faptele ei, cu măsură îndoită, îndoit măsuraţi-i; în paharul în care v-a turnat, turnaţi-i de două ori.
  7. Pe cât s-a mărit pe sine şi a fost în desfătări, tot pe atâta daţi-i chin şi plângere. Fiindcă în inima ei zice: Şed ca împărăteasă şi văduvă nu sunt şi jale nu voi vedea nicidecum!
  8. Pentru aceea într-o singură zi vor veni pedepsele peste ea: moarte şi tânguire şi foamete şi focul va arde-o de tot, căci puternic este Domnul Dumnezeu, Cel ce o judecă.
  9. Iar împăraţii pământului, care s-au desfrânat cu ea şi s-au dezmierdat cu ea, se vor jeli şi se vor bate în piept pentru ea, când vor vedea fumul focului în care arde,
  10. Stând departe de frica chipurilor ei, şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, Babilonul, cetatea cea tare, că într-un ceas a venit judecata ta!
  11. Şi neguţătorii lumii plâng şi se tânguiesc asupra ei, căci nimeni nu mai cumpără marfa lor,
  12. Marfă de aur şi de argint, pietre preţioase şi mărgăritare, vison şi porfiră, mătase şi stofă stacojie, tot felul de lemn bine mirositor şi tot felul de lucruri de fildeş, de lemn de mare preţ şi marfă de aramă şi de fier şi de marmură,
  13. Şi scorţişoară şi balsam şi mirodenii şi mir şi tămâie şi vin şi untdelemn şi făină de grâu curat şi grâu şi vite şi oi şi cai şi căruţe şi trupuri şi suflete de oameni.
  14. Şi roadele cele dorite de sufletul tău s-au dus de la tine şi toate cele grase şi strălucite au pierit de la tine şi niciodată nu le vor mai găsi.
  15. Iar neguţătorii de aceste lucruri, care s-au îmbogăţit de pe urma ei, vor sta departe, de frica chinurilor ei, plângând şi tânguindu-se,
  16. Şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, cea înveşmântată în vison şi în porfiră şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare! Că într-un ceas s-a pustiit atâta bogăţie!
  17. Şi toţi cârmacii şi toţi cei ce plutesc pe mare şi corăbierii şi toţi câţi lucrează pe mare stăteau departe,
  18. Şi strigau, uitându-se la fumul focului în care ardea, zicând: Care cetate era asemenea cu cetatea cea mare!
  19. Şi îşi puneau ţărână pe capetele lor şi strigau plângând şi tânguindu-se şi zicând: Vai! Vai! Cetatea cea mare, în care s-au îmbogăţit din comorile ei toţi cei ce ţin corăbii pe mare, că într-un ceas s-a pustiit!
  20. Veseleşte-te de ea, cerule şi voi sfinţilor, şi voi apostolilor, şi voi proorocilor, pentru că Dumnezeu a pronunţat judecata voastră asupra ei.
  21. Şi un înger puternic a ridicat o piatră, mare cât o piatră de moară, şi a aruncat-o în mare, zicând: Cu astfel de repeziciune va fi aruncat Babilonul, cetatea cea mare, şi nu se va mai afla.
  22. Şi glasul celor ce cântă din chitară şi din gură şi din flaut şi din trâmbiţă nu se va mai auzi de acum în tine şi nici un meşteşugar de orice fel de meşteşug nu se va mai afla în tine şi huruit de mori nu se va mai auzi în tine niciodată!
  23. Şi niciodată lumina de lampă nu se va mai ivi în tine; şi glasul de mire şi mireasă nu se vor mai auzi în tine niciodată, pentru că neguţătorii tăi erau stăpânitorii lumii şi pentru că toate neamurile s-au rătăcit cu fermecătoria ta.
  24. Şi s-a găsit în ea sânge de prooroci şi de sfinţi şi sângele tuturor celor înjunghiaţi pe pământ.

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Capitolul 19:

  1. După acestea, am auzit, în cer, ca un glas puternic de mulţime multă zicând: Aliluia! Mântuirea şi slava şi puterea sunt ale Dumnezeului nostru!
  2. Pentru că adevărate şi drepte sunt judecăţile Lui! Pentru că a judecat pe desfrânata cea mare, care a stricat pământul cu desfrânarea ei, şi a răzbunat sângele robilor Săi, din mâna ei!
  3. Şi a doua oară au zis: Aliluia! Şi fumul focului în care arde ea se ridică în vecii vecilor.

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Capitolul 13:

  1. Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea zece coarne şi şapte capete şi pe coarnele ei zece cununi împărăteşti şi pe capetele ei: nume de hulă.
  2. Şi fiara pe care am văzut-o era asemenea leopardului, picioarele ei erau ca ale ursului, iar gura ei ca o gură de leu. Şi balaurul i-a dat ei puterea lui şi scaunul lui şi stăpânire mare.
  3. Şi unul din capetele fiarei era ca înjunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte fu vindecată şi tot pământul s-a minunat mergând după fiară.
  4. Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei stăpânirea; şi s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?
  5. Şi i s-a dat ei gură să grăiască semeţii şi hule şi i s-a dat putere să lucreze timp de patruzeci şi două de luni.
  6. Şi şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în cer.
  7. Şi i s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască şi i s-a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul.
  8. Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului celui înjunghiat.
  9. Dacă are cineva urechi – să audă!
  10. Cine duce în robie de robie are parte; cine cu sabia va ucide trebuie să fie ucis de sabie. Aici este răbdarea şi credinţa sfinţilor.
  11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
  12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
  13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
  14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
  15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
  16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
  17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
  18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

 

Comentariu saccsiv:

Asadar:

– Fiara din capitolul 13 (care se ridica din mare) este descrisa asemenea fiarei din capitolul 17 (pe care sta desfranata – cetatea cea mare – Babilonul): are zece coarne si sapte capete.

– Deci este aceeasi care o va urî şi o va face pustie şi goală şi carnea ei o va mânca şi pe ea o va arde în foc pe acea femeie (desfranata – cetatea cea mare – Babilonul).

– Balaurul din capitolul 13 i-a dat acestei fiare ridicate din mare “puterea lui şi scaunul lui şi stăpânire mare”.

– Oamenii “s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei (din mare) stăpânirea”

– Marea din capitolul 13 este aceeasi cu apele din capitolul 17, adica “popoare şi gloate şi neamuri şi limbi”.

– Oamenii se vor inchina si acestei fiarei ridicate din mare, nu doar balaurului.

– Sfantul Ioan mai vede insa si “o altă fiară, ridicându-se din pământ”, ce “avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur”. E acelasi balaur cu cel ce i-a dat fiarei ridicate din mare puterea lui?

– Aceasta a doua fiara (balaurul?) face minuni si amageste omenirea sa faca chip primei fiare.

– Care dintre fiare este lucifer si care antihrist?

– Cine este Babilonul?

Cititi va rog si:

SEMNUL FIAREI: “face pre toti” (Biblia 1688) sau “sileste pe toti” (Biblia actuala)?

 

54 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristian Petru Balan said, on decembrie 11, 2021 at 10:35 pm

    America (U.S.A.) = Noul Babilon.! Clar.

    Apreciază

    • Toma said, on decembrie 11, 2021 at 11:24 pm

      “Sfantul Ioan mai vede insa si “o altă fiară, ridicându-se din pământ”, ce “avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur”. E acelasi balaur cu cel ce i-a dat fiarei ridicate din mare puterea lui?”

      Mă scuzați, dar cred că aici, cuvântul balaur, nu este folosit în același mod ca în cazul: Oamenii “s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei (din mare) stăpânirea”.

      Această fiară care se ridică din pământ (profetul mincinos?), posibil să aibă o înfățișare blândă/smerită (“avea două coarne asemenea mielului”), dar atunci când va vorbi, va huli și își va arăta trufia, asemeni unui balaur.

      Apreciază

    • isa said, on decembrie 11, 2021 at 11:33 pm

      Sau U.E., nu e mare diferenta.

      Apreciat de 2 persoane

      • tataia said, on decembrie 12, 2021 at 2:34 am

        Mai degraba mUE!

        Apreciază

    • tataia said, on decembrie 12, 2021 at 2:33 am

      Hotarit lucru nu e USA (SUA)!

      Apreciat de 1 persoană

      • gheorghe said, on decembrie 12, 2021 at 2:01 pm

        Statul New York are o capitala, Albany – construita pe 7 coline.
        Statul New York are de curand – pentru prima data – o femeie drept Guvernator (SUA e federatie, satul New York nu are „vice-presedinte”, similar cu vice-Rege cum e Guvernatorul general al Canadei) care e ccea mai inalta functie.
        Hochul este surogatul demisionatului Cuomo care a luat-o pereche s-o faca guvernator adjunct in 2015, … o catolica prietenoasa cu „Jewish community” – cea mai mare din lume in metropola New York.
        … poate ca aparitia, prezenta si actiunile ei sa aiba semnificatie sau corespondent religios…

        Apreciază

  2. Duhul Capitanului said, on decembrie 11, 2021 at 10:59 pm

    Babilonul rste „biserica”catolica,na ca a iesit cacofonie (oare,intamplator?!),su corect este”face pe toti(prin viclenie),di,nu,”silește pe toti”, deoarece aceasta este blasfemie,ca si cum Dumnezeu ar fi biruit, deoarece El ne-a dat liberul arbitru si nimeni nu ni-l poate lua…

    Apreciat de 2 persoane

    • sky said, on decembrie 12, 2021 at 12:42 pm

      „(oare,intamplator?!)” din punct de vedere lingvistic da, e intamplator, pentru ca in greaca καθολικός (katholikós) inseamna soborniceasca, cuvantul katholikós e folosit in crez; si nu numai in greaca, la fel in engleza in crezul ortodox dar si in denumirea Bisericii Ortodoxe.

      Apreciat de 1 persoană

  3. Mihai T said, on decembrie 11, 2021 at 11:24 pm

    Apocalipsa 13, 17

    Biblia de la 1688: ”Şi ca nimenea să nu poată să cumpere au să vânză, fără numai cela ce are semnul au numele fiarăi au numărul numelui ei.”
    bibliaortodoxă.ro : ”Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.”

    Apreciază

    • nelutu said, on decembrie 12, 2021 at 3:32 pm

      Mai oameni buni tot o dati cu vandutul si cumparatul da de produs si schimbat ati auzit ???????? Toti vor numai sa cumpere si sa vanda . Puneti mana si produceti si schimbati intre voi cartofi cu porumb oua cu lapte s.a.m.d. Nu mai ramaneti blocati in ideile astea fixe, gandirea (cine o mai are ) e flexibila,,cautati solutii ,nu puneti doar probleme.

      Apreciază

  4. Grigore said, on decembrie 12, 2021 at 1:32 am

    Orase pe 7 coline sunt mai multe:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_claimed_to_be_built_on_seven_hills

    Babilon:
    SUA
    UE
    URSS

    S-au imbatat cu sangele sfintilor:
    Roma (7 coline)
    Turcia (Istanbul 7 coline)
    URSS (Moscova 7 coline)

    Profetul mincinos:
    Actualul papa are clar o pozitie de profet mincinos. Dar papa nu prea are cum sa fie profet atata timp cat este in erezie. Actualul patriarh al Rusiei are de asemenea o pozitie de profet mincinos.

    E foarte greu de interpretat.

    Apreciază

  5. Geo said, on decembrie 12, 2021 at 8:03 am

    Apreciază

  6. sky said, on decembrie 12, 2021 at 8:34 am

    Dupa talcuirea facuta de Sf. Ierarh Andrei al Cezareii Capadociei si al Sf Ierarh Ambrozie al Mediolanului, Babilonul reprezinta lumea stapanita de pacat; Fiara cu zece coarne Antihrist iar cea cu doua, proorocul mincinos.

    https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://116.203.245.78/Talcuirea%2520Sf%2520Scripturi/Talcuiri%2520patristice%2520la%2520Sf%2520Scriptura/Noul%2520testament/tilcuire%2520la%2520apocalipsa%2520Sf%2520Andrei%2520al%2520Cezareii%2520si%2520Sf%2520Ambrozie.pdf&ved=2ahUKEwjrnoelzd30AhUmRfEDHexwC48QFnoECAgQAQ&usg=AOvVaw0osIjJCFuLWqMcqd7EeEy6

    Apreciază

  7. noname 7 said, on decembrie 12, 2021 at 9:59 am

    Babilonul cel Mare este, dupa parerea mea, invatatura falsa, credintele false. Babilonul este raspandit peste „ape multe”, deci e clar ca nu poate fi vorba despre o femeie propriu-zisa sau despre o persoana. Am citit undeva o profetie, nu mai tin minte unde, dar se spunea ca „biserica” catolica va primi putere peste toate religiile pamantului, ca toate vor fi una, dar in final, antihrist le va distruge, dupa cum si Biblia spune despre Babilon.
    Cati imparati n-au desfranat cu biserica catolica? Cati calugari si Sfinti n-a ucis aceasta in Athos, si pretutindeni? Ce au mai pastrat ei din Adevarul Dreptei Credinte?
    Ps. Cred ca balaurul este necuratul, iar fiara ce se ridica din mare, este Antihrist, fiindca balaurul ii da fiarei stapanirea. Fiara din pamant, este inaintemergatorul antihristului, deoarece aceasta fiara infaptuieste toata lucrarea primei fiare.

    Apreciat de 2 persoane

    • Mihai T said, on decembrie 12, 2021 at 1:54 pm

      ”Fiara din pământ” s-ar putea să fie chiar AI. Se bazează pe silicon, care e din aceeaşi grupă cu carbonul. Această grupă am întâlnit-o sub denumirea de ”pământuri”.

      Apreciat de 1 persoană

  8. Ionut said, on decembrie 12, 2021 at 10:59 am

    Leopardul (paganismul din istoria omenirii), gura de leu (ereticii care au o gura de leu), picioarele de urs (imperiul roman si celelalte imperii antidumnezeiesti) si aripile (iutimea cu care pamantenii s-au despartit de Dumnezeu, ca si ingerii cazuti), aceasta e prima fiara care o sa puna toata puterea ei (economica, financiara, sociala) la picioarele celei de a doua fiare (Antihrist).

    Babilonul este America.

    Apreciază

  9. tvarheolog said, on decembrie 12, 2021 at 11:51 am

    Deși am citit de sute de ori Apocalipsa, abia acum am descoperit ceva interesant, la capitolul versetele 11-13: „Şi neguţătorii lumii plâng şi se tânguiesc asupra ei, căci nimeni nu mai cumpără marfa lor, (…) şi trupuri şi SUFLETE de oameni.” Deci, chiar se fac tranzacții de suflete !?
    După părerea mea, fiara cu două coarne ar fi simbolul mai vechi al unui televizor stilizat, cu două antene mici pe el, că face să pară totul posibil și „însuflețește” orice.
    Ca observație, fiara din mare ar fi „America”, deoarece pentru vechii europeni, chiar iese din mare.

    Apreciat de 2 persoane

    • dmaximilian said, on decembrie 12, 2021 at 2:02 pm

      asta mi-a atras şi mie atenţia la parcurgerea textului de sus, până să citesc acest comentariu chiar mă gândeam de ce nu a fost subliniat cuvântul ”suflete” în articol.

      ”neguţătorii lumii.. nimeni nu mai cumpără marfa lor,… şi trupuri şi SUFLETE de oameni” – poate are ca înţeles economia globală de consumerism feroce capitalist – care duce şi la pierderea sufletului oamenilor prin produsele pe care le vând (nu mai vorbesc de ”trupuri ”, se referă la comertul de organe)

      ”neguţătorii lumii” – poate fi şi (pe lângă altele) şi industria farmaceutică – care vând vaccinuri si alte nebunii

      dar cetatea cea mare (în care s-a găsit ”sânge de prooroci şi de sfinţi şi sângele tuturor celor înjunghiaţi pe pământ”) – în dec 2021 încă NU a căzut

      cetatea cea mare – ar fi guvernul mondial, acesta există de mult din umbră, începe să iasă la vedere (nu pot spune că iese la Lumină) – s-a văzut cum acţionează acest guvern mondial în timpul plandemiei când toate guvernele lumii au luat aceleaşi măsuri – ca şi cum cineva le-a spus ce să facă pas cu pas

      Apreciat de 1 persoană

  10. Felix said, on decembrie 12, 2021 at 12:00 pm

    Parintele Athanasie Mitilinaios:

    Secolul nostru este fără precedent în istoria creștinismului, în sensul că privim Scriptura dintr-un punct de vedere total diferit, printr-o prismă diferită.
    Sigur, fiecare veac poate privi Scriptura prin prisma vremurilor lui, dar răzvrătirea, apostazia vremurilor noastre este fără precedent. Am bătut toate recordurile de apostazie comparat cu veacurile precedente. Lucrurile sunt aproape complet diferite de la o generație la alta. Generația care a trăit și înțeles această Evanghelie de două mii de ani într-un anumit fel privește cu uimire cum oamenii generației următoare văd lucrurile foarte diferit. Aceasta este fără precedent în istoria creștinismului.
    Am avut un număr de schimbări majore de-a lungul istoriei. De exemplu, am văzut Reforma Protestantă, dar nu am văzut lucrurile ce se petrec astăzi. Astăzi, avem o respingere totală a credinței, o descreștinare completă și nu doar o respingere a anumitor doctrine sau câteva schimbări sau reforme. Astăzi, avem respingere completă. Cred acest lucru a fi un element al alterării sau un cutremur în sectorul antropologic social, mai precis în ideologia oamenilor.
    Astăzi, totuși, avem ceva complet diferit. Ideile de astăzi sunt atât de rebele și atât de opuse ethosului Evangheliei, încât nimic nu mai poate dăinui. Un adevărat cutremur al percepțiilor și credințelor, în special asupra Evangheliei, s-a petrecut. Ce alt secol a mai văzut acceptarea homosexualității de către așa numiți capi bisericești? Mai mult, cei care trăiesc acel mod de viață vor să fie sărbătorit. Ce alt secol a mai văzut legalizarea avorturilor sau adularea desfrâului sau adulterului? Adulterul există de două mii de ani. Adulterul a existat dintotdeauna în țările creștine; desfrâul a existat dintotdeauna.Totuși, n-a fost niciodată să fie lăudat la vedere. Relațiile sexuale dinaintea căsătoriei nu erau niciodată subiect de laudă la vedere. Astăzi, oamenii abia așteaptă să se laude cu escapadele lor dinaintea sau din timpul căsniciei. În secolele trecute, cei care comiteau adulter o făceau într-ascuns. Homosexualitatea era o lucrare a întunericului. Astăzi, adulterul este acceptat. Homosexualii își expun perversiunile public și cu mândrie. Cu o sută de ani în urmă homosexualii se ascundeau și lucrarea lor întunecată era făcută în secret.
    Dragii mei, astăzi lumea poate fi asemuită cu imaginea slăbănogului din Vitezda – căzută la pat, paralizată şi neputincioasă să se vindece. Totuşi, este o diferenţă între lumea de astăzi şi slăbănogul din Vitezda. El a cerut să fie vindecat! Lumea noastră modernă doreşte să rămână în depravare şi stare de nepocăinţă; aceasta este uriaşa diferenţă.
    Traim o vreme când lipsa pocăinței oamenilor și multitudinea păcatelor au crescut vertiginos, mai rău decât in Sodoma și Gomora.
    De aceea protecția lui Hristos [asupra lumii] va fi retrasă și Antihrist va apărea imediat după aceasta. Patristica ne spune:

    „Când starea homosexuală a Sodomei crește într-o măsură de necrezut, încât se revarsă pe străzi fără nici o rușine (precum în vechea Sodomă), când toți începând de la tânăr până la bătrân se molipsesc de acest păcat, atunci a Doua Venire a lui Hristos va avea loc.”

    Cu alte cuvinte, îndepărtarea Providenței lui Hristos de la lume are loc și Antihrist va veni.
    Cand va veni, Antihrist va hipnotiza masele. Va fi inteligent, filantropic, extrem de civilizat. Va avea o personalitate uimitoare si va incanta lumea. Asa spun Sfintii Parinti. Oamenii ii vor lauda abilitatile de conducere si viziunea. Va fi un carismatic. Natiunile vor fi pregatite sa se uneasca deplin sub conducerea unui presedinte, iar apoi Antihristul isi va face aparitia. Poate suna ciudat, dar este adevarat. El va fi în plenitudinea forței pentru trei ani și jumătate și imediat după aceea Hristos va interveni și-l va distruge pe Antihrist în timpul celei de a Doua și Minunată Venire. Toate acestea se vor petrece când cei doi martori Sfantul Ilie si Sfantul Enoh își vor încheia mărturia. Patristica ne spune:

    „Mărturia lor va fi aceea că Antihrist nu este Hristos, ci înșelătorul. El este un impostor, distrugătorul. Adevăratul Hristos este pe cale să vină (PG 105, 652B). ”
    Sfintii Ilie si Enoh vor striga ca acest om este Antihristul, iar oamenii vor fi uimiti. „Cum? Dar este cel mai carismatic guvernator pe care aceasta lume l-a cunoscut vreodata”. „Nu, el este Antihristul!”.Cei trezvitori carora harul Duhului Sfant le-a aprins inima il vor recunoaste dintr-o data. Restul vor fi inselati de Antihrist.
    Din acest motiv, Apocalipsa avertizează: Fiara care se ridică din adânc va face război cu ei, și-i va birui și-i va omorî; fiarei i s-a permis să declare război credincioșilor și să-i chinuiasca. Dumnezeu îngăduie fiarei să chinuie credincioșii, creștinii. Acest lucru va deveni evident atunci când nimeni nu va mai putea să cumpere și să vândă fără să aibă semnul ei. Va fi boicot financiar. Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le împing necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea face față nevoilor de zi cu zi. Aceștia ne vor trimite și un card biometric (urmat de un portofel digital) inteligent care le va înlocui pe toate celelalte dinainte. Acest card inteligent biometric ( green pass ul sau portofelul digital) nu-l vom primi! Pentru miza asta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea harul Duhului asupra noastră. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Cardul biometric (portofelul digital sau green pass ul) să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea care urmează (Apocalipsa 13, 16:18 / Este începutul primejdios al acelei lepădări de Hristos din care nu vom putea scăpa mai târziu când ni se va cere fățiș sau explicit să ne lepădăm de Mântuitorul!). În vremurile persecuțiilor din Biserica primară, o formă de tortură corporală a fost știută, dar nu a existat niciodată un fel de influență directă (alterare) a minții și a sufletului. În zilele martiriului din timpul venirii lui Antihrist, va exista o manipulare a sufletului, iar metodele folosite vor fi cele mai satanice. De ce? Vor injecta (7 doze de vaccin) substanțe chimice în trupul nostru. Acest lucru ne va paraliza voința, libertatea, ne va modifica simțurile și ne va altera discernământul. Aceste lucruri au fost testate și sunt cunoscute pe scară largă! Acestea fiind spuse, cum se va mărturisi numele lui Hristos ca să nu ne plecăm înaintea Antihristului? Ce formă terifiantă de martiriu! De aceea, va fi necesar să plecăm în munți! Pentru că nu știm dacă putem suporta un astfel de martiriu. Cum vom reacționa? Care va fi poziția, dispoziția și dorința noastră atunci când ne vor injecta astfel de substanțe chimice? Un alt element va fi amăgirea. Cel puțin vechii martiri știau clar diferența dintre creștinism și idolatrie. Știau că, în calitate de creștini, se confruntă cu idolatria și trebuie să lupte! Acum creștinismul a devenit secularizat – lucrurile nu mai sunt atât de clare! Credința ortodoxă este expusă compromisului! Antihristul va face și minuni! În general, amăgirea va prevala și cei mai mulți creștini nu vor deosebi duhurile. De aceea Domnul ne spune că de va fi cu putință, o să-i înșele și pe cei aleși (Apocalipsa 21, 7:8). Antihristul va inaugura, iubiții mei, venirea unei Noi Ere (NewAge) pe Pământ, care va urma după era creștină.
    Pecetea duhovniceasca o avem de la Duhul Sfant prin Taina Mirungerii imediat dupa Botez; nu este altceva decât pecetea lui Dumnezeu de neșters. Acest sigiliu nu se sterge niciodată. Aceasta pecete a Duhului Sfant poate fi acoperită! Dacă crestinul primeste sau accepta o altă pecete, de exemplu pecetea sau semnul fiarei 666, totusi pecetea lui Dumnezeu rămâne inepuizabilă, insa crestinul rămâne lipsit de har prin acceptarea semnului fiarei, adica nu se mai mantuieste.
    Se stie: ortodocsii am fost cu toții pecetluiți cu această pecete a Duhului Sfant in Taina Mirungerii dupa ce ne-am botezat. Am mai spus-o în cateheza despre Mirungere.
    NU PERMITEȚI NICIODATĂ SIGILIULUI (666, semnului fiarei, vaccinului digital, microcipului, tatuajului cu laser) ANTIHRISTULUI SĂ FIE PUS PE FRUNTEA SAU PE MÂNA VOASTRĂ!
    Pentru că deja se înaintează tiptil și se vi se aplica. Acum au început deja cu cartile de identitate, carora nu li se acorda prea multa vigilenta în ceea ce privește sigiliul sau pecetea 666. Cum le spun multora, cardul cu 666, telefonul cu cod QR ai avut vreodata ideea să le arunci din buzunar? Nu, caci faci afaceri cu cardul si cu telefonul. Dar pentru ei conteaza ca ne familiarizeaza cu 666. Că toată povestea asta se face pas cu pas. Pas cu pas. „Metoda taierii sau felierii salamului”. Încetul cu încetul. Știți ce înseamnă „metoda salamului”, acestea sunt expresii moderne. Luați salamul și tăiați o felie subțire. Si iar taiati din nou o felie subțire. Si apoi iar o felie subțire. Și nu se dezmeticeste omul cum încet, încetul cu încetul, pas cu pas….
    DAR DE ACOLO VOR TRECE LA INSEMNAREA PE FRUNTILE SAU PE MAINILE OAMENILOR!
    Vă spun ca să știți asta. Cineva care știe că ar putea primi acestea trebuie sa fie gata să spună NU atunci când va veni momentul pentru insemnarea cu 666 pe frunte sau pe mana dreapta. Dar cei mai mulți nu știu. Aici este pericolul, deci nu ar trebui să existe astfel nepasare pentru primirea cartilor de identitate biometrice si a codului QR. De aceea nu ar trebui sa fim nepasatori, pentru că cei mai mulți ignora planul ascuns și autoritatile vor spune într-o zi:
    „Dar știți, cartile de identitate pot fi pierdute sau codul QR falsificat, Ei bine. Avem o Metodă nouă. Nu ne vom mai complica să scriem pe o bucată de hârtie, pe plastic sau in telefon, ci vom putea insemna 666 pe fruntile sau pe mainile oamenilor.
    Și oamenii vor spune: (s a urmarit planul ascuns pas cu pas):
    „ETE NA, CE ESTE DACA I PUS PE HÂRTIE, TELEFON SAU PE FRUNTE.”
    Acest lucru va fi spus de către cei mai multi, ignoranți, sau de catre cei care nu au niciun dram de viata duhovniceasca. Cei care sunt vigilenti nu au de ce să se teamă. NU AU DE CE SĂ SE TEAMĂ. Pentru că DE MII DE ORI POT SĂ-MI TAIE PENSIA, de o mie de ori să-mi tai orice privilegiu pe care îl pot avea primind identitatea digitala cod QR (si apoi să fiu pecetluit cu 666 pe frunte sau pe mana).
    ATI INTELES? DUMNEZEU SĂ VA PĂZEASCĂ! MOMENTUL INSEMNARII CU 666 SE INTREZARESTE FOARTE APROAPE….Oamenii nu vor putea să facă afaceri, să cumpere, să vândă sau să comercializeze, dacă nu posedă marca codului QR. De altfel, fiecare filosofie sau activitate anti-creștină are o marcă. Să nu credem că marca este limitată doar la ultimii trei ani și jumătate din istorie; marca a decreștinat oamenii dintotdeauna. Cei care se pun de acord cu acești aliați anti-creștini ai fiarei vor fi ajutați financiar. Cei care nu vor avea semnul fiarei sau numărul numelui său nu vor putea cumpăra sau vinde: cod QR si in final cipul implantat in mana dreapta sau pe frunte!
    Antihristul va prezida si in bisericile care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, uzurpând dogmele in favoarea lui: deci nu va recunoaste Dumnezeirea lui Hristos.
    Sfantul Andrei, in viziunea sa profundă, explică faptul că, ca termenul „oraș iubit”, înseamnă că fie Antihristul va sta în al treilea Templu evreiesc al lui Solomon (care va fi reconstruit, iar evreii îl vor accepta ca „Mesia” ), fie el va sta în biserici care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, în oricare din bisericile ortodoxe. Este îngrozitor fratii mei, să fim partasi faptului Antihristului care prezideza si lucreaza prin clerici in orice biserica ortodoxa.
    Poporul lui Dumnezeu trebuie să fie trezvitor, sa deosebeasca duhurile, pentru a putea evita cinstirea indirecta a lui Antihrist prin interpusi: episcopi, arhiepiscopi sau patriarhi ortodocsi respectivi preoti ortodocsi.
    Sfantul Ioan Gură de Aur spune că Antihristul va sta atât în ​​al treilea templul reconstruit al lui Solomon, cât și în fiecare biserică ortodoxa.
    Dar sa nu credeți că evlavia poporului nostru se va opri, sa nu credeți asta niciodată. Deoarece Cuvântul lui Dumnezeu este înrădăcinat adanc în inimile omenești botezate in Hristos și la orice prevalează, Cuvântul lui Dumnezeu care ne dă întotdeauna roadele Duhului!
    „Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Si vom veni si lacas la el ne vom face” (Ioan 14:23).
    În acești trei ani și jumătate de tiranie a lui Antihrist, poporul lui Dumnezeu trebuie sa se ascunda.
    Trei ani și jumătate trebuie credinciosii sa ramana ascunși! Dar de ce ar trebui să se ascundă? Pentru a scăpa? Pentru a scăpa doar de moartea biologica? Nu atât de mult de moarte, cât mai ales pentru a se proteja de efectele tulburatoare ale celor trei ani și jumătate cat domneste antihrist!
    Este groaznic, dragii mei, când îi vedem pe creștini în timpul nostru atât de mult influențați de cultura noastră actuală – care servește Antihristului.
    Adunați-vă copiii, dacă puteți, și aduceți-i la Biserică. Ce vă spun ei? Îți spun că mintea ta este invechita, că acum au mințile deschise, că au o nouă viziune asupra vieții… Adunați-vă copiii, dacă puteți, pentru a vedea că nu numai copiii, ci și adulții isi dau aere lumesti și au fost deja pe creier spalati, secularizați. Iar Antihristul încă nu a venit in public. Cand va sa vina o sa fie foamete, criza de alimente si excluziune economica, sociala a celor care nu primesc semnul fiarei, pecetea!
    Ce se va întâmpla atunci?
    Deci, unde ar trebui să se refugieze poporul lui Dumnezeu? Poporul lui Dumnezeu este cel care nu se va închina lui Antihrist. În pustiu, ca și profetul Ilie. Acolo se va refugia poporul lui Dumnezeu, în pustie, așa cum a făcut Profetul Ilie în vremurile de demult!
    Deci poporul lui Dumnezeu, precum și fiii Profeților din vremea profetului Ilie – care erau prea mulți și apoi îl înconjurau pe profetul Ilie. Observați același lucru – toți, ca și Biserica în cele din urmă, se refugiază în pustiu, ascunzându-se
    Să vedem ce spune Cartea Apocalipsei în capitolul 12, la versetul 14.
    „Iar femeii i s-au dat două aripi de vultur cel mare, în pustie, în pustie, în locul ei.” Cine este femeia? Este Biserica.
    Femeii, Biserica, i s-au dat două aripi de vulturul cel mare.
    În Vechiul Testament avem adesea această imagine – ca în Deuteronom și în alte părți – ceea ce arată că aceste două aripi mari ale vulturului sunt marea protecție a lui Dumnezeu.
    Deci, când spune că „s-au dat două aripi ale vulturului cel mare”, înseamnă: Dumnezeu protejează Biserica.
    Apocalipsa spune in continuare: „Sunt asezata în pustie în locul meu”, să zboare și să fugă în pustie, în lacasul ei. Deci locul Bisericii este pustiul? Da, deșertul! ( in munti spune si Sfantul Gavriil Georgianul ca se vor refugia oamenii credinciosi in timpul lui Antihrist!)
    Biserica din pustiu, din munti va fi hrănită în mod tainic in vremea lui antihrist!
    Cartea Apocalipsei spune din nou: „așa cum se hrănește acolo….” (Apoc. 12:14), astfel încât Biserica poate fi hrănita acolo, se spune, „timp” – este anul – „și ori” – este de doi ani; doi plus unu, trei – „și jumătate din timp” – este jumătate din timp – adică trei ani și jumătate, adică atâta timp cât diavolul și Antihristul vor guverna în această lume.
    Dar cum ne va hrăni Dumnezeu acolo? Știm că vechiul Israel a fost hrănit în mod miraculos în pustiu timp de patruzeci de ani. (Exod. 16, 35).
    Știm, de asemenea, că creștinii din pustiu, care au fugit de persecuție, au fost, de asemenea, hrăniți într-un mod pe care Dumnezeu L-a avut in iconomia Sa. Dar cum se vor hrăni până la urmă creștinii din vremea lui antihrist care fug în pustiu, in munti? Dumnezeu știe acest lucru și Hristos îl va descoperi atunci. El nu le-a spus niciodată, de exemplu, iudeilor din Egipt:
    „Când vă voi scoate în pustie, vă voi hrăni cu mană”.
    Dumnezeu nu a spus așa ceva. Dar când oamenii erau în pustie și spuneau „Ce vom mânca?”, atunci Dumnezeu a aruncat mana. (Exod. 16, 2-14). Deci, când creștinii vin în pustie, in munti și spun: „Ce vom mânca?”, atunci Dumnezeu știe ce va da. Acum nu știm asta….
    Atunci credința și răbdarea credinciosilor vor fi testate – ale tuturor acelora care vor refuza să facă vreun compromis, indiferent de greutăți. Se va isca, bineînțeles, o bătălie și o prigoană aprigă spre exterminarea credincioșilor. Antihristul va căuta să distrugă adevărații credincioși ai lui Hristos. Toate aceste lucruri se încadrează în zona de thlipsis sau suferință, care este coaja fructului bucuriei și premisa Împărăției lui Dumnezeu. Sfânta Scriptură nu ne vorbește aici despre confort sau compromisuri, ci accentuează credința și răbdarea sfinților.
    Prin versetul: Eu Ioan, fratele vostru și împreună cu voi părtaș la suferinţa și la împărăţia și la răbdarea în Iisus, Ioan ne dezvăluie trei elemente de mare însemnătate, trei necazuri, anume: suferință, împărăție și răbdare. Acestea sunt trei mari componente ale vieții creștine, iar Sfântul Ioan ni le pune în față. Să-l luăm pe primul: suferința sau thlipsis, are sensul literal de „a comprima”, „de a stoarce”, „de a presa” și de „a chinui” sufletul. Cu toate acestea, dacă bucuria în Domnul este rodul caracterului creștinesc, atunci această suferință externă este coaja fructului. Suferință în afară, dar bucurie înlăuntru. Coaja este în exterior, dar înlăuntru este migdala. Acest lucru este foarte important deoarece, fără coajă, migdala sau oricare alt fruct nu poate supraviețui.
    Să analizăm acest oximoron: chinul extern protejează bucuria lăuntrică. Înțelegeți?Acest lucru este posibil numai în lumea creștină. Dacă nu trăim și nu experiem aceste stări, ar fi cazul să ne îndoim de identitatea noastră creștină. Cu alte cuvinte, nu este posibil ca bucuria și duhovnicia să se dezvolte și să se mențină în absența suferinței. Suferința întru Domnul nu vine dinlăuntru, deoarece ea este învelișul exterior al fructului bucuriei. Credincioșii se regăsesc în această stare din cauza reacțiilor externe ale lumii și ale diavolului.
    Domnul ne avertizează despre asta, dar câți dintre noi o ținem minte? El spune căvă vor da pe voi spre asuprire (Matei 24, 9). Deci aceștia sunt factorii externi. Primejdia poate însemna prigoană, închisoare, suferință, moarte și martiriu. Domnul a numit această stare poarta îngustă, spunând mai precis: În lume necazuri veţi avea (Ioan 16, 33), în această lume veți avea suferință. Totuși această primejdie provoacă o bucurie negrăită, indescriptibilă și deplină – determinându-l pe Sfântul Pavel să scrie: Umplutu-m-am de mângâiere! Cu tot necazul nostru, sunt covârșit de bucurie! (2 Corinteni 7, 4). Cum poate Sfântul Pavel să fie covârșit de bucurie în fața unei mari primejdii? El simte fructul bucuriei încătușate în cochilia (coaja) suferinței. Dacă eliminăm această primejdie prin introducerea confortului și a „evangheliilor de prosperitate”, vom pierde bucuria lăuntrică. Dacă scoatem coaja, vom dăuna fructelor.
    Mai mult, thlipsis-ul sau suferința este o caracteristică inalienabilă a celor care vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. După ce a fost bătut cu pietre în Listra, Sfântul Pavel spune încă o dată că prin multe suferinţe trebuie să intrăm în Împărăţia lui Dumnezeu (Fapte 14, 22). Îl avem aici iarăși pe acel trebuie ca legătura dintre interior și exterior, iar acestea două nu pot fi separate; ele merg împreună. De fapt, el nu spune doar suferință, ci suferințe, la plural. Avem nevoie de multe suferințe pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu.
    Totuși, aici trebuie să fac un avertisment. Diverse filosofii creștine din vremurile noastre tulburi încearcă să creeze – și trebuie să fim foarte atenți pentru că suntem cu toții infectați de această tendință – un Creștinism fără suferință, un Creștinism plin de compromisuri și de confort. Acesta este unul dintre cele două mari pericole care amenință astăzi Biserica noastră. Primul pericol este secularizarea, iar al doilea pericol este ecumenismul sau sincretismul religios.
    Exista al treilea și ultimul pas al ecumenismului.
    Primul pas este unirea sau fuzionarea ortodoxiei cu romano-catolicismul si protestantismul, care la randul lor se unesc cu iudaismul si cu islamul.
    Si rezulta ca acestea cinci sunt unite.
    Și apoi se trece la al treilea pas al ecumenismului.
    Acest pasul este unirea celor antementionate cu asa numitele religii naturale care sunt păgâne, budiste și așa mai departe! Se unesc toate acestea.
    Daca suntem si dorim sa ramanem ortodocși – nu trebuie sa recunoastem sau sa acceptam aceasta uniune sau unire.
    Aceasta fuziune, acest sincretism va fi marea ispită a sfârșitului vremurilor!
    Ce înseamnă să accepti ispita asta a amestecului, a sincretismului?
    Este scris în Noul Testament –
    această ispită va provoca rasturnarea sau desfintarea Persoana Dumnezeului-Om adica a lui Hristos.
    Această ispita vine pe calea ecumenismului.
    Aceasta este ultima ispită din istorie.
    Va voi spune despre ce este vorba.
    În spatiu religiilor, înainte de a veni Antihrist, înainte de apariția publica a Antihristului, toate religiile trebuie sa fie deja unite, ecumenismul le va va fi unit deja intr o singura religie, înainte de venirea in public a lui Antihrist.
    Deci va trebui sa fie o singura religie înainte de venirea lui Antihrist!
    Ecumenismul este opera Diavolului 100%! Asa cum spune Sfantul Justin Popovici: ecumenismul este pan erezie adica cuprinde toate ereziile. Nu este o erezie, este suma tuturor ereziilor, de când au apărut pe Pământ. Acest ecumenism va conduce duce la intronizarea lui Antihrist.
    De aceea v-am spus, înainte de ivirea Antihristului, vom ajunge la ecumenism deplin (Sfantul Gavril Georgianul spune ca dupa ecumenism va veni Antihrist n.n.).
    Când va vine Antihristul in public va desființa ecumenismul.
    Observati despre ce este vorba?
    Va aboli ecumenismul, nu pentru că ne imaginăm noi ci pentru ca așa este scris în Noul Testament!
    Sfantul Apostol Pavel scrie:
    Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept Dumnezeu.
    (2 Tesaloniceni 2: 4)
    Antihristul va fi obiectul adorarii si acelasi timp cel care se opune lui Hristos, deci Antihrist! Pentru ca va fi esenta mândriei luciferice!
    Va fi mai presus de toate ca sa stapaneasca Pământul!
    Se va auto numi „Messiah” si va pretinde sa i se aduca inchinare pentru că va fi deasupra tuturor! Se va considera Dumnezeu adică se va situa deasupra Sfintei Treimi, deasupra lui Buddha, etc. , deasupra tuturor!
    Antihristul va desființa toate religiile care vor fi fost deja unite prin ecumenism, astfel încât se va aseza, în templul lui Dumnezeu, ca „Messiah” și va spune:
    Eu sunt Messiah si nu există alt Dumnezeu afara de mine!
    Antihrist va face si minuni false,
    asa cum spune apostolul Pavel:
    Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
    Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
    Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
    Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea….
    Este o nascocire teribila acest ecumenism care pregateste terenul venirii lui Antihrist!
    Încă două cuvinte, despre marea tentație a sfârșitului ..
    Domnul ne avertizează în Apocalipsă și îi scrie Îngerului (episcopului) din Filadelfia:
    Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, şi Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ.
    (Apoc. 3:10)
    Te voi salva!
    Te voi păzi de ceasul ispitei care urmează să vină asupra întregului Univers, pentru a-i cerca pe cei care locuiesc pe fața pământului.
    Și care este această ispită ..?
    Provocarea sau rasturnarea Persoanei Dumnezeului-Om adica a lui Hristos.
    Cine este Hristos?
    Este Fiul si Cuvantul Intrupat a lui Dumnezeu!
    Creștinul căldicel de astăzi înclină spre un Creștinism care nu-l costă nimic, un fel de spiritualitate în detrimentul crucii, o spiritualitate care evită jerfta. Această spiritualitate încetează să mai fie sfântă, pentru că nu are prezența Duhului Sfânt, așa că devine pur și simplu un înlocuitor ieftin, o formă falimentară a duhovniciei creștine care se sfârșește într-o spiritualitate umanistă, precum cea folosită de psihologi. Termenul de spiritualitate, folosit de psihologii moderni, artiști, soliști, poeți și cântăreți de operă, nu are nimic de-a face cu Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, care fuge de acest fel de spiritualitate falsa.

    Apreciază

    • dmaximilian said, on decembrie 12, 2021 at 2:34 pm

      dacă secolul XX a fost primul în care distrugerile descrise în Apocalipsa şi care păreau ”supranaturale” – puteau fi realizate prin mâna omului (bombe nucleare, război bacteriologic)

      sec. XXI este primul în care controlul total al omului si a omenirii se poate face prin tehnologie şi nu ”supranatural” şi în general tot ceea ce părea supranatural acum câteva sute de ani în Apocalipsă acum se poate explica prin produse şi consecinţe ale tehnologiei (inteligenţa artificială, 5G, 6G…, roboţi, viruşi artificiali de laborator)

      concluzia ar fi – dc sex XX nu a văzut Parusia, în sec XXI sigur va avea loc A Doua Venire a lui Iisus

      de multe ori m-am gândit la venirea celor 2 martori, a lui Ilie si Enoh. O carte din Biblie atribuită lui patriarhului Enoh a fost scoasă de concilii ecumenice ale imperiului roman cu motiv că are prea multe detalii despre ierarhiile îngerilor – ce părere va avea Enoh de noi la sfârşitul lumii că am scos o parte a Cuvântului lui Dumnezeu din Biblie??

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 12, 2021 at 2:39 pm

        dmaximilian

        Gresesti in ultimul paragraf.

        Apreciază

      • dmaximilian said, on decembrie 12, 2021 at 2:45 pm

        ce anume greșesc în ultimul paragraf? că nu a fost scrisă de Enoh? sau că Enoh nu va zice nimic de cartea care i-a fost scoasă din Sfintele Scripturi?

        Apreciază

      • sky said, on decembrie 12, 2021 at 6:49 pm

        Cartea lui Enoch nu face parte din canonul Sfintei Scripturi din mai multe motive, in primul rand nu a fost scris de Enoh, Enoh a trait cu 3000 de ani inainte de Hristos, iar cartile lui Enoh (pentru ca sunt 3) au fost scrise in primele doua secole inainte de Hristos, deci autorul nu e Enoh; apoi nu a facut parte din Septuaginta (300-100 IH), versiunea Scripturii dupa care Biserica a intocmit canonul Vechiului Testament; apoi contine aberatii in unele invataturi de care gnosticii s-au folosit (si se folosesc inca) pentru a raspandi doctrina lor, de exemplu faptul ca mantuirea o dobandesc cei ce vor citi cartea lui Enoh si vor lua seama doar la „secretele ceresti” iar nu la altele. Cartea este acceptata in Bisericile Orientale care nu accepta decat primele 4 Sinoade ecumenice. Faptul ca Sfintii Parinti au hotarat astfel e in virtutea Harului Duhului Sfant, nimic din deciziile Sfintelor 7 Sinoade Ecumenice nu este gresit, ci este insasi invatatura de credinta a Bisericii Ortodoxe inspirata de Duhul Sfant si dogmatisita de Sfintii Parinti.

        https://hermeneutics.stackexchange.com/questions/8888/what-were-the-historical-reasons-why-the-book-of-enoch-was-excluded-from-most-ch

        Apreciază

      • gutiflo22 said, on decembrie 12, 2021 at 10:14 pm

        dmaximilian
        Ai absolut tot ce-ti trebuie pe pamant, ca sa il descoperi pe Dumnezeu asa cum este El…(dogme, scrieri ale sfintilor parinti etc..tot ce tine de ortodoxie).
        Nu cred ca este bine sa te preocupi prea mult cu „detalii” ..din moment ce totul este scris.
        Eu cred ca in cazul nostru, trairea face diferenta.
        Din moment ce ortodoxia iti ofera posibilitatea sa atingi la propriu stelele cerului…nu mai poti spune ca ti-i s-a ascuns Adevarul.

        Apreciază

  11. tvarheolog said, on decembrie 12, 2021 at 12:40 pm

    Pandemia aviară din 2009 😆a avut și o lege !
    PLANUL-CADRU din 22 iulie 2009, intersectorial gradual pentru combaterea efectelor pandemiei cu virusul A/H1N1, publicată în Monitorul oficial 616 din 11 septembrie 2009, semnată de Emil Boc ! http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/111140
    N-ar fi rău să parcurgeți acea lege, veți rămâne șocați de câte instrucțiuni de acum 10-12 ani au prins viață recent. (de exemplu, verificarea stocului de măști…) sau … Analizarea posibilităţilor de difuzare a orelor de curs prin intermediul transmisiilor audio şi video (sistemul e-learning). distanțare socială, igiena mâinilor, ventilare, epidemiologi, secții de boli infecțioase, ATI, măsuri luate gradual, în funcție de numărul de cazuri, vaccinare în masă, în trepte, primii vaccninați fiind cei din sistemul sanitar, întreruperea tuturor activităților, izolare la domiciliu, stare de urgență, stare de alertă, CNSU, întreruperea transportului aerian, sensibilizarea mass-mediei în domeniul problematicii gripei, monitorizarea presei interne și internaționale, etc, etc ….
    Deci, ceva s-a întâmplat în 2009 și nu a decurs conform planurilor, sau a fost doar o testare a vigilenței populației?
    Legea poate fi consultată și în Monitorul oficial (folosiți calendarul din site, 11/11/2009, nr.616).
    De altfel, vă recomand cu căldură să consultați zilnic online Monitorul oficial. Veți avea mari surprize ! https://www.monitoruloficial.ro/article–e-Monitor–339.html

    Apreciat de 1 persoană

  12. C.O. said, on decembrie 12, 2021 at 1:31 pm

    Toate drumurile duc la ROMA!
    Cine înțelege înțelege, cine nu, nu!

    Apreciat de 3 persoane

  13. Felix said, on decembrie 12, 2021 at 2:15 pm

    Fiara care se ridica din pamant (Apoc 13, 11) este Antihrist, iar cealalta fiara din mare (Apoc 13, 1) este prorocul mincinos. Sfantul Andrei al Cezareei spune ca fiara se ridica din pamant, adica „din viata lumeasca si taratoare pe pamant”. Aceasta fiara are coarne asemenea Mielului. Cele doua coarne, care inchipuie pe „Antihrist si pe prorocul mincinos” si care sunt puterea lui Antihrist, sunt asemenea coarnelor Mielului, „pentru ca sa ascunda uciderea”. Asadar, antihrist vine in blana de oaie pentru a-i amagi si a-i ucide pe crestini. De asemenea, coarnele seamana cu ale „Mielului pentru ca in numele Sau, sa-i faca pe oameni supusi”. Insa, cei doi seamana numai la exterior, pentru ca intre fiara (antihrist) si Miel (Hristos) exista o diferenta categorica. Coarnele fiarei nu sunt coarnele Mielului, ci numai seamana cu cele ale Mielului, „pentru ca se preface ingaduitor ca Hristos, ca sa insele”. Asadar, acesta este scopul „asemanarii coarnelor, adica al asemanarii maretiei”. In ciuda asemanarii exterioare, intre fiara si Miel exista o diferenta uriasa. Sfantul Ioan Teologul spune ca diferenta este in grai, pentru ca fiara „graia ca un balaur”. Aceasta fiara nu este balaurul, pentru ca nu este Satana insusi, ci numai „purtatorul puterii diavolului”.

    Mielul ca injunghiat al Apocalipsei este Hristos cel rastignit si inviat. Puterea acestui Miel slavit nu se poate compara cu nicio slava si cu nicio putere pamanteasca zidita.

    In ciuda stralucirii sale exterioare si a diferitelor aprecieri antropocentrice si umaniste, intreaga istorie omeneasca se misca in jurul axei care a ridicat mereu intrebarea: „Miel sau fiara?”

    Asadar in ce categorie si in ce tabara vom alege sa fim? Intre a fi oamenii Dumnezeului-Om sau a primi semnul fiarei, ca sa fim oamenii fiarei-om?!

    Babilonul este locul unde a inceput din nou istoria lumii, dupa ce s-a sfarsit potopul din vremea lui Noe. Babilonului i se mai spunea si „tara Șinear” (cf. Daniel 1, 2), adica a „dintilor blestemati”, care au vrut sa ridice un turn pana la cer (turnul Babel), iar din mandria lor nu s-au mai inteles unul cu altul, si au fost imprastiati pe fata a tot pamantul. Aceasta a fost prima cadere a Babilonului, iar a doua cadere, a fost dupa ce babilonienii sub conducerea regelui Nabucodonosor, au robit tara Israel in sec VI i.d.Hr. Atunci, dupa ce babilonienii au jefuit si distrus templul din Ierusalim, si au luat in robie pe evrei, dupa 47 de ani, la randul lor au fost cuceriti de mezi si de persi, iar ultima cadere a Babilonului, care ne intereseaza pe noi, este cea despre care se scrie in Apocalipsa in capitolele 17 si 18. Ca sa stim despre ce vorbim trebuie sa spunem ca, in general, caracteristicile Babiloniei erau si sunt mandria si aroganta, hula si necredinta, luxul si dezmatul, destrabalarea, desfranarea si banii. De aceea, trebuie sa stim ca porunca din Apocalipsa este si pentru noi:

    „Iesiti din ea poporul meu, ca sa nu va faceti partasi pacatelor ei, si sa nu fiti sortiti de pedepsele sortite ei”(cf. Apocalipsa 18, 4).

    Astfel, ultima cadere a Babilonului se va intampla atunci cand toate caracteristicile Babilonului antementionate vor ajunge la culme si Dumnezeu nu va mai rabda toate aceste nelegiuiri. Daca primul imparat al lumii de dupa Noe, a fost imparatul Babilonului, care se numea Nimrod (cf. Facerea 10, 8-12), ultimul imparat al lumii va fi tot al Babilonului – va fi antihrist, insa acesta va stapani lumea cuprinsa de caracteristicile negative ale Babilonului.
    Daca inainte de prima cadere a Babilonului toate popoarele erau de fapt de un neam si o limba, si ajungand ele la culmea rautatii, Domnul Dumnezeu a luat hotararea de a se pogori pe pamant, si a interveni pentru a opri aceasta desfasurare a raului (cf. Facerea 11, 6-7), ultima cadere a Babilonului va avea loc la fel, atunci cand raul va ajunge la culme (si cand inaintemergatorii lui antihrist vor reusi prin globalizare sa uneasca natiunile intr-un guvern mondial sub presedentia lui antihrist), si apoi dupa 3 ani si jumatate Hristos va veni din cer cu ingerii Sai, si va pune capat acestei stapaniri scurte a lui antihrist.
    Aceasta imparatie a lui antihrist va incerca sa creeze un asa-zis rai pe pamant in care sa se traiasca bine, insa datorita faptului ca va fi potrivnica lui Dumnezeu, si va fi plina de pacate, va ajunge sa creeze un fel de iad al tehnologizarii.
    Acest turn Babel al globalismului mondial cauta din nou sa se inalte…Deocamdata insa, noi mai avem inca timp sa ne dam seama de aceste lucruri, inainte de a izbucni acea foamete mare, care va fi la venirea lui antihrist; iar acum, putem sa ne intoarcem prin pocainta catre Dumnezeu, si nu sa asteptam cu mainile in san acele incercari. Astfel, antihrist, care vine dandu-se drept Hristos, foloseste cuvinte si scene din Biblie, spre a fi cat mai convingator; or, din aceasta cauza, multi sunt cei care vor cadea prada inselarii. La Apocalipsa se spune ca diavolul va face semne mari,

    „incat si foc face sa se pogoare din cer, pe pamant, inaintea oamenilor“(cf. Apocalipsa 13,13);

    din aceasta cauza este bine sa nu dam importanta si sa nu alergam dupa minuni, caci pot sa ne bage in inselare. Sigur ca se stie ca antihrist nu va fi diavolul insusi, ci va fi un om, care va lucra sub influenta diavolului; se mai stie ca va face multe minuni mincinoase pentru a-i insela pe oameni, si ar fi posibil ca in momentul in care vrea sa se arate la toata lumea, sa se foloseasca si de vazduh, un loc care va fi plin de semne mincinoase. Antihrist n-ar putea sa ne insele, daca mai intai nu ne-ar intuneca mintile prin impatimire si vaccinare, si astfel sa ne poata da impresia ca zboara prin vazduh…

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 12, 2021 at 2:35 pm

      Felix

      Frate drag, tu ai inteles ce scrie in Apocalipsa? O fiara (indiferent care o fi ea: lucifer, antihrist sau proorocul mincinos) o va urî pe desfranata (adica Babilonul) şi o va face pustie şi goală şi carnea ei o va mânca şi pe ea o va arde în foc.

      Apreciat de 1 persoană

      • Felix said, on decembrie 12, 2021 at 4:00 pm

        Saccsiv cunosc parerea ta de pe blog cum ca Babilonul ar fi UE…
        Sfantul Andrei al Cezareei ne talcuieste la sfarsitul capititolului 18:
        „Babilonul cel de taina este imparatia a toata lumea”

        https://documente.net/document/tilcuire-la-apocalipsa-sf-andrei-al-cezareii-si-sf-ambrozie.html

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 12, 2021 at 10:55 pm

        Felix

        Gresesti, frate. UE vrea sa semene cu Babilonul si am aratat acest lucru deseori.
        Parerea mea este ca Babilonul este o constructie cu mult mai mare si cu mult mai complexa.

        Apreciază

      • Felix said, on decembrie 12, 2021 at 6:29 pm

        A căzut, Babilonul, datorita lacomiei la vin, al impulsului mâniei, ceea ce intalnim la toate neamurile.
        Avem certitudinea că Babilonul a căzut în cele din urmă. Dar, în același timp, această veste este neplăcută și teribilă, pentru că atunci când Babilonul cade, atunci atrage toate națiunile spre distrugere. Dar ce este acest Babilon?
        Nu există un Babilon istoric astăzi, se știe că Babilonul a fost distrus. A fost chiar distrus în secolul al VI-lea î.Hr., când a fost distrus de perși, care au intrat noaptea în Babilon, iar orașul a suferit mari daune. Dar apoi a fost distrus definitiv.
        Alexandru cel Mare, când a trecut pe lângă el, spun istoricii, i s-a spus pentru o clipă, atât despre Babilon, cât și despre Ninive, că aici sunt ruinele Ninivei și ale Babilonului. Nu mai rămasese nimic. Auziti, nu mai era nimic. Adică, Ninive, acea cetate mare, care este și un simbol, și Babilonul, nu mai există inca din antichitate.
        Cum este menționat Babilonul in Apocalipsa? Ce înseamnă Babilonul? Ni se descriu forțe potrivnice ale Babilonului. Căci cetatea, istoric vorbind, a stat impotriva lui Dumnezeu, cu adevărat în zilele ei, a fost o cetate care s-a împotrivit voinței lui Dumnezeu.
        Vă reamintesc nu numai de ceea ce a facut bucătarul lui Nabucodonosor, care a jefuit templul lui Dumnezeu și l-a incendiat, vă reamintesc chiar și de acel păcat pe care Babilonul l-a impus popoarelor și națiunilor din vremea sa, de a se închina icoanei de aur a lui Mardouh, potrivit altora din Mardouh, potrivit altora din Mardouch, potrivit altora din Nabucodonosor. V-am spus, despre Mardouh zeul, patronul Babilonului.
        Cei trei tineri, cei trei copii care au fost aruncați în cuptorul de foc, nu s-au închinat idolului. Pentru a va da seama ceea ce a fost Babilonul; a fost cetatea cea care a dezvoltat închinarea la Cezar; a slujit idolatrizarii omului.
        Astfel, Babilonul reprezintă simbolul forțelor potrivnice. Sfantul Areta scrie:
        „Și Babilonul ce este? Nimic altceva decat această lume perisabilă.” Nu este altceva decât această lume perisabilă. Și de aceea este simbolul lumii perisabile. Apostazia de la slujirea lui Dumnezeu. Babilonul, etimologic, după cum știți, înseamnă confuzie. Biblia ne spune acest lucru, in cartea Facerii. Că acest nume a fost dat, pentru că confuzia limbilor a avut loc, la bine cunoscutul turn.
        Sfantul Andrei al Cezareei scrie: „Babilonul inseamna confuzia interpretarii.” Babilonul spune, care este interpretat ca confuzie, reprezinta lumea actuală. De aceea se numește un oraș mare, pentru că toată lumea e mare, foarte mare. Deci, ce vedem? Atunci, urmașii lui Noe au încercat să facă turnul, să ajungă la nori, până la cer. De ce? Ca un semn de megalomanie, ca sa se reverse peste tot în lume. Si de atunci, acel loc, acea cetate se numea de atunci Babilonie, Babilon.
        Și a fost numit astfel pentru că a devenit o confuzie de limbi vorbite. Ce a fost acel turn? A fost megalomania monumentala materiala a unirii popoarelor!
        Sa ne ferim de megalomania monumentala materiala a unirii popoarelor, a unirii natiunilor.
        Babilon este simbolul, un simbol material, o unirii natiunilor.
        Așa cum se solicită astăzi unirea natiunilor, cu acorduri și relații culturale sau comerciale (globalizare). Cu alte cuvinte, avem semne materiale de unire a natiunilor. Chiar și o limbă unica vorbita, presupunând că mâine nu vom mai vorbi limba greacă, dar vom vorbi o altă limbă, europeană, pentru că este prevazuta și în agenda lor, chiar cum se numește. Păi, dacă mâine nu mai vorbim limba greacă, în numele cui ne vom uni? În numele Pan-Europei! Planul nu este nou. Vă rog să deschideți o enciclopedie… Cred că la rubrica „Europa”, cred, nu-mi amintesc exact în acest moment, pentru că acum mi-a venit în minte să vă spun, mi-a fost dat sa văd că planul a fost conceput din secolul trecut pentru: Pan-Europa! (UE) Nu este un proiect nou. Știți, de asemenea, de acea limbă „esperanto”, acea limbă moartă, a fost stabilită ca limba vorbita unica, dar de ce? Astfel încât oamenii să poată comunica între ei. Pentru că ei cred că limbajul îi împiedică pe oameni să aibă unire intre natiuni. Și dacă avem un limbaj comun sau un calendar comun, o limba comuna, vom avea o unire a natiunilor. Fiti atenti, ca ei au aceasta agenda. Aici, în Grecia, avem o limba comună, dialectul limbii grecești, avem un calendar comun și totusi ne mâncam intre noi. În toate anotimpurile suntem dezbinati. De ce suntem dezbinati? Pentru că tanjim dupa iubire, pur și simplu. Intr-o familie, într-o casă, suntem dezbinati. De ce? Ne lipsește iubirea. Este calendarul de vină? Este limba vorbita de vină? Nimic din toate acestea nu este de vină. Dragostea lipsește, harul Duhului Sfant lipsește. Nu există smerenie intre noi ca sa ne putem intelege si sa putem iubi.
        Prin urmare, aici vedem că, în momentul în care Babilonul a fost construit, ei au vrut să construiască o unire megalomana materială a popoarelor. Facem același lucru și astăzi. Construim aceste puncte comune materiale, megalomane materiale, limbaj comun, calendar comun, relații comerciale, relații culturale între popoare, binele comun, vedeți? Nu este vorba numai de noi, grecii, nu noi grecii, toate popoarele se deplasează de la Est la Vest și de la Vest la Est, pentru a avea loc o astfel de unire a natiunilor. Dar este ceva accidental! Este pentru natiuni, exact ceea ce s-a întâmplat atunci, aceiasi confuzie, se întâmplă și astăzi. Există confuzie. Toată această construcție a unirii natiunilor se numește Babilon. În acest sens vine îngerul si spune: „Babilonul a căzut”.
        Și se va dovedi, ca și atunci în turn, că toate au fost în zadar, și apoi la sfârșitul istoriei oamenii vor spune, cât de inutil a fost ceea ce am făcut…
        Permiteți-mi să o spun într-un singur cuvânt:
        „Ce zadarnica este această civilizație avansată tehnologic” ! Asta vor spune toti oamenii la urmă: ce am castigat din aceasta civilizatie moderna? A fost totul în van. Deci Babilonul va cădea, adică nu va avea puterea scontata.
        Trebuie să vă mai spun că în Vechiul Testament prin Babilon este numit sau personificat, toată lumea pamantului păcătosă și apostată!
        În Noul Testament personificarea forțelor potrivnice este Roma. În Vechiul Testament este Babilonul istoric. În Noul Testament este Roma istorică.
        Dar este menționată prin vechiul său nume. Babilonul cel nou.
        Aici, în cartea Apocalipsei, când Sfantul Ioan Evanghelistul spune ” a căzut, Babilonul”, el ar spune așa: „Roma a căzut”!
        Acum, ce este Roma, am analizat-o deja pentru voi când v-am spus despre închinarea sa la Cezar, cum a avansat Roma în lume și cum a fost persecutoare a creștinilor.
        Este vorba de Roma istorica.
        O, dragii mei, Roma a devenit un simbol. Atenție, Roma a devenit un simbol.
        Și v-am spus că este vorba de forțe potrivnice. Când scrie „A căzut” exprimă certitudinea absolută a căderii și abolirii oricărei forțe politice sau spirituale opuse cu un evident caracter antihristic.
        Scrie profetul Ieremia: (Ier. 27, 2) și puțin mai jos (Ier. 27, 3):
        Anunțați poporul și faceți cunoscut, si nu ascundeți, Babilonul a fost capturat, Babilonul a căzut. Aceste lucruri au fost spuse așa cum v-am spus mai devreme, despre Babilonul istoric, fără a epuiza profeția Babilonului istoric, așa cum distrugerea Ierusalimului, profețită de Domnul Hristos, a devenit un prototip istoric al sfârșitului lumii. Fără a epuiza distrugerea Ierusalimului în anul 70 d.Hr., ci extinzându-se până la sfarsit, în sensul distrugerii intregii lumi.
        Astfel încât Babilonul și Roma nu pot să fie decat un simbol al lumii învechite, uzate și apostate.
        Deci acest Babilon tainic „în minte ganduri ale mâniei, ale curviei, acestea au fost întotdeauna caderi obisnuite neamurilor” după cum spune Sfantul Ioan Evanghelistul, adică din lacomia bauturii vinului, îndemnului apostaziei, s-au influențat toate neamurile, deci este ceva uimitor.
        Iată ce scrie Sfantul Andrei al Cezareei: „Vinul mâniei de curvie (un vin al mâniei va însemna vin care da avânt, iar vinul care îmbată arată impetuozitatea) numește nu numai idolatria bahica și extazul frenetic, ci și beția și accesoriile tuturor păcatelor”.
        Nu arată doar, spune el, frenezia bahica, pentru că motivul vinului este despre betie, motiv pentru care folosește acest substantiv, bacchae, de la Bacchus, bacchae, bacchae, adică intoxicarea idolatriei și extazul, tremuratul freneziei. Dar din ce punct de vedere atunci? Se refera ca omul face lucruri lipsite de dreptate, si în toată lumea vedem aceste lucruri, dragii mei, oamenii fac lucruri lipsite de dreptate. De la amenintarea unei explozii nucleare, până la toate lucrurile lipsite de dreptate.
        Ceea ce este izbitor este faptul că Babilonul este foarte plin de viață în timpul nostru. Și acest Babilon, Babilonul tainic, imaginar se răspândește nefavorabil și prost, în întreaga lume. Fiti atenti, cum ne afectează!
        Într-o mie de moduri. Cele mai importante: acestea sunt mijloacele de telecomunicații, televiziune și radio, (și Internet). Chiar și relațiile comerciale. Deci avem o mare bombardare de comunicare a popoarelor, a natiunilor și în acest fel din partea Babilonului tainic, imaginar ne contamineaza cu vinul curviei, adică cu apostazia de la Hristos care infecteaza toate națiunile.
        Deci veți vedea, această așa-zisă civilizație, mergând în zonele îndepărtate ale pământului, până la eschimoși. Poporul eschimoșilor este pe cale să se să dispară din cauza civilizației care a ajuns pe pământul lor. Peste tot această civilizație a noastră este încâlcită și nu este o simplă civilizație, în sensul că electricarea ne aduce modernism, ci in acelasi timp vine ca ca „o bomba nucleara” aducatoare de degradare, de declin, de perversiune.
        Ca exemple vă voi mai spune, despre acest vin care este in lumea pe care o voi menționa: muzica Pop, Jazz, Rock și mai ales Pop. Menționez fumatul, care a înnebunit oamenii peste tot în lume. Nu există nici un colț al pământului în care oamenii să nu fumeze. Vă spun despre droguri, unde nu există niciun colț al pământului care să nu le folosească. Și conceptul de libertate, care nu este altceva decât lipsa de responsabilitate și declansarea anarhiei. Crime, toate popoarele încep acum să accepte influența exaltării criminalității și perversiunilor sexuale.
        Aici este vinul, mânia curviei, adică este acest vin, acest impuls care se revarsă peste tot în lume și confuzeaza toate națiunile. Adică afectează negativ toate națiunile.
        Când spunem că Babilonul a fost confuz, că Babilonul a confuzat toate națiunile, ca și cum această confuzie porneste de la un centru, adică răul porneste de undeva și se raspandeste în întreaga lume. Ce este acest centru din care se difuzează tot acest rău? Care este centrul acestui Babilon tainic, imaginar? Centrul este lumea occidentală. Și ca geografie, dar mai ales ca mentalitate. Nu este atât de mult ca geografie, pentru că s-ar putea găsi acest lucru în Japonia, care este lumea de Est, dar mai ales ca o mentalitate. Adică mentalitatea lumii occidentale, care este de fapt mentalitatea greacă antica. Fiti atenti, practic este mentalitatea greacă antică.
        Mentalitatea greaca a devenit mentalitatea occidentală. Această mentalitate occidentală, nu numai ca geografie, ci mai ales ca mentalitate, este cea care a confuzat întreaga lume prin corupție și apostazie. Asta e un lucru rău. Din acest centru izvorăște tot răul și se revarsă în întreaga lume. Din America în Japonia și de la Polul Nord la Polul Sud, veți vedea ce am menționat mai devreme. Muzică pop, fumat, droguri, promiscuitate, crimă, perversiuni sexuale. Unde s-au născut acestea? În mentalitatea occidentală.
        Dragii mei, acesta este Babilonul imaginar, tainic.
        Și acum îngerul vine si ne spune: „Babilonul a căzut”. Adică, această lume coruptă va cădea și va deveni nouă, iar această nouă lume nu va fi altceva decât Împărăția lui Dumnezeu. Când Hristos va judeca lumea va aduce o lume nouă. Nu într-un mod materialist sau protestant, ci va fi Împărăția lui Dumnezeu în care nu va fi nici mancare, nici băutură:

        „Căci împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci dreptate şi pace şi bucurie în Duhul Sfânt” (Romani 14:17).

        A 60-a cuvantare la Cartea Noului Testament – Apocalipsa.

        Apreciază

  14. Spaceman said, on decembrie 12, 2021 at 2:27 pm

    Este ca și cum ai striga „A căzut! A căzut Roma…”, atunci când s-a prăbușit Imperiul Roman, în anul 476.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Declinul_%C8%99i_c%C4%83derea_Imperiului_Roman_de_Apus

    Cred că în zilele noastre ar fi valabil: „A căzut! A căzut Washington, D.C.”

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Washington,_D.C.

    Prima fiară din Apocalipsa 13 este un ‘Imperiu Mondial’ care va avea Guvern Mondial, format din 10 membri, cu sediul la Washington, D.C., de unde va guverna lumea 3,5 ani.

    Acel Guvern Mondial va fi ceva de genul Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite ale Americii, care, de remarcat, are 9 membri și parcă îl așteaptă pe al 10-lea.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Curtea_Suprem%C4%83_de_Justi%C8%9Bie_a_Statelor_Unite_ale_Americii

    https://en.wikipedia.org/wiki/Supreme_Court_of_the_United_States

    https://www.supremecourt.gov/about/biographies.aspx

    Acest Guvern Mondial va face legile pentru toată lumea, iar guvernele locale din toată lumea vor trebui să-i facă voia. Așa cum guvernele naționale din UE trebuie să facă voia guvernului european, de exemplu.

    A doua fiară este antihrist, care va desființa Primul Guvern Mondial, va elimina o parte din acei guvernatori mondiali, iar pe cei rămași din acel Guvern îi va face ‘împărați ai lumii’ împreună cu el ‘un ceas’, pe moment, doar pentru ca aceștia să aibă autoritatea să numească un singur împărat al lumii. Aceștia îl vor numi pe antihrist: unicul, regele, mesia, isus cristos salvatorul lumii, care va muta la Ierusalim, ‘orașul păcii’, noul centru de putere mondial, de unde va domni alți 3,5 ani.

    Antihrist va lăsa guvernarea lumii în seama IA, motivând că este incoruptibilă, iar aceasta va face ca nimeni să nu poată vinde sau cumpăra fără… ‘pecetea divină’.

    Regele, unicul, mesia, isus cristos salvatorul lumii, după cei 3,5 ani de domnie va cădea mort la PARUSIE.

    Roma și Washington D.C. sunt cetăți construite pe șapte coline. Actualul centru al puterii mondiale este Washington D.C. Ierusalim – ‘orașul păcii’ – este construit de asemenea pe șapte coline.

    Ceea ce putem observa în zilele noastre, este instituirea haosului prin tot felul de crize, etichetarea digitală a oamenilor și pregătirea lor pentru Prima Guvernare Mondială.

    Așa văd eu lucrurile.

    Apreciază

    • roman said, on decembrie 13, 2021 at 7:46 pm

      Spaceman…
      PARERE DE PAREROLOG
      Fiara e AI,asa cum ne-o arata ,PE FATA astazi,stapanirea lu’ nenumitul sau computerul de la bruxelles,dupa cum spune Sf Paisie Aghioritul,adica e LAGARUL ELECTRONIC,in care oamenii ISI DAU ACORDUL in deplina cunostinta de cauza,incepand din 28.12.2020(inceputul INJECTARII,cu acordul omului respectiv,in trupul lor cu ARN-MESAGER=modificator genetic al Adn-ului uman) ptr ca sa primeasca la schimb NUMARUL NUMELUI FIAREI=codul QR,al ,,noului” adam in antihrist,e numarul fiarei=AI,dat/asociat NUMELUI omului NOU,omul nou al lu’ antihrist,omu’ care NU MAI ESTE OM,din clipa in care SEMNEAZA acel ZAPIS cu FIARA(chiar daca se injecteaza sau face injectia…la chiuveta),fiindca acel om devine MUTANT si proprietate a LAGARULUI electronic al FIAREI=AI si acest lucru il face omu’ care vrea sa cumpere si sa vanda,INCA… PAMANT…si pe pamant,in imparatia NENUMITULUI.
      Precum la nastere ni se atarna TUTUROR nascutilor un ,,carlig”,adica CNP=numarul omului(Apocalipsa cap 13,vs 18),asa la nasterea NOULUI OM IN ANTIHRIST,post 2020, i se aloca,CU ACORDUL SAU PERSONAL,NESILIT de nimeni,i se acorda NUMARUL NUMELUI FIAREI(Apocalipsa cap 13,vs 17 in Biblia de la 1688=PECETEA care este de 3 feluri:semnul fiarei sau numarul numelui fiarei sau numele fiarei) fara de care NIMENI nu va mai putea vinde sau cumpara ceva… IN CURAND…. pe pamant,asta ei o numesc marea RESETARE si acum scriu,probabil,noile legi MONDIALE ptr a mai trai cineva pe pamant,in viitorul EXTREM,DAR EXTREM de apropiat,poate si la anu’ sau maaaxim din 2025.

      Despre GUVERNUL mondial….ATENTIE,exista un videoclip in care DEMONUL batran- Klaus Schwab vorbeste de la o tribuna/pupitru,de pe o scena,iar in sala se arata o multime de arabi/seici si oameni bogati,pe al sau pupitru cu microfon de la care vorbeste BATRANUL DEMON,sta scris…
      shaping future governments=modelarea viitoarelor guverne…
      iar in spatele sau,in fundalul din imagine scrie in araba si in engleza…WORLD GOVERNMENT SUMMIT= sumitul guvernului mondial…DECI ei au DEJA sumituri,in timp ce noi SFORAIM cu e… vaccinu’,nu-i vaccinu’,e BOTNITA sau nu e…etc,etc.
      E muuult prea tarziu !!

      Apreciază

      • roman said, on decembrie 13, 2021 at 8:07 pm

        Aaa si am uitat,despre codul QR obtinut prin TEST sau alte mijloace.Este acelasi lucru,ca si prin INJECTARE-primirea NESILITA a omului al numarul numelui FIAREI=cod QR,iar la schimb respectivul ii da ADN-ul sau,o mostra din ADN-ul sau,caci asta e scopul ,,testarii” ,care NU ESTE UN TEST PTR VIRUSI,ci este un instrument de recoltare de ADN.
        Asa, ori prin teste,ori prin scanarea retinei,ori prin amprenta,etc,omuletul LEPADAT isi da DE BUNA VOIE si NESILIT de nimeni,CARACTERISTICILE sale particulare si …UNICATE…primite de la Dumnezeu ptr a se ,,inscrie” in NOUA ORDINE MONDIALA a FIAREI,in AI,care lucreaza ptr antihristul care a INSEAMNAT CU NUMERE…totul,absolut TOTUL,pe pamant si acum a inceput sa INSEMNE cu ACORDUL PERSONAL, pe omul LEPADAT si iubitor de pamant si a sa imparatie pamanteasca,schizofrenica si trecatoare,fiindca insusi el este…un numar…666.
        ADN-ul va fi folosit si ptr a trimte DRONELE sa identifice orice,oricand si ORIUNDE.Dronele NU au suflet si pot omori oricat si pe oricine,soldatii si militienii sunt carne si sange,iar dronele,nu.

        Apreciază

      • Spaceman said, on decembrie 14, 2021 at 6:20 pm

        @roman
        Vrei pe larg, na, ia și citește.

        Babilon înseamnă Poarta Zeilor (poarta dracilor). Babilonul reprezintă lumea întreagă care a ales să trăiască în înșelarea dracilor, despărțită de Adevăr.

        Babilonul poate fi văzut ca un imperiu al acestei lumi despărțite de Adevăr, dar și ca Centru al puterii imperiale al acestei lumi, o Capitală, o cetate a puterii imperiale.

        Primul Babilon de după potop, a fost cetatea cea mare în care s-a construit Turnul Babel, înălțat în formă de spirală, de către lumea despărțită de Adevăr de atunci, care în acea vreme vorbea aceeași limbă.

        La îndemnul șerpăriei (a zeilor, adică a dracilor), lumea despărțită de Adevăr s-a înțeles să ridice Turnul Babel la înălțimea peste care au fost apele la potop, ca în caz de alt potop lumea să se salveze singură. Turnul Babel a fost prima construcție piramidală a unei societăți de tip piramidal. Piramidele Egiptului antic reprezintă același concept al Turnului Babel din primul Babilon – Poarta Dracilor. De aceea au vârful ‘neterminat’. La sfârșitul vremurilor ‘vârful’ va fi – salvator mundi, leul de pe poarta Iștar.

        Al doilea Babilon a fost imperiul lui Nabucodonosor, care avea cetatea cea mare numită Babilon, ca Centru al puterii imperiale, Cartier General sau Capitală imperială. Cetatea avea 8 porți, una dintre porți era poartă lui Istar. Pe zidul porții lui Iștar se află leul – simbolul regalității babiloniene.

        https://ro.wikipedia.org/wiki/Babilon

        Fiarele descrise în Biblie la Daniel 7 și Apocalipsa 13, sunt imperii. Interpretarea visului regelui Nabucodonosor din Daniel 2, arată succesiunea imperiilor, până la sfârșitul vremurilor.

        A patra fiară descrisă la Daniel 7 este și prima fiară descrisă la Apocalipsa 13. Un imperiu deosebit, pentru că va avea toată puterea șerpăriei.

        Dacă acest imperiu este a patra fiară din Daniel 7, și prima fiară din Apocalipsa 13, atunci cea care călărește această fiară este Capitala acestui imperiu, sau Centrul De Putere al acestui imperiu, Babilonul – cetatea cea mare.

        Adică, dacă a patra fiară din Daniel 7, și prima fiară din Apocalipsa 13, ar fi Babilonul ca imperiu al lui Nabucodonosor, atunci ‘cea care șade călare pe fiară’ ar fi Cetatea Babilon a lui Nabucodonosor.

        Știm sigur că atunci când acest imperiu, prima fiară din Apocalipsa 13, își va intra în drepturi și va avea autoritate deplină asupra întregii suflări omenești, va coincide cu începutul ultimilor 7 ani rămăși până la Parusie.
        Această prima fiară a Apocalipsei 13 va avea putere asupra întregii suflări omenești timp de 42 de luni, adică 3,5 ani, jumătate din cei 7 ani până la Parusie. Și sigur va avea Capitală – cetatea cea mare.

        Care va fi Capitala – cetatea cea mare? Bartertown?

        Aici sunt discuții. Dacă prima fiară a Apocalipsei 13, va fi un imperiu al zilelor noastre, un Babilon Modern, unde își va avea Capitala?

        La Washington D.C. , normal, spun americanii, o cetate modernă construită pe șapte coline, ca și Babilonul antic, după toate specificațiile unui Babilon autentic. În plus, America este ca o mare cetate construită de neamuri de peste tot despărțite de Adevăr, care au ales să trăiască în… ‘libertate’.

        Poate că mai bine în UE. Sunt o grămadă de orașe în UE construite pe șapte coline. Nu vreți la Vatican?
        De ce nu la Moscova, spun rușii, tot o cetate construită pe șapte coline. Sau la Beijing, dacă este necesar chinezii vor ridica ei cele șapte coline.

        Evreii tac, din buchiseala lor au înțeles că în cele din urmă salvator mundi, regele, leul lor, cel de pe poarta Iștar, va conduce de la Ierusalim.

        Așadar eu mi-am exprimat părerea că imperiul, Babilonul Modern, ca prima fiară din Apocalipsa 13, dacă va fi în zilele noastre, va avea capitala la Washington D.C.

        În orice caz, regele, unicul, leul, salvator mundi va distruge acel Centru de Putere al primei fiare, și se va muta la Ierusalim, unde va da peste Ilie și Enoh.

        https://saccsiv.wordpress.com/2021/07/20/sfintii-prooroci-ilie-si-enoh-vor-veni-inaintea-lui-antihrist-sau-in-timpul-lui-antihrist-ii-asteptam-intai-pe-ei-ca-sa-ne-trezim-sau-va-fi-deja-aproape-prea-tarziu-2/

        Iar toți cei despărțiți de Adevăr, cu biblii în mâini, vor spune că s-a împlinit ceea ce este scris în Daniel 7:14 →

        „Și Lui I s-a dat stăpânirea și cinstea și împărăția; Lui Îi vor sluji toate popoarele și triburile și limbile; iar stăpânirea Lui e veșnică, stăpânire care nu se va trece, iar împărăția Lui nu va fi nimicită.” (Biblia sau Sfânta Scriptură (IPS Bartolomeu Valeriu Anania, https://biblia.dervent.ro/#VT-Dn-07)

        Însă leul lui Istar, salvator mundi, autoritatea supremă a Noului Babilon va ține doar 3,5 ani rămași din cei 7 ani până la Parusie, când va fi judecat Babilonul cel Mare – Lumea Întreagă – a celor veșnic despărțiți de Adevăr, care au ales să rămână în înșelarea dracilor – biserica satanei.

        În zilele noastre observăm etichetarea digitală a oamenilor, cu etichete digitale emise de entități legale, care face posibilă guvernarea mondială la nivel de individ, utilizând I.A. ca instrument de gestionare a tuturor etichetelor digitale.

        Etichetele digitale emise de stat pot avea diverse funcții: pașaport de trecere a granițelor, dosar de sănătate, autentificare a identității față de autorități, certificate de naștere, deces, căsătorie, proprietate, etc., sau toate funcțiile la un loc.

        Toți oamenii etichetați digital, cu etichete digitale de stat, devin pușcăriași într-o pușcărie digitală, și sunt pregătiți pentru o guvernare mondială – a unui imperiu mondial – adică a primei fiare din Apocalipsa 13.

        Toate etichetele digitale sunt șiruri de 0 și 1, adică digiți, cifre, de aici termenul de digital. Etichetele digitale pot fi citite și traduse în limbaj pe înțelesul omului, doar de către mașinării specializate, prin intermediul unor coduri, matrici, ca interfață de citire, prin introducerea manuală a unui cod format din cifre, ca pe un număr de telefon, la tastatura numerică a unui cititor de etichete digitale, sau prin intermediul undelor radio ca interfață de citire a etichetelor digitale de pe diverse medii electronice de stocare (cipuri) – a se vedea tehnologia RFID, NFC.

        Mașinăriile specializate în citirea etichetelor digitale nu pot folosi nicio interfață de citire a etichetelor digitale, dacă aceasta nu are integrată corespondentul cifrei 6 de trei ori, asta însemnând că etichetele digitale ar putea juca un rol în încheierea tranzacțiilor.

        A doua fiară a Apocalipsei 13 este mesia, salvator mundi, autoritatea supremă a Marelui Babilon, a lumii întregi care i se supune, a tuturor celor despărțiți de Adevăr, care va folosi IA nu doar pentru a gestiona etichetele digitale, puterea primei fiare din Apocalipsa 13, ci va da acesteia și rol de guvernare, iar aceasta va cere ca toată suflarea omenească de pe pământ să-și pună ‘pecetea divină’ pe mână sau pe frunte, fără de care nimeni nu va putea vinde sau cumpăra, iar cei care nu se supun să fie omorâți.

        Așadar nimeni nu va putea vinde sau cumpăra, nu va putea încheia tranzacții, nu că vor fi împiedicați să între în magazine. Iar asta se poate face în zilele noastre doar prin tehnologia blockchain.

        Acum unii zic că poți lua unele certificate digitale emise de stat, că important este să nu iei tot setul. Câtă înșelare! Sau că poți lua tot setul de certificate digitale, dar important este să nu iei portofelul digital. Câtă înșelare! Este ca și cum ai zice… poți să ai toate cărțile de joc, important este să nu ai cutia lor în care să le ții.

        Mi se rupe de manipulările pionilor albi și negri ai satanei cu covidul. Pentru mine covid nu există! De covid nu mă vaccinez, nu mă testez, nu mă tratez, certificatele digitale ale statului – nu primesc de niciun fel.

        Eu nu pun botul nici la vrăjelile pionilor negri ai satanei – sataniștii – antihriștii, nici la vrăjelile pionilor albi ai satanei – marea familie a credincioșilor – a celor care se vor ridica împotriva pionilor negri, în frunte cu mult iubitul lor conducător – salvator mundi.

        Toți cei care se vor închina primei fiare din Apocalipsa 13 vor fi cei cu etichete digitale de stat, iar cei care se vor închina lui salvator mundi, a doua fiară a Apocalipsei 13, își vor pune ‘pecetea divină’ pe mâna dreaptă sau pe frunte, fără de care nimeni nu va putea vinde sau cumpăra. Iar toți cei care se vor închina atât primei fiare cât și celei de-a doua fiare din Apocalipsa 13, satanei i se vor închina. Pentru că cele două fiare ale Apocalipsei 13 au toată puterea de la satana.

        Apreciază

    • despre chipul fiarei (εἰκόνα τῷ θηρίῳ), Turnul Babilonului (Confuziei), Constantinopol, ADN, șamanism și DMT. Partea I-a said, on decembrie 17, 2021 at 1:29 pm

      În Apocalipsa 13:15 scrie (http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=4&cap=13#15):

      «Și i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să și grăiască și să omoare pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei.»

      care în limba greacă este (https://ellopos.net/elpenor/greek-texts/new-testament/revelation/13.asp):

      «καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι.»

      Deci «chipul fiarei» este «ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου» sau altfel spus «icoana fiarei».

      Spaceman a spus:

      «[…]

      @roman
      Vrei pe larg, na, ia și citește.

      Babilon înseamnă Poarta Zeilor (poarta dracilor). Babilonul reprezintă lumea întreagă care a ales să trăiască în înșelarea dracilor, despărțită de Adevăr.

      Babilonul poate fi văzut ca un imperiu al acestei lumi despărțite de Adevăr, dar și ca Centru al puterii imperiale al acestei lumi, o Capitală, o cetate a puterii imperiale.

      Primul Babilon de după potop, a fost cetatea cea mare în care s-a construit Turnul Babel, înălțat în formă de spirală, de către lumea despărțită de Adevăr de atunci, care în acea vreme vorbea aceeași limbă.

      […]»

      Citat din articolul «Tower of Babel» (https://www.allaboutarchaeology.org/tower-of-babel.htm):

      «[…]

      Tower of Babel: Is There Evidence of the Tower?

      Archeological evidence points to the Tower of Babel being built in the fashion of a ziggurat.[1] The physical description is as a pyramid-shaped tower that decreases in size as its stories progress upward with a temple at the pinnacle. Ziggurats commonly had steps or terraces spiral around the structure that led to a temple at the top.

      […]»

      Citat din articolul «Tower of Babel» (https://en.wikipedia.org/wiki/Tower_of_Babel):

      «[…]


      The Tower of Babel by Pieter Bruegel the Elder (1563)

      […]


      Tower of Babel, by Lucas van Valckenborch, 1594, Louvre Museum

      […]


      Turris Babel from Athanasius Kircher


      The Confusion of Tongues by Gustave Doré, a woodcut depicting the Tower of Babel

      […]»

      Ca fapt divers:

      «Famed Architectural Firm KPF Building The Azrieli Center ‘Spiral Tower’ In Tel Aviv That Looks A Lot Like The Tower Of Babel For About $666 Million Dollars» («Firmă renumită de arhitectură KPF construiește ‘Spiral Tower’ Azrieli Center în Tel Aviv care seamănă foarte mult cu Turnul Babilonului pentru aproximativ 666 milioane de dolari», https://beforeitsnews.com/global-unrest/2019/04/famed-architectural-firm-kpf-building-the-azrieli-center-spiral-tower-in-tel-aviv-that-looks-a-lot-like-the-tower-of-babel-for-about-666-million-dollars-2516957.html) cu termen de finalizare 2025 (https://www.skyscrapercenter.com/building/azrieli-spiral-tower/18525 ; https://www.emporis.com/buildings/135170/azrieli-center-spiral-tower-tel-aviv-yaffo-israel), «“This tower will grow out of the DNA of Tel Aviv’s existing square, circular and triangular towers,” KPF President James von Klemperer said.» («„Acest turn va crește din ADN-ul turnurilor pătrate, circulare și triunghiulare existente din Tel Aviv”, a spus președintele KPF James von Klemperer.», https://www.jpost.com/Israel-News/Azrielis-Spiral-Tower-tallest-in-Israel-to-be-built-in-Tel-Aviv-574773):

      «[…]

      […]»

      Citat din articolul «Château de Chambord» (https://en.wikipedia.org/wiki/Ch%C3%A2teau_de_Chambord):

      «[…]

      The Château de Chambord (French pronunciation: ​[ʃɑto d(ə) ʃɑ̃bɔʁ]) in Chambord, Centre-Val de Loire, France, is one of the most recognisable châteaux in the world because of its very distinctive French Renaissance architecture which blends traditional French medieval forms with classical Renaissance structures. The building, which was never completed, was constructed by Francis I.[1]

      Chambord is the largest château in the Loire Valley; it was built to serve as a hunting lodge for Francis I, who maintained his royal residences at the Château de Blois and Amboise. The original design of the Château de Chambord is attributed to Italian architect Domenico da Cortona; Leonardo da Vinci may also have been involved or influenced the design.[1]

      Chambord was altered considerably during the twenty-eight years of its construction (1519–1547), during which it was overseen on-site by Pierre Nepveu. With the château nearing completion, Francis showed off his enormous symbol of wealth and power by hosting his old archrival, Emperor Charles V, at Chambord.

      In 1792, in the wake of the French Revolution, some of the furnishings were sold and timber removed. For a time the building was left abandoned, though in the 19th century some attempts were made at restoration. During the Second World War, art works from the collections of the Louvre and the Château de Compiègne were moved to the Château de Chambord. The château is now open to the public, receiving 700,000 visitors in 2007. Flooding in June 2016 damaged the grounds but not the château itself.

      […]

      Architecture


      Plan of the château as engraved by Jacques Androuet du Cerceau (1576)

      […]

      One of the architectural highlights is the spectacular open double-spiral staircase that is the centrepiece of the château.[1] The two spirals ascend the three floors without ever meeting, illuminated from above by a sort of light house at the highest point of the château. There are suggestions that Leonardo da Vinci may have designed the staircase, but this has not been confirmed.[1] Writer John Evelyn said of the staircase „it is devised with four [sic] entries or ascents, which cross one another, so that though four persons meet, they never come in sight, but by small loopholes, till they land. It consists of 274 steps (as I remember), and is an extraordinary work, but of far greater expense than use or beauty.”[9]


      The double-spiral staircase

      The château also features 128 metres of façade, more than 800 sculpted columns and an elaborately decorated roof. When Francis I commissioned the construction of Chambord, he wanted it to look like the skyline of Constantinople.

      […]

      [1] Bernhard, Adrienne (17 March 2020). „The unsolved mystery of France’s iconic Loire Valley”. BBC. Retrieved 18 March 2020.

      […]»

      Deci în Franța există un castel «Château de Chambord» construit de un eretic Francis I care, iconic, a vrut să semene cu Constaninopolul și are scări în spirală dublă (double helix) care, ce semnificație iconică or avea?

      Soția unui alt ateu Francis Crick (https://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Crick#Views_on_religion), Odile Crick a desenat modelul ADN, dublu spirală (double helix) ce a fost publicat în revista științifică britanică «Nature» pe 25 aprilie 1953 (https://profiles.nlm.nih.gov/spotlight/sc/feature/doublehelix ; https://www.mercurynews.com/2007/07/20/odile-crick-drew-dna-molecule/ ; https://www.exploratorium.edu/origins/coldspring/printit.html), ateu Francis Crick despre care se pune că «Was high on LSD When he Discovered DNA» («era înălțat cu LSD când a descoperit ADN-ul», «era drogat cu LSD când a descoperit ADN-ul») (https://www.spiritmolecule.com/psychedelics/lsd/nobel-prize-winner-francis-crick-was-high-on-lsd-when-he-discovered-dna?cn-reloaded=1 ; http://www.hallucinogens.com/lsd/francis-crick.html via https://www.businessinsider.com/scientists-and-geniuses-who-used-drugs-2013-8?op=1#francis-crick-lsd-1) (apropo testele PCR sunt inventate tot de un narcoman LSD Karry Mullis, https://www.businessinsider.com/scientists-and-geniuses-who-used-drugs-2013-8?op=1#kary-mullis-lsd-4); oare cine o fi inspirat și ce semnificație iconică o avea modelul ADN?

      Apreciază

    • despre chipul fiarei (εἰκόνα τῷ θηρίῳ), Turnul Babilonului (Confuziei), Constantinopol, ADN, șamanism și DMT. Partea a II-a said, on decembrie 17, 2021 at 1:56 pm

      Ereticul Mircea Eliade (https://saccsiv.wordpress.com/2013/06/17/a-fost-mircea-eliade-un-ratacit-incinerat-ceremonie-funerara-la-capela-rockefeller-serviciul-divin-condus-de-un-eretic-asta-a-dorit-in-testament/) în studiul său despre șamanism (https://archive.org/details/MirceaEliadeSamanismulSiTehnicileArhaiceAleExtazului_201904/page/n131/mode/2up?q=spirala) spune despre ritualul de inițiere în șamanism că, citat:

      «Ucenicul „se cațără pe un fel de scară în spirală şi ajunge la primul nivel al cerului, unde trece prin sate de indieni şi prin oraşe locuite de albi.»

      Șamanismul este vrăjitorie, adică împărtășire cu dracii; oare ce o reprezenta, iconic, acea scară în spirală pe care o vede novicele în ritualul de inițiere șamanic?

      Doctorul psihiatru nebun Rick Strassman (https://en.wikipedia.org/wiki/Rick_Strassman#Religious_models_for_integrating_DMT_experiences), jidov născut și crescut «in a Conservative Jewish home» («într-o casă Conservatoare Jidănească») (https://kahpi.net/rick-strassman-dmt-the-spirit-molecule/), în anii 1980 a studiat glanda pineală și hormonul melatonină (https://en.wikipedia.org/wiki/Rick_Strassman#Melatonin_research) iar între anii 1990-1995 «led a government-funded clinical research team at the University of New Mexico studying DMT’s effects on human subjects in experimental conditions. The research continued from his work on melatonin.» («a condus o echipă de cercetare clinică finanțată de guvern la Universitatea din New Mexico studiind efectele DMT asupra subiecților umani în condiții experimentale. Cercetarea a continuat-o pe cea despre melatonină.») (https://en.wikipedia.org/wiki/Rick_Strassman#Research_into_DMT) în cartea sa «DMT: The Spirit Molecule» (https://en.wikipedia.org/wiki/DMT:_The_Spirit_Molecule ; http://www.organiclab.narod.ru/books/DMT-The-spirit-molecule.pdf ; https://archive.org/details/RickStrassmanDMTTheSpiritMoleculex/mode/2up) scrie, la paginile 176-178 (187-189 ale PDF-ului https://archive.org/details/RickStrassmanDMTTheSpiritMoleculex/page/n185/mode/2up ; https://archive.org/details/RickStrassmanDMTTheSpiritMoleculex/page/n187/mode/2up), despre DMT și ADN, citat:

      «An interesting aspect to these reports is that they are mostly excerpts rather than records of entire sessions. Rarely did the DMT environment alone take center stage during someone’s trip. Certainly the spaces in which volunteers found themselves were highly unusual. However, more important was the meaning or the feeling, the information, associated with where they were. Of course, once other „life-forms” began to appear in these spaces, it was difficult not to be completely swept up in their existence, and these reports rightly are the subject of separate chapters. Despite their strange nature, these excerpts are introductory. They set the stage for the next layer of existence to which the spirit molecule leads. „Where” is the backdrop, the scenery. „Who” gets to the core of these matters. But first, let’s get acquainted with the landscape.

      At the most basic biological level was the perception of DNA and other biological components.

      Karl was our first dose-response study volunteer: DMT-1. He began speaking within 2 minutes of getting his first non-blind low dose:

      There were spirals of what looked like DNA, red and green.

      Philip, about whose harrowing 0.6 mg/kg experience we’ve already read, also recognized the familiar double-helix pattern, this time on his doubleblind 0.4 mg/kg dose:

      The visuals were dropping back into tubes, like protozoa, like the inside of a cell, seeing the DNA twirling and spiraling. They looked gelatinlike, like tubes, inside which were cellular activities. It was like a microscopic view of them.

      Cleo, whose enlightenment experience we will discuss in a later chapter, also met up with visions of DNA:

      There was a spiral DNA-type thing made out of incredibly bright cubes. I „felt” the boxes at the same time that my consciousness shifted.

      We will closely examine Sara’s entity contact experience in a subsequent chapter. However, it’s interesting to note her reference to DNA:

      I felt the DMT release my soul’s energy and push it through the DNA. It’s what happened when I lost my body. There were spirals that reminded me of things I’ve seen at Chaco Canyon. Maybe that was DNA. Maybe the ancients knew that. The DNA is backed into the universe like space travel. One needs to travel without one’s body. It’s ridiculous to think about space travel in little ships.

      Some subjects experienced a less obviously biological representation of information than DNA.

      Vladan, a forty-two-year-old Eastern European filmmaker, was one of our busiest research subjects; he volunteered for many of the pilot studies in which we worked out doses and combinations of medications to use with DMT. He also received more psilocybin in our preliminary dosefinding work than anyone else.

      On a relatively low dose of DMT, 0.1 mg/kg, during the pindolol study, he encountered symbols that were rich with meaning:

      There were visuals at the peak, soft and geometric. They were 3-D circles and cones with shading. They moved a lot. It was almost like looking at an alphabet, but it wasn’t English. It was like a fantasy alphabet, a cross between runes and Russian or Arabic writing. It felt like there was some information in it, like it was data. It wasn’t just random.[2]

      Later, while participating in a pilot cyproheptadine session, Vladan received 0.2 mg/kg DMT and again saw alphabet-like figures.

      Like seeing panels with a cut-out shape, rounded edges, hieroglyphics of some sort. They weren’t painted on but more cut out, through which I saw the colors.

      […]

      [1] Chaco Canyon is a spectacular ruins site about three hours northwest of Albuquerque. The Anasazi Indians, probable precursors of the contemporary Pueblo tribes, inhabited it for centuries. From where the Anasazi came from, and to where they went upon abandoning this stone city in the mid-thirteenth century, remain two of the world’s greatest archeological mysteries. Their astronomical skills were extraordinarily sophisticated, and they supported themselves using irrigation and agricultural techniques that stagger the mind, considering the minimal rainfall with which they had to contend. Chaco Canyon weaves a compelling spell upon any who visit it, and many people make the pilgrimage with an almost mystical fervor.

      [2] Runes are an ancient Nordic divination tool, similar to the I Ching and the Tarot. Runes date from at least 1000 B.C. and use stones with symbols carved on them, rather than sticks or cards. Modern runes use twenty-five different symbols.

      […]»

      Deci primul voluntar căruia i s-a administrat DMT, Karl, după două minute, vede «spirals of what looked like DNA, red and green» («spirale ce semănau cu ADN-ul, roșii și verzi»), al doilea voluntar Philip vede «DNA twirling and spiraling» («ADN întors și spiralat»), al treilea voluntar Cleo are vedenii cu ADN, «a spiral DNA-type thing made out of incredibly bright cubes» («o spirală de tip ADN formată din cuburi incredibil de strălucitoare» (despre o reprezentare iconică a cubului puteți citi aici: https://saccsiv.wordpress.com/2013/12/28/comentariul-zilei-steaua-lui-david-este-de-fapt-steaua-dracului-remphan/#comment-196667)) pe care le-a «felt» («simțit») că i-au «consciousness shifted» («schimbat conștiința»); oare ce o fi simbolizat iconic acea spirală ADN formată din cuburi ?

      În plus, în aceeași carte «DMT: The Spirit Molecule» psihiatrul nebun Rick Strassman (https://en.wikipedia.org/wiki/DMT:_The_Spirit_Molecule ; http://www.organiclab.narod.ru/books/DMT-The-spirit-molecule.pdf ; https://archive.org/details/RickStrassmanDMTTheSpiritMoleculex/mode/2up), în capitolul 3 de la paginile 58-60 (73-75 a PDF-ului http://www.organiclab.narod.ru/books/DMT-The-spirit-molecule.pdf ; https://archive.org/details/RickStrassmanDMTTheSpiritMoleculex/page/n71/mode/2up; https://archive.org/details/RickStrassmanDMTTheSpiritMoleculex/page/n73/mode/2up) scrie despre erezia New Age cu glanda epifiză ca fiind al treilea ochi (New Age bullshit, adică pe românește căcat New Age), citându-l și pe ereticul Descartes și aiurările lui filozofice (basme elinești):

      «[…]

      Western and Eastern mystical traditions are replete with descriptions of a blinding bright white light accompanying deep spiritual realization. This „enlightenment” usually is the result of a progression of consciousness through various levels of spiritual, psychological, and ethical development. All mystical traditions describe the process and its stages.

      In Judaism, for example, consciousness moves through the sefirot, or Kabbalistic centers of spiritual development, the highest being Keter, or Crown. In the Eastern Ayurvedic tradition, these centers are called chakras, and particular experiences likewise accompany the movement of energy through them. The highest chakra is also called the Crown, or the Thousand-Petaled Lotus. In both traditions, the location of this Crown sefira or chakra is the center and top of the skull, anatomically corresponding to the human pineal gland.[3]

      We first read about the physical pineal gland in the writings of Herophilus, a third-century B.C. Greek physician from the time of Alexander the Great. Its name comes from the Latin pineus, relating to the pine, pinus. This little organ is thus piniform, or shaped like a pinecone, no bigger than the nail of your pinkie finger.

      The pineal gland is unique in its solitary status within the brain. All other brain sites are paired, meaning that they have left and right counterparts; for example, there are left and right frontal lobes and left and right temporal lobes. As the only unpaired organ deep within the brain, the pineal gland remained an anatomical curiosity for nearly two thousand years. No one in the West had any idea what its function was.

      Interest in the pineal accelerated after it attracted Rene Descartes’s attention. This seventeenth-century French philosopher and mathematician, who said, „I think, therefore I am,” needed a source for those thoughts. Introspection showed him that it was possible to think only one thought at a time. From where in the brain might these unpaired, solitary thoughts arise? Descartes proposed that the pineal, the only singleton organ of the brain, generated thoughts. In addition, Descartes believed the pineal’s location, directly above one of the crucial byways for the cerebrospinal fluid, made this function even more likely.

      The ventricles, hollow cavities deep within the brain, produce cerebrospinal fluid. This clear, salty, protein-rich fluid provides cushioning for the brain, protecting it from sudden jolts and bumps. It also carries nutrients to, and waste products away from, deep brain tissue.

      In Descartes’s time, the ebb and flow of the cerebrospinal fluid through the ventricles seemed perfectly suited for the corresponding movement of thoughts. If the pineal gland „secreted” thoughts into the cerebrospinal fluid, what better means for the „stream of consciousness” to make its way to the rest of the brain?[4]

      Descartes also had a deeply spiritual side. He believed that thinking, or the human imagination, was basically a spiritual phenomenon made
      possible by our divine nature, what we share with God. That is, our thoughts are expressions of, and proof for the existence of, our soul. Descartes believed that the pineal gland played an essential role in the expression of the soul:

      Although the soul is joined with the entire body, there is one part of the body [the pineal] in which it exercises its function more than
      elsewhere. . . . [The pineal] is so suspended between the passages containing the animal spirits [guiding reason and carrying sensation
      and movement] that it can be moved by them . . . ; and it carries this motion on to the soul. . . . Then conversely, the bodily machine is so constituted that whenever the gland is moved in one way or another by the soul, or for that matter by any other cause, it pushes the animal spirits which surround it to the pores of the brain.[0]

      Descartes thus proposed that the pineal gland somehow was the „seat of the soul,” the intermediary between the spiritual and physical. The body and the spirit met there, each affecting the other, and the repercussions extended in both directions. How close to the truth was Descartes? What do we know now about the biology of the pineal gland? Can we relate this biology to the nature of spirit?

      The pineal gland of evolutionarily older animals, such as lizards and amphibians, is also called the „third” eye. Just like the two seeing eyes, the third eye possesses a lens, cornea, and retina. It is light-sensitive and helps regulate body temperature and skin coloration—two basic survival functions intimately related to environmental light. Melatonin, the primary pineal hormone, is present in primitive pineal glands.

      The pineal gland of evolutionarily older animals, such as lizards and amphibians, is also called the „third” eye. Just like the two seeing eyes, the third eye possesses a lens, cornea, and retina. It is light-sensitive and helps regulate body temperature and skin coloration—two basic survival functions intimately related to environmental light. Melatonin, the primary pineal hormone, is present in primitive pineal glands.

      As animals climbed the evolutionary ladder, the pineal moved inward, deeper into the brain, more hidden and removed from outside influences. While the bird pineal no longer sits on top of the skull, it remains sensitive to outside light because of the paper-thin surrounding bones. The mammalian, including human, pineal is buried even deeper in the brain’s recesses and is not directly sensitive to light, at least in adults.[6] It is interesting to speculate that as the pineal assumes a more „spiritual” role, it needs the greater protection from the environment afforded by such deep placement in the skull.

      The human pineal gland becomes visible in the developing fetus at seven weeks, or forty-nine days, after conception. Of great interest to me was finding out that this is nearly exactly the moment in which one can clearly see the first indication of male or female gender. Before this time, the sex of the fetus is indeterminate, or unknown. Thus, the pineal gland and the most important differentiation of humanity, male and female gender, appear at the same time.

      The human pineal gland is not actually part of the brain. Rather, it develops from specialized tissues in the roof of the fetal mouth. From there it migrates to the center of the brain, where it seems to have the best seat in the house. (:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) – n. m.)

      […]»

      Deci, după «aiurarea și îndrăcirea minții» jidovului nebun psihiatru Rick Strassman, «human pineal gland is not actually part of the brain. Rather, it develops from specialized tissues in the roof of the fetal mouth. From there it migrates to the center of the brain, where it seems to have the best seat in the house.» («glanda umană pineală de fapt nu face parte din creier. Mai degrabă, se dezvoltă din țesuturi specializate în acoperișul gurei fetale. De acolo migrează în centrul creierului, unde se pare că ar avea cel mai bun loc în casă.») … :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)).

      Ereziile cu glanda pineală nu sunt noutăți ci sunt niște vechii erezii gnostice din secolul al III-lea combătute de Sfântul Sfințit Mucenic Ipolit Romanul, ereziile Hebdomadarilor (https://ccel.org/ccel/schaff/anf05/anf05.iii.iii.ii.li.html) și Peraticilor (https://ccel.org/ccel/schaff/anf05/anf05.iii.iii.iii.viii.html ; https://ccel.org/ccel/schaff/anf05/anf05.iii.iii.iii.ix.html ; https://ccel.org/ccel/schaff/anf05/anf05.iii.iii.iii.x.html ; https://ccel.org/ccel/schaff/anf05/anf05.iii.iii.iii.xi.html ; https://ccel.org/ccel/schaff/anf05/anf05.iii.iii.iii.xii.html) cosmetizate New Age.

      Despre ereticii Hebdomadari Sfântul Sfințit Mucenic Ipolit Papă al Romei spunea (https://ccel.org/ccel/schaff/anf05/anf05.iii.iii.ii.li.html):

      «[…]

      Some indeed, then, attempt likewise to form the hebdomads from the medical[311] (art), being astonished at the dissection of the brain [46], asserting that the substance of the universe and the power of procreation and the Godhead could be ascertained from the arrangement of the brain. For the brain, being the dominant portion of the entire body, reposes calm and unmoved, containing within itself the spirit. Such an account, then, is not incredible, but widely differs from the conclusions which these (heretics) attempt to deduce from it. For the brain, on being dissected, has within it what may be called a vaulted chamber. And on either side of this are thin membranes, which they term little wings. Now these are gently moved by the spirit, and in turn propel towards the cerebellum the spirit, which, careering through a certain blood-vessel like a reed, advances towards the pineal gland. And near this is situated the entrance of the cerebellum, which admits the current of spirit, and distributes it into what is styled the spinal marrow. But from them the whole frame participates in the spiritual energy, inasmuch as all the arteries, like a branch, are fastened on from this blood-vessel, the extremity of which terminates in the genital blood-vessels, whence all the (animal) seeds proceeding from the brain through the loin are secreted (in the seminal glands). The form, however, of the brain is like the head of a serpent, respecting which a lengthened discussion is maintained by the professors of knowledge, falsely so named, as we shall prove. Six other coupling ligaments grow out of the brain, which, traversing round the head, and having their termination in (the head) itself, hold bodies together; but the seventh (ligament) proceeds from the cerebellum to the lower parts of the rest of the frame, as we have declared.

      And respecting this there is an enlarged discussion, whence both Simon and Valentinus will be found both to have derived from this source starting-points for their opinions, and, though they may not acknowledge it, to be in the first instance liars, then heretics. Since, then, it appears that we have sufficiently explained these tenets likewise, and that all the reputed opinions of this earthly philosophy have been comprised in four books; it seems expedient to proceed to a consideration of the disciples of these men, nay rather, those who have furtively appropriated their doctrines.[312]

      [311] The Abbe Cruice refers to Censorinus (De Die Natali, cap. vii. et xiv.), who mentions that two numbers were held in veneration, the seventh (hebdomad) and ninth (ennead). The former was of use in curing corporeal disease, and ascribed to Apollo; the latter healed the diseases of the mind, and was attributed to the Muses.
      [312] At foot of ms. occur the words, “Fourth Book of Philosophumena.”

      […]»

      adică în traducere în limba română:

      «[…]

      Unii, într-adevăr, apoi, încearcă de asemenea să formeze hebdomadele din arta medicală [311], fiind uimiți de disecția creierului, susținând că substanța universului și puterea de procreere și Dumnezeirea puteau fi stabilite din aranjarea creierului. Căci creierul, fiind porțiunea dominantă a întregului corp, se odihnește calm și nemișcat, conținând în el însuși spiritul. O astfel de relatare, deci, nu este incredibilă (grea de crezut), dar diferă mult de concluziile pe care aceștia (ereticii) încearcă să le deducă din ea. Căci creierul, disecat, are în el ceea ce se poate numi o cameră boltită. Și pe ambele părți ale acesteia sunt membrane subțiri, pe care le numesc aripi mici. Acum, acestea sunt mișcate ușor de spirit și, la rândul lor, propulsează spre cerebel spiritul, care, trecând printr-un anumit vas de sânge ca o trestie, înaintează spre glanda pineală. Iar lângă aceasta se află intrarea cerebelului, care admite curentul spiritului și îl distribuie în ceea ce se numește măduva spinării. Dar din ele întregul cadru participă la energia spirituală, în măsura în care toate arterele, ca o ramură, sunt fixate de acest vas de sânge, a cărui extremitate se termină în vasele de sânge genitale, de unde toate semințele (animale) care provin din creier prin lombe (pântece) sunt secretate (în glandele seminale). Forma creierului, însă, este ca capul unui șarpe, despre care o discuție prelungită este întreținută de profesorii de cunoaștere, numiți în mod fals așa, așa cum vom demonstra. Iar lângă aceasta se află intrarea cerebelului, care admite curentul spiritului și îl distribuie în ceea ce se numește măduva spinării. Dar din ele întregul cadru participă la energia spirituală, în măsura în care toate arterele, ca o ramură, sunt fixate de acest vas de sânge, a cărui extremitate se termină în vasele de sânge genitale, de unde toate semințele (animale) care provin din creier prin lombe sunt secretate (în glandele seminale). Forma creierului, însă, este ca capul unui șarpe, despre care o discuție prelungită este întreținută de profesorii de cunoaștere, numiți în mod fals așa, așa cum vom demonstra. Din creier cresc alte șase ligamente de cuplare care, traversând în jurul capului și având terminarea în (capul) însuși, țin corpurile împreună; dar al șaptelea (ligament) continuă de la cerebel până la cele mai joase părți ale restului cadrului, după cum am afirmat.

      Și în ceea ce privește aceasta există o discuție extinsă, de unde se va descoperi că atât Simon, cât și Valentinus au derivat din această sursă puncte de plecare pentru opiniile lor și, deși s-ar putea să nu recunoască acest lucru, că sunt în primul rând mincinoși, apoi eretici. De atunci, se pare că am explicat suficient aceste principii la fel și că toate opiniile reputate ale acestei filozofii pământești au fost cuprinse în patru cărți; pare oportun să trecem la o analiză a discipolilor acestor oameni, mai degrabă a celor care și-au însuşit pe furiș doctrinele. [312]

      [311] Abbe Cruice se referă la Censorinus ( De Die Natali , cap. vii. et xiv.), care menționează că două numere au fost ținute în venerare, al șaptelea (hebdomad) și al nouălea (ennead). Primul a fost de folos în vindecarea bolilor corporale și a fost atribuit lui Apollo; acesta din urmă vindeca bolile minții și era atribuit Muzelor.
      [312] La poalele ms. apar cuvintele „Cartea a patra a Philosophumena”.

      […]»

      iar despre ereziile Peraticilor spunea (https://ccel.org/ccel/schaff/anf05/anf05.iii.iii.iii.xiii.html):

      «[…]

      For a proof of this, they adduce the anatomy[508] of the brain, assimilating, from the fact of its immobility, the brain itself to the Father, and the cerebellum to the Son, because of its being moved and being of the form of (the head of) a serpent. And they allege that this (cerebellum), by an ineffable and inscrutable process, attracts through the pineal gland the spiritual and life-giving substance emanating from the vaulted chamber[509] (in which the brain is embedded). And on receiving this, the cerebellum in an ineffable manner imparts the ideas, just as the Son does, to matter; or, in other words, the seeds and the genera of the things produced according to the flesh flow along into the spinal marrow. Employing this exemplar, (the heretics) seem to adroitly introduce their secret mysteries, which are delivered in silence. Now it would be impious for us to declare these; yet it is easy to form an idea of them, by reason of the many statements that have been made.

      […]

      [508] This theory has been previously alluded to by Hippolytus in the last chapter of book iv.
      [509] καμαρίου: some would read μακαρίου [“the dome of thought, the palace of the soul”].

      […]»

      în traducere în limba română:

      «[…]

      Pentru o dovadă în acest sens, ei aduc anatomia [508]a creierului, asimilând, din faptul imobilității sale, creierul însuşi Tatălui, iar cerebelul Fiului, datorită faptului că este mişcat şi având forma (capului) de şarpe. Și susțin că acesta (cerebelul), printr-un proces inefabil și inscrutabil, atrage prin glanda pineală substanța spirituală și dătătoare de viață care emană din camera boltită [509].(în care este înglobat creierul). Iar la primirea aceasta, cerebelul, într-o manieră inefabilă, transmite ideile, la fel cum le face Fiul, materiei; sau, cu alte cuvinte, semințele și genurile lucrurilor produse conform cărnii curg în măduva spinării. Folosind acest exemplar, (ereticii) par să-și introducă cu pricepere misterele secrete, care sunt livrate în tăcere. Acum ar fi nelegiuit pentru noi să declarăm acestea; totuși este ușor să ne facem o idee despre ele, din cauza numeroaselor afirmații care au fost făcute.

      […]

      [508] La această teorie a fost făcută aluzie anterior de către Hippolit în ultimul capitol al cărții a IV-a.

      [509] καμαρίου : unii ar citi μακαρίου [„cupola gândirii, palatul sufletului”].

      […]»

      Ambele erezii gnostice ale ereticilor Hebdomadari și Peratici, refutate de Sfântul Sfințit Mucenic Ipolit al Romei, susțin teorii eretice cu șarpe și glandă pineală, blestematele erezii New Age sunt tot cu șarpe și cu glandă pineală (https://duckduckgo.com/?q=kundalini+snake+pineal+gland).

      Despre erezia cu al treilea ochi, epifiza (sau glanda pineală) se vorbește ca fiind o superstiție ocultă până și în basmul eretic S.F. (științifico-fantastic, https://www.sciphijournal.org/index.php/2019/09/29/a-note-on-romanian-science-fiction-literature-from-past-to-present/) atribuit lui Vasile Voiculescu, «Lobocoagularea prefrontală» (http://www.cuvantul-ortodox.ro/vasile-voiculescu-lobocoagularea-prefrontala/ ; https://patermihail.wordpress.com/2020/02/15/vasile-voiculescu-lobocoagularea-prefrontala/), citat:

      «[…]

      Singură epifiza, glanda pineală, păru uşor modificată, congestionată şi infinitezimal crescută. Savanții, răsfoind vechile tratate, găsiră că ea fusese odinioară asemănată cu un ochi. Ocultismul de tristă memorie o numea ochiul lui Siva. Această glandă — spuneau superstițiile — se proiecta afară din craniu la oamenii dinaintea noastră şi prin ea se putea privi lumea viitoare. Prin ea se primeau insuflările şi inspirațiile de sus. Apoi ea se retrăgea şi se ascundea iar sub oasele capului. Aici se făcea în timpurile barbare tonsura preoților, pe unde s-ar fi înlesnit, țineți-vă rîsul, pătrunderea Duhului. Alți autori şi mai ridicoli susținuseră că ea ar fi fost ochiul ciclopului.

      Dar, cum da de bănuit, se hotărî extirparea epifizei. Și operația se aplică fără excepție tuturor cetățenilor de rînd.

      […]»

      Basmul S.F. (științifico-fanatastic, https://www.sciphijournal.org/index.php/2019/09/29/a-note-on-romanian-science-fiction-literature-from-past-to-present/) atribuit lui Vasile Voiculescu «Lobocoagularea prefrontală» (http://www.cuvantul-ortodox.ro/vasile-voiculescu-lobocoagularea-prefrontala/ ; https://patermihail.wordpress.com/2020/02/15/vasile-voiculescu-lobocoagularea-prefrontala/) îl numesc basm eretic și pentru că îl canonizează pe ereticul Francisc de Assisi cu fraza, citat:

      «[…] Autorul deplîngea că Sfîntul Francisc, Dante, Pascal, Descartes, Byron, Chateaubriand, Napoleon, Beethoven şi alți neliniştiți celebri şi mari vizionari nu se născuseră în era lobocoagulării, care ar fi făcut din ei alți oameni. […]»

      dar și pentru hula împrotiva Duhului Sfânt de la sfârșitul basmului, citat:

      «[…] Dar Duhul evacuat vagabondează prin lume şi îşi caută, chinuind necontenit pe bieții oameni, alt locaş. […]»

      Apreciază

    • despre chipul fiarei (εἰκόνα τῷ θηρίῳ), Turnul Babilonului (Confuziei), Constantinopol, ADN, șamanism și DMT. Partea a III-a said, on decembrie 17, 2021 at 1:59 pm

      În concluzie:

      Oare ce o reprezenta iconic încolăcirea turnului Babilonului (Confuziei) la fel ca și cea a modelului ADN sau, altfel spus, a cui icoană o fi turnul Babilonului (Confuziei) sau modelul ADN?

      Nu e nici un fel de problemă pentru un Creștin (Ortodox) să primească vaccinurile care, spun ei, ar modifica ADN-ul al cărui model a fost filozofat (aiurat de mintea îndrăcită) a unui ateu narcoman LSD Francis Crick, vaccinuri care ar vindeca o boală testată cu un kit de testare PCR filozofat (aiurat de mintea îndrăcită) a unui alt ateu drogat cu LSD Karry Mullis?

      Sfântul Ignatie Briancianinov despre semnele premergătoare venirii lui Antihrist scria în 1848
      (https://html2-f.scribdassets.com/51ju43qzgg57xelx/images/55-67020df156.jpg, https://html1-f.scribdassets.com/51ju43qzgg57xelx/images/56-d6ea74f4ce.jpg):

      «… Scrisoarea dumneavoastră din decembrie am primit-o: atunci eram foarte slăbit. Lucrarea unei doctorii puternice și folositoare ma ținea la pat în cea mai mare parte a timpului, toropindu-mi capul într-un așa hal, încât nu am mai fost în stare să mă ocup cu vreo îndeletnicire a minții. Ca atare, atât față de dumneavoastră, cât și față de mulți alții m-am făcut vinovat prin același lucru: tăcerea.

      Când am auzit de întâmplările care schimbă fața pământului nu am simțit nici uluire, nici interesul care se trezește când auzi de ceva nou. Când am auzit de întâmplările acestea parcă aș fi auzit de moartea unui om care de multă vreme suferea și era istovit de o boală incurabilă, omorât de viu prin această boală înainte de a fi omorât prin moarte. Așa mi s-a părut dintotdeauna Europa „civilizată”. Până și mie mi s-a părut ciudată lipsa mea de mirare. Pe când stăteam și mă gândeam la această răceală a mea, mi-am amintit deodată cuvintele Mântuitorului: Iar când veți auzi de războaie, și de zvonuri de războaie, să nu vă tulburați, căci trebuie să fie, dar încă nu va fi sfârșitul. Și se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție, vor fi cutremure pe alocuri și foamete și tulburări vor fi. Iar acestea sunt începutul durerilor (Mc. 13, 7-8). Aici este cu deosebire vrednic de luat în seamă faptul că – și asupra acestei spuse a Evangheliei m-am oprit totdeauna – cel din urmă semn al durerilor de început, care trebuie să premeargă bolii finale – Antihristului – este arătat de Scriptură ca fiind tulburările.

      Raționalismul, cu imperativele sale, nu se poate opri din mișcarea sa, întrucât are ca temelie rațiunea omenească cea pururea schimbătoare. Este de așteptat ca boala să evolueze din rău în mai rău. Aceasta a început să zguduie liniștea popoarelor de la începutul secolului trecut; pe măsură ce trece timpul, lucrarea ei este tot mai cuprinzătoare și mai pustiitoare. Din lucrarea finală, la scară mondială, a bolii acesteia trebuie să apară „omul fărădelegilor”, geniul geniilor, așa cum din revoluția franceză s-a născut preînchipuirea lui – colosalul geniu Napoleon. Ce m-a izbit mai mult decât întâmplările de acum? M-au izbit pricinile acestor întâmplări: năzuința de obște a tuturor numai și numai spre cele materiale, ca și cum acestea ar fi veșnice; uitarea celor veșnice, ca și cum acestea nici nu ar exista; batjocorirea și ocărârea creștinismului; prigoana subtilă și crâncenă împotriva Bisericii, împotriva vieții ei, împotriva Sfântului Duh; înlocuirea Duhului și a rânduielilor Lui prin rațiunea cu nume mincinos și prin rânduielile care vin de la stăpânitorul acestei lumi – tulburări de obște, în toată lumea, ca la turnul Babilonului; construcția de căi ferate peste tot – iarăși lucrare ca la turnul Babilonului. Trebuie să băgăm de seamă că Dumnezeu, după cuvântul Scripturii, a amestecat limbile și a despărțit popoarele ca să le răpească oamenilor putința de a împlini toate planurile păcătoase prin puterile unite ale întregii omeniri: trenurile le redau oamenilor putința aceasta. Atunci, la turnul Babilonului, S-a pogorât Dumnezeu, spune Scriptura, să vadă faptele omenești, și a oprit planul cel nebunesc amestecând limbile; acum este aproape ceasul în care Dumnezeu Se va pogorî din nou să vadă faptele omenești și să le pună capăt de acum nu prin amestecarea limbilor, ci prin schimbarea lumii care s-a învechit în fărădelegi cu o lume nouă, neprihanită.

      În vremea pribegiei mele pământești am avut putința de a privi destul de a amănunțit la pământul lui Israil, care este Biserica. Ce să spun despre ea? Despre ea trebuie să spun cuvintele proorocului despre pământul cel stricat de sabie, adunat de la limbi multe, pe pământul lui Israil, care s-a făcut pustiu foarte (Iez. 38, 8). Asta spune de Dumnezeu insuflatul proroc, văzând în depărtarea vremurilor vremea cea de pe urmă, destinul Bisericii și puternica împărăție care apare la miazănoapte.

      Din neurmata milă Dumnezeiască ni s-a dat în dar cea mai mare binefacere a lui Dumnezeu: cunoașterea lui Hristos, credința ortodoxă în Hristos. Poporul și, în particular, sufletul omenesc nu pot fi cucerite de raționalismul ateu și de urmările lui atâta timp cât sunt străjuite de sfânta credință. Trebuie să priveghem și să ne rugăm, așa cum a poruncit Domnul, ca să scăpăm de nenorocirile cele văzute și nevăzute.»

      iar despre științele omenești și rațiunea cu nume mincinos scria (https://html1-f.scribdassets.com/51ju43qzgg57xelx/images/73-98357866ea.jpg):

      «Întrebați ce părere am despre științele omenești. După cădere, oamenii au început să lucreze pământul, au început să aibă nevoie de haine și de multe alte lucruri, nevoie care însoțește pribegia noastră pământească: pe scurt, au început să aibă nevoie de dezvoltare materială. Năzuința spre aceasta este trăsătura deosebitoare a veacului nostru.

      Științele sunt rod al căderii noastre, odraslă a vătămării rațiunii noastre. Erudiția – dobândirea și păstrarea cunoștințelor adunate de către oameni în vremea vieții lumii căzute – este făclia omului celui vechi, făclie prin care negura întunericului în veac se păzește (Iuda 1, 13). Răscumpărătorul le-a înapoiat oamenilor Făclia care le-a fost daruită la zidire de Ziditor și de care s-au lipsit prin căderea lor. Această Făclie e Duhul Sfânt, Duhul Adevărului, Care povățuiește la tot adevărul, Care cercetează adâncurile lui Dumnezeu, Care descoperă și lămurește tainele, Care dăruiește și cunoștințe materiale atunci când este nevoie de ele pentru folosul duhovnicesc al omului. Învățatului care dorește să învețe înțelepciunea duhovnicească apostolul îi poruncește: Dacă i se pare cuiva, între voi, că este înțelept în veacul acesta, să se facă nebun, ca să fie înțelept (I Cor. 3, 18). Întocmai! Erudiția nu este înțelepciune adevărată, ci doar părută. Cunoașterea Adevărului, care le-a fost descoperită oamenilor de Domnul, la care se ajunge doar prin credință, la care nu poate ajunge rațiunea căzută a omului, este înlocuită în erudiție prin presupuneri. Înțelepciunea acestei lumi, în care locul de cinste este ocupat de mulți păgâni și atei, este de-a dreptul potrivnică, prin înseși principiile sale, înțelepciunii duhovnicești, dumnezeiești. Nu poți să urmezi atât uneia cât și celeilalte; de una trebuie neapărat să te lepezi. Omul căzut este minciună, și din filosofările lui s-a alcătuit rațiunea cu nume mincinos, adică felul de a gândi, suma concepțiilor și cunoștințelor false, care sunt raționale numai la suprafață, dar în esența lor sunt rătăcire, aiurare, îndrăcire a minții lovite de molima ucigătoare a păcatului și căderii. Această boală a minții se descoperă cu o plinătate deosebită în științele filosofice.»

      4/17 decembrie 2021 de ziua Sfintei Mare Mucenițe Varvara și a Sfântului Cuvios Părinte Ioan Damaschin

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 17, 2021 at 2:04 pm

        Karry Mullis n-a spus sa testam cu PCR.

        Apreciază

      • nexus said, on decembrie 17, 2021 at 7:11 pm

        Zici: unui alt ateu drogat cu LSD Karry Mullis

        Mullis s-a născut în 1944. Când era foarte tânăr mișcarea flower power și cultura hippy erau în plin avânt. Ce a însemnat noua cultură, adică contracultura produsă de această revoltă programată, artificial creată? Acceptarea tuturor religiilor și mai ales a celor orientale și generalizarea practicării yoga ca mijloc de ralaxare, și nu ca parte a unei religii. Negarea statului generator a multor conficte, și mai ales a războiului din Vietnam, devenit simbolul mișcării de rezistență împotriva conflictelor, și promovarea ideologiei non-violenței. Hipioții au adoptat acest simbol și l-au concretizat prin hainele viu colorate și înflorate, purtând flori în păr și oferind flori, acest stil vestimentar influențând mai multe generații. Crearea unui nou tip de muzică, cea psihedelică, în care drogurile și mai ales LSD-ul, un drog despre care nu se știau prea multe, au jucat un rol important. A se vedea și muzica The Beatles și a lor compoziție Lucy in the Sky with Diamonds, adică LSD. Promovarea mișcării flower power ca simbol al păcii, al libertății, al spiritului liber și mereu tânăr, folosindu-se printre altele ca simbol al păcii crucea frântă.

        Unii spun că hippy-flower power a fost o manifestare protestatară a tineretului american și “un efort neorganizat de a se situa în afara ordinii sociale existente, o rebeliune împotriva instituțiilor de bază ale societății, un efort conștient de dezvățare a valorilor și idealurilor sociale acceptate, prin folosirea drogurilor psihedelice “(Lewis Yablonsky – “Enciclopedia Americană”). Mai multe la: https://stratonelu.webnode.ro/activitate-publicistic%C4%83/rock-mondial/miscarea-flower-power/

        De ce am spus toate astea? Pentru că Mullis nu avea cum să scape nevătămat din toată avalanșa de influențe nefaste ale acestei mișcări.

        Că Mullis a fost un excentric, un ciudat și o persoană de moravuri liberale, este adevărat. Că a folosit, nu știm cât de mult LSD-ul, posibil, dar la fel de adevărat este și că a fost un geniu.

        În 1984, ce coincidență, Mullis a descoperit metoda PCR – polymerase chain reaction – prin care proba luată de la pacient era supusă unor cicluri succesive de amplificare, pentru a se vedea acele componente care nu se puteau identifica prin alte metode. Mullis a primit în 1993 premiul Nobel pentru această descoperire. Întrebat fiind la ce este utilă această metodă, răspunsul a fost că pentru studii în domeniul geneticii. Problema ar fi abuzul interpretării rezultatelor. Și a mai adăugat că unul dintre abuzuri ar fi folosirea acestei metode pentru a diagnostica boli. Testul nu-ți spune dacă ești bolnav sau nu.

        Metoda PCR a fost folosită și pentru diagnosticarea SIDA, la fel de incorect cum este folosită și acum. Mullis a vrut să scrie un articol despre legătura HIV-SIDA, și a descoperit că nu există așa ceva. A vorbit cu toți oamenii de știință de atunci, inclusiv cu cel ce a descoperit boala, Luc Montagnier, și a fost trimis la plimbare de la unul la altul, fără nici un răspuns. Și atunci s-a întrebat dacă există într-adevăr vreo legătură HIV- SIDA despre care toți vorbesc, dar despre care nu există nici o dovadă. Practic s-a întrbat dacă virusul care declanșează această boală există cu adevărat, sau este o fraudă.

        Mai multe la:

        https://www.weblyf.com/2020/08/quotes-from-dr-kary-mullis-regarding-the-baseless-hiv-aids-hypothesis/

        A scris Kary Mullis toate astea sub influența LSD-ul? Cred că nu, deoarece pentru a face o documentare serioasă și coerentă îți trebuie minte limpede. Este simplu să aruncăm cu vorbe.

        Apreciază

  15. Pr. Adrian said, on decembrie 12, 2021 at 2:51 pm

    Căutați pe net:
    „Omilie tulburatoare a Arhimandritului Nectarie Moulatsiotis de TALCUIRE A ULTIMEI PARTI A APOCALIPSEI PRIN PRISMA EVENIMENTELOR CONTEMPORANE Dupa Parintele Elpidie, si parintele Nectarie crede ca ACTUALUL PAPA AR PUTEA FI PROFETUL MINCINOS si ca va avea un rol esential in impunerea PECETLUIRII”
    Mi se pare foarte interesantă!

    Doamne ajută!

    Apreciat de 1 persoană

  16. abc said, on decembrie 12, 2021 at 4:07 pm

    Occidentul european este babilonul.Occidentul, cel ce l-a cunoscut pe Domnul si acum ……….acum a devenit aparatorul sodomei si al tuturor faradelegilor.

    Fiara, fiara … sunt cei ce au facut revolutia franceza, revolutia bolsevica, iar acum conduc uniunea satanista europeana, alias UE, si care se vor intoarce impotriva acestuia si-l vor sfasia prin aducerea de imigranti noncrestini.

    Apreciază

  17. abc said, on decembrie 12, 2021 at 4:14 pm

    Aceasta a doua fiara (balaurul?) face minuni si amageste omenirea sa faca chip primei fiare.

    A doua fiara din apocalipsa e Inteligenta Artificiala si tot ce inseamna electronica (servere, sateliti, comunicatii 5G, 6G, fibra optica, routere, etc)
    Toate acestea ies sin pamant (siliciu).

    Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi,


    -. A doua fiara se naste doar spre a slujii primei fiare
    – Aceasta nu-i de capul ei, adica IA nu v-a prelua niciodata conducerea lumii precum vedeti in filme.
    Rolul ei este doar: Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi

    Apreciază

  18. PG said, on decembrie 12, 2021 at 5:56 pm

    Eu cred ca fiara este calculatorul.

    Apreciază

    • gabimdi said, on decembrie 14, 2021 at 5:37 am

      Doamne ajută,
      La versetele din articol, Părintele Elpidie are o talcuire excepțională!

      Apreciază

  19. Ionut said, on decembrie 12, 2021 at 9:11 pm

    Babilonul cel mare și mama tuturor desfranatelor e posibil să fie uniunea europeană, fiara rosie cea care se ridică din mare si sta pe șapte coline e biserica catolica, cei 6 împărați sunt primii 6 papi decand s-a înființat statul vatican al 7-le care sta puțin e papa benedict, iar al optulea care e fiara care se ridica din mare și cu dansul vor desfrana ( cocheta) toți împărații pământului e proorocul mincinos papa francisc. Dupa va primi stapanirea papa cu cei 10 imparati- cei zece bancheri care conduc lumea, care încă nu au stapanirea pentru 1 ceas. Apoi se va ridica o fiara din pământ cu 2 coarne-Antihrist care va primi toată stăpânirea fiarei dintâi și va face minuni și semne mincinoase…

    Apreciază

  20. […] rubrica de comentarii a articolului “A CAZUT. A CAZUT BABILONUL”. Cine este Babilonul? Dar fiara care o va urî şi o va face pustie… ati putut citi diverse pareri despre cine ar putea fi cele doua fiare: lucifer sau antihristul sau […]

    Apreciază

  21. vittoriaswan said, on decembrie 18, 2021 at 6:02 pm

    Babilonul este un oraș, dar și un simbol, un sistem care inrobește lumea intreagă. Imaginea Babilonului, așa cum apare in Noul Testament, rezultă din tradiția iudaică: Shekinah – Regina devine Geburah, care este universul demonilor, dar reprezintă și femeia-curtezană, în arborele sefirotic, adică e demonică (cf. Umberto Eco, Pendulul lui Foucault, Editura Pontica, 1991, vol. I, p. 39). Discursul profetic era ușor de înțeles de către creștinii acelor timpuri.
    În Matei 24, 15 – 16, se scrie de „urâciunea pustirii”, în „locul cel sfânt” şi există un îndemn pentru cei din „Iudeea” să fugă în munţi. Şi Daniel vorbeşte despre această perioadă: „Şi din vremea cînd va înceta jertfa cea de-a pururi şi va începe urâciunea pustiirii vor fi o mie două sute nouăzeci de zile. Fericit va fi cel ce va aştepta şi va ajunge la o mie trei sute treizeci şi cinci de zile.” (Daniel 12, 11 – 12)
    „Babilonul cel mare este „mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului”. Simbolic, ea stă în pustie „pe o fiară roşie”, aceeaşi cu fiara din mare întrucât aflăm că are ”şapte capete şi zece coarne” şi e „plină de nume de hulă” . E îmbrăcată „în purpură şi în stofă stacojie şi împodobită cu aur şi cu pietre scumpe şi cu mărgăritare”, dar ţine „un pahar de aur, plin de urâciunile şi de necurăţiile desfrânării ei” (Apocalipsa 17, 3-5)
    Detaliile vestimentare fac referire la hainele purtate de guvernatorii iudei, numiți de Imperiul Roman să conducă teritoriile ocupate, dar și la hainele liderilor pagâni, care erau menite să sublinieze măreția lor. Paharul este un simbol inversat al Sfântului Graal, pe care îl batjocorește, pentru că este plin de acțiunile pe care le face: crime, tiranie și magie.
    Femeia – cetate a răului este in antiteză cu femeia cu copilul din Apocalipsă. Femeia reprezintă o cetate cu „şapte munţi” (Apocalipsa 17, 9). Roma era singurul oraş cu şapte coline cunoscut în Antichitate. Totuşi, viitorul Babilon nu este neapărat un oraş plasat în actualul Irak. Aici, munţii fac trimitere la un cult; înainte de mozaism, exista un cult animist practicat în zonele muntoase ale Iudeei, care venera elementele naturii, deci e vorba de șapte culte pagâne, asociate munților. Evident, reiese ca pot fi şi cei şapte împăraţi anteriori venirii Antihristului: „Şi fiara care era şi nu mai este – este al optulea împărat şi este dintre cei şapte şi merge spre pieire” (Apocalipsa 17,11)
    Aluzia la iudei este permanentă, deci orașul este asociat triadei Babilon-Roma-Ierusalim, așa cum și locul unde sunt omorâți martorii este asociat triadei Ierusalim-Sodoma-Egipt (Apocalipsa 11,8). Să nu uităm că evreii practicau idolatria de mult timp, lăsându-se cuceriți de închinarea la zeii Baal, Moloh și multi alții și aducând sacrificii la altarele făcute cu acest scop.
    Pedeapsa Babilonului vine pentru un motiv clar; „Și s-a găsit în ea sânge de prooroci și de sfinți și sângele tuturor celor înjunghiați pe pământ” (Apocalipsa18,24) Presupun că profetul se referă și la moartea lui Iisus, care are un loc clar de crucificare, Ierusalim. Din descriere, rezultă că Babilonul va fi un centru comercial puternic, cu flotă şi deschidere la mare, a cărui distrugere va pune punct tiraniei. Orașul centru al Imperiului antihristic va fi judecat și condamnat de Dumnezeu, la fel ca liderii ei, Antihrist si pseudo-profetul: „Amândoi au fost aruncați de vii în iezerul de foc unde arde pucioasă.” (Apocalipsa 19,20)
    „Numărul fiarei” era egal cu cetatea Babilonului în timpul lui Nabucodonosor, care avea 600 de turnuri, iar statuia lui Nabucodonosor avea înălţimea 60 m şi lăţimea 6 m (Cristian Bădiliţă, Manual de anticristologie: Studii, dosar biblic, traduceri şi comentarii, Editura Polirom, 2002, p.68). Babilon este centrul puterii antihristice, extinse până la capetele imperiului și va avea aceeași soartă precum conducătorul ei, va dispărea. Aceasta a fost o mică prezentare a simbolurilor Babilonului.

    Apreciază

  22. Marcus Victor Grant said, on februarie 1, 2022 at 10:21 pm

    Apreciază

  23. […] “A CAZUT. A CAZUT BABILONUL”. Cine este Babilonul? Dar fiara care o va urî şi o va face pustie… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.