SACCSIV – blog ortodox

Cea mai vaccinata tara din lume intra in lockdown deoarece a explodat numarul de cazuri

Posted in carantina, Coronavirus, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on mai 5, 2021

FILE PHOTO: A general view shows tourists on the sandy beaches outside the Seychelles capital Victoria January 17, 2009. REUTERS/Richard Lough/File Photo. Foto: https://www.japantimes.co.jp/news/2021/05/05/world/seychelles-lockdown/

Seychelles, tara insulara din nordul Madagascarului, era laudata ca a vaccinat cu ambele doze peste 60% din populatia adulta, fiind astfel pe locul 1 in lume, depasind si Israelul.

Iata insa ca si-a inchis scolile si a interzis activitatile sportive pentru doua saptamani, deoarece au explodat numarul de cazuri de coronavirus.

„În ciuda tuturor eforturilor excepționale pe care le depunem, situația Covid-19 din țara noastră este critică acum”, a declarat marți Peggy Vidot, ministrul sănătății.

Pe 3 mai 2021, numarul de cazuri ajunsese la 1 068, la o populatie totala de 98 000 de locuitori.

Cititi va rog mai multe la:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-04/world-s-most-vaccinated-nation-reintroduces-curbs-as-cases-surge

 

Tagged with: ,

De ce studentii nevaccinati trebuie sa poarte combinezoane? Ca sa nu-i infecteze pe cei vaccinati?

Posted in Coronavirus, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on mai 5, 2021

Cum l-au ucis pe Arthur, cel mai mare urs din UE

Posted in ANIMALE by saccsiv on mai 5, 2021

Ziare com: Ministrul Mediului despre vanarea ursului Arthur: Am dat aprobare pentru impuscarea unui urs care crea probleme

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a recunoscut ca a emis un ordin de impuscare a unui urs care crea probleme in zona Covasna, dar nu stie daca vanatorul, printul Emanuel von und zu Liechtenstein, a impuscat ursul corect, acest lucru fiind in responsabilitatea celor care administreaza Fondul de Mediu.
„Am avut trei cereri de derogare, am aprobat una singura care era completa. Aprobarile de derogare se dau doar in cazurile in care sunt ursi problema care intra in gospodarii. Este problema Fondului de Mediu sa extraga exemplarul corect”, a precizat ministrul la Digi24, mentionand ca pentru vanatoarea animalului problema nu se percepe nicio taxa.
Acest lucru contrazice Agent Green, care sutine ca Printul Emanuel von und zu Liechtenstein, cunoscut ca fiind un colectionar de trofee de vanatoare, a platit suma de 7.000 de euro pentru a vana ursul.
In final, ministrul a declarat ca s-a demarat o ancheta in acest caz.
Cel mai mare urs brun din Romania, Arthur, considerat de vanatori un trofeu de aur, a fost vanat luna trecuta in padurile din Covasna de un print din Liechtenstein, care a platit 7.000 de euro pentru a-l ucide. Printul a primit derogare pentru a vana legal insa trebuia sa ucida o ursoaica problema de care localnicii se plangeau ca le face pagube in gospodarii si nicidecum frumosul exemplar care nici nu se apropia de casele oamenilor.

Organizatiile Agent Green si VGT (Austria) condamna uciderea ursului brun Arthur, iar Garda de Mediu s-a sesizat si a inceput verificarile.
„Printul Emanuel von und zu Liechtenstein, rezident in Riegersburg, localitate situata in regiunea austriaca Stiria, si-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferita de ministerul mediului din Romania acordata pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, judetul Covasna. Dar in realitate, Printul nu a omorat ursul problema, ci un mascul care traia in adancul padurii si care nu venise niciodata in apropierea localitatilor. Ursul Arthur a fost observat vreme de mai multi ani de rangerul Agent Green din zona respectiva si era recunoscut ca fiind un exemplar salbatic si neobisnuit cu prezenta omului si sursele de hrana oferite de acesta”, scriu cei de la Agent Green.
„Arthur avea varsta de 17 ani si a fost cel mai mare urs observat in Romania si probabil cel mai mare care traia in Uniunea Europeana. Masuratorile cadavrului indica ca Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezinta maximum posibil in industria vanatorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record pana acum. Ma intreb cum a putut printul sa confunde o femela cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista in adancul padurii. Este clar ca printul nu a venit sa rezolve problema localnicilor ci sa omoare ursul si sa isi duca acasa cel mai mare trofeu pentru a-l agata pe perete. Avem de a face cu o partida de braconaj, de vreme ce au impuscat ursul gresit”, a spus Gabriel Paun, presedintele Agent Green.
Ursul brun este o specie strict protejata de legislatia UE si de Conventia de la Berna. Derogarile sunt exceptii care se dau in cazuri extreme de la caz la caz, dupa o evaluare amanuntita a situatiei, iar metoda letala este ultima solutie atunci cand alternativele (inclusiv relocarea) au esuat, iar ursul problema pune in pericol vieti omenesti si gospodarii. Comisia Euopeana a aprobat Statelor Membre buget pentru a compensa imediat si just orice fermier care sufera pagube pe propriul teren sau in zone unde au contract pentru a practica agricultura.

Carmen Tănase, întrebare-cheie pentru autorități: Cum ar fi să fie acum alegeri? Ar merge la vot doar vaccinații?

Posted in Coronavirus, Romania, vaccin by Vali on mai 5, 2021

Sursa: https://www.dcnews.ro/carmen-tanase-intrebare-cheie-pentru-autoritati-cum-ar-fi-sa-fie-acum-alegeri-ar-merge-la-vot-doar-vaccinatii_818302.html

Actrița Carmen Tănase susține că nu vede rostul restricțiilor impuse de către autorități și că privilegiile pentru vaccinți nu sunt justificate pentru că oamenii ar trebui să aibă posibilitatea de a decide fără a fi condiționați dacă vor sau nu să se imunizeze.

„După părerea mea umilă, de nespecialist, este ușor grotesc ceea ce se întâmplă. Consider că fiecare om trebuie lăsat în pace și să stea în puterea lui să decidă ceea ce face cu corpul său. Sloganul acesta care se tot învârte: „Libertatea ta se oprește atunci când îmi încalcă libertatea mea” deja a devenit un clișeu. Nu, libertatea mea, libertatea ta și a oricui nu se oprește deloc. Este libertatea mea să decid dacă fac ceva sau nu cu propriul meu corp. (…) Ai dreptul să poți face tot ceea ce fac ceilalți.

Cei care nu sunt lăsați să participe la anumite lucruri ale societății să fie scutiți de plata taxelor și impozitelor. Ce părere aveți? Să nu iasă la vot, de exemplu. Cum ar fi să fie campanie electorală și să se meargă la alegeri. Ar merge doar vaccinații? (…) Am putea să facem un lucru de bun-simț, adică să lăsăm oamenii în pace să hotărască singuri ce au de făcut. Până acum nu ne-a dus nimeni de mână, slavă Domnului, nu a murit nimeni de grijă până acum.”, a declarat Carmen Tănase la RealitateaPlus.

Acest articol reprezintă o opinie.

de Doinița Manic

Viermii de făină au devenit aliment în UE. Statele membre au aprobat, în premieră, o insectă pentru consum uman

Posted in STIRI, UNIUNEA EUROPEANA by Vali on mai 5, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/viermii-de-faina-au-devenit-aliment-in-ue-comisia-europeana-a-aprobat-in-premiera-o-insecta-pentru-consum-uman-1517693

Când sunt uscați, se spune că viermii de făină au gust de alune. Foto: Profimedia images

Comisia Europeană a anunțat că utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment a fost aprobată de statele membre.

Astăzi, 4 mai, statele membre au aprobat o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Conform documentului, această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA.

Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat, susțin reprezentanții CE.

Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA. Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.

Strategia „De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziția UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă și foarte nutritivă, cu un conținut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale”, se mai spune în comunicatul CE.

Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.

Viermele de făină, prima insectă declarată sigură pentru consum uman

Viermele de făină a devenit prima insectă declarată sigură pentru a fi mâncată de om, a anunțat în luna ianuarie Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor. Totuși, cei care au alergii la creveți și la acarieni ar putea reacționa și la această insectă, mai precizează sursa citată.

Europa ar putea produce burgeri, paste, biscuiți, smoothie sau degețele (fingers) din viermi de făină în stadiu de larvă. Tenebrio molitor a devenit prima insectă declarată sigură pentru consum uman la nivel european după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (AESA) a luat această decizie în urma unui studiu, la cererea companiei franceze Micronutris, care are ca obiect de activitate producția de insecte pentru consum.

Componentele principale ale acestei insecte sunt proteinele, grăsimile și fibrele, oferind pentru viitor o potențială sursă de mâncare sustenabilă și cu un nivel scăzut de emisii de carbon.

Până acum, marii jucători din industria hranei din insecte nu au putut să-și valorifice potențialul din cauza lipsei unei aprobări unitare la nivel european. Astfel de produse sunt interzise la vânzare în Franța, Germania, Italia, Spania și în alte țări europene. Fără aprobarea AESA, ele nu pot fi vândute nicăieri pe continent, însă decizia de azi poate schimba cu totul lucrurile.

Hrana pe bază de insecte este privită de mult timp ca soluție pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în industria alimentară.

Editor : D.C.

Video: Preotul Ciprian Grădinaru spune ca n-a spus despre vaccin

Posted in Coronavirus, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VIDEO by saccsiv on mai 5, 2021
Tagged with: ,

Vaccinarea copiilor va incepe in Romania in aceasta vara

Posted in Coronavirus, Romania, STIRI, vaccin by Vali on mai 5, 2021

Sursa: https://ziare.com/social/imunitate-vaccin/vaccinare-copii-romania-vara-anunt-valeriu-gheorghita-1676939

Copiii vor fi vaccinati doar cu acordul parintilor FOTO Pixabay

Seful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a anuntat marti, 4 mai, ca imunizarea in masa a copiilor din Romania incepe in aceasta vara.

„Compania BionTech Pfizer a depus documentatia la Agentia Medicamentului pentru autorizarea pe grupa de varsta 12-15 ani. Ma astept ca intr-o luna sa aprobe si FDA si astfel avem o perspectiva foarte clara sa vaccinam in aceasta vara copiii care au aceste varste, evident cu acordul parintilor”, a declarat Gheorghita.

Totodata, el a declarat ca cea mai buna rata de vaccinare este in Bucuresti, cu peste 30%, Capitala fiind urmata de judetele Cluj, Timis, Brasov, Sibiu, Constanta, toate fiind peste media nationala.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare a mai afirmat ca pe teritoriul Romaniei nu au fost raportate cazuri de tromboze de sinus venos cerebral dupa vaccinarea anti-COVID, el precizand ca aceste situatii nu pot trece neobservate, daca s-ar intampla.

Video: Suedia – o oaza de libertate intr-un desert de restrictii (in chestiunea Covid-19)

Posted in carantina, Coronavirus, Suedia by saccsiv on mai 5, 2021