SACCSIV – blog ortodox

Israel: “Catusele libertatii”

Posted in carantina, Coronavirus, ISRAEL by saccsiv on martie 2, 2021

Transcript:

Israelul este covidgilent – Brățările electronice pentru cei care revin în țară stârnesc îngrijorări

”Așa cum se vede în spatele meu, aeroportul este în mare parte gol. Sunt 4 zboruri programate să sosească în această după-amiază, iar pasagerii din aceste zboruri vor face parte dintr-un nou program pilot lansat astăzi, și care este extrem de controversat.
Nu ne-am fi imaginat cu un an în urmă că vom ajunge în această situație. Acum, când ajungeți în Israel, aveți două opțiuni: fie intrați în carantină într-un hotel al armatei, fie mergeți acasă și intrați în carantină timp de 10 zile; dar acum trebuie să mergeți acasă cu sistem de monitorizare electronic. Acesta presupune purtarea unei brățări electronice – fie în jurul încheieturii mâinii, fie în jurul gleznei. Această brățară face parte dintr-un sistem de urmărire. Este conectată la un smartphone, care este conectat la un autocolant, care este plasat pe unul dintre pereții casei. Compania care monitorizează întregul sistem va primi un semnal în momentul în care persoana iese din casă. Deci este o modalitate pentru autorități de a încerca să-i oprească pe cei care încalcă izolarea la domiciliu. Și este, de asemenea, o modalitate prin care israelienii pot redeschide traficul aerian și să revină la un fel de normalitate.
Compania care a proiectat tehnologia spune că totul este sigur și că oamenii nu ar trebui să fie îngrijorați. De fapt, această tehnologie nu este la fel de intruzivă precum alte aplicații care sunt utilizate în prezent în Israel. Compania a subliniat, de asemenea, faptul că nu monitorizează nici un fel de informații personale. Nu înregistrează nici o informație și, în același timp, nu face fotografii. De asemenea, spune că brățara este ”confortabilă, eficientă, că oamenii nici măcar nu vor sesiza faptul că o poartă”. Este foarte ușoară și este rezistentă la apă. De fapt, au mers atât de departe încât au numit-o ”brățară pentru libertate”, spunând că le oferă pasagerilor care sosesc în Israel alegerea de a face o carantină la hotelul armatei sau o carantină la domiciliu.
Acestea fiind spuse, sistemul de monitorizare a stârnit critici din partea multor israelieni. ”Ei cer călătorilor să aleagă între o carantinare cu forța într-un hotel al armatei, și o brățară electronică … nici măcar nu știu de unde să încep (cu criticile)”, spune unul. ”Este un coșmar care se desfășoară în mare viteză, și este încercat în Israel înainte să-i dea drumul la nivel global”, spune altul. Un alt cetățean declară: ”Israelul lansează un program pilot de urmărire a pasagerilor care intră în țară, folosind brățări electronice; iar Parlamentul Israelian (Knesset) a adoptat o lege care permite divulgarea către autorități a identității celor nevaccinați. Sub ochii noștri, pandemia continuă să erodeze ce a mai rămas din drepturile civice”.
Frontierele terestre și aeriene din Israel au fost închise din ianuarie, și vor mai rămâne închise cel puțin două săptămâni. Singurii oameni cărora li se permite să intre în țară sunt israelieni blocați în străinătate.
O organizație independentă, Institutul Israelian pentru democrație, urmărește situația și este îngrijorată de direcția în care se îndreaptă această țară. ”Suntem îngrijorați de faptul că drepturile sunt afectate nu în mod proporționat, ci în mod extrem, chiar cu actualele probleme generate de pandemie. Schimbările extreme în politicile guvernamentale – de la aeroporturi complet deschise, până la închiderea lor totală fără avertisment – i-au prins într-o capcană pe cetățenii care au călătorit în străinătate în mod legal, și care se așteptau 100 % să se poată întoarce. Guvernul nu le-a dat posibilitatea să se pregătească pentru aceste măsuri. Acest lucru creează situații intolerabile pentru oameni”.
În cadrul programului-pilot au fost inițializate 100 sisteme de urmărire a locației. Există un plan în vigoare pentru a extinde numărul lor la 1000, dar acest lucru depinde de legislație. De asemenea, Ministerul Sănătății a declarat că nu exclude posibilitatea de a reintroduce măsura de a monitoriza telefoanele mobile ale cetățenilor. Acesta a fost un program în care Securitatea Internă a Israelului (Shin Bet) a fost implicată anul trecut. Programul a stârnit uriașe controverse”.

 

RT: Israel launches Covid-tracking ‘FREEDOM BRACELET’ as alternative to quarantine, as court reins in spy agency’s contact tracing

Israelul lansează „Brățara libertății” ca alternativă la carantină, în timp ce instanța pune piciorul în prag cu privire la programul de depistare a contacților inițiat de serviciile secrete

Un călător prezintă cutia cu pachetul de monitorizare (compus dintr-o aplicație pentru smarphone, o brățară și un buton), la aeroportul internațional Ben Gurion de lângă Tel Aviv. Israel a introdus pachetul pentru a forța aplicarea măsurilor de carantină. 1 martie 2021.)

Israelul a dezvăluit cum arată brățara de urmărire a infectării covid, ca alternativă la carantina de două săptămâni în care trebuie să intre cei care sosesc în țară. Acest program a provocat îngrijorări privind confidențialitatea. O instanță de top a decis să limiteze rolul agenției de spionaj Shin Bet în urmărirea contacților.
La aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv a fost demarat luni un program-pilot pentru brățara de urmărire. 100 de dispozitive au fost distribuite călătorilor care soseau, ca o modalitate de a evita un sejur într-un hotel de carantină administrat de armată. Cei care optează pentru sistemul de urmărire – care include brățara electronică, o aplicație pentru smartphone și un dispozitiv de urmărire montat pe perete – vor fi liberi să se întoarcă acasă, pentru a sta acolo în perioada de izolare de două săptămâni.
Dispozitivul va alerta autoritățile dacă participanții se aventurează prea departe de butonul de urmărire montat pe perete. Ordan Trabelsi, șeful companiei SuperCom care a lansat brățara, a declarat că aceasta nu colectează alte informații, insistând că tehnologia este minim intruzivă. „Nimeni nu este obligat să o facă. Dar pentru cei interesați, le oferă o altă opțiune: mai multă flexibilitate”, a spus el. ”Am denumit-o ”brățara libertății, deoarece nu închidem pe nimeni în carantină (din cei care poartă brățara), ci le oferim posibilitatea de a merge acasă”.
Trabelsi a trimis solicitări ca proiectul pilot să se extindă la „mii de unități”, pentru „utilizare pe scară largă”. Proiectul poate spori îngrijorarea cetățenilor. Supercom a colaborat în trecut cu o serie de guverne din întreaga lume pentru a furniza servicii de „monitorizare a infractorilor” (tehnologia a fost folosită pentru a supraveghea prizonierii și deținuții). Firma a semnat anul trecut un contract cu o agenție guvernamentală din Wisconsin (SUA) pentru a oferi același serviciu. Compania comercializează, de asemenea, tehnologie pentru identificare electronică, biometria alegătorilor și securitatea cibernetică.
Pe măsură ce brățările de urmărire au început să fie desfășurate luni, cea mai înaltă instanță din Israel a hotărât că Serviciile Interne de Securitate ale Israelului (Shin Bet) trebuie să-și mai domolească eforturile de urmărire a contacților. Instanța consideră ca supravegherea făcută de ei este ”draconică”, și că e un pericol pentru democrația din Israel. În timp ce guvernul a folosit capacitățile Shin Bet pentru urmărire încă din martie anul trecut, instanța s-a opus în repetate rânduri acestor practici. Curtea a hotărât în cele din urmă că, începând cu 14 martie, agenția poate fi utilizată numai în circumstanțe speciale. „Începând cu [acea] zi, utilizarea Shin Bet se va limita la cazurile în care un pacient confirmat cu coronavirus nu a cooperat în acțiunea de investigare epidemiologică (indiferent dacă a fost intenționat sau nu), sau nu a precizat cu cine s-a întâlnit”, a spus instanța.
Autoritățile israeliene au dezvăluit deja un sistem privind „pașapoartele de vaccinare ”, care le permite celor care s-au vaccinat să acceseze anumite spații publice care încă sunt interzise pentru nevaccinați. Idei similare sunt deja vehiculate și în alte părți, Comisia Europeană urmând să audă propunerile privind pașapoarte de vaccinare la nivelul întregii Uniuni Europene. Între timp, o serie de țări – precum Coreea de Sud și Thailanda – au inițiat programe de urmărire a contacților, programe ce utilizează aplicații și brățări care amintesc de noua inițiativă din Israel.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. acelas said, on martie 2, 2021 at 3:30 pm

  in cel hal dau branci omenirii evreii pt a se vaccina, dar cum o fac ei… Cred si eu ca au atata patos, ca daca e pt „mesia”…, sa tot dea exemplu… Cozi interminabile la „vaccinare”…, sa vina „mesia” grabnic. Pt prosti (pt goimi)

  Apreciat de 2 persoane

 2. Spaceman said, on martie 2, 2021 at 8:45 pm

  ‘Brățările libertății’ sunt puse la dispoziție în Israel de către firma israeliană SuperCom.

  Trusa de urmărire este compusă din: un smartfon PureTrack, un buton PureBeacon și o brățară PureTag.

  http://www.supercomold.com/?module=category&item_id=170

  http://www.supercomold.com/?module=category&item_id=171

  Brățara PureTag doar din întâmplare arată ca un șarpe care își înghite coada! ツ

  https://findbiometrics.com/supercom-provides-location-trackers-israeli-quarantine-program-022505/

  Apreciază

  • Mihai T said, on martie 3, 2021 at 12:14 pm

   ”Trusa de urmărire este compusă din: un smartfon PureTrack, un buton PureBeacon și o brățară PureTag.”
   Deci pachetul e așa: ”un smartphone ”Urmărire pură”; un buton ”Semnal pur”; și o brățară ”Marcaj pur”.

   Apreciază

  • Mihai T said, on martie 3, 2021 at 12:17 pm

   Iar pachetul se pare că are denumirea: ”Grijă pură” – ”PureCare”.

   Apreciază

 3. Mihai T said, on martie 3, 2021 at 11:04 am

  (transcript de la video)

  Israelul este covidgilent – Brățările electronice pentru cei care revin în țară stârnesc îngrijorări

  ”Așa cum se vede în spatele meu, aeroportul este în mare parte gol. Sunt 4 zboruri programate să sosească în această după-amiază, iar pasagerii din aceste zboruri vor face parte dintr-un nou program pilot lansat astăzi, și care este extrem de controversat.
  Nu ne-am fi imaginat cu un an în urmă că vom ajunge în această situație. Acum, când ajungeți în Israel, aveți două opțiuni: fie intrați în carantină într-un hotel al armatei, fie mergeți acasă și intrați în carantină timp de 10 zile; dar acum trebuie să mergeți acasă cu sistem de monitorizare electronic. Acesta presupune purtarea unei brățări electronice – fie în jurul încheieturii mâinii, fie în jurul gleznei. Această brățară face parte dintr-un sistem de urmărire. Este conectată la un smartphone, care este conectat la un autocolant, care este plasat pe unul dintre pereții casei. Compania care monitorizează întregul sistem va primi un semnal în momentul în care persoana iese din casă. Deci este o modalitate pentru autorități de a încerca să-i oprească pe cei care încalcă izolarea la domiciliu. Și este, de asemenea, o modalitate prin care israelienii pot redeschide traficul aerian și să revină la un fel de normalitate.
  Compania care a proiectat tehnologia spune că totul este sigur și că oamenii nu ar trebui să fie îngrijorați. De fapt, această tehnologie nu este la fel de intruzivă precum alte aplicații care sunt utilizate în prezent în Israel. Compania a subliniat, de asemenea, faptul că nu monitorizează nici un fel de informații personale. Nu înregistrează nici o informație și, în același timp, nu face fotografii. De asemenea, spune că brățara este ”confortabilă, eficientă, că oamenii nici măcar nu vor sesiza faptul că o poartă”. Este foarte ușoară și este rezistentă la apă. De fapt, au mers atât de departe încât au numit-o ”brățară pentru libertate”, spunând că le oferă pasagerilor care sosesc în Israel alegerea de a face o carantină la hotelul armatei sau o carantină la domiciliu.
  Acestea fiind spuse, sistemul de monitorizare a stârnit critici din partea multor israelieni. ”Ei cer călătorilor să aleagă între o carantinare cu forța într-un hotel al armatei, și o brățară electronică … nici măcar nu știu de unde să încep (cu criticile)”, spune unul. ”Este un coșmar care se desfășoară în mare viteză, și este încercat în Israel înainte să-i dea drumul la nivel global”, spune altul. Un alt cetățean declară: ”Israelul lansează un program pilot de urmărire a pasagerilor care intră în țară, folosind brățări electronice; iar Parlamentul Israelian (Knesset) a adoptat o lege care permite divulgarea către autorități a identității celor nevaccinați. Sub ochii noștri, pandemia continuă să erodeze ce a mai rămas din drepturile civice”.
  Frontierele terestre și aeriene din Israel au fost închise din ianuarie, și vor mai rămâne închise cel puțin două săptămâni. Singurii oameni cărora li se permite să intre în țară sunt israelieni blocați în străinătate.
  O organizație independentă, Institutul Israelian pentru democrație, urmărește situația și este îngrijorată de direcția în care se îndreaptă această țară. ”Suntem îngrijorați de faptul că drepturile sunt afectate nu în mod proporționat, ci în mod extrem, chiar cu actualele probleme generate de pandemie. Schimbările extreme în politicile guvernamentale – de la aeroporturi complet deschise, până la închiderea lor totală fără avertisment – i-au prins într-o capcană pe cetățenii care au călătorit în străinătate în mod legal, și care se așteptau 100 % să se poată întoarce. Guvernul nu le-a dat posibilitatea să se pregătească pentru aceste măsuri. Acest lucru creează situații intolerabile pentru oameni”.
  În cadrul programului-pilot au fost inițializate 100 sisteme de urmărire a locației. Există un plan în vigoare pentru a extinde numărul lor la 1000, dar acest lucru depinde de legislație. De asemenea, Ministerul Sănătății a declarat că nu exclude posibilitatea de a reintroduce măsura de a monitoriza telefoanele mobile ale cetățenilor. Acesta a fost un program în care Securitatea Internă a Israelului (Shin Bet) a fost implicată anul trecut. Programul a stârnit uriașe controverse”.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mihai T said, on martie 3, 2021 at 1:08 pm

  (traducerea articolului din postare)

  Israelul lansează „Brățara libertății” ca alternativă la carantină, în timp ce instanța pune piciorul în prag cu privire la programul de depistare a contacților inițiat de serviciile secrete

  https://rt.com/news/516931-israel-covid-tracking-bracelet/

  Articol din 2 martie 2021

  (Explicația pozei: Un călător prezintă cutia cu pachetul de monitorizare (compus dintr-o aplicație pentru smarphone, o brățară și un buton), la aeroportul internațional Ben Gurion de lângă Tel Aviv. Israel a introdus pachetul pentru a forța aplicarea măsurilor de carantină. 1 martie 2021.)

  Israelul a dezvăluit cum arată brățara de urmărire a infectării covid, ca alternativă la carantina de două săptămâni în care trebuie să intre cei care sosesc în țară. Acest program a provocat îngrijorări privind confidențialitatea. O instanță de top a decis să limiteze rolul agenției de spionaj Shin Bet în urmărirea contacților.
  La aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv a fost demarat luni un program-pilot pentru brățara de urmărire. 100 de dispozitive au fost distribuite călătorilor care soseau, ca o modalitate de a evita un sejur într-un hotel de carantină administrat de armată. Cei care optează pentru sistemul de urmărire – care include brățara electronică, o aplicație pentru smartphone și un dispozitiv de urmărire montat pe perete – vor fi liberi să se întoarcă acasă, pentru a sta acolo în perioada de izolare de două săptămâni.
  Dispozitivul va alerta autoritățile dacă participanții se aventurează prea departe de butonul de urmărire montat pe perete. Ordan Trabelsi, șeful companiei SuperCom care a lansat brățara, a declarat că aceasta nu colectează alte informații, insistând că tehnologia este minim intruzivă. „Nimeni nu este obligat să o facă. Dar pentru cei interesați, le oferă o altă opțiune: mai multă flexibilitate”, a spus el. ”Am denumit-o ”brățara libertății, deoarece nu închidem pe nimeni în carantină (din cei care poartă brățara), ci le oferim posibilitatea de a merge acasă”.
  Trabelsi a trimis solicitări ca proiectul pilot să se extindă la „mii de unități”, pentru „utilizare pe scară largă”. Proiectul poate spori îngrijorarea cetățenilor. Supercom a colaborat în trecut cu o serie de guverne din întreaga lume pentru a furniza servicii de „monitorizare a infractorilor” (tehnologia a fost folosită pentru a supraveghea prizonierii și deținuții). Firma a semnat anul trecut un contract cu o agenție guvernamentală din Wisconsin (SUA) pentru a oferi același serviciu. Compania comercializează, de asemenea, tehnologie pentru identificare electronică, biometria alegătorilor și securitatea cibernetică.
  Pe măsură ce brățările de urmărire au început să fie desfășurate luni, cea mai înaltă instanță din Israel a hotărât că Serviciile Interne de Securitate ale Israelului (Shin Bet) trebuie să-și mai domolească eforturile de urmărire a contacților. Instanța consideră ca supravegherea făcută de ei este ”draconică”, și că e un pericol pentru democrația din Israel. În timp ce guvernul a folosit capacitățile Shin Bet pentru urmărire încă din martie anul trecut, instanța s-a opus în repetate rânduri acestor practici. Curtea a hotărât în cele din urmă că, începând cu 14 martie, agenția poate fi utilizată numai în circumstanțe speciale. „Începând cu [acea] zi, utilizarea Shin Bet se va limita la cazurile în care un pacient confirmat cu coronavirus nu a cooperat în acțiunea de investigare epidemiologică (indiferent dacă a fost intenționat sau nu), sau nu a precizat cu cine s-a întâlnit”, a spus instanța.
  Autoritățile israeliene au dezvăluit deja un sistem privind „pașapoartele de vaccinare ”, care le permite celor care s-au vaccinat să acceseze anumite spații publice care încă sunt interzise pentru nevaccinați. Idei similare sunt deja vehiculate și în alte părți, Comisia Europeană urmând să audă propunerile privind pașapoarte de vaccinare la nivelul întregii Uniuni Europene. Între timp, o serie de țări – precum Coreea de Sud și Thailanda – au inițiat programe de urmărire a contacților, programe ce utilizează aplicații și brățări care amintesc de noua inițiativă din Israel.

  Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: