SACCSIV – blog ortodox

O instanță israeliană limitează folosirea de către guvern a agenției de spionaj pentru a urmări infectările

Posted in Coronavirus, ISRAEL, SPIONAJ by saccsiv on martie 3, 2021

FRANCE 24: Israeli court limits use of spy agency to track virus cases

O instanță israeliană limitează folosirea de către guvern a agenției de spionaj pentru a urmări infectările

Israelul a lansat programul de brățări electronice care le permite purtătorilor să se izoleze la domiciliu, iar autorităților le permite să le urmărească mișcările. Foto: https://www.fr24news.com/fr/a/2021/03/un-tribunal-israelien-limite-lutilisation-de-lagence-despionnage-pour-suivre-les-cas-de-virus.html

Cea mai înaltă curte a Israelului a decis luni că guvernul trebuie să limiteze utilizarea agenției interne de spionaj (Shin Bet) pentru a urmări infecțiile cu coronavirus, afirmând că supravegherea „draconică” este o lovitură pentru democrație.
Guvernul a început să utilizeze tehnologiile de supraveghere ale Shin Bet în martie 2020, când infecțiile cu Covid-19 au început să crească. Dar instanța supremă a blocat rapid practica, spunând că este nevoie de modificări de legislație pentru a autoriza programul.
Monitorizarea a fost întreruptă în iunie. Dar luna următoare, pe fondul unei alte creșteri a numărului de infectări (raportate oficial), parlamentul a adoptat o lege care permite supravegherea atunci când „o investigație epidemiologică nu poate fi finalizată altfel”.
Aprobată inițial timp de trei săptămâni, această măsură a fost prelungită în mod repetat, de vreme ce detaliile despre modul în care au fost obținute informațiile au fost păstrate secrete.
Criticii proiectului au protestat din cauza atacului la intimitate, dar susținătorii au afirmat că nu există o alternativă civilă la tehnologiile Shin Bet (Serviciile Secrete interne ale Israelului).
Hotărând asupra unui caz deschis de patru grupuri ale societății civile, un complet format din șapte judecători a declarat că guvernul trebuie să limiteze semnificativ utilizarea agenției de spionaj, începând cu 14 martie. „Începând din această zi, utilizarea capacităților Shin Bet va fi limitată la cazurile în care un pacient confirmat cu coronavirus nu a cooperat la investigația sa epidemiologică (indiferent dacă a fost intenționat sau nu) sau nu a precizat cu cine s-a întâlnit”, a spus instanța.
Judecătorii au criticat utilizarea prelungită de către stat a Shin Bet în lupta împotriva pandemiei, spunând că a creat sentimentul că „fiecare cetățean și rezident israelian este sub supraveghere constantă, de parcă ar fi un personaj din „1984 ”al lui George Orwell”. Celebrul (și șocantul) roman descrie un regim totalitar. „Faptul că guvernului i s-a permis să utilizeze detaliile colectate prin supraveghere este o lovitură severă, excepțională și draconică la dreptul la viață privată și la adresa construcției democratice a societății din Israel”, se spune în decizie.
În decizie s-au constatat îmbunătățiri în investigațiile epidemiologice ale ministerului sănătății. Acest lucru, combinat cu defecte în tehnologia de monitorizare a Shin Bet, a făcut ca utilizarea acestuia să fie mai mult dăunătoare decât benefică, a spus instanța.
Asociația pentru Drepturile Civile din Israel, unul dintre petiționari, a salutat hotărârea, despre care speră că va determina autoritățile „să facă o pauză și să schimbe cursul de pe această pantă alunecoasă a utilizării mijloacelor extreme și nedemocratice” împotriva pandemiei.

Traducere Mihai T

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Israel: “Catusele libertatii”

 

Tagged with: , , ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John said, on martie 3, 2021 at 8:34 pm

    Rătăcitul Berolio și încălzirea globală:
    Papa Francisc avertizează că un ”mare potop” ar putea lovi planeta. Care e vina oamenilor, de această dată
    Al doilea potop s-ar putea abate peste planetă! Avertismentul vine chiar de la Papa Francisc, care cere statelor lumii să combată corupția. În plus, suveranul Pontif vorbește și despre schimbările climatice care au avut oc în ultimii ani de zile și spune că trebuie să ne punem cu toții de acord pentru a salva planeta .
    https://www.israel365news.com/187836/pope-warns-of-another-noahs-flood-even-though-the-bible-says-it-will-never-happen/

    Apreciat de 2 persoane

  2. kunta kinte said, on martie 4, 2021 at 2:43 am

    Important
    Vitelul/ viteii( au si rezerve) au ceva par alb. Deci nu pot fi sacrificati acum

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.