SACCSIV – blog ortodox

RITUAL SATANIC – uciderea de Craciun a sotilor Ceausescu

Posted in CEAUSESCU, CRACIUN, EXECUTIE, Silviu Brucan by saccsiv on decembrie 25, 2020

Repostez un articol din 2013, pentru cititorii mai noi ai acestui blog.

Pe 25 decembrie 1989 sotii Ceausescu au fost executati:

Nu propun o discutie de tipul daca meritau sau nu sa fie condamnati la moarte de catre un complet de judecata intr-un proces normal, ci de ce acel teatru si acea executie au avut loc tocmai in zi Sfanta de Craciun.

Evreul Silviu Brucan e cel ce a hotarat ca sotii Ceausescu trebuie sa fie omorati neaparat de Craciun, iar Gelu Voican Voiculescu s-a straduit din rasputeri sa se asigure ca ordinul va fi pus in practica, argumentand multora dintre cei implicati in aceasta crima ca “intr-o revolutie vechii conducatori trebuie sa moara”. Si intr-adevar, toate marile revolutii au fost orchestrate de oamenii papusarilor si de fiecare data au fost ucisi vechii conducatori…

Intr-un interviu acordat ziarului francez Le Monde pe 30 decembrie 1989, Silviu Brucan recunostea:

„Sunt o eminenţă cenuşie”

Intrebat fiind “Cine a decis să se ţină procesul şi când?” raspundea ca decizia a fost luată pe 24 decembrie seara de biroul executiv al frontului, un organism care avea 11 membri: „Iliescu, Mazilu, Roman, eu, plus alţi câţiva al căror nume nu este făcut public din raţiuni de securitate. Este vorba de tineri care au fost alături de noi la ministerul apărării.”

Iata si cateva detalii despre aceasta eminenta cenusie:

Saul Bruckner (1916 – 2006), evreu, in septembrie 1944 este numit secretar general la “Scanteia“ declansand cu timpul o acerba campanie pentru incarcerarea politicienilor Iuliu ManiuGheorghe I. Brătianu si Corneliu Coposu. De asemenea a cerut pedeapsa cu moartea a anti comunistilor Radu Gyr si Pamfil Şeicaru.

Sotia sa, stalinista Alexandra Sidorovici a devenit procuroare la Tribunalul Poporului, calitatea in care a cerut multe alte condamnari la moarte.

Brucan a mai fost si profesor de jurnalism la Universitatea din Bucuresti. De asemenea ambasador in SUA in 1955 si la Natiunile Unite, intre 1959 – 1962. In martie 1989 a scris “scrisoarea celor sase“ semnata mai apoi de Gheorghe ApostolAlexandru BârlădeanuGrigore RăceanuCorneliu Mănescu si Constantin Pîrvulescu, citita la Radio Europa Libera si Vocea Americii. Dictatura ceausista n-a prea avut efecte asupra sa, plimbandu-se ca voda prin loboda intre Moscova si Washington si pregatind terenul.

In legatura cu evenimentele din decembrie 1989 declara:

Am stiut cand vine trenul, am stat pe peron si l-am luat.

Spre sfarsitul anilor 1990 avea emisiunea Profeţii despre trecut la ProTV (patroni familia Lauder). De asemenea mai avea o rubrica la Ziarul Financiar.

Altfel spus, putem spune despre el ca facea parte din randul papusarilor mondiali, avand ca obiectiv Romania. Cand s-a decis instaurarea bolsevismului in tara noastra, a actionat exact in acest sens. Cand s-a decis daramarea blocului estic si punerea sa impreuna cu restul omenirii pe fagasul NOII ORDINI MONDIALE, a actionat din nou, iata, extrem de eficient.

De ce deci de Craciun? Ca simbol. Caci ei, satanisti fiind, intotdeauna lucreaza cu simboluri…

Cititi va rog si:

PAPUSARII revolutiei din Romania 1989

FMI si REVOLUTIA ROMANA din 1989

Dialogul dintre doi evrei B’nai B’rith despre aplicarea “Protocoalelor Inteleptilor Sionului” in Romania, interceptat de catre Securitate in august 1989, tradus din idiş şi ebraică şi care descrie cu maximă acurateţe cadrul pregatitior al “Revolutiei” din decembrie 1989

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nikos said, on decembrie 25, 2020 at 9:14 am

    Se pare ca nu ar fi fost exacutati de Craciun, iata ce spun Caramitru si Dinescu:

    Apreciază

  2. Nu contează... said, on decembrie 25, 2020 at 10:15 am

    Am spus că nu vă mai deranjez, dar mi-am adus aminte de o știre de la propagandistul comunist Gheorghe Bozgan, că tot este vorba de Ceaușescu… : https://flux24.ro/romania-si-afacerile-cu-lumanari-nord-coreene/ O fi adevărat?

    Apreciază

  3. Spaceman said, on decembrie 25, 2020 at 11:46 am

    RITUAL SATANIC →

    Vaccinul anti-COVID ajunge în România de Crăciun, la exact 10 luni de la depistarea primului român infectat cu noul coronavirus

    https://observatornews.ro/eveniment/vaccinul-impotriva-covid19-ajunge-in-romania-de-craciun-la-exact-10-luni-de-la-depistarea-primului-roman-infectat-cu-noul-coronavirus-405770.html

    Apreciază

  4. Ines said, on decembrie 25, 2020 at 12:09 pm

    Ratia de libertate 22 decembrie 89-16 martie 2020! Unii dintre noi am avut liberate 30 de ani, în tinerețe, copiii din ziua de azi se vor lupta iar s-o aibă! Am ajuns de unde am plecat. Ar trebui sa scrii un articol despre asta.
    Guvernul Catu introduce în programul de guvernare legea vaccinării, schimbarea constituției și nimic despre libertatea cultelor

    https://m.activenews.ro/opinii/Ratia-de-libertate-22-decembrie-1989-%E2%80%93-16-martie-2020-164366

    Apreciază

  5. Mihai T said, on decembrie 25, 2020 at 2:04 pm

    Nu știu sigur dacă au fost executați. Dacă vă uitați pe filmare, este o întrerupere între momentul când sunt pe hol (când îi duce la presupusa execuție) și împușcătură. De fapt nici execuția nu este dată, ci cadrul începe direct cu niște presupuse gloanțe (dar care seamănă cu niște petarde).
    Va zice unul: ”că au tăiat, au tăiat. Dar pe filmare se vede clar că erau morți”. Nu chiar … dacă vă uitați atenți, acela care era jos nu seamănă cu Ceașescu … la fel și Elena. La fel se vede și în filmările cu ei în sicriu.
    Deci ei poate că nici nu au fost executați, ci au plecat din țară … cum s-a zis și despre Hitler că a fugit în Germania. Apropo, la Hitler nu prea sunt dovezi că el era în acea groapă. Amprentele dentare nu coincid.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 25, 2020 at 2:07 pm

      Mihai T

      Nu conteaza. Mesajul e limpede: EXECUTIE DE CRACIUN.

      Apreciază

    • sky said, on decembrie 25, 2020 at 4:39 pm

      Dumneata zici:
      „dacă vă uitați atenți, acela care era jos nu seamănă cu Ceașescu … la fel și Elena. La fel se vede și în filmările cu ei în sicriu”
      Daca spui asta, e clar ca nu ai mai vazut trupuri de oameni dupa morti naprasnice sau violente; si precum fratele Vasile zice, ce mai conteaza? mesajul e cu intentie.

      Apreciază

  6. Mihai T said, on decembrie 25, 2020 at 2:24 pm

    (următorul comentariu nu este o apologie a comunismului)
    Ceaușescu mi s-a părut foarte demn pe timpul procesului, și Elena la fel dar parcă nu chiar ca el.
    – 00:35-02:29 Nicolae Ceaușescu se comportă cu demnitate în timpul controlului medical. Medicul militar se adresează respectuos și chiar pare a adopta poziție regulamentară de drepți. ;
    – 02:29-02:57 Elena Ceaușescu ce comportă și ea cu demnitate la controlul medical, e liniștită și chiar zâmbește la un moment dat”
    – 02:58 Înainte ca procesul să înceapă efectiv, cei doi stau în picioare. Dar când intră în sală completul de judecată, se așează pe scaune. Se pare că ei respectau faptul în sine de a fi supuși unei judecăți (chiar dacă abuzive), dar s-au așezat jos pentru a arăta ca dezaproba impostura completului;
    – Ceaușescu spune de nenumărate ori că nu recunoaște nici un tribunal, decât Marea Adunare Națională. ”Lovitura de stat nu poate fi recunoscută” (03:37). ”Nu voi răspunde la nici o întrebare” (04:09). ”Tot ce s-a spus e fals (acuzațiile aduse) (10:30). Apoi a precizat că acestea nu le-a dat ca declarații (10:47). ”nu voi semna nimic” (11:47)
    – în timp ce președintele ședinței zice ”Noi judecăm după noua lege adoptată de către consiliul Frontului Salvării Naționale”, Ceausescu se uită la el cu 7 perechi de ochi (03:38)
    – nici cei care au participat nu știau prea bine ce-i cu acest CFSN. În vreo două rânduri și ei încurcă denumirea. Ceaușescu la un moment dat îi zice aproximativ ”Consiliul de salvare națională”
    – Ceaușescu refuză să se ridice în picioare, chiar dacă i se cere în mod expres acest lucru (03:50)
    – nu există nici un moment în timpul judecății când Ceaușescu să fi dat senzația că a cedat psihic. Singurul lucu unde ”cedează” este că acceptă să poarte un dialog cu completul de judecată, dar numai ca și cu niște simpli cetățeni;
    – în timpul procesului, avocații au făcut eforturi ca să smulgă de la Ceaușescu vreo cedare, fie și tacită, dar nu au obținut-o. L-au rugat să stea în picioare, nu a acceptat. La urmă, au încercat să-l convingă să atace decizia (condamnării la moarte), dar Ceaușescu nu a atacat decizia și nici nu a recunoscut tribunalul.
    La un moment dat în timpul procesului, soldatul mare cât ușa plângea și-și ștergea lacrimile cu mâna (tipul de la ușă, cu mitraliera în mână)
    Gică Popa mai era cum mai era, dar al doilea avocat (acela aproape de ușă) a început cu o adevărată reprezentație teatrală, numai că era slăbuță ca prestație artistică. În timp ce el vorbea, Ceaușescu se amuza copios.
    ”Cine a dat lovitura de stat, poate să împuște pe oricine”
    ”Am scris constituția cuvânt cu cuvânt”. (Nu încerca să-mi explici mie despre constituție)
    După ce s-a pronunțat sentința, în timp ce completul ieșea din sală, Ceaușescu a zis:
    ”poporul român va trăi în veci de veci … cu toți trădătorii” (în pofida tuturor trădătorilor).
    Chiar și când au venit soldații să-i ia, cei doi nu au dat nici un semn că cedează psihic. Numai când au scos funiile au început să se agite, dar e de înțeles. Pe ei îi deranja că vor fi împușcați ca niște câini, cu mâinile legate la spate.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ionut said, on decembrie 25, 2020 at 2:47 pm

    În primul rând, consider că un creștin adevărat nu poate fi de acord cu pedeapsa capitală.

    În al doilea rând, după 30 de ani, am înțeles și eu mai multe lucruri. Ceaușescu a făcut și lucruri foarte bune. Primul a fost restricționarea avortului. Al doilea că a încercat obținerea independenței economice. Din păcate unele lucruri au fost făcute pentru un așa zis bine colectiv, dar ignorându-se persoana ca individualitate și fără credință.

    Dar Ceaușescu nu a făcut lucrurile astea singur. A avut în jurul lui o gloată întreagă de aplaudaci zeloși și cruzi, care, la momentul „potrivit”, l-au trădat și au vândut țara.

    Și dacă fostul dictator a fost astfel condamnat pentru „genocid” și „subminarea economiei naționale”, cei care i-au urmat ce ar merita?

    Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on decembrie 26, 2020 at 7:47 am

      Eu sint de acord cu pedeapsa capitala. Daca tu zici ca asta inseamna ca nu sint crestin,…Atentie eu nu am spus ca Ceausescu merita pedeapsa capitala. Ce merita Ceausescu si ce nu, nu avem cum sa stim deoarece nu a avut parte de un proces adevarat. Dar sint destui oameni in lumea asta care merita pedeapsa cu moartea.

      Apreciază

    • gheorghe said, on decembrie 26, 2020 at 3:34 pm

      Ionut,
      Pe dusmanul TAU sa il ierti.
      Pe vrajmasul lui Dumnezeu nu ai dreptul sa il ierti.
      Capul sarpelui se striveste.
      Cu Satana nu se sta de vorba….

      Asa, pervertibd iertarea crestina dupa capul nostru… nu mai existam ca neam – stateam sa ne omoare pe toti cine, cum si cand voia sa vina „peste noi”.
      Sigur ca nu e bine sa luam viata ca nu noi o dam! Asta ca regula.
      Cu exceptie insa:
      A lasa vrajmasii Domnului sa faca lucrarea Satanei si noi – de fapt – sa-i aprobam, … nu vad cum te mai arata a fi crestin – e ca in anti-zicatoarea: „fa-te frate cu dracu’, …”

      Apreciază

  8. Un om said, on decembrie 25, 2020 at 3:01 pm

    Românii erau indignați și de faptul că Ceaușescu a interzis avorturile!
    Fiindcă curvia trebuia să meargă până la capăt! Cu milioane de morți!

    Apreciază

    • minionita said, on decembrie 25, 2020 at 6:03 pm

      Nu este chiar asa. Ceea ce indigna era mai degraba faptul ca li se forta mana sa aiba copii. La serviciu femeile erau supuse fortat controalelor ca sa se vada daca sunt insarcinate sau nu. Cei care nu aveau copii, inclusiv calugarii, plateau un soi de amenda pentru asta. Iar femeile care vroiau sa faca avort de regula gaseau cum sa faca fara sa fie prinse. Curvia exista insa nu era nici vizibila, nici agreata. Oamenii nu prea traiau impreuna daca nu erau casatoriti fiindca intrau in gura tuturor, inclusiv a colegilor de servici pentru ca se incalca morala socialista bla-bla-bla. Materialele porno nu erau prea usor accesibile si constau doar in reviste si carti. Filme porno nu aveau decat cei foarte smecheri pentru ca nu oricine putea sa isi procure un aparat video.si casete. Si daca va uitati la Liceeni ( filmele turnate inainte de revolutie ), cam asa erau relatiile intre baieti si fete. Nu era obligatoriu sa ai pe cineva, nu era normal sa schimbi partenerul in fiecare saptamana si dacate apucai sa te pupi sau sa te pipai in vazul altora aproape sigur ti-ai fi luat-o pe cocoasa de la ai tai indiferent daca erai baiat sau fata. Nici macar adultii care aveau relatii extramaritale ( si erau destui din astia ) nu prea ar fi acceptat cu usurinta sa aiba copilul lor ( mai ales fetele ) relatii sexuale.

      Apreciat de 2 persoane

      • Ionut said, on decembrie 25, 2020 at 8:25 pm

        Nici eu nu sunt de acord cu controlul forțat (deși spun unii că astfel se putea depista cancerul de col în fază incipientă). Ceaușescu nu a fost nebun când a dat decretul). Și-a dat seama că neamul acesta merge spre extincție. Din păcate, răul fusese făcut în 1957 și prinsese rădăcini. Controlul obligatoriu a fost introdus tocmai pentru că a apărut „piața” avorturilor ilegale.

        Apreciază

      • gheorghe said, on decembrie 26, 2020 at 3:39 pm

        Cine forta femeia sa desfaca picioarele?
        Nu cumva LIPSA DE CREDINTA?
        Sa fi folosit aspirina… „tinuta strans intre genunchi” (Radio Erevan)
        … vorbesti prostii.

        Apreciază

  9. Mihai T said, on decembrie 25, 2020 at 6:32 pm

    Nu mă bag, dar am auzit despre Ceaușescu faptul că Hristos ar fi vrut să-l condamne la iad, dar un milion de copii l-au apărat (oameni care s-au născut datorită interzicerii avorturilor). Până în ziua de azi sunt milioane de familii care stau în blocuri făcute de el. Parlamentarii dau legi din clădirea făcută pe timpul lui. Dacă oamenii au regretat vremea lui, dacă l-au regretat pe el ca președinte, acest regret poate că la Dumnezeu e ca o rugăciune pentru Ceaușescu.
    Nu știu dacă Ceaușescu era ateu. În timpul procesului sunt vreo 3-4 momente când Ceaușescu se uită în sus. Părintele Făgețeanu a povestit cum a venit Ceaușescu (cu alaiul securității) și l-a rugat să citească niște rugăciuni pentru părinții lui, care erau bolnavi.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 25, 2020 at 6:45 pm

      Mihai T

      NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să le citeşti nişte rugăciuni pentru sănătate” …
      https://saccsiv.wordpress.com/2015/12/23/nicolae-ceausescu-catre-parintele-adrian-fageteanu-am-venit-cu-parintii-mei-si-as-vrea-sa-le-citesti-niste-rugaciuni-pentru-sanatate/comment-page-1/

      Apreciază

    • minionita said, on decembrie 25, 2020 at 8:37 pm

      Blocurile de care spui au fost facute pe casele oamenilor. Dar e adevarat ca milioane de oameni s-au nascut datorita lui. Traia rupt de oamenii normali. Oriunde se ducea era tratat ca un soi de zeu si probabil ca oricare din cei care il acuza de cultul personalitatii ar fi fost la fel ca el sau mai rau. Daca ar fi sa sintetizam ceea ce s-a intamplat comunismul ne-a fost bagat pe gat cu toata gramada lui de atrocitati. Epoca lui Ceausescu a fost una mai asezata si el a incercat sa ne asigure un soi de independenta economica. Cand a devenit prea indraznet a fost incoltit. FMI a obligat Romania sa dea inapoi tot ce imprumutase, ipocritii mancatori de materie maro pe care noi ii consideram vocea democratiei ( Europa Libera, Vocea Americii etc.) ne manipulau asa cum erau platiti sa o faca si pana la urma cei care au adus nenorocirea bolsevismului peste tara asta si urmasii lor au venit din nou la putere cu complicitatea celor care si-au batut joc de noi tot timpul. Tari care fusesera imperii si facusera atrocitati fara numar in coloniile lor ne dadeau lectii de democratie. Aia care ne zic azi tigani ne acuzau de discriminare in anii 90. State care sunt placi turnante pentru spalarea de bani ne acuza azi de coruptie. Iar noi, in loc sa le spunem ca pe langa ai lor, ai nostrii inca sunt copii acceptam mizeriile lor si ii lasam sa ne calce pe cap.

      Apreciat de 2 persoane

  10. Carmen said, on decembrie 25, 2020 at 9:02 pm

    Nu cred ca Ceaușescu a fost asa cum se tot vorbește și acum : ca a fost un dictator, ca avea cultul personalității. Nimic din toate acestea nu cred. Cred ca cei din jurul lui cultivau acest cult cu scopul de a intoxica poporul astfel încât acest popor sa nu îl mai suporte. Mai mult, atunci făcea vizite magazinele erau aprovizionate apoi bătea vântul prin galantare. Același lucru se întâmpla și cu lipsa de căldură și apa calda, întreruperea curentului și ma întreb dacă el știa de toate acestea. Poate nu, dar poate da. Asa cum într-o familie de exemplu, atunci când ai datorii cauți să ți le achiți dar trebuie sa strângi puțin cureaua asta a vrut el sa facă și poate ca acum dacă mai era la cârma tarii o duceam cu mult mai bine. Mai pe scurt a fost sabotat și mințit de cei din jurul lui iar poporul manipulat. Sincer, din anumite puncte de vedere regret acele vremuri,, de trista amintire”.

    Apreciat de 1 persoană

    • rodoal said, on decembrie 26, 2020 at 7:56 am

      Carmen probabil ca esti tanara dar ar trebui sa stii de la parintii tai cum a fost pe vremea lui Ceausescu………

      Apreciază

      • Carmen said, on decembrie 26, 2020 at 11:22 pm

        Nici vorba ca sunt tânără precum ziceți. La vremea aceea aveam 33 de ani dar nu gândeam ca acum. În gospodărie (stateam la bloc) când se oprea curentul se oprea și apa, efectiv trebuia sa aștepți să-ți poți termina treaba. Nu va pot spune ce era la gura mea. În ziua când,, dictatorul” a fugit cu elicopterul eram afara și-mi amintesc ca toată lumea era beata de fericire. Oare acum ne mai bucuram? Prin faptul ca a interzis avortul cred ca Dumnezeu l-a iertat pentru păcatele lui. Avort înseamnă crima.

        Apreciază

    • tataia said, on decembrie 26, 2020 at 8:09 am

      Daca inca traia Ceausescu o duceam mai bine? Vaaai de noi daca gindim asa! Si ce inseamna sa o ducem bine? Sa locuim intr-o cusca din beton armat comunist care nici nu merita numele de apartament. Sa avem energie electrica, gaze, apa calda si caldura? Ca vad ca unii aia inteleg prin „a trai bine”. Cum ar fi putut fi vreodata bine intr-un sistem comunist in care totul era de stat si nimeni nu avea voie sa isi dezvolte propria afacere? Cum ar fi putut fi bine intr-un sistem in care pina si un amarit de video se facea rost atit de greu, ca de fapt nu era voie sa ai? Ce sens mai are sa mai vorbim…

      Apreciază

      • minionita said, on decembrie 26, 2020 at 2:39 pm

        Nu prea stiu cum era sa fii adult pe vremea aia. Ai mei aveau casa si masina deci faceau parte din categoria celor cu venituri nitelus peste medie. Daca nu aveai pile la macelarie aveai carne de cel mult 2 ori pe saptamana. De regula, pui. Dintr-un pui iesea o ciorba, doua randuri de friptura si doua mancaruri, deci cel putin o luna. Banane, portocale si mandarine aveai de 2 ori pe an, la Paste si Craciun. Daca nu aveai pile la alimentara faceai o coada strasnica si te alegeai cu 2-3 kg la care te uitai lung asteptand sa se coaca. Smochinele si curmalele erau raritati dar existau”minunile”: ciocolata chinezeasca, bomboanele cubaneze si arahidele glazurate din Vietnam, crenwurstii chinezesti la cutie si pateul de ficat, untul, mierea. Le obtineai stand la coada sau de la casa de comenzi daca aveai pile ori suficienta rabdare sa suni jumatate de zi pana se plictisea cineva de atata sunat si binevoia sa raspunda. Laptele si iaurtul erau delicatese. Uneori plecai pe la 4-5 dimineata de acasa, cu sacosa cu sticle si borcane si te duceai la magazin unde era o coada lunga de sacose si vreo 2-3 insomniaci. Masina cu lapte venea pe la 6 si lasau lazile la usa pentru ca vanzatorul venea la 7. Asa ca pe la fara un sfert erai la post ca sa nu cumva sa iti pierzi locul. Si magazinul avea ditamai geamurile iar banii erau in sertarul de la masa. Toata vacanta de vara stateam cu cortul la mare si la munte unde ne intalneam cu oameni pe care ii cunosteam din anii anteriori. Si de acolo imi cumparau ai mei manualele pentru scoala fiindca in Bucuresti nu gaseai decat pe sub mana. La TV aveai vreo 2 ore de program zilnic, sambata si duminica ceva mai mult iar distractia insemna 2 filme, un serial, un teatru, vreo ora si un pic de desene animate, teleenciclopedia si cascadorii rasului. La cinema erau filme pe care le mai vazusei de 2-3 ori asa ca ori ieseai sa te joci in fata blocului, ori stateai in casa si citeai. Daca ieseai in fata blocului ai tai mai aruncau din cand in cand o privire pe geam ca sa vada ce faci. Nici vorba stea cu tine sa te pazeasca. Ai fi fost bataia de joc a tuturor. Dupa prima saptamana de clasa I nu prea mai venea nimeni cu copilul la scoala pentru ca radeau toti de el ca nu e in stare sa vina singur. Daca faceai tampenii profesorul sau invatatorul te lua de urechi, de perciuni sau iti ardea cateva cu rigla peste palme. Daca era sadic, cu muchia de la rigla. Si acasa nu erai fraier sa te plangi pentru ca riscai sa mai iei o portie. Iarna o camera era incalzita iar restul puteau fi folosite drept frigider.
        Cu mintea mea de copil ma gandeam ce grozav ar fi sa poti manca orice vrei cand vrei, sa vezi filme, sa asculti ce muzica vrei si in general sa faci tot ceea ce nu puteam face.
        Si Dumnezeu mi-a ascultat rugamintea. Sunt un adult intr-o lume plina de oameni bolnavi si isterici care au de toate asa ca nu prea se mai bucura de nimic, unde nu poti avea incredere aproape in nimeni pentru ca oricine va profita de tine daca ii dai ocazia, unde daca te iei la cearta cu cineva la hipermarket sau pentru locul de parcare te poti trezi impuscat. Basca, in aceasta lume minunata suntem condusi de o adunatura de indivizi fara morala si scrupule, care isi bat joc de noi si ne atata unii impotriva altora in timp ce isi vad de interesele lor adica sa stranga bani, pamant, case, diplome etc.. Muncim zi lumina pentru un salariu si acasa ne destindem cu emisiuni gen Insula iubirii, cu Vulpita sau mai stiu ce panarama care si-a pus silicoane cat mingia de fotbal si s-a indragostit de un june batran, burtos si cu contul la fel de gras ca burta. Daca as putea m-as intoarce pe vremea aia.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 26, 2020 at 2:51 pm

        minionita

        Perioada Ceausescu nu se rezuma doar la anii 80, cand au fost lipsurile insirate de tine. El a fost secretar general al partidului din 1965. Deci o mult mai lunga perioada de timp din „epoca Ceausescu” a fost fara aceste lipsuri.

        Apreciază

    • sky said, on decembrie 26, 2020 at 9:45 am

      Mai sunt in Rusia care cred ca Stalin e sfant, chiar un duhovnic vestit Serghey Romanov tine in chilie un portret de-al criminalului, ii canta si cantece; parerile, nostalgiile, zvonurile, nu face pe nimeni sfant, martir al neamului sau ceva de genul. Oameni buni, nu stim noi ce sa intamplat cu sufletele lor, Stalin, Ceausescu, Hitler (sunt care il ridica in slavi si pe el) dar Scriptura zice ca dupa faptele lor ii vom cunoaste ai cui fii sunt. Mai bine un Doamne miluieste-l decat lauda ca a facut blocuri si fabrici, asta ne-ar ajuta si pe noi ca sa luam aminte la scurtimea vietii si pe el. Vad deja articole pe unele sit-uri ortodoxe cu laude, ultimile cuvinte, ca ar fi fost patritiot….. asta nu ajuta deloc.

      Apreciază

      • gheorghe said, on decembrie 26, 2020 at 4:26 pm

        Nu a fost patriot? Nu cer dovezi.
        Eu am trait ca adult „la casa lui”, cu familie, pe atunci si nu are cine sa schimbe ce stiu eu.
        A fost …nationalist?
        Una e sa nu recunosti ce a fost bun si alta este sa sa acuzi ce nu a fost rau.

        Apreciază

  11. Duhul Capitanuluii said, on decembrie 25, 2020 at 11:11 pm

    Asa este!! Am prins acele vremuri. Au fost mici copii.. Mai vorbim..

    Apreciază

    • minionita said, on decembrie 27, 2020 at 3:39 am

      Epoca lipsurilor e cea pe care am prins-o eu. Dar din cauza lipsurilor apreciai putinul pe care il aveai. O friptura de porc era o chestie pe care o savurai si ramanea pe papilele gustative mult timp.Cand poti manca friptura la toate mesele timp de o saptamana, daca ai chef, nu mai inseamna nimic decat ca o sa ti se faca greata. In ciuda lipsurilor oamenii nu sufereau de foame. Puteai circula cu masina un week-end din doua dar cand aveam ocazia ieseam din Bucuresti. La kilometrul 36 era plina padurea de oameni cu paturi. Acolo se gasea mereu bere si suc si cu mancare adusa de acasa stateai toata ziua la iarba verde. De prin noiembrie pana in martie nu mai circulau masinile. Si era o zapada curata, numai buna de mancat si de tavalit prin ea. Nu stiu daca vreun copil din ziua de azi stie cum e sa faci o cazemata si sa te bati cu bulgari din spatele ei. La scoala aveam gratii doar la cancelarie si sala de sport iar la usi era de serviciu cate un elev. Si nu te agresa nimeni. Iar toate astea nu ne-au facut sa fim complexati sau traumatizati. Cand au inceput sa instaleze camere de supraveghere la bac, o mamica a spus o chestie dementiala ca feciorul nu a luat bacul ca nu a fost lasat sa copieze. Daca vreunul din generatia mea s-ar fi gandit sa vina cu asemenea scuza ar fi incasat o mama de bataie de nu mai stia cum il cheama.
      Dar indiferent cum a fost perioada aia, faptul ca la lovilutie niste oameni au fost omorati cu sange rece pentru ca sa vina la putere cei care i-au asasinat, iar azi, din cauza acelorasi spurcaciuni suntem in situatia in care suntem, ma face sa regret vremurile alea.

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 27, 2020 at 10:50 am

        Amintiri dintr-o copilarie fericita
        https://saccsiv.wordpress.com/2020/06/01/amintiri-dintr-o-copilarie-fericita/

        Apreciază

      • christina said, on decembrie 27, 2020 at 2:09 pm

        Parerea mea este ca Ceausescu a scos maximul dintr o perioada comunista, intr o Europa comunista. A adus o tara ruinata dupa razboi si secatuita de cei mai valorosi oameni (omorati in inchisori), in stadiyl de a fi independenta industeial, agricol, independenta sportiv, dpdv a cercetarii, educatiei, etc. Eram respectati in toata lumea, ni se pwrmitea sa participam la orice competitie cu ce
        aveam mai bun si… le cam castigam, inaintea altor supertari superputeri. Eu m am nascut in anii 60 si niciodata, dar niciodata nu mi a interzis cineva sa intru sau sa stau in biserica. Mergeam duminica la biserica, cu bunica, in Bucuresti, iar in Ardeal era aceeasi treaba, fara frica, nici nu am stiut ca ar fi ceva interzis. Nu stiam ce sunt aia penticostali, mormoni, baptisti, evanghelisti, etc, dar dupa 89 s a facut congresul international al iehovistilor la noi in tara. Acum, iti este interzis sa intei in biserica daca sunt mai multi, sunt restrictii la inmormantari si botezuri, chiar si pana cu covidul, a fost o campanie inversunata de a disteuge credinta si de a ridiculiza pe cei crestini. El nu zicea ca e aparator al ortodoxiei, dar nu a permis nimic din toate astea sa se intample. noua ni s a spus sa stam in patratica noastra in estul Europei comuniste, dar la noi a fost socialism iar Ceausescu a zis da si a facut ca el, fiind singura tara din lume care isi platise datoria fata de FMI, ceea ce a dus la moartea sa. In 1991, Iliescu a dat legea in care am aderat la Corporatia Financiara Internationala si de
        atunci suntem sclavi, dar nu aia care mai fac curat in casa, care mai gradinaresc, suntem tratati ca ultimii oameni ai Europei. Copiii nostri sunt vanduti pentru organe, fetele rapite si date gratis pentru consum si apoi omorate. Pe vremea lui Ceausescu asa ceva nu exista, poate doar ca exceptie. Eu am fost luata
        de val cand l au omorat, fiind spiritul de turma, gandeam la fel ca toata lymea. Acum imi dau seama cat am gresit atunci si ce mare a fost gradul de manipylare
        . Faptele lui Ceausescu vorbesc pentru el iar ale celor de acum, la fel.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.